Dodaj do ulubionych

Most Grota zamkną na dwa lata? Praga bez trzech...

IP: 94.42.189.* 18.11.11, 08:26
Ale jaja. Most Grota - zamknięty. Most Śląsko-Dąbrowski - zamknięty. Mostu Północnego - nie ma. Praga Północ, Bródno i Białołęka odcięte. Tak sobie myślę, może jak takie mądroty są w Ratuszu, to lepiej dla naszego prawego brzegu byłoby się odciąć. Bo wszystkie inwestycje idą tylko na lewy brzeg, a u nas robią skansen. A tak byłoby oddzielne miasto, tak jak kiedyś z własnym samorządem, mieszkańcami... A tak od 220 lat jesteśmy pod okupacją Warszawki. Od czasów Konstytucji 3 Maja zabrano nam samodzielność. Przez te wszystkie lata i tutejsi i zaborcy traktowali nas jako rezerwuar i śmietnik. Może to faktycznie byłby dobry pomysł. Jak myslicie?
Obserwuj wątek
    • Gość: ja Most Grota zamkną na dwa lata? Praga bez trzech... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.11, 08:28
      jakaś PARANOJA!!! Super, że maja pieniądze na przebudowę ale nie kosztem mieszkańców, którzy i tak parę godzin dziennie muszą stać w korkach! Jak zamkną ten most to już w ogóle do pracy będzie trzeba wyjeżdźać chyba o 4 rano by na 8 być w centrum!
      • Gość: Andrzej NIE dla korków dosyć tego żadnych totalnych remont IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.11, 23:00
        NIE dla korków dosyć tego żadnych totalnych remontów, niech wsadzą sobie ten 1mld wiecie gdzie. Dosyć w Warszawie kretyńskiego zamykania całych arterii i niekończących się remontów. Proponuję trochę POŻYĆ NORMALNIE po oddaniu mostu Północnego. Kto jest za? Bo k... życie stracimy w samych korkach i remontach!!!
    • Gość: pan_pytong212 Most Grota zamkną na dwa lata? Praga bez trzech... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.11.11, 08:34
      No i co?

Dalej robicie fap fap fap i jak to wam się dojazd poprawi jak otworzą (KIEDY?!) most północny?

Mówiłem, że będzie gorzej. I będzie!
    • Gość: Paweł Czy Gronkiewicz wie co robi? IP: *.com 18.11.11, 08:35
      Czy Gronkiewicz i jej podwładni już całkiem oszaleli? NIGDY PRZENIGDY Żoliborz nie zgodzi się na zamkniecie tego mostu, zanim wcześniej miasto nie zbuduje mostu Krasińskiego! To, że grupka podstarzałych krzykaczy protestowała przeciwko tej przeprawie, nie znaczy, że jest to zdanie Żoliborza. Stanowcze TAK dla budowy Mostu Krasińskiego i ABSOLUTNY BRAK ZGODY ŻOLIBORZA dla zamknięcia mostu Grota przed wybudowaniem trasy Krasińskiego. Fajnie, że zaprzepaścili dotację - można było ją wykorzystać, gdyby dziś most Krasińskiego stał.
      • Gość: wawak Re: Czy Gronkiewicz wie co robi? IP: *.warszawa.mm.pl 18.11.11, 08:46
        @Paweł, nigdy Żoliborz nie tylko nie zgodzi sie na zamknięcie mostu ale na jakikolwiekm remont. Po ich trupie. Trudno jak się zawali to będziemy sie martwić.
        Masz miliard na Most Krasińskiego i trasy dojazdowe do niego?
      • Gość: Barszczu Re: Czy Gronkiewicz wie co robi? IP: *.dynamic.chello.pl 18.11.11, 08:50
        Przecież to Żoliborz był najbardziej przeciwny budowie mostu Krasińskiego.
      • Gość: Jarhead LOL IP: *.home.aster.pl 18.11.11, 08:53
        Gość portalu: Paweł napisał(a):

> NIGDY PRZENIGDY Żoliborz nie zgodzi się na zamkniecie tego mostu,
        > zanim wcześniej miasto nie zbuduje mostu Krasińskiego!

Hehehe... Ty Paweł, a ty się jeszcze nie zorientowałeś, że tyle twojego co sobie pogadasz?
        • pawel.777 Re: LOL 18.11.11, 09:17
          Gość portalu: Jarhead napisał(a):

> Hehehe... Ty Paweł, a ty się jeszcze nie zorientowałeś, że tyle twojego co sobi
          > e pogadasz?

Nie, biedactwo ciągle myśli, że pisząc z częstotliwością 1 post na minutę pod różnymi nickami kogoś jego brednie zainteresują.
          Żoliborz w kwestii zamknięcia mostu nie ma nic do gadania. Tak, tak, Pawełku, GC, Maćku, Gosiu, itp. itd. Smutne ale prawdziwe :)
          • Gość: latarnia Re: LOL IP: *.home.aster.pl 18.11.11, 10:09

A ktokolwiek ma? Całe społeczeństwo nie ma nic do gadania. Nie chcemy Euro, premier dąży do wspólnej waluty. Nie chcemy koeljnych muzeów tylko drogi i obwodnice - budują nam 2 muzea żydów. Nie chcemy wydawania publicznych pieniędzy na nikomu niepotrzebne festiwale, fontanny i premie urzędnicze! Chcemy byście wreszcie pracowali dla SPOŁECZEŃSTWA - JESTEŚCIE NASZYMI SŁUGAMI, NIE PANAMI, drodzy urzędnicy!
            • Gość: wasal W praktyce feudalizm IP: *.180.27.161.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 18.11.11, 10:43
              "dla SPOŁECZEŃSTWA - JESTEŚCIE NASZYMI SŁUGAMI, NIE PANAMI, drodzy urzędnicy! "

W teorii. W praktyce jesteśmy tylko chłopami pańszczyźnianymi :(
            • zdzisiek66 Re: LOL 18.11.11, 14:55
              Społeczeństwo ma bardzo dużo do gadania. Społeczeństwo dopiero co wybrało Tuska na premiera, a Hannę w zeszłym roku na prezydentkę, w pierwszej turze i miażdżącą większością.
          • Gość: GC Re: LOL IP: *.1and1.pl 18.11.11, 10:11
            Oooo już wróciłeś? Pawel.777 - naczelny troll - szczekaczka ZTM-u, żenada. Zamiast trollować zajmijcie się koordynowaniem rozkładów.
    • Gość: kierowca Program HGW IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.11.11, 08:41
      sites.google.com/site/gronkiewiczpl/home/gronkiewiczpl-wersjaodzyskana
      • Gość: niezłośliwy;) Re: Program HGW IP: *.ip.netia.com.pl 18.11.11, 11:22
        Gość portalu: kierowca napisał(a):

sites.google.com/site/gronkiewiczpl/home/gronkiewiczpl-wersjaodzyskana

Mało kto już niestety o obiecankach pani hani pamięta.
      • Gość: os.przyjaźń obiecanki hgw IP: *.net 19.11.11, 21:32
        cyt:
        "Współpraca ze środowiskiem akademickim na terenie Bemowa i Jelonek w zakresie przedsięwzięć edukacyjno-oświatowych: Wojskową Akademią Techniczną, Wyższą Szkołą Warszawską, Wyższą Szkołą Stosunków Międzynarodowych i Amerykanistyki, Wyższą Szkołą Edukacja w Sporcie, środowiskiem studenckim na terenie Oś. Przyjaźń."
        Z tego wiadomo to chcą sprzedać teren osiedla Przyjaźń deweloperowi pod budowę slumsów na murem.
    • Gość: Barszczu Re: Most Grota zamkną na dwa lata? Praga bez trze IP: *.dynamic.chello.pl 18.11.11, 08:51
      Jasne, remont mostu to działanie na szkodę. Powodzenia w sądzie.
    • Gość: HGW Do pracy 5 lat temu jechalem 25min, teraz 90... IP: *.home.aster.pl 18.11.11, 08:55
      Nikt mi nie wmowi, ze w tej zasranej dziurze jest teraz 3 razy wiecej sloikow i ich aut... Nie, to HGW i urzedasy byle remont kladki kolo Gdanskiego rozciagaja z roku do trzech lat, zamykaja centrum na 2 lata przed rozpoczeciem remontu, a teraz paralizuja cala prage zamykajac mosty. Mlodzi, bogaci spod warszawskich pol i tak zaglosuja na PO, bo dla nich przejazdzka "na sardynke" metrem sama w sobie jest awansem spolecznym...
      • Gość: Grand_Warszawa Re: Do pracy 5 lat temu jechalem 25min, teraz 90. IP: *.home.aster.pl 18.11.11, 09:20
        Dokładnie. Niestety tych co porzucili ojcowizne i są teraz " z Warszawy" jest całkiem pokaźna grupa.
        Najwięcej zamieszkuje oczywiście na młodych osiedlach wśród dokładnie takich samych małomiasteczkowych karierowiczów jak i oni.
        De facto więc wydaje im się, że mieszkają wśród mieszkańców Stolicy, ale tak naprawdę jest zupełnie inaczej...
        Nawet płoty zaczynają sobie stawiać, tylko sztachety zamienili na metal.
    • Gość: fred dajcie ten miliard na obwodnicę Marek IP: *.comparex.pl 18.11.11, 08:55
      Mieszkam przy trasie torunskiej i moim skromnym zdaniem fundusze przydałyby sie na obwodnicę Marek, bo tam jest taki kocioł z tymi światłami co 200 metrów, że blokują ruch zamiast go usprawniac. Da sie te pieniądze przeznaczyć na obwodnicę Marek????
      • Gość: HGW Re: dajcie ten miliard na obwodnicę Marek IP: *.home.aster.pl 18.11.11, 09:05
        Jak zrobia tam osiedle dla kilkunastu tysiecy sloikow zameldowanych po calej polsce, ktorzy na sam widok PeKiNu maja mokro w gaciach (czyt. wyborca PO) to moze zrobia, poki co nie jest atrakcyjny...
        • Gość: jj Re: dajcie ten miliard na obwodnicę Marek IP: *.ssp.dialog.net.pl 18.11.11, 13:51
          Dziwne. Głosowałem na PO, a jakoś widok na PKiN i w ogóle całą Warszawę mam głęboko w d..e.
          • Gość: hehhehh Re: dajcie ten miliard na obwodnicę Marek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.11.11, 11:44
            a tak samo mam widok PKiNu w tyle, a głosowałam na PO i do tego o zgrozo! jestem słoikiem;P. Cóż, pewnie jestem wyjątkiem potwierdzającym regułę, bo mój oświecony przeprzedrozmówca mylić się nie może;P
    • Gość: Hubi110 Most Grota zamkną na dwa lata? Praga bez trzech... IP: *.pwpw.pl 18.11.11, 08:58
      Do zbiorkomów się ładować a nie samochodami się rozbijacie i narzekacie na korki !!!!!!!! Ja sam jeżdżę do roboty w centrum zbiorkomem i przy okzaji odwoże dziecko do przedszkola i nienarzekam. Trzeba być elastycznym a nie ciągle narzekać. Wiosna, lato, wczesna jesien to na rowerek. Dziecko do fotelika i wio. Po jaką jasną cholere te puszki wogóle ruszacie. Samochód jest do wyjzadów poza miasto !!!
      • Gość: Gupek z piwem Re: Most Grota zamkną na dwa lata? Praga bez trze IP: *.jmdi.pl 18.11.11, 09:07
        Masz racje!!!
        A bulki w sklepie w centrum sa najlepsze kiedy do sklepu zostana dostarczone przez rowerowego kuriera.
        Nie oceniaj wszystkich przez pryzmat swojego zycia. Niektorzy MUSZA jezdzic po miescie samochodem bo inaczej nei zarobiliby na zycie tracac czas w zbiorkomach.
        • Gość: Hubi110 Re: Most Grota zamkną na dwa lata? Praga bez trze IP: *.pwpw.pl 18.11.11, 09:12
          No ale przecież nie mówie o ludziach, których praca wiąże się z jeżdżeniem. To jes jasne że TIRY i dostawczaki muszą jeździć i niech jeżdżą.Mówię o wygodnickich, którym "nie wypada", albo "się nie chce bo w ziborkomie śmierdzi albo jest ciasno". A takich jest od cholery.Jak patrzę na korek to jakoś nie widzę zatrzęsienia dostawczaków albo chociaż pickupów. Większość to paniusie, albo krawaciki.Bo im "nie wypada", albo "się nie chce". A potem narzekją że korki, że ropa droga, że drogowcy to głupie ludzie są bo chcą coś zmienić... eh głupota..
          • Gość: PO_tworek Czas misiu, czas się liczy IP: *.free.aero2.net.pl 18.11.11, 09:22
            Zbiorkom = 90 ~ 100 minut w jedną stronę przy zawożeniu dziecka do szkoły.
            Samochód = max. 40 minut, najczęściej 25 ~ 30.

Przesiadki w zbiorkomie to masakra.
            • Gość: Hubi110 Re: Czas misiu, czas się liczy IP: *.pwpw.pl 18.11.11, 09:31
              Ale co czas ? Trzea wcześniej wstać. Pozatym tramwaje nie stoją w koreczku. Ja mam do roboty 10 km i rowerem zajmuje mi to 35 minut. Samochód wogóle odpada bo to czasy żędy 60 minut bo muszę albo na moście gdańskim albo na grota. A w zimkę, tramwaikiem po moście gdańskim śmigam aż chuczy. I tylko patrze z okna jak się ludzie wkurzają stojąc w korku na gdańskim. Często też blokują z własnej głupoty na rondzie żaba przejazd tramwajowi. Bo jak podjadą kilka metrów to może będzie szybciej... eh .. Pozatym...po co się spieszyć ? Dokąd się spieszyć ? Co wam to da ? Dlaczego nie można tego samego robić w spokoju ??
              • n_i_k dobre, dobre zupełnie jak w filmie :)) 18.11.11, 09:43
                Ja to proszę pana, mam bardzo dobre połączenie. Wstaję rano za piętnaście trzecia. Latem to już widno. Za piętnaście trzecia jestem ogolony, bo golę się wieczorem. Śniadanie jadam na kolację. Tylko wstaję i wychodzę.
                – No ubierasz się pan.
                – W płaszcz jak pada. Opłaca mi się rozbierać po śniadaniu?
                – Fakt!
                – Do PKS mam pięć kilometry. O czwartej za piętnaście jest PKS.
                – I zdążasz pan?
                – Nie, ale i tak mam dobrze, bo jest przepełniony i nie zatrzymuje się. Przystanek idę do mleczarni. To jest godzinka. Potem szybko wiozą mnie do Szymanowa. Mleko, widzi pan, ma najszybszy transport, inaczej się zsiada. W Szymanowie zsiadam, znoszę bańki i łapię EKD. Na Ochocie w elektryczny do Stadionu a potem to już mam z górki, bo tak... w 119, przesiadka w 13, przesiadka w 345 i jestem w domu, to znaczy w robocie. I jest za piętnaście siódma! To jeszcze mam kwadrans. To sobie obiad jem w bufecie, to po fajrancie już nie muszę zostawać, żeby jeść tylko prosto do domu. I góra 22.50 jestem z powrotem. Golę się. Jem śniadanie i idę spać.
                • Gość: Hubi110 Re: dobre, dobre zupełnie jak w filmie :)) IP: *.pwpw.pl 18.11.11, 09:49
                  No.. to zależy gdzie kto mieszka i jaką ma prace :) A tak z innej beczki .... nie pojmuję dlaczego firmy tak się upierają przy tych "dupogodzinach". Jest mnóstwo zawodów, które nie wymagają być w pracy od 8 do 16. Spokojnie można robić pracę zdalnie. No... ale u nas panuje oczywiście mentalność że "trza się odbić o 8 i o 16. Inaczej kasy ni ma"
              • a_weasley Re: Czas misiu, czas się liczy 18.11.11, 13:53
                Gość portalu: Hubi110 napisał językiem wskazującym na pozostawanie na etapie "fajnych spodenek z kieszonką na fona":

> Ale co czas ? Trzea wcześniej wstać.

I dziecko wcześniej obudzić. A co tam. Niech się hartuje. Kiedyś dzieci w fabrykach zasuwały i żyły.
                W sumie piechotą by też się dało dojść. Jeszcze wcześniej wstać trzeba tylko.

> Pozatym tramwaje nie stoją w koreczku.

Ale jak już staną, to tylko papierowego sznurka i gwoździa szukaj.
                • tomjani Re: Czas misiu, czas się liczy 22.11.11, 09:24
                  a_weasley napisał:

> > Ale co czas ? Trzea wcześniej wstać.
                  >
                  > I dziecko wcześniej obudzić. A co tam. Niech się hartuje. Kiedyś dzieci w fabrykach
                  > zasuwały i żyły.

Kiedyś to dzieciom nie wożono tyłeczków rodzinnym blachosmrodem do szkoły na drugim krańcu miasta, lecz same zasuwały z buta do podstawówki na drugim krańcu osiedla. Trzeba było, słoiki, nie kupować mieszkania w prestiżowej lokalizacji Wilanowa czy Derbów lecz tam gdzie nie budował developer dla krórego teren był zbyt cenny na takie fanaberie jak szkoła czy sklep.

> W sumie piechotą by też się dało dojść. Jeszcze wcześniej wstać trzeba tylko.

Ależ oczywiście. Nawet gdy mieszkałem w peryferyjnej Falenicy - do szkoły miałem niecały kwadrans.
                  >
                  > > Pozatym tramwaje nie stoją w koreczku.
                  >
                  > Ale jak już staną, to tylko papierowego sznurka i gwoździa szukaj.

Najchętniej zamiast sznurka znalazłbym w takim wypadku młotek, i podziurawił gwoździem dachy paru puszkom blokującym tory.
              • Gość: xx Re: Czas misiu, czas się liczy IP: *.dynamic.chello.pl 18.11.11, 15:56
                Ciekawe jak patrzysz na korek aut z tramwaju jadąc mostem Gdańskim? Chyba jednak coś ci się pomieszało.
            • Gość: napływ z Grójca sam jestes spocony mis IP: *.dynamic.chello.pl 18.11.11, 15:50
              trzeba mieszkanie lub dom kupowac z glowa, a nie byle taniej.

do przedszkola - 5 minut spacerem
              do szkoly podst - 10 minut spacerem
              do pracy/z pracy 15 minut metrem

twoje 30 minut samochodem to jakis koszmar.
          • Gość: tomek Re: Most Grota zamkną na dwa lata? Praga bez trze IP: 91.198.145.* 18.11.11, 12:38
            A jak wytłumaczysz, że dziś przejechałem w 35 minut od-drzwi-do-drzwi z Pragi na Włochy?

z grubsza trasą: namysłowska - most Gdański - okopowa - leszno - górczewska - prymasa - aleje jerozolimskie.

będę wracał trasą: aleje - prymasa - okopowa - wawrzyszewska - tatarska - powązkowska - most gdański - plac Hallera. Ten przejazd zajmie mi około 25 minut od drzwi do drzwi.

Jak to robię? Samochodem. Wychodzę do pracy ok 10, wychodzę z pracy ok 18.30. Po co jeździć w godzinach szczytu? Ile czasu zajmie ten sam odcinek zbiorkomem? Wg. jakdojade.pl trasa do: 55 minut z użyciem 517, powrotna tyleż z 2 przesiadkami (WKD i dwa tramwaje)

Pozdrawiam.
            • a_weasley Re: Most Grota zamkną na dwa lata? Praga bez trze 18.11.11, 14:02
              Gość portalu: tomek napisał(a):

> Jak to robię? Samochodem. Wychodzę do pracy ok 10, wychodzę z pracy ok 18.30. P
              > o co jeździć w godzinach szczytu?

Ba, nie każdy ma ten komfort, żeby móc jeździć do i z pracy poza godzinami szczytu (ewentualnie co prawda w szczycie, ale pod prąd, jak znajomy, któryl atami dojeżdżał z pracy z Muranowa do Rembertowa i z zainteresowaniem obserwował korki w stronę przeciwną).
            • Gość: abc Re: Most Grota zamkną na dwa lata? Praga bez trze IP: *.54.249.32.smlw-legionowo.pl 18.11.11, 15:04
              Po co jeździć w godzinach szczytu?
              Moze po to zeby zdazyc do pracy?
        • rabbit81 Re: Most Grota zamkną na dwa lata? Praga bez trze 18.11.11, 13:15
          no jasne kilkaset tysięcy aut osobowych dostarcza towary do sklepów!!! większej bzdury dawno nie czytałem!!!tiry, dostawczaki, kurierzy, i ci co muszą autem z konieczności podwiezienia babci do lekarza to co innego a wszystkie pozostałem wygodnickie dupy mogły by przesiąść się do tzw. zbiorkomu albo na jednoślady i nie zwiększać i tak ogromnych już przecież korków. a jak nie potrafią tego pojąć wygodne i leniwe dupy to nie powinno się absolutnie narzekać na korki.
      • a_weasley Re: Most Grota zamkną na dwa lata? Praga bez trze 18.11.11, 13:58
        Gość portalu: Hubi110 napisał(a):

> Ja sam jeżdżę do roboty w centrum zbiorkomem i przy okzaji odwoże dz
        > iecko do przedszkola i nienarzekam.
        <ciach>
        > Wiosna, lato, wczesna jesien to na rowerek. Dziecko do fotelika i wio.

Jak już naprawdę będziesz miał dziecko, jak się zorientujesz, jak to jest, kiedy dzieciaka ekologicznie zawieje poranny wiatr na moście przez Wisłę, to pogadamy.
      • zdzisiek66 Re: Most Grota zamkną na dwa lata? Praga bez trze 18.11.11, 15:00
        Po jaką jasną cholere te puszki wogóle ruszacie. Samochód jest do wyjzadów poza miasto !!!

Jak to, do wyjazdów poza miasto? Poza miasto rowerem albo koleją. Elastycznym trzeba być i nie narzekać :)
      • Gość: haha Re: Most Grota zamkną na dwa lata? Praga bez trze IP: *.aster.pl 18.11.11, 23:35
        to przynajmniej "nie narzekaj" ortograficznie:)))
    • Gość: PO_tworek Most Łazienkowski też zostanie zamknięty. IP: *.free.aero2.net.pl 18.11.11, 09:05
      www.tvnwarszawa.pl/informacje,news,most-lazienkowski-zamkna-dwa-razy,165424.html
      Nie ma to jak dobra koordynacja remontów.
    • Gość: Tomek zamknąć Galasa a nie kolejny most. IP: *.pg.com 18.11.11, 09:07
      Dzialalnosc tego idioty nadaje sie do prokuratury. Slasko-Dabrowski zamkniety dla samochodow, Swietokrzyski prowadzi do nikad a teraz ten sabotazysta chce kolejny zamykac.
      • Gość: kooler Re: zamknąć Galasa a nie kolejny most. IP: *.dynamic.chello.pl 18.11.11, 11:34
        Świetokrzyski to most lokalny a nie przelotowy ale jak debil taki jak ty nie widzi autostrady przeprutej przez miasto to ujada ze cos jest niepotrzebne.
        • a_weasley Re: zamknąć Galasa a nie kolejny most. 18.11.11, 12:02
          Gość portalu: kooler napisał(a):

> Świetokrzyski to most lokalny a nie przelotowy

I na tym polega idiotyzm, bo w tym charakterze on jest mało potrzebny. Miał stać się przedłużeniem Świętokrzyskiej w stronę Pragi, stąd nazwa zresztą, a tak jest ni pri czom.
          • tomjani Re: zamknąć Galasa a nie kolejny most. 22.11.11, 09:28
            a_weasley napisał:

> Gość portalu: kooler napisał(a):
            >
            > > Świetokrzyski to most lokalny a nie przelotowy
            >
            > I na tym polega idiotyzm, bo w tym charakterze on jest mało potrzebny.

Mnie on w ogóle ani ziębi ani grzeje. Przynajmniej dobrze że go wygrzbiecili na tyle że sie pod nim, podobnie jak i pod pozostałymi mieszczę na "Leśnym Dziadku" z postawionym masztem gdy płynę na Zegrze lub Mazury.
    • Gość: ania Most Grota zamkną na dwa lata? Praga bez trzech... IP: 195.42.249.* 18.11.11, 09:14
      A ja proponuję zamknąć wszystko, żeby jak to mawiał Klasyk "nie było niczego";-)
      • Gość: PO_tworek Ten plan jest realizowany z żelazną konsekwencją IP: *.free.aero2.net.pl 18.11.11, 09:18
        Jedna z niewielu rzeczy, którą w Polsce udaje się zrealizować.
    • Gość: miki Most Grota zamkną na dwa lata? Praga bez trzech... IP: *.jmdi.pl 18.11.11, 09:17
      Jakiś czas temu czytałem iż Most Grota jest najbardziej ruchliwym odcinkiem w kraju. Zamknięcie go wcale nie zablokuje dojazdu do Białołęki czy Targówka i Brudna. Czy mieszkańcy i tak stoją codziennie w korkach ale zablokuje inne rejony Warszawy. Most Grota to też trasa tranzytowa dla ruchu ciężkiego i co z tym zrobią puszczą przez Gdański czy nowy Północny.
      Myślę że jak go remontować to podarunkiem przejezdności jak to robią teraz w stronę Marek. Oczywiście korki będą ogromne, ale ruch będzie powolny, ale do przodu.
      Ja od tego roku przesiadłem się motocykl bo już miałem dość stania w korkach - polecam, nagle okazuję się że przejazd stał się prosty.
      Szkoda że zapraszamy gości (Euro 2012) do domu, ale w tym czasie robimy remont generalny domu i przyklejamy kartę UWAGA REMONT NIE WCHODZIĆ. Tym bardziej że przez kilkanaście lat nic się praktycznie nie robiło. Warszawa i w szczególności władzę zaspały. W tym czasie na Śląsku budowaną na potęgę, a w stolicy nic się nie robiło
      • Gość: ? Re: Most Grota zamkną na dwa lata? Praga bez trze IP: *.psat.pl 18.11.11, 09:23
        Most to nie jest żadna trasa tranzytowa, stać się nią może dopiero po ukończeniu S8 bo przejdzie pod zarząd gddkia, na razie jest jako droga krajowa w gestii warszawy i od ponad 10 lat jest zakaz tranzytowego ruchu w stolicy a dla całej reszty tirów (jadących z lub do wawy) oprócz wyjątkowych przypadków zakaz w godzinach szczytu. Więc jaki transport ciężki?
      • Gość: szczypan Re: Most Grota zamkną na dwa lata? Praga bez trze IP: 178.73.49.* 18.11.11, 09:38
        Piszą, że zaczną PO EURO więc goście pojadą już do domu. :) Co nie zmienia faktu, że dla mieszkańców Bródna oznacza to korki, ale to chyba mało powiedziane, raczej paraliż komunikacyjny.
    • aerobat Jasne! Po co jeździć na Pragie? 18.11.11, 09:33
      Jeszcze kiedyś, jak była tam stara Warszawa ....
      Ale teraz?
      Osiedla dla przyjezdnych.
      Odciąć.
      Niech wracają na wieś.
      Warszawiaków, którzy tam jeszcze pozostali,
      przepraszam i proszę by przetrwali.
      • Gość: Ferro Re: Jasne! Po co jeździć na Pragie? IP: *.home.aster.pl 18.11.11, 10:18
        Praga to Praga a Białołęka, Bródno czy Tarchomin to inne dzielnice. To tam mieszkają we wsi z betonu ci, którym się wydaje że są między ludźmi z miasta. Praga tak naprawdę, rozciąga się od Starzyniaka do Wedla a na wschód się kończy na wałach kolejowych odgradzających nas od Targówka. To, że sobie komuchy w 62 włączyli do Pragi Grochów, Gocławek, Tarchomin czy inne wsie, nie zmienia faktu, że te dzielnice nie są Pragą i nigdy nie będą.

DO NASZYCH SŁUG - URZĘDNIKÓW PUBLICZNYCH: ZA KAŻDY PRZEKRĘT ZAPŁACICIE I OBY WAM GNOJE W PIĘTY POSZŁO!
        • ladyeve Re: Jasne! Po co jeździć na Pragie? 18.11.11, 10:52
          Ferro dla twojej informacji Bródno i Tarchomin nie są dzielnicami Warszawy. Tarchomin należy do Białołęki, a Bródno do Targówka.
          Na Tarchominie jest wiele starych osiedli, domów jednorodzinnych, gdzie mieszkają warszawiacy. Nie wiem skąd w tobie tyle wrogości do mieszkańców prawego brzegu.
          Sama dojeżdżam do pracy ponad godzinę, stojąc w komunikacji miejskiej i to jest totalna porażka. Musisz też wsiąść pod uwagę, że nie każdego stać aby kupić mieszkanie blisko metra, to że ktoś się urodził w Warszawie nie oznacza że musi być krezusem. Zresztą nie rozumiem też tego ataku na ludzi przyjezdnych, to jest normalne, że ludzie chcąc się kształcić, znaleźć pracę wyjeżdżają do dużych miast. To nie jest tylko warszawska rzecz, w każdym dużym mieście na świecie tak jest.
        • kiddy Re: Jasne! Po co jeździć na Pragie? 18.11.11, 11:01
          A ty byłeś kiedyś na Tarchominie? Tam mieszka bardzo dużo ludzi, którzy albo dostali tam mieszkania w latach 70. i 80. (wyboru nie było, a nie, był też Ursynów, dużo brzydszy i tak samo uciążliwy komunikacyjnie), albo w latach 90. przenieśli się z innych dzielnic, bo Tarchomin był (i ciągle jest) zielony i spokojny. Mieszka tam bardzo wielu "prawdziwych warszawiaków".
          Aha, tereny, na których leży Tarchomin, włączono do Warszawy w 1951 r., czyli w tym samym roku, co tak uwielbiany Ursynów.
          • Gość: wars lewobrzeżna Wa-wa jest zakompleksiona i arogancka IP: *.134.130.147.static.crowley.pl 18.11.11, 11:40
            święte słowa.
            tarchomin tylko tym się róźni od Ursynowa, że nie ma metra. Gdyby było, wszystko by inaczej wyglądało, a ludzie by płacili 9-10 tys za metr, by tu mieszkać. i chwaliliby się potem w całej Polsce, ze na Tarcho mieszkają, w centrum są w 20 min, a do tego mnóstwo zieleni, las, bulwary nad wisłą itp.
            I śmialiby się z Ursynowa, ze to wygwizdów w szczerym polu zbudowany, bo taka jest niestety prawda.

Marzy mi się centrum biurowe gdzieś na Golędzinowie, Pelcowiźnie, Białołęce, Targówku i odcięcie od Warszawy z jej kompleksami, butą, arogancją, niczym nie uzasadnionym poczuciem wyższości.
        • Gość: abc czuje praską dumę IP: *.54.249.32.smlw-legionowo.pl 18.11.11, 15:07
          a jak sie przejdzie koło Wileńskiego to jakby człowiek wszedł do getta dresów.
    • Gość: bródniak przeczytałem kilka postów i dalej mi się nie chce. IP: *.134.130.147.static.crowley.pl 18.11.11, 09:46
      ludzie, myślcie!
      chcą wyremontować, poszerzyć mosty. jak myślicie, dla kogo? dla lewego brzegu? lewz brzeg sra na pragę i bródno, bo tu nie pracuje, nie uczy się, nie jeździ. Mosty są remontowane da nas.
      Nie jest prawdą, że do Centrum z Bródna się jedzie godzinami, bo można dojechać w 30 min. Z Białołęki 45-60 min. (oczywiście tramwajem, autobusem).
      Mądre głowy, powiedzcie, jak wyremontować drogę nie zamykając jej?
      Trzeba to przeczekać!

remontować mosty, póki jest kasa. Potem nie będzie!
      • a_weasley Re: przeczytałem kilka postów i dalej mi się nie 18.11.11, 12:10
        Gość portalu: bródniak napisał(a):

> ludzie, myślcie!
        > chcą wyremontować, poszerzyć mosty. jak myślicie, dla kogo? dla lewego brzegu?
        > lewz brzeg sra na pragę i bródno, bo tu nie pracuje, nie uczy się, nie jeździ.

Ale kupować w Markach czy na Modlińskiej mu się zdarza, jeździć do klientów, rodziny czy znajomych.
        To jest mimo wszyskto jedno miasto.

> Mądre głowy, powiedzcie, jak wyremontować drogę nie zamykając jej?

Bardzo prosto: nie robić wszystkiego naraz. Oddamy Północny, wyremontujemy Grota, oddamy Grota, wyremontujemy Łazienkowski, oddamy Łazienkowski, zamkniemy Śląski pod metro (jeżeli żywcem się nie da inaczej, o czym nie jestem przekonany).

> Trzeba to przeczekać!

Próbowałem, ale ludzie, dla których uprzątanie zniczy jest ważniejsze od uprzątania śniegu, znowu wybrali HGW.

> jest kasa. Potem nie będzie!

Jak to nie? Przecież Platforma wygrała, to kolejne 300 mld mamy w kieszeni ;)
        • tomjani Re: przeczytałem kilka postów i dalej mi się nie 22.11.11, 09:34
          a_weasley napisał:

> > Trzeba to przeczekać!
          >
          > Próbowałem, ale ludzie, dla których uprzątanie zniczy jest ważniejsze od uprząt
          > ania śniegu, znowu wybrali HGW.

Ale mam nadzieję że zbawienia Polski nie upatrzyłeś sobie w Paligłupie, jak to uczynił niejaki "bosmanktóryśtamnumer" z pewnego forum żeglarskiego, który od niedawna sam zasilił szeregi słoików?
    • sharanchia Most Grota jest w Warszawie a nie w Pradze 18.11.11, 09:47
      w Pradze to most Karola
    • marac Niepoczytalny Galas 18.11.11, 09:49
      Bardzo dobrze. Niepoczytalny Galas czuje się bezkarny i jedzie coraz bardziej. Może w końcu ludzie przejrzą na oczy i szkodnik się przejedzie.
      • Gość: chianti Re: Niepoczytalny Galas IP: *.acn.waw.pl 18.11.11, 15:39
        masz całkowitą rację jak długo ten człowiek będzie podejmował " najsłuszniejsze " decyzje kominikacyjne w Warszawie ? Kto zna odpowiedź na to pytanie.
    • pis_to_pic Jejku jejku... 18.11.11, 09:52
      Budują, źle; nie budują jeszcze gorzej. Będzie most Północny, Jest Most Gdański, więc objazdy dla potrzebujących się znajdą. Paradoksalnie duża cześć z was przekona się że jazda komunikacją jest wygodna i nie tak straszna.
    • Gość: nik Panikujecie strasznie! Grota będzie przejezdny! IP: 193.36.183.* 18.11.11, 09:54
      Tak jak teraz toruńska dostosowywana do parametrów trasy s8, są nowe wiadkuty stare zburzone a ruch z problemami ale przez cały czas budowy odbywał sie w obu kierunkach!
      • Gość: Z Bielan Re: Panikujecie strasznie! Grota będzie przejezdn IP: *.aster.pl 18.11.11, 14:04
        Skąd masz takie wiadomości, może podaj jakieś źródło. Ze źródeł dostępnych ogólnie wynika, że zamknięty będzie, a władze na pytania mieszkańców (jak zwykle zresztą) nie odpowiadają.
    • rydzyk_fizyk Re: Most Grota zamkną na dwa lata? Praga bez trze 18.11.11, 09:57
      Brakuje jeszcze żeby zamknęli most kolejowy ;)

Ciekawe kiedy wprowadzą kontrolę paszportową na przeprawach przez Wisłę.
      • zdzisiek66 Re: Most Grota zamkną na dwa lata? Praga bez trze 18.11.11, 14:49
        Kurna, człowieku, co robisz?
        Jeszcze na to nie wpadli, a przeczytają twój wpis i zrealizują :)
        • tom_aszek Bez paniki z tymi paszportami :) 21.11.11, 10:36
          zdzisiek66 napisał:

> Jeszcze na to nie wpadli, a przeczytają twój wpis i zrealizują :)

Nie panikuj. I Warszawa i Praga są w UE więc nie będziesz musiał wyrabiać paszportu, żeby przejechać przez Wisłę. Dowód osobisty wystarczy. :)
      • tomjani Re: Most Grota zamkną na dwa lata? Praga bez trze 22.11.11, 09:40
        rydzyk_fizyk napisał:

> Brakuje jeszcze żeby zamknęli most kolejowy ;)

Obyś nie wykrakał :-( Most Średnicowy miał być odmalowany - zamiast tego na czas Jewro 2012 zasłonili jego zardzewiałe przęsła maskującą szmatą, bo HGW pasowała pod kolor kaloszy w których lansowała się nad Wisłą podczas ubiegłorocznej POwodzi. Gdy te igrzyska dla ludu przejdą już do niesławnej historii - konieczne będzie już nie malowanie mostui, lecz rozbiórka i budowa na nowo.
    • Gość: Żoliborz Podziękujcie cwaniakom z Żoliborza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.11, 10:01
      To oni zablokowali budowę Mostu Krasińskiego, który mógłby choć w części pomóc w tych remontach ale ich BEZGRANICZNY EGOIZM i CWANIACTWO doprowadziło do tego co mamy. O wiaduktach przy Dworcu Gdańskim to wrzeszczeli w niebigłosy "Żoliborz odcięty, Żoliborz odcięty" bo 2 tys. ludzi musiało 6 minut dłużej poświęcić na dojazd do centrum, a teraz 200tys. będzie męczyć się przez 2 lata. Proponuję w ramach "podziękowań" wpadać samochodem na Żoliborz jak najcześciej i generować korki, niech poczują, że mieszkaja w mieście. Mamy teraz wiadukty przy Dworcu Gdańskim, korzytajmy ile wlezie, w końcu to za naze podatki!
      • aerobat Żoliborzanie nie chcieli u siebie cwaniaczków 18.11.11, 14:40
        .... więc zablokowali.
        Dzielnica dzielnicy nie równa.
        Podobnie jak ludzie z urodzenia.

Postawią rogatki na wiaduktach ........ ;-)

Gość portalu: Żoliborz napisał(a):

> To oni zablokowali budowę Mostu Krasińskiego, który mógłby choć w części pomóc
        > w tych remontach ale ich BEZGRANICZNY EGOIZM i CWANIACTWO doprowadziło do tego
        > co mamy. O wiaduktach przy Dworcu Gdańskim to wrzeszczeli w niebigłosy "Żolibor
        > z odcięty, Żoliborz odcięty" bo 2 tys. ludzi musiało 6 minut dłużej poświęcić n
        > a dojazd do centrum, a teraz 200tys. będzie męczyć się przez 2 lata. Proponuję
        > w ramach "podziękowań" wpadać samochodem na Żoliborz jak najcześciej i generowa
        > ć korki, niech poczują, że mieszkaja w mieście. Mamy teraz wiadukty przy Dworcu
        > Gdańskim, korzytajmy ile wlezie, w końcu to za naze podatki!
    • Gość: Mr J Most na Renie w Moguncji (Niemcy) też remontowali IP: *.sggw.pl 18.11.11, 10:03
      2 lata. Tylko, że podzielili go na 3 podłużne części. 1 była remontowana, a po 2 się jeździło. Tam się dało, u nas oczywiście nie.
      • Gość: 毛主&# Bo Niemcy to mądry, gospodarny naród, a na dodatek IP: *.home.aster.pl 18.11.11, 10:23
        zatrudniają efektywnych i mądrych urzędników, a przetargi zazwyczaj realizują sprawne firmy.
        U nas firmowym znakiem polskiego pierdzistołka jest 'niedasię', a jak się już da to nie wiadomo czy lepiej było postawić coś nowego, bo remont starego trwał 3x dłużej.
      • tom_aszek Re: Most na Renie w Moguncji (Niemcy) też remonto 21.11.11, 10:38
        Gość portalu: Mr J napisał(a):

> podzielili go na 3 podłużne części. 1 była remontowana, a po
        > 2 się jeździło. Tam się dało, u nas oczywiście nie.

Bo u nas raczej zaczną remontować "stronę żoliborską" (od środka Wisły w lewo) a strona praska będzie nadal czynna. Ciekawe jak to zrealizują... :)
    • Gość: Blazej A wschodnia obwodnica Wawy? IP: *.adsl.inetia.pl 18.11.11, 10:11
      Czemu za te pieniądze (1mld zł do rozliczenia) najpierw nie zbudować wschodniej obwodnicy warszawy!?
      Tu trasa szybkiego ruchu jest niezbędna dla mieszkańców Wołomina, Marek, Radzymina, Ząbek, Kobyłki, itd.! Codziennie dojazd do Warszawy z tych podwarszawskich miejscowości zajmuje ponad godzinę, kierowcy stoją w olbrzymich korkach. Trasa "Toruńska" kończyć się będzie w Ząbkach, a Marki wciąż będą zakorkowane. Podobnie po ukończeniu węzła Marsa korkuje się wciąż Żołnierska. Tak wielkie pieniądze powinny wystarczyć, aby naprawdę usprawnić ruch we wschodniej części Warszawy. Naprawa mostu mogłaby poczekać.
      • Gość: kierowca Moja propozycja. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.11.11, 10:20
        1. Wypowiadamy wojnę Niemcom, Szwedom, czy chociaż Duńczykom.
        2. Szybko się poddajemy.
        3. Oni w kilka lat okupacji robią remonty i budują autostrady.
        3. NIE ROBIMY ŻADNYCH POWSTAŃ!
        • Gość: 毛主&# 4. Godzimy się na wywózkę na roboty do Niemiec. IP: *.home.aster.pl 18.11.11, 10:24
          • Gość: kierowca Re: 4. Godzimy się na wywózkę na roboty do Niemie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.11.11, 10:57

Za późno, bo kilkaset tysięcy naszych rodaków samowolnie jeździ na roboty na zachód.
        • Gość: orient Re: Moja propozycja. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.11, 18:34
          5. Ale na wycieczkę do Treblinki jedziesz TY ze SWOJĄ rodziną.

Stoi?
      • Gość: kooler Re: A wschodnia obwodnica Wawy? IP: *.dynamic.chello.pl 18.11.11, 11:43
        Nie mozna bo WOW'ka stracila papiery srodowiskowe przez rybke.
      • sportif Re: A wschodnia obwodnica Wawy? 19.11.11, 15:46
        Między Zielonką a Ząbkami jest Strzebla błotna i WOW jest opóźnione o 10 lat
      • tomjani Re: A wschodnia obwodnica Wawy? 22.11.11, 09:54
        Gość portalu: Blazej napisał(a):

> Czemu za te pieniądze (1mld zł do rozliczenia) najpierw nie zbudować wschodniej
        > obwodnicy warszawy!?
        > Tu trasa szybkiego ruchu jest niezbędna dla mieszkańców Wołomina, Marek, Radzym
        > ina, Ząbek, Kobyłki, itd.! Codziennie dojazd do Warszawy z tych podwarszawskich
        > miejscowości zajmuje ponad godzinę, kierowcy stoją w olbrzymich korkach.

To są prymitywni buce, ci co stoją godzinami w korkach. Mieszkańcy Wołomina, Ząbek i Kobyłki powinni korzystać z kibla. bo po to go mają. Również do Radzyminia żaden problem byłoby podciągnąć linię SKM S-9 od Wieliszewa. Zostaną już tylko Marki - ale ci zmieszczą się na istniejącej drodze w autobusach a może nawet samochodach.

> Podobnie po ukończeniu węzła Marsa korkuje się wciąż Żołnierska.

Nie tyle Żołnierska, co ciasne skrzyżowanie Marsa/Okularowa/Chełmżyńska. I to jest świetna ilustracja tezy że inwestycje w infrastrukturę służącą ruchowi samochodowemu stanowią drogę donikąd: po wybudowaniu nowego węzła/estakady/expresówki samochodów będzie tyle co poprzednio, plus jeszze te na nowym węźle/estakadzie/expresówce. W efekcie - wcale nie zmalały korki na skrzyzowaniu Grochowskiej z Marsa/Ostrobramską po wybudowaniu tam ronda i estakad, lecz przeciwnie: zwiększyły się na kolejnym skrzyżowaniu Marsa z Okularową/Chełmżyńską, gdzie póki co niczego nie wybudowano. Jak wyburzą resztę Gocławka tak jak wyburzono całe okolice węzła Marsa i udrożnią skrzyżowania Marsa z Chełmżyńską i Żołnierską - zakorkuje się wjazd do Rembertowa, dopóki nie wybudują wiaduktu lub tunelu pod linią siedlecką. Jak wybudują bezkolizyjy przejazd na drugą stronę torów - zakorkuje się cały Rembertów, podobnie jak Zielonka i Ząbki przy równoległych trasach. A wszystkie te korki obejmą koniec końców megalomański węzeł Marsa.

> Tak wielkie pieniądze powinny wystarczyć, aby naprawdę usprawnić ruch we wschodniej
        > części Warszawy.

Tylko znikoma część tych pieniędy mogłaby nie tyle usprawnić, co uczynić możliwym marginalizację ruchu samochodowego we wschodniej części Warszawy. Włącznie z wybudowaniem linii kolejowej z Targówka do Radzymina przez Marki, oraz łącznicy pozwalającej dojechać z Ząbek kiblem bezpośrednio do Dworca Wschodniego, przy czym jadąc od Zielonki nie trzeba by już było nadkładać od pyty drogi przez Rembertów.
    • Gość: kooler Most Grota zamkną na dwa lata? Praga bez trzech... IP: *.dynamic.chello.pl 18.11.11, 10:26
      Wszystko bylo by dobrze gdyby zamiast fundowac Tusk vision network stadion za podobna sume wybudowano most Krasinskiego.
    • piotr99 Chyba kupię amfibę... 18.11.11, 10:38

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka