Dodaj do ulubionych

Bezsensowne i sensowne trasy autobusowe.

03.06.04, 18:18
Nie moge zrozumiec dlaczego Alejami Wilanowskimi jezdzi tak malo autobusow.
Bodajze jeden normalny a reszta to siedemsetki.
A ja chcialabym tamtedy jezdzic do Galerii (mo)Kotow!
Obserwuj wątek
    • balkanski_czopek Re: Bezsensowne i sensowne trasy autobusowe. 04.06.04, 10:03
      znam ten ból, pracuje obok Galerii i jak czasem musze pojechac do pracy
      autobusem, to zajmuje mi to mnóstwo czasu. Najprzyjemniejsze połączenie to 108
      do Dworca Płd a dalej mały spacerek...

pozdrawiam
      Mikołaj
    • narysuj.mi.baranka Dziwaczny skrot? 04.06.04, 18:04
      serwisy.gazeta.pl/kraj/1,34309,2110845.html
      • michamina Fajny skrót; 159 i 162 05.06.04, 17:18
        On jest tam bardzo potrzebny. Do niedawna można było przejechać kawałek po
        polnej drodze, o ile przepuścił pan od parkingu przy Panoramie, ale to
        oczywiście nie rozwiązywało sprawy.

Jeszcze jedna rzecz, która byłaby nieoceniona, ale jej nie ma, to pusczzenie
        jakiegoś autobusu przez Bonifacego na odcinku od Powsińskiej do Gołkowskiej. w
        czasie budowy tego basenu dla bogatych jeździły tędy 159 i 162 co
        niewypowiedzianie ułatwialo życie. Niestety, budowa i wymiana rur sie
        skończyła, i wszystko wróciło do wcześniejszego smutnego stanu rzeczy.
        • narysuj.mi.baranka Re: Fajny skrót; 159 i 162 05.06.04, 17:24
          michamina napisała:

> Jeszcze jedna rzecz, która byłaby nieoceniona, ale jej nie ma, to puszczenie
          > jakiegoś autobusu przez Bonifacego na odcinku od Powsińskiej do Gołkowskiej.
          > W czasie budowy tego basenu dla bogatych jeździły tędy 159 i 162 co
          > niewypowiedzianie ułatwialo życie.

Zgadzam sie. Bardzo mi brakuje tego rozwiazania.
        • piscina Re: Fajny skrót; 159 i 162 11.06.04, 13:23
          Moglabys napisac, co to za basen i gdzie? Nie naleze wprawdzie do bogatych, ale
          czasem... odrobina luksusu... :)
          • narysuj.mi.baranka Basen owiany tajemnica:) 11.06.04, 13:58
            forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=19791&w=12115425
    • michamina Re: Bezsensowne i sensowne trasy autobusowe. 05.06.04, 17:15
      narysuj.mi.baranka napisała:

> Nie moge zrozumiec dlaczego Alejami Wilanowskimi jezdzi tak malo autobusow.
      > Bodajze jeden normalny a reszta to siedemsetki.
      > A ja chcialabym tamtedy jezdzic do Galerii (mo)Kotow!

MZA chyba nie zauwazyły Galerii Mokotów i zmian w komunikacji, jakich powinny
      dokonać w związku z jej wybudowaniem.
      • narysuj.mi.baranka Re: Bezsensowne i sensowne trasy autobusowe. 05.06.04, 17:21
        michamina napisała:

> MZA chyba nie zauwazyły Galerii Mokotów i zmian w komunikacji, jakich powinny
        > dokonać w związku z jej wybudowaniem.
        >
        > Ha! Uparcie nie zauwazaja tez Idzikowskiego a przeciez az sie prosi, zeby
        poszedl tamtedy choc jeden autobus.
        • petrokles Re: Bezsensowne i sensowne trasy autobusowe. 06.06.04, 01:29
          Zakorkowałaby się natychmiast!
          Pamiętam, jak jeździły autobusy Konstancińską, a nawet przy bloku nr 9 miały
          pętlę. To był koszmar!
          P.
          • narysuj.mi.baranka Re: Bezsensowne i sensowne trasy autobusowe. 06.06.04, 11:23
            Jak to? Tam jest przeciez maly ruch. Jeden autobus raz na 15 minut chyba by nie
            wywolal katastrofy. Ale skoro z przekonaniem mowisz o korku to pewnie ja sie po
            prostu nie znam na komunikacji. W koncu ludzie tez studiuja to 5 lat.
            • petrokles Re: Bezsensowne i sensowne trasy autobusowe. 06.06.04, 14:13
              Ruch może i jest niewielki, ale głównie samochodów osobowych. taki kolos jak
              autobus i to w godzinach szczytu, mógłby nieźle narozrabiać. ale cóż by to
              szkodziło, żeby puścić na próbę linię tymczasową?
              P.
              • gonia.pk Re: Bezsensowne i sensowne trasy autobusowe. 07.06.04, 13:29
                i o Naleczowskiej zapomnieli :( Zeby dojechac na aerobic do bodylinu autobusem
                musialabym jechac z przesiadka (bez sensu zupelnie).
                • narysuj.mi.baranka Body Line 07.06.04, 15:28
                  Ile teraz kosztuje nieograniczony karnet na silownie? Czy kupili w Body Line
                  jakis nowy sprzet? Czy jest tloczno?
                  • gonia.pk Re: Body Line 07.06.04, 22:02
                    www.bodyline.com.pl/ Na silownie nie chodze, wiec nie wiem czy jest nowy
                    sprzet. A tloczno tam niestety jest zawsze :(
                • monik_es Re: Bezsensowne i sensowne trasy autobusowe. 07.06.04, 17:29
                  NIE, nie, nie...na Nałęczowskiej wystarczająco już hałasują ciężarówki jeżdżące
                  sobie na skróty do elektrociepłowni! I kiedy jeżdżą tam jeszcze autobusy
                  (próbka jest wtedy kiedy remontują Powsińską) jest STRASZNIE...
        • e-tam Re: Bezsensowne i sensowne trasy autobusowe. 07.06.04, 18:56
          narysuj.mi.baranka napisała:

> Ha! Uparcie nie zauwazaja tez Idzikowskiego a przeciez az sie prosi, zeby
          > poszedl tamtedy choc jeden autobus.

Nejlepiej 522. Trasa: Sobieskiego, Idzikowskiego, Powsńska do Wilanowa.
          Zapewniłoby to bardzo szybki dojazd do Centrum. Odkąd 522 jeździ przez Gagarina,
          linią przyśpieszoną jest tylko z nazwy. Niewiele się różni od 131.
          • narysuj.mi.baranka Re: Bezsensowne i sensowne trasy autobusowe. 07.06.04, 19:09
            e-tam napisał:

> Nejlepiej 522. Trasa: Sobieskiego, Idzikowskiego, Powsńska do Wilanowa.
            > Zapewniłoby to bardzo szybki dojazd do Centrum. Odkąd 522 jeździ przez.
            > Gagarina linią przyśpieszoną jest tylko z nazwy. Niewiele się różni od 131.

Mialam na mysli puszczenie autobusu przez Idzikowskiego, ale na calej dlugosci.
            Bo w tej chwili to porzadne polaczenie z Pulawska mamy albo na wysokosci
            Walbrzyska/Lotnikow albo na wysokosci Dolna.
            • e-tam Re: Bezsensowne i sensowne trasy autobusowe. 07.06.04, 19:17
              Jeżeli chodzi o odcinek między Sobieskiego a Puławską to jest tam chyba trochę
              za stromo dla autobusu. Poza tym jest ograniczenie co do ciężkości pojazdów.
              Szkoda, bo połączenie rzeczywiście by się przydało.
              • narysuj.mi.baranka Re: Bezsensowne i sensowne trasy autobusowe. 07.06.04, 19:24
                No tak, jesli ograniczenie ciezaru to nic nie poradzimy a stromo chyba niewiele
                bardziej niz na Tamce czy Dolnej:)
    • e-tam Re: Bezsensowne i sensowne trasy autobusowe. 07.06.04, 18:53
      Niestety z komunikacją na Dolnym Mokotowie jest coraz gorzej. Coraz mniej linii,
      coraz gorsza częstotliwość. Jedyna nadzieja w rozbudowie Wilanowa. Może wtedy
      coś się zmieni na plus.
      • create Re: Bezsensowne i sensowne trasy autobusowe. 09.06.04, 14:47
        eeeee-tam
    • create Re: Bezsensowne i sensowne trasy autobusowe. 09.06.04, 13:21
      jest jeden autobus, ktory jedzie bezposrednio, galeria-wilanow, tylko ze skreca
      jeszcze przez sluzew, niepamietam: 118, 179.
      • michamina Re: Bezsensowne i sensowne trasy autobusowe. 09.06.04, 14:03
        create napisał:

> jest jeden autobus, ktory jedzie bezposrednio, galeria-wilanow, tylko ze
        skreca
        > jeszcze przez sluzew, niepamietam: 118, 179.

117.
        • create Re: Bezsensowne i sensowne trasy autobusowe. 09.06.04, 14:46
          o no właśnie.
    • jothakam Re: Bezsensowne i sensowne trasy autobusowe. 28.07.04, 14:30
      jako ciekawostkę podaję:
      z "pewnego" źródła wiem,
      że ma zostać utworzona nowa linia tramwajowa: gagarina, belwederską,
      sobieskiego prosto aż do miasteczka wilanów - tam pętla.
      takie są plany. a co z realizacją, oczywiście nie wiadomo.
      • krzzaw Re: Bezsensowne i sensowne trasy autobusowe. 04.08.04, 11:27
        jothakam napisał:

> jako ciekawostkę podaję:
        > z "pewnego" źródła wiem,
        > że ma zostać utworzona nowa linia tramwajowa: gagarina, belwederską,
        > sobieskiego prosto aż do miasteczka wilanów - tam pętla.
        > takie są plany. a co z realizacją, oczywiście nie wiadomo.

Tramwaj nie pojedzie SOBIESKIEGO, bo na odcinku Bethovena-Idzikowskiego pod
        pasemm zieleni idzie centralne ogrzewanie - i cały ten kanał by się zawalił.
        Projekt mówi o powrocie do pomysłu z przed 1973 r. - tzn. Puławska, Spacerowa,
        Gagarina, Wisłostrada do Wilanowa.

Poza tym po zabraniu 362 - nie mamy połącznia z Pragą. Pronowąłem kiedyś
        wydłużyć 118 z Pl. 3 Krzyży oraz przesunąć 513 z Sikorskiego poprzez
        Sobieskiego-św. Bonifacego. Podobnie "nowe" 416. Ale lobby ursynowskie
        przeforsowało linie dla siebie, i nie przyszło im do głowy, że może tak by
        mieszkańcy Ursynowa tymi liniami mogli podjechać na Sadybę i Stegny. A my z
        Sadyby i Stegien do nich, a przy okazji na Pragę.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka