21.02.12, 17:02

Witam .
Temat trudny , szczególnie na osiedlach. Czy nie sądzicie , że właściciele psów powinni zapewnić swoim sąsiadom ciszę - przynajmniej od 22 do 6 rano ?
Mieszkam na osiedlu od 5 lat. To jest koszmar. Jak zaczną ujadać i szczekać to nocki z głowy.
Wiem, że zaraz pojawią się komentarze w stylu: "to leży w psiej naturze", " pies ma to do siebie , że szczeka" itd. itd. itd.
Jednak uważam , iż człowiek ma prawo do wypoczynku , chociaż w ramach tych godzin nocnych!!!
Porządni właściciele psów zamykają je na noc w swoich domach, aby nie przeszkadzały, natomiast jest to rzadkość.
W tym wątku pomijam temat psich kup i osikiwania płotów i samochodów....
Zapraszam do dyskusji , szczególnie osoby , którym też nie da żyć ten ciągły hałas...
Obserwuj wątek
    • fedorczyk4 Re: Sz 21.02.12, 18:52
      To nie jest trudny temat:-)
      Każdy kij ma dwa końce. Ktoś ma wyjace niemowlęta, ktoś inny źle wychowane i wrzeszczące dzieci, inni grilluja na balkonie. I tyle. Nie chcesz mieć tego typu problemów, przeprowadź sie na wieś. Ja mam upierdliwych utyskujących na wszystko sąsiadów i też muszę z tym żyć. Mam też psa, wielkiego i stosunkowo malo szczekliwego. Dzięki niemu sąsiedzi unikneli dwa razy włamania. Nadal są upierdliwi, ale na psa nigdy sie nie użalają:-)
      Za to chomik i koty strasznie im przeszkadzają!
      • jan-w Re: Sz 21.02.12, 19:00
        A jeże bezczelnie tupią w nocy! ;-)
        • fedorczyk4 Re: Sz 21.02.12, 19:39
          Chamskie jeżowe słoiki:-))))
          • beata_ Re: Sz 21.02.12, 20:35
            A chomiki, to niby w nocy śpią?! :D
            Jak się dobrze rozturkoczą na tym swoim kółku, to sąsiadów za ścianą pobudzą bez niczego :-)
            • fedorczyk4 Re: Sz 21.02.12, 21:18
              Właśnie, a koty? To dopiero hałaśliwe bydlątka!!!Jak zaczną ganiać, jak zaczną tupać i stepować po firanach!!!!
              • beata_ Re: Sz 21.02.12, 21:50
                Noooooo, koty to dopiero ognia dają! Wiem coś o tym - mam kilka sztuk na stanie :-))
                Ale nie powiem - da się je jakoś wyhamować, z chomikiem ten numer nie przejdzie :D

A po firanach, to jeno "trrrrrrrrrrrr" idzie :D
                Jak im pozwolić oczywiście...
                • Gość: remek Re: Sz IP: *.adsl.inetia.pl 21.02.12, 22:21
                  A ja mam u siebie we bloku koze. Przywiezłem ja se ze wsi co by mleko dawała.
                  I żadne sonsiady mnie nie bedo gadać. Czasem jo na balkon wezmne co by se troche
                  słoneczka ogladnela.
    • januszprawowity Re: Sz 03.03.12, 18:56
      w sumie nie spodziewałem się innych odpowiedzi.....

debile.
      • Gość: sawa Re: Sz IP: *.aster.pl 04.03.12, 10:10
        i vice versa.... zieeeeew hau, hau, miauuuuu!!!!
      • fedorczyk4 Re: Sz 04.03.12, 10:31
        januszprawowity napisała:

> w sumie nie spodziewałem się innych odpowiedzi.....
        >
        > debile.

Kretyn
        • fedorczyk4 Re: Sz 04.03.12, 10:31
          fedorczyk4 napisała:

> januszprawowity napisała:
          >
          > > w sumie nie spodziewałem się innych odpowiedzi.....
          > >
          > > debile.
          >
          > Kretyn
          >

Errata: Kretynka

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka