Dodaj do ulubionych

Pechowy blok

16.02.12, 15:45
Czy Wy naprawdę wierzycie, że z nowym administratorem będzie wszystko pięknie, sprawnie i profesjonalnie? Nie będzie. I to nie z winy administratora. Nie rozumiecie w czym jest nasz wspólny problem. To nie jest wina złej AD (straszeni jesteśmy nią od roku). My mamy naprawdę ogromnego -------pecha--------, że mieszkamy w takim spartaczonym bloku. Mimo, iż jest nowy, wymaga ogromu pracy i inwestycji. Wiem, że zarząd i administrator będzie miał duuuużo roboty.
Ta inwestycja to naprawdę----
Obserwuj wątek
    • 7kevin Re: Pechowy blok 17.02.12, 08:26
      tak jak napisałem w innym temacie, chcę wiedzieć idę i pytam, stąd mam informacje.
      chcesz wiedzieć, pytaj a gwarantuję ci że zamiast kilkudziesięciu postow i 3 dni na forum w 15 minut rozmowy dowiesz się więcej.

Czy się zmieni z nowym zdministratorem? wierzę że tak. Gdyż po pierwsze przepychanki w sprawie usterek pomiędzy ADM i SM trwaja a w SM sami zabardzo niewiedzą co mają zrobić gdy Antczak dostal ekspertyzę ze ma naprawić garaż tak i tak... a zrobił jak uważa.
      komercyjni administratorzy mają w tym doświadczenie bo przedewszystkim zarzadzają budynkami z wadami budowlanymi i to nie jest żadna nowośc.
      W kodeksie cywilnym istnieje tez coś takiego jak "wykonanie zastępcze" tylko trzeba chcieć z niego skorzystać to po pierwsze, a przed skorzystaniem z niego trzeba wysłać kilka wezwań do usunięcia usterki, albo naprawy zgodnie ze sztuką budowlaną wskazaną w ekspertyzie. to jest podstawa do działań sądowych, natomiast dla SM jest to sytuacja doś nowa, nietypowa, boją się tego. a Radca prawny spółdzielni to się chyba własnego cienia boi i w mojej ocenie niezna podstawowych aktów prawnych.
      komercyjny admiistrator korzysta z porad i usług kancelarii specjalizujących się w tych tematach. pozatym są konserwatorzy u nas w budynku czy kiedyś widziałaś żeby naprawdę przyłożyli się do swojej pracy bo ja nie, wiem tylko że byli popatrzyli, stwierdzili, pojechali.
      Nasz budynek jeśli chodzi o konserwację jest poprostu zaniedbany. na jednym z zebrań Krzysztof mówił że awarie systemu NOMA są wynikiem braku współpracy serwisu KONE z serwisem NOMA. czyja to wina???? kto koordunuje i ma zadanie dopilnowania serwisów?
      pytanie sugeruje odpowiedź więc pozwolę sobie już więcej nie mówić.

druga sprawa że moja wiedza na temat tego co się dzieje w naszej wspólnocie, wynika nawet nie z kontaktów z zarządem a z prostych obostrzeń, i koniecnzości wynikających z ustawy o własności lokali, polecam poczytac chociaż jeden potral internetowy o zarządzaniu.
      Wszystko tam jest. jesli masz wątpliwości są komentarze. to są naprawdę standartowe nastepstwa powstania wspólnoty .
      A jeśli dalej masz wątpliwości to już za 10 dni jest zebranie.
      Zapewne w programie, kolejności zebrania będzie część wolne wnioski/wypowiedzi. będziesz mogła pytac o co chcesz.
    • 7kevin Re: Pechowy blok 17.02.12, 09:29
      a i jeszcze jedno odpisuje w imieniu swoim jako mieszkańca, który orientuje się troche w sprawach wspólnot, ich obsługi, i trybów postepowania.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka