Dodaj do ulubionych

Tajemnice PKP: Dlaczego toalety w pociągach są ...

IP: *.tktelekom.pl 10.12.11, 10:39
I czego pianę biją? Nie może ludzkość wytrzymać pół godziny bez siusiu / kupki? A jak jadą skm / metrem / tramwajem / autobusem / samochodem / taxi to mają kibel od ręki? Też nie.
Niestety naród schamiały, nie reaguje na prośby, nie rozumie, że na stacji załatwiać się nie wolno, że trzeba kilkanaście minut poczekać. Zamknięcie kibelków jest jedyną skuteczną metodą. Co robić.
Obserwuj wątek
    • Gość: ja. Tajemnice PKP: Dlaczego toalety w pociągach są ... IP: *.escom.net.pl 10.12.11, 10:46
      >> Tak więc kolejarze jeszcze wiele lat

Nie zaczyna się zdania od "więc". Wstawienie przed więc słowa "tak" – jakże charakterystyczne dla dzisiejszej dżank-biznes-nowomowy – niczego nie załatwia.
      • Gość: ... Re: Tajemnice PKP: Dlaczego toalety w pociągach s IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.12.11, 09:24
        Tak więc:P........robię siku na centralnym przez okno:P:P
    • Gość: kazio Tajemnice PKP: Dlaczego toalety w pociągach są ... IP: *.adsl.inetia.pl 10.12.11, 11:02
      jeśli 532 z blisko 1350 wagonów ma kible bez dziury na tory, to co za problem zrobić mieszane składy, tak żeby w każdym pociągu był jeden wagon z kiblem czynnym non-stop?

• lepus42 Tajemnice PKP: Dlaczego zamykają toalety w poci... 10.12.11, 11:31
      A ja nie mogę zrozumieć dlaczego nie można wykorzystać do sprzątania takiej szczotki jak ta zamiatająca ulice. Postawić ją na kołach kolejowych, wyrównać torowisko i niech się turla co noc między peronami. Zwrotnice nie przeszkadzają bo są już w głębi tunelu. A jakby dodać jakiegoś pachnidła, to już byłby pełny komfort.
    • Gość: czesław Powołać spółkę:PKP Toalety w Wagonach" IP: *.acn.waw.pl 10.12.11, 11:49
      -dla odróżnienia od :"PKP Toalety na Dworcach".Prezes,2 wice,6 dyrektorów,12 zastępców,40 kierowników,80 zastepców,120 managerów,każdemu limuzyne i sekretarkę-problemu się nie rozwiąże,ale nie od tego są przecież spółeczki kolejowe,prawda?
    • Gość: Wawiak tajemnicze toalety IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.12.11, 14:22
      niebywałe, żeby w XXI w wagony nie były przystosowane jeszcze do nowoczesnych toalet.
    • Gość: cc3 Re: Tajemnice PKP: Dlaczego toalety w pociągach s IP: 178.73.48.* 10.12.11, 18:48
      toz to prawdziwy news! Na strone glowna trzeba dac! W Trojmiescie, dokladniej na trasie miedzy Gdynia a Gdanskiem, w pociagach tez jest nieczynna toaleta. Ludzie nie chca dbac o czystosc, nie chca przestrzegac pewnych norm, to coz, trzeba na chwile zamknac toalete. Na Centralnym sa wyremontowane (stacjonarne) toalety wiec juz nie ma co sie bac, mozna zajsc przed podroza. Ewentualnie poczekac az pociag wyjedzie z miasta. Podroz z Wawy do Lublina trwa 2,20 h wiec naprawde da sie wytrzymac. Ludziska jezdza nocnymi pksami z Wawy do Zakopca, gdzie po drodze jest tylko jedna przerwa na toalete i tez wytrzymuja.
      • Gość: Kwiatek Re: Tajemnice PKP: Dlaczego toalety w pociągach s IP: *.home.aster.pl 10.12.11, 20:05
        No, jakżeż tego by jeszcze brakowało! W stacjonarnej toalecie przecież trzeba zapłacić, a kibel w pociągu za darmo. A, że śmierdzi? będzie można narzekać na kolejarzy, że nie sprzątają, że nie mają wagonów i co tam jeszcze....
      • Gość: wykidajło Re: Tajemnice PKP: Dlaczego toalety w pociągach s IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.12.11, 09:41
        Dwie godziny to mogą spokojnie wytrzymać gimnazjaliści, którzy są jeszcze zdrowi na ciele (bo z duchem już gorzej).
    • Gość: Pasażer I dlatego ... IP: *.stansat.pl 10.12.11, 20:44
      ... w dalszą podróż wolę jechać samochodem. Sikam kiedy chcę, opóźnienia 100 minut nie ma.
      A po ostatnich podwyżkach benzyna (nie gaz) i tak wychodzi taniej jadąc 4 osobową rodziną niż pociąg :)
      • Gość: Kwiatek Re: I dlatego ... IP: *.home.aster.pl 10.12.11, 22:18
        ...i też mi rozwiązanie! samochodem. Samochodem będę zabierał w delegacje 4 osobową rodzinę! A laptopa postawię sobie na kierownicy. Wolę pociągiem z zamkniętym kiblem.
      • Gość: lexie Re: I dlatego ... IP: *.play-internet.pl 21.12.11, 21:24
        Chyba ze stoisz w korku, wtedy rzeczywiście nie 100minut, a dużo więcej
    • Gość: cyryl Re: Tajemnice PKP: Dlaczego toalety w pociągach s IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.12.11, 09:35
      Zobaczymy jak zaśpiewasz gimnazjalisto, gdy będziesz stary lub nieco wcześniej, gdy będziesz mieć dzieci.
    • Gość: as Jadąc PKP weź obowiązkowo ze sobą basen IP: *.ip.jarsat.pl 11.12.11, 09:37
      I jedziesz spokojnie - jedynie mogą cię oskarżyć za obnażanie się w przedziale ale to lepsze niż pełne gacie.
    • janinaelz Re: Tajemnice PKP: Dlaczego toalety w pociągach s 11.12.11, 10:17
      do@PW
      "Niestety naród schamiały, nie reaguje na prośby, nie rozumie, że na stacji załatwiać się nie wolno, że trzeba kilkanaście minut poczekać. Zamknięcie kibelków jest jedyną skuteczną metodą."
      Jedyna i skuteczna metoda jest zamontowanie systemu zamknietego w toaletach. Obowiazkiem PKP jest zapewnieniem pasazerowi podstawowych standartow./czyste sklady, czynne toalety/
      Nie mozna tez porownywac tramwaji, autobusu itd ktore sluza nam do przemieszczaniu sie na krotkich odcinkach z pociagiem ktorym sie jedzie po kilka godz.
    • Gość: dywagator czyż wolność to nie prawo do zrobienia kupki? IP: *.play-internet.pl 11.12.11, 10:21
      sprawa filozoficzna, czy wolność nie oznacza brak ograniczeń, a w tym prawo do robienia kupy gdzie popadnie? U zwierząt jest zwyczaj pozostawiania odchodów jako oznaczanie krańców swojego terytorium, to mogłoby tłumaczyć chęć pozostawienia swojej nuty zapachowej w tym strategicznym miejscu. Z drugiej strony fast foody w okolicy mogą przyspieszać perystaltykę wsiadających do pociągów. Kiedyś w przyszłości gdy wszyscy w europie będą widnieć w katalogu DNA, wystarczy zbadać DNA kupki i odszukać kto był autorem, a fakturę prześle się pocztą.
    • Gość: Le.O.N. Tajemnice PKP: Dlaczego zamykają toalety w poci... IP: *.fastlink.com.jo 11.12.11, 10:23
      "zbyt honorowa" :) To jest uraza na moralnosci poprosic o otwarcie wc, a oznaka wielkiego honoru zsikac sie w gacie i narzekac potem? Nozesz... ale honor.
    • muderes Tajemnice PKP: Dlaczego zamykają toalety w poci... 11.12.11, 10:36
      W październiku br jechałem PKP na trasie Warszawa-Włocławek i Włocławek-Warszawa.
      Cały skład pociągu miał pozamykane toalety i to na całej trasie.Jedyne otwarte toalety (dwie) były przy wagonie restauracyjnym,które szczęśliwym trafem udało mi się odnaleźć po przejściu całego składu.
    • 1410_tenrok jechałem pociągiem TLK z Wrocławia do Krakowia 11.12.11, 10:41
      ubikacje otworzono dopiero przed Opolem. Widziałem starszego człowieka, który sikał w harmonijce łączącej wagony. PEKAP to banda debili!!!! I tyle.
    • totus.tytus Potrzeby są zupełnie inne 11.12.11, 10:58
      Toalety w pociągach są niepotrzebne - poza tym, stanowią zagrożenie dla mienia pasażerów, którzy nie mogąc zabrać ze sobą cennego bagażu, muszą go zostawić bez dozoru (nikomu dziś nie można wierzyć!) w przedziale, gdzie bagaż ten może paść łatwym łupem złodziejaszków pociągowych.

W wagonach brakuje kapliczek z konfesjonałem dla kapelana wagonu. Przedsiębiorstwo PKP jest przecież nadal państwowe, a to oznacza, że muszą istnieć instytucje kapelanów (duszpasterstwo podróżnych). Jak to możliwe, że na lotniskach znajdują się kaplice (i nawet odprawia się tam "msze święte" czy inne "nabożeństwa"), a na dworcach i w pociągach nie ma tych możliwości? To karygodne i oburzające, i musi zostać niezwłocznie zmienione. W czasie długich (coraz dłuższych!) godzin podróży musi zostać odprawiona "msza święta kolejowa" (minimum 1 msza na każde 2 godziny podróży).

A tutaj mówi się o jakichś toaletach...
    • Gość: mkmkmk2 Re: Tajemnice PKP: Dlaczego toalety w pociągach s IP: 212.33.80.* 17.07.12, 16:22
      Moja kolezanka w pociagach zalatwia sie w kacie ubikacji. Dlatego nie zanieczyszcza zadnej stacji. I moze to robic podczas postoju,
    • Gość: ha żadna tajemnica IP: 193.46.186.* 18.07.12, 11:12
      jakie społeczenstwo - takie niezbedne kroki zapobiegawcze

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka