Gość: Kuba IP: *.xdsl.centertel.pl 14.12.11, 20:11 No tak miala za duzo pieniędzy i nie chciała się podzielić? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
peppers01 Bandytyzm... 14.12.11, 20:15 Bandytyzm. Chcoiaz jak na zwykly spacer po lesie ofiara miala przy sobie duza ilosc gotowki. Jakkolwiek bysmy nie walczyli z patologia i przestepczoscia nigdy nie wyeliminujemy ich zupelnie. Taki jest juz swiat. A jak to sie mowi: `Okazja czyni zlodzieja.....` Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grety Re: Bandytyzm... IP: *.acn.waw.pl 14.12.11, 20:29 co ty wygadujesz??? gdyby miala 120zł tez by to zrobili Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tpepe Re: Bandytyzm... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.12.11, 21:37 Zapewne niosła transparent z napisem "Mam 600zł". Zresztą to wcale nie jest duża suma... Odpowiedz Link Zgłoś
zz09 Obyś Ty nie miał kiedyś takiej "okazji" 14.12.11, 22:06 Jasne, te zgwałcone też sobie winne, bo za krótkie kiecki noszą... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antek Re: Obyś Ty nie miał kiedyś takiej "okazji" IP: *.dynamic.chello.pl 15.12.11, 09:01 Jeżeli noszą, to owszem przyczyniają się do tego. Odpowiedz Link Zgłoś
gazeta_mi_placi Re: Obyś Ty nie miał kiedyś takiej "okazji" 15.12.11, 09:11 Nie, badania mówią, że najczęstszymi ofiarami przestępstw na tle seksualnym (czasem wielokrotnych) nie są przebojowe dziewczyny w mini, ale typ "szarej myszki', a one raczej nie chodzą ubrane prowokacyjnie. Odpowiedz Link Zgłoś
kontospamerskie Re: Bandytyzm... 15.12.11, 10:45 Takim to na miejscu powinno się ucinać prawą rękę (zostawiając lewą by sami mogli jeść). Posiedzą 3 miesiące i wyjdą, dostaną pół roku to akurat przezimują we więźniu za pieniądze podatników. Ogłoszenia Warszawa - Warsza.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaa Re: Bandytyzm... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.12.11, 08:31 Jaka okazja ? niemożna pójść z dzieckiem do lasu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktos zyjemy w takim kraju IP: 80.72.47.* 14.12.11, 20:22 ze ja bym nie poszla do lasu na spacer mając przy sobie 600zl, musieli wiedziec, ze miala kase bo matki z dzieckiem to z reguly maja w torbie pieluchy i butelki, nie wiem w jakim wieku bylo dziecko ale moze by takich rabusiow potraktowac pampresem z wkladką to by sie nauczyli Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: zyjemy w takim kraju IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.12.11, 20:56 W jakim by nie byli, mało która matka spaceruje ze zużytmi pampersami w torbie, no a tych z obywatela tak szybko się ściągnąć nie da. Nie mniej chyba trzeba będzie wózkową torbę o jakiś paralizator wzbogacić... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olly Re: zyjemy w takim kraju IP: *.efuzja.net.pl 15.12.11, 10:15 głupoty. jakie to w ogóle ma znaczenie ile miała? bandytów do pierdla na lata bez względu na to ile kasy wzięli. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: masakra Napadli na matkę z dzieckiem w Lesie Kabackim IP: *.home.aster.pl 14.12.11, 20:54 Może dobrze, że miała te 600 zł przy sobie. Jakby miała 20 zł, to może by sie wściekli, że tak mało, a wtedy nie wiadomo co by zrobili. Tak złapali kasę i w nogi. Na szczęście nie daleko uciekli. Draństwo... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lola Napadli na matkę z dzieckiem w Lesie Kabackim IP: *.centertel.pl 14.12.11, 20:55 Chyba wiedzieli, że ma tę gotówkę przy sobie i nie był to przypadkowy napad, przynajmniej mam taką nadzieję, bo do tej poru czułam się w tym lesie bezpiecznie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: amx ludzie, 600 zł przy sobie to dużo? IP: *.dynamic.chello.pl 14.12.11, 22:08 to ile wy nosicie przy sobie? 20 zł pięciozłotówkami :) :) :) z pewnością wiedzieli że ma przy sobie taką gotówkę - miesiącami obserowali ją żeby zdobyć oszałamiającą kwotę będącą równowartością dwóch tankowań "pod korek" :) :) :) paradoksalnie mogło ją to uratować - podjarali się ile to flaszek za to zrobią i dali kobiecie spokój - gdyby miała przy sobie 10 zł to mogłaby dodatkowo oberwać bo by się wkur...że tak mało... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lola Re: ludzie, 600 zł przy sobie to dużo? IP: *.centertel.pl 14.12.11, 22:20 Do lasu czasem w ogóle nic nie biorę, jeżeli jesteś już taki ciekawy. 600 zł to nie jest kwota oszałamiająca, ale zgubić tyle, to jednak nie jest nic miłego, no chyba, że chcesz się pochwalić, że 600 zł w tę czy w tamtą, to nawet byś nie zauważył. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: przem Napadli na matkę z dzieckiem w Lesie Kabackim IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.12.11, 21:04 Wpie...ć takim kopów od razu na miejscu, to by sie nauczyli Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość portalu Re: Napadli na matkę z dzieckiem w Lesie Kabackim IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.12.11, 21:58 czego by się nauczyli? takim Sku...synom, to powinni z miejsca ręce obcinać! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: macy5 Re: Napadli na matkę z dzieckiem w Lesie Kabackim IP: *.dynamic.mm.pl 15.12.11, 10:43 policja by odpowiadała Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rt Re: Napadli na matkę z dzieckiem w Lesie Kabackim IP: 178.73.48.* 14.12.11, 21:08 po prostu nie zdażało się żeby 2 mężczyzn - chocby nawet kryminalistów - przwracdało w lasku na ziemię matkę z dzieckiem - ludzie odpowiedzialni za ten kraj doprowadzili do upadku Odpowiedz Link Zgłoś
gonzo44 zdziczenie obyczajów 14.12.11, 21:18 Gość portalu: rt napisał(a): > po prostu nie zdażało się żeby 2 mężczyzn - chocby nawet kryminalistów - przwra > cdało w lasku na ziemię matkę z dzieckiem - ludzie odpowiedzialni za ten kraj d > oprowadzili do upadku oj tak - kiedyś nawet nie do pomyślenia było, aby banda drechów zaczepiła np. mężczyznę z dzieckiem. dzieciak, prowadzony za rękę dawał gwarancję nietykalności. takie były niepisane prawa, zasady i bandycki honor. czasy się spsiły, a honor nie jest już tym co najważniejsze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: amx Re: zdziczenie obyczajów IP: *.dynamic.chello.pl 14.12.11, 22:13 dokładnie - szedłeś sam, mogłeś zarobić w papę jak spotkałeś większą grupkę - szedłeś z dziewczyną to nikt ci obciachu przy niej nie zrobił (co najwyżej poczekali aż będziesz wracał) tak samo jak miałeś złodzieja na klatce to mogłeś drzwi do domu nie zamykać bo złodziej u siebie nie kradł a i od kolegów potrafił obronić facet idący z dzieckiem to w ogóle był nietykalny ale to było za PRL a teraz mamy jewropę... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: k Re: zdziczenie obyczajów IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 15.12.11, 08:13 Bzdura, to właśnie w PRL-u sąsiad złodziej nauczył się okradać sąsiada. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wawka Re: zdziczenie obyczajów IP: *.warszawa.vectranet.pl 15.12.11, 11:24 A ty co? Nie w szkole? Słuchaj starszych, co wiedzą lepiej, za PRL-u takiego zdziczenia obyczajów nie było. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: toksol Re: zdziczenie obyczajów IP: *.play-internet.pl 15.12.11, 10:12 Za PRLu było ci lepiej? Pewnie tata był ZOMOwcem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: macy5 Re: zdziczenie obyczajów IP: *.dynamic.mm.pl 15.12.11, 10:47 ZOMO jest w dalszym ciągu tylko inaczej się nazywa, widać mało skuteczne Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: zdziczenie obyczajów IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 19.12.11, 07:28 Pół roku temu sąsiad-złodziej-recydywista na Grochowie zwyczajnie wystawił 80-letnią babcię mojej koleżanki. Gostek z "urzędu skarbowego" przyniósł zwrot podatku, ale trzeba było wydać resztę, pomógł też z zakupami, natomiast sąsiad odwrócił uwagę, że coś chyba cieknie u niego z sufitu, żeby się zainteresowała. Emerytura starszej pani oraz oszczędności w tym czasie zniknęły. Przepadł również spokój we własnym domu i jego otoczeniu. Pani nie dowidzi i ma trudność w poruszaniu się... od miesięcy boi się wyjrzeć nawet za drzwi, pójść do sklepu czy na spacer. Po prostu "idealna" ofiara. Tak jest obecnie ze złodziejskim "honorem". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: H Re: zdziczenie obyczajów IP: *.124.rt.ibs.net.pl 15.12.11, 07:19 Mam nadzieje, ze zasady traktowanie takich smieci przez grypsere w pierdlu jednak sie nie zmienily. Bedzie jechane. Odpowiedz Link Zgłoś
cillian1 Napadli na matkę z dzieckiem w Lesie Kabackim 14.12.11, 22:09 Dziwne działanie Policji! Za pobicie ekspedientki wypuszczają, a za napad matki na 3 miesiące! Czy mamy prawo parkowe i sklepowe? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wiatrak Re: Napadli na matkę z dzieckiem w Lesie Kabackim IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.12.11, 22:25 nie masz pojęcia o czym piszesz. A od kiedy decyzje o zatrzymaniu w areszcie lub nie podejmuje policja? Odpowiedz Link Zgłoś
cillian1 Re: Napadli na matkę z dzieckiem w Lesie Kabackim 14.12.11, 22:31 mało ważne kto podjął - chodzi o fakt! Za pobicie z okaleczeniem winny wyszedł, za napad - 3 miesiące! To kpina z ofiary. :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Analfabeta Re: Napadli na matkę z dzieckiem w Lesie Kabackim IP: *.centertel.pl 14.12.11, 22:43 > mało ważne kto podjął - chodzi o fakt! > Za pobicie z okaleczeniem winny wyszedł, za napad - 3 miesiące! > To kpina z ofiary. Mylicie pojęcia ARESZT nie jest karą, niestety w naszym kraju jest stosowany jako restrykcja i jak widać po waszych wypowiedziach jest to akceptowane. Areszt ma odizolować sprawcę by nie mógł mataczyć. To nie jest kara tylko zabezpieczenie śledztwa. Widocznie napastnik ze sklepu już nie ma możliwości mataczenia a ci dwaj mają. Odpowiedz Link Zgłoś
cillian1 Re: Napadli na matkę z dzieckiem w Lesie Kabackim 14.12.11, 22:51 wiesz, to nie jest polityczna sprawa, czy wał na miliony - tacy gamonie nie potrafią mataczyć! jedyne co by mogli zrobić, to alibi sobie załatwić! Ale... ich alibi - jakoś marnie wygląda! Zwłaszcza jak ofiara ich rozpozna! :) Ta panienka ze sklepu może mieć większy problem z rozpoznaniem - podobno nic nie widziała, bo krew ją zalała :) Dalej utrzymuję, że mamy prawo - jak komu pasuje! :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: al Re: Napadli na matkę z dzieckiem w Lesie Kabackim IP: *.dynamic.chello.pl 14.12.11, 23:16 naucz sie czytac ze zrozumieniem i zapoznaj sie z prawem. Policja nie decyduje o areszcie, tylko sad na wniosek prokuratury. Policja dokonuje zatrzymania przestepcow. Mam nadzieje ze sprawcy dostali tez solidny lomot bo stawiali opor. Gratulacje dla funkcjonariuszy za sprawna akcje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dareckiddd Re: Napadli na matkę z dzieckiem w Lesie Kabackim IP: *.204.79.221.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 14.12.11, 23:53 miesz czytać czy jesteś nic nierozumiejącym idiotą??!! Sąd ich aresztował TYMCZASOWO na 3 miesiące po zatrzymaniu przez policję.Po tym czasie areszt sie przedłuża. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mec janusz w sklepie było pobicie a nie napad koleszko IP: *.tktelekom.pl 15.12.11, 07:21 znajomość prawa nie zaszkodzi.. Odpowiedz Link Zgłoś
minasz za takie cos powinna byc kula w łeb 14.12.11, 22:09 jak mozna zrobic taka krzywde dziecku Odpowiedz Link Zgłoś
anuszka_ha3.agh.edu.pl Napadli na matkę z dzieckiem w Lesie Kabackim 14.12.11, 22:48 O której godzinie to było? Miałam takie wrażenie, że zawsze tam chodzi mnóstwo ludzi, ruch jak na autostradzie. Wydawałoby się, że bandyci powinni się bać napadać w takiej ciżbie. Odpowiedz Link Zgłoś
filemonek.pandymonek Napadli na matkę z dzieckiem w Lesie Kabackim 14.12.11, 23:28 na spacer to z psem można wyjść Odpowiedz Link Zgłoś
mwalczak1 Re: Napadli na matkę z dzieckiem w Lesie Kabackim 15.12.11, 10:29 Jako idiota jesteś urodzony czy nabyty? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ghost Napadli na matkę z dzieckiem w Lesie Kabackim IP: *.home.aster.pl 14.12.11, 23:40 Szkoda, że mnie tam nie było - goście by z tego lasu o własnych siłach nie wyszli - połamane ręce i nogi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dziadek Re: Napadli na matkę z dzieckiem w Lesie Kabackim IP: *.xdsl.centertel.pl 15.12.11, 06:46 Za PRL sprawca napadł na staruszkę samotną w domu , związał ja i przygrzewał gorącym żelazkiem w stopy aby wydala pieniądze i kosztowności.Niewiele tego miala ale zabrał jej wszystkoPo jakimś czasie milicja go zatrzymała i poszedł siedzieć.Po pół roku wyszedł.Pytam się sprawcy matki, "wyszedl ,pewnie go uniewinnili?"Matka odpowiedziała iż wyszedł na stan zdrowia, ma chore nerki.Po trzech miesiącach przeczytałem nekrolog.Póżniej chodziła plotka iż to milicjanci jak zlapali to tak go bili aż poodbijali nerki.Takie też bylo prawo,bandyci bali się nie wyroków i więzienia, a milicji. Odpowiedz Link Zgłoś
nakrecany_czolg Re: Napadli na matkę z dzieckiem w Lesie Kabackim 15.12.11, 08:16 to prawda. takiemu bandycie Przemykowi też nie popuścili. ach, co to za wspaniały kraj był... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gościoffka Napadli na matkę z dzieckiem w Lesie Kabackim IP: *.home.aster.pl 15.12.11, 06:48 Mam nadzieję, że policja już za zamkniętymi drzwiamu dupy porządnie stłukła a jak wyjdą to mam nadzieję, że wieść się rozniesie co, kto i gdzie i też łomot dostaną że przez długie miesiące nie będą mogli na dupach usiąść. Takim bandytom powinno się ręce na żywca odrąbać .. i ból i znak dla wszystkich że potencjalny bandzior na horyzoncie!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bb Napadli na matkę z dzieckiem w Lesie Kabackim IP: *.aster.pl 15.12.11, 07:40 Szok, tyle razu chodziłam tam sama na spacery i jeździłam wieczorem, zawsze było bardzo bezpiecznie, ludzie spacerujący na poziomie, kulturalni, a tu takie coś. Niedługo Ursynów stanie się Targówkiem :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: k Re: Napadli na matkę z dzieckiem w Lesie Kabackim IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 15.12.11, 08:19 Fajna ironia. Wychowałem na Ursynowie i wiem, że najłatwiej w łeb dostać właśnie tam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kiki Re: Napadli na matkę z dzieckiem w Lesie Kabackim IP: *.aster.pl 15.12.11, 12:41 Na Targówku za 600 złotych rodzina żyje przez pół miesiąca i nikomu do głowy by nie przyszło nosić całej tej kwoty przy sobie (nie z obawy o napad, ale "posianie" jej) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Napadli na matkę z dzieckiem w Lesie Kabackim IP: *.adsl.inetia.pl 15.12.11, 07:43 A nie byli to przypadkiem "aktywiści, którzy wystąpili w obronie kobiety przed zgubnymi wpływami kapitalizmu i faszystowsko-narodowej propagandy uprawianej na biletach NBP"? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Discharge Re: Napadli na matkę z dzieckiem w Lesie Kabackim IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.12.11, 17:45 Łomatkojedyno ales ty mundry! Chyba kiedyś spiszę z internetu wszystkie debilizmy podobne do twojego i opublikuję w formie książki durnoctw polskich. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: k. Napadli na matkę z dzieckiem w Lesie Kabackim IP: *.warszawa.mm.pl 15.12.11, 08:07 Pewnie jestem zacofna i lękowa, ale z małym dzieckiem za nic nie poszła bym na spacer do lasu sama. Mieszkam w okolicy i wiem że tam chodzą matki z wóżkami, po 2-3 wózki "razem" To inna sprawa. Jasne że to bandyci i sk...syny, ci co napadli tą kobietę ale to wymarzona ofiara biorąc pod uwagę sytuację. Odpowiedz Link Zgłoś
nakrecany_czolg to w następnym... 15.12.11, 08:15 sondażu "gazietki" znów podskoczy platformie. dwóch wyborców jej przybyło właśnie Odpowiedz Link Zgłoś
gazeta_mi_placi Re: Napadli na matkę z dzieckiem w Lesie Kabackim 15.12.11, 09:09 Ja więcej niż 200 zł nie trzymam w portfelu. Poza tym nikogo nie wolno napadać i okradać, czy to matka z dzieckiem, czy starsza osoba czy 30-latek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grey Napadli na matkę z dzieckiem w Lesie Kabackim IP: 91.221.144.* 15.12.11, 09:35 spokojnie, jutro wyjdą i wszystko będzie w zgodzie z literą prawa. Z pewnością zostali zatrzymani nielegalnie i do tego na pewno policja była brutalna. A ta kobieta po co się po lesie włóczy i do tego z dzieckiem! Odpowiedz Link Zgłoś
nf33 Napadli na matkę z dzieckiem w Lesie Kabackim 15.12.11, 11:10 jeśli policja sobie nie radzi, a naćpane sądy wypuszczają bandytów na wolność pod byle pretekstem, to chcemy dostępu do broni Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Terry Napadli na matkę z dzieckiem w Lesie Kabackim IP: *.centertel.pl 15.12.11, 11:45 Gdy np. z perspektywy Skandynawii czyta sie tego rodzaju newsy z Polski to (juz) to mna nie wstrzasa (?!)....poruszy mnie jedynie informacja,dosc oczywista przy galopujaco postepujacej degrengoladzie Polakow,ze "napadli i zjedli na miejscu".... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: smierc Napadli na matkę z dzieckiem w Lesie Kabackim IP: 109.105.236.* 16.12.11, 07:40 kara smierci! Odpowiedz Link Zgłoś
tomjani Napadli na matkę z dzieckiem w Lesie Kabackim 16.12.11, 10:03 Może to ci sami nieznani sprawcy którym zlecono samospalenie działaczki społecznej broniącej lokatórów przed pazernością spekulantów mieszkaniowych? Spodobało im się to, teraz dopuścili się samowolki, i wpadli? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koko Napadli na matkę z dzieckiem w Lesie Kabackim IP: *.182.81.5.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 23.12.11, 20:55 Kto idąc na spacer trzyma taką kasę w torebce??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jasio Re: Napadli na matkę z dzieckiem w Lesie Kabackim IP: *.dynamic.chello.pl 04.01.12, 10:00 Czy Ty nie czaisz, że chodzi o fakt że została napadnięta a NIE o to że straciła 600pln? Odpowiedz Link Zgłoś