Dodaj do ulubionych

Pan Ochroniarz

14.02.12, 12:36
"- Ja nie po to proszę pana uczyłem się na ochroniarza, żeby teraz ludziom drzwi otwierać!" - usłyszał od pana w budce starszy mieszkaniec ekskluzywnego(?) osiedla Ogrody Shiraz na Szczęśliwicach, który zapomniał zabrać kluczy.
Obserwuj wątek
    • Gość: BUC Re: Pan Ochroniarz IP: 31.61.27.* 14.02.12, 13:22
      I to była prawidłowa reakcja przedstawiciela elitarnego zawodu. Ma otworzyć bramę? może mieszkanie tez ma otworzyć skoro ktoś zapomniał kluczy. Pewnie nie miał tez dokumentów wiec jak cieć miał sprawdzić czy wpuszcza osobę uprawniona?
      • horpyna4 Re: Pan Ochroniarz 14.02.12, 18:39
        Dokumenty pewnie miał, ale zameldowany był w Pcimiu.
        • Gość: tom Re: Pan Ochroniarz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.02.12, 18:51
          Te , ciotka , ty chociaż wiesz gdzie jest PCIM ?
    • Gość: kixx Co chcesz-globalizacja IP: *.acn.waw.pl 14.02.12, 15:47
      a w ramach globalizacji specjalizacja
      • Gość: reload Re: Co chcesz-globalizacja IP: *.play-internet.pl 08.03.12, 12:28
        heheehe.to jeszcze nic .w carrefour express na ul .bytnara w warszawie to dopiero jest ochroniarz, kiedys pobił niewinnego człowieka i jeszcze ganiał za nim po ulicach zeby bardziej mu dołożyc ,a wtedy kiedy niepełnosprawny człowiek na wózku wstawił sie za tamtym to jeszcze przyłozył inwalidzie z główki .To jest dopiero cieć !!!
    • fedorczyk4 Re: Pan Ochroniarz 08.03.12, 17:56
      jak ktoś chce mieszkać na terenie "ekskluzywnego" i zamkniętego osiedla to niech liczy się z takimi konekwencjami. Tu obowiązuje prawo "kiedy mały sie cieszy, wtedy kiedy znajdzie jeszcze mniejszego". Bo do małego ciągle jeszcze nie dociera, że to nie jakiś abstrakcyjny byt typu państwo mu płaci, tylko właśnie ci "mniejsi"którzy nie mają klucza, ale mają akt własności!
      • jan-w Re: Pan Ochroniarz 08.03.12, 18:13
        W ekskluzywnych osiedlach takie problemy nie istnieją.
        • fedorczyk4 Re: Pan Ochroniarz 08.03.12, 20:07
          jan-w napisał:

> W ekskluzywnych osiedlach takie problemy nie istnieją.

A co to jest ekskluzywne osiedle? I czy ktoś coś takiego widział w Polsce?
          Ja widuję zamknięte osiedla, widuję też gargamelowe getta z zamkniętymi bramami.
          Mijam też regularnie wyjatkowe paskudztwo którym jest Marina Mokotów ponoć na wpół zjedzone szczurami.
          • jan-w Re: Pan Ochroniarz 08.03.12, 21:24
            Miałem na myśli "ekskluzywne" oczywiście ;-)
            A dokładniej, nie ogrodzone bloki w których panem i władcą jest prezes wielkiej spółdzielni a mieszkańcy to petenci. Takie w których o wszystkim decydują właściciele domów składających się na osiedle.
        • Gość: hwdj-w Re: Pan Ochroniarz IP: *.centertel.pl 11.03.12, 11:27
          we Wilanowie istnieją
    • Gość: Pan Ochroniarz Re: Pan Ochroniarz IP: 91.216.239.* 09.03.12, 11:14
      Znajomy poinformował mnie o tym wątku, więc zajrzałem i spieszę wyjaśnić. Ów starszy pan ma notorycznie problemy z higieną. Mówiąc wprost śmierdzi. Owego dnia był pijany i żądał otwarcia drzwi do innej klatki niż tej, w której znajduje się jego mieszkanie. Nie reagował na próby wytłumaczenia pomyłki, co zresztą nie dziwi biorąc pod uwagę jego stan.

A już poza tematem owego pana, praca w rzeczonych ogrodach (trudno o bardziej kretyńską nazwę swojądrogą) to istna piekło nadmiernych wymagań nowobogackich, acz starochamskich. Nie chcę generalizować, mieszka tam również kilku naprawdę kulturalnych, uprzejmych ludzi. Niemniej większość mieszkańców to zwyczajne bydło. Bogate bydło.

Pozdrawiam
      • Gość: BUC Re: Pan Ochroniarz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.03.12, 14:06
        I znow wynik wyssania z mlekiem matki przeswiadczenia z minionej epoki, ze jesli ktos ma pieniadze to musila ukrasc, bo przeciez uczciwie nie zarobil. Jak bogaty to zly. Bydlak. Pijak i zlodziej. Bo kazdy...
        • Gość: P Re: Pan Ochroniarz IP: 91.216.239.* 14.03.12, 14:22

Ciężko mi się odnieść, bo nic takiego nie napisałem.
    • amancjuszka Re: Pan Ochroniarz 13.03.12, 12:17
      No w sumie racja, ma kod to wchodzi, albo klucz.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka