Gość: DW IP: *.aster.pl 08.03.12, 18:15 No i...? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: syrenka Ranna bobrzyca Pola nie żyje. Zmarła dziś w poł... IP: 176.31.202.* 08.03.12, 18:19 <*> Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bolek789 Re: Ranna bobrzyca Pola nie żyje. Zmarła dziś w p IP: *.hsd1.fl.comcast.net 08.03.12, 18:52 "za które kciuki trzymała cała Warszawa" - typowa medialna rzeczywistość kreowana przez 'stołka". To już w sumie długa tradycja, zaczęło się od 'legendarnego' guźca który rzekomo przez kilka miesięcy biegał po Lesie Kabackim i całe miasto mu rzekomo "kibicowało". Odpowiedz Link Zgłoś
domino.97 Pola! Na zawsze w naszej pamięci 08.03.12, 20:00 Cała Warszawa placze po Poli Odpowiedz Link Zgłoś
ubiquitousghost88 Co wyście oh...eli w tej Polsce Nieludowej? 08.03.12, 20:12 domino.97 napisał: > Cała Warszawa placze po Poli Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hegemon® to sie nazywa selekcja naturalna IP: *.acn.waw.pl 08.03.12, 20:54 bobry-psy 0:1 Odpowiedz Link Zgłoś
rydzyk_fizyk Re: to sie nazywa selekcja naturalna 09.03.12, 08:27 W artykule zabrakło informacji, którymi ulicami przejdzie kondukt żałobny :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anty debok Re: to sie nazywa selekcja naturalna IP: 89.231.104.* 09.03.12, 08:39 Jeszcze należałoby żałobę narodową zrobić. Codziennie w Afryce umiera z głodu kilka tysięcy dzieci. Bobrzyca ważniejsza od jakiś tam bambusów ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: to sie nazywa selekcja naturalna IP: 178.73.24.* 10.03.12, 23:20 Oczywiście - bobry są pod ochroną, są pożyteczne i miłe - a z czarnuchów żadnego pożytku nie ma i nikogo normalnego nie obchodzi, ilu ich wymiera, i tak mnożą się na potęgę. Odpowiedz Link Zgłoś
prof.miauczur Re: to sie nazywa selekcja naturalna 09.03.12, 12:48 rydzyk_fizyk napisał: > W artykule zabrakło informacji, którymi ulicami przejdzie kondukt żałobny :( No i gdzie będzie wystawiona księga kondolencyjna do której będą się mogły wpisać wszystkie bobry, które mają przyjechać na pogrzeb. Warto by także pomyśleć nad jakąś ulicą ku czci. A może Rondo Zagryzionych Bobrów? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ichi51e Re: to sie nazywa selekcja naturalna IP: *.aster.pl 09.03.12, 14:35 "niech ginie..." Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosć Re: to sie nazywa selekcja naturalna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.03.12, 09:36 znaczy się zdechla po prostu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek Re: Pola! Na zawsze w naszej pamięci IP: 91.198.145.* 09.03.12, 14:44 Nie płakałem po Poli. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: (gość portalu) Re: Wprowadzic zalobe narodowa! IP: *.devs.futuro.pl 09.03.12, 14:07 Zmarła? ZMARŁA?! Zdechła po prostu, tak? Dobrze, że nie napisali "odeszła na łono bobrzego Abrahama". :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: Wprowadzic zalobe narodowa! IP: 178.73.24.* 10.03.12, 23:21 Bóbr zmarł. Zdychają to komuniści i lewacy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ML Ranna bobrzyca Pola nie żyje. Zmarła dziś w poł... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.03.12, 18:27 Już chyba na dobre powariowaliście! Codziennie informacje o bobrzycy. Na stronie głównej, w metrze. Co to kogo obchodzi?! Nie dzieje się nic ciekawszego w Warszawie?! Poza tym zwierzęta nie umierają, tylko zdychają. Subtelna różnica. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hmm [...] IP: *.dynamic.chello.pl 08.03.12, 18:30 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bred Re: Ranna bobrzyca Pola nie żyje. Zmarła dziś w p IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.03.12, 18:33 Mnie i moich znajomy to obchodzi.Ja na twojego plotka nie wchodzę bo mnie nie interesuje a ty nie czytaj o bobrzycy jak masz to gdzieś. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DW Ogłoście żałobę IP: *.aster.pl 08.03.12, 18:56 To sobie ze znajomymi ogłoście żałobę. Byle nie narodową :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: leslaw28 [...] IP: *.res.east.verizon.net 08.03.12, 18:48 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość portalu Re: Ranna bobrzyca Pola nie żyje. Zmarła dziś w p IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.03.12, 18:51 jak cię nie obchodzi, to po co czytasz, a w dodatku piszesz. I dlaczego to zwierzęta nie mogą umrzeć, w czym człowiek jest od nich lepszy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.03.12, 01:15 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
textmakers Re: Ranna bobrzyca Pola nie żyje. Zmarła dziś w p 09.03.12, 09:55 nieważne. mnie mniej obchodzi jakaś madzia z sosnowca niż zwierzaczek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jokanda102 Re: Ranna bobrzyca Pola nie żyje. Zmarła dziś w p IP: 195.60.183.* 09.03.12, 10:07 Dla ciebie bobr zdycha, dla mnie umiera. Nie jestes wyrocznia i nie bedziesz calemu swiatu narzucal swojej interpretacji tego co sie wlasciwie z bobrami czy innymi zwierzetami dzieje. Koniec, kropka. Gość portalu: xxx napisał(a): BOBRY NIE UMIERAJĄ. UMIERAJĄ LUDZIE. BÓBR TO ZWIERZĘ. ZWIERZĘ ZDYCHA. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miracle Re: Ranna bobrzyca Pola nie żyje. Zmarła dziś w p IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.03.12, 18:54 Wyobraź sobie CZŁOWIEKU że też jesteś zwierzęciem!!! Dokładniej KRÓLESTWO ZWIERZĘTA, RODZINA CZŁOWIEKOWATE!!! Od tej bobrzycy odróżnia Cię tylko to że urodziłeś się jako najokrutniejsze stworzenie w królestwie... Przykre ale prawdziwe... :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aabb Re: Ranna bobrzyca Pola nie żyje. Zmarła dziś w p IP: *.dynamic.chello.pl 08.03.12, 19:16 Odeszła za tęczowy most. Szkoda zwierzaka. O ludziach można się bardzo dużo dowiedzieć po ich stosunku do zwierząt. Jeśli ktoś nie szanuje zwierząt nie zasługuje na ludzki szacunek ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michał Adamski Re: Ranna bobrzyca Pola nie żyje. Zmarła dziś w p IP: *.dynamic.chello.pl 08.03.12, 19:23 O ludziach można się bardzo dużo dowiedzieć po ich stosunku do obrabiarki skrawającej. Jeśli ktoś nie szanuje obrabiarki skrawającej nie zasługuje na ludzki szacunek Odpowiedz Link Zgłoś
psineczek Re: Ranna bobrzyca Pola nie żyje. Zmarła dziś w p 09.03.12, 08:28 Gość portalu: aabb napisał(a): Odeszła za tęczowy most. Szkoda zwierzaka. O ludziach można się bardzo dużo dowiedzieć po ich stosunku do zwierząt. Jeśli ktoś nie szanuje zwierząt nie zasługuje na ludzki szacunek ...<> Mnie doswiadczenie nauczylo, ze tam gdzie szanuje sie zwierzeta i dobrze sie je traktuje, to tam rowniez szanuje sie czlowieka i dobrze sie go traktuje. Odpowiedz Link Zgłoś
slash.slash Re: Ranna bobrzyca Pola nie żyje. Zmarła dziś w p 08.03.12, 19:21 Gość portalu: ML napisał(a): > Już chyba na dobre powariowaliście! > Codziennie informacje o bobrzycy. Na stronie głównej, w metrze. Co to kogo obch > odzi?! Nie dzieje się nic ciekawszego w Warszawie?! > Poza tym zwierzęta nie umierają, tylko zdychają. Subtelna różnica. Bardzo słuszne uwagi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tirinti Re: Ranna bobrzyca Pola nie żyje. Zmarła dziś w p IP: *.acn.waw.pl 08.03.12, 19:39 Jak to w lewackej gazecie. Cykliści nie protestują, sqłotersi nie okupuja zamkniętego baru mlecznego to pozostaje pisać o rannych zwierzakach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: polar Re: Ranna bobrzyca Pola nie żyje. Zmarła dziś w p IP: *.warszawa.vectranet.pl 09.03.12, 00:25 Kto cię trolu zatrudnił w IZBA GOSPODARCZA HANDLOWCÓW, PRZETWÓRCÓW ZBÓŻ I PRODUCENTÓW PASZ ? kolega z pis, a może pełesel ? Odpowiedz Link Zgłoś
tirinti Re: Ranna bobrzyca Pola nie żyje. Zmarła dziś w p 09.03.12, 02:46 Sam się zatrudniłem i sprzedaję usługi i nie nazywam tego umową śmieciową. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: polar Re: Ranna bobrzyca Pola nie żyje. Zmarła dziś w p IP: *.scansafe.net 09.03.12, 08:03 to widać po twoim poprzednim IP Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sawa Re: Ranna bobrzyca Pola nie żyje. Zmarła dziś w p IP: *.aster.pl 08.03.12, 20:48 Zdychają? Terminologia katola? Wychowanie na lekcjach w szkółce niedzielnej, czy w chałupie? Odpowiedz Link Zgłoś
keiwolzc a ludzie to nie zwierzęta? 09.03.12, 08:43 Co szkodzi napisać, że zwierzak umarł, czy cierpi na tym godność najohydniejszego zwierzęcia jakie pojawiło się na tej planecie od jej powstania - homo sapiens? --- VI. Nie zabijaj cywilizacjasmierci.blox.pl/html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wsdew Niektórzy ludzie powinni zdychać a niektóre IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.03.12, 09:09 zwierzęta mogą umierać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: łysy Re: Ranna bobrzyca Pola nie żyje. Zmarła dziś w p IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.03.12, 10:48 nie zdechła - padła Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mk Ranna bobrzyca Pola nie żyje. Zmarła dziś w poł... IP: *.wroclaw.vectranet.pl 08.03.12, 18:29 szkoda zwierzaka Odpowiedz Link Zgłoś
czujesz.to [...] 08.03.12, 18:29 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marianna Re: Ranna bobrzyca Pola nie żyje. Zmarła dziś w p IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.03.12, 18:45 Mnie, a nie mi - prostaku bez serca! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zuza Re: Ranna bobrzyca Pola nie żyje. Zmarła dziś w p IP: *.ssp.dialog.net.pl 08.03.12, 18:45 Największym szkodnikiem w przyrodzie jest człowiek, tak na marginesie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kgbltd Re: Ranna bobrzyca Pola nie żyje. Zmarła dziś w p IP: *.toya.net.pl 08.03.12, 18:50 w Polsce nie ma ma wałów przeciwpowodziowych Zdechły Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dęt Re: Ranna bobrzyca Pola nie żyje. Zmarła dziś w p IP: *.10.wb.wifirst.net 08.03.12, 18:58 Hehe Odpowiedz Link Zgłoś
bestcjanek Re: Ranna bobrzyca Pola nie żyje. Zmarła dziś w p 08.03.12, 18:57 Nie karmcie trolla Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: waw Re: Ranna bobrzyca Pola nie żyje. Zmarła dziś w p IP: *.147.203.140.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 08.03.12, 19:01 "Zmarla", a "zdechl" to twoj guru - wiesz ktory... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pivi Re: Ranna bobrzyca Pola nie żyje. Zmarła dziś w p IP: *.18.199.109.static.rdi.pl 08.03.12, 19:05 Z treści twojej wypowiedzi wnoszę, ze jesteś katolikiem przekonanym o wyższości ludzkiej rasy nad wszelkimi innymi istotami bo tylko tacy uzywaja słowa "zdechł" zamiast "umarł" albo "odszedł". No cóż niestety te dwa ostatnie określenia zarezerwowane są jak widać tylko dla ludzi kulturalnych. A tak przy okazji, wiesz dobry chrześcijaninie co robił Noe i sw. Franciszek??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rivi Re: Ranna bobrzyca Pola nie żyje. Zmarła dziś w p IP: *.dynamic.chello.pl 08.03.12, 19:20 Gość portalu: pivi napisał(a): > Z treści twojej wypowiedzi wnoszę, ze jesteś katolikiem przekonanym o wyższości > ludzkiej rasy nad wszelkimi innymi istotami bo tylko tacy uzywaja słowa "zdech > ł" zamiast "umarł" albo "odszedł". No cóż niestety te dwa ostatnie określenia z > arezerwowane są jak widać tylko dla ludzi kulturalnych. > A tak przy okazji, wiesz dobry chrześcijaninie co robił Noe i sw. Franciszek??? Trochę współczuję samooceny, skoro ty jesteś przekonana/y o swojej niższości od bobrzycy Odpowiedz Link Zgłoś
pe1 Re: Ranna bobrzyca Pola nie żyje. Zmarła dziś w p 08.03.12, 21:10 A ja współczuję tępoty, bo tylko nią można wytłumaczyć myślenie, że brak wywyższania oznacza poniżanie się. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pandzik Ranna bobrzyca Pola nie żyje. Zmarła dziś w poł... IP: *.telpol.net.pl 08.03.12, 18:30 chyba padła? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miąższ Ranna bobrzyca Pola nie żyje. Zmarła dziś w poł... IP: *.dynamic.chello.pl 08.03.12, 18:31 wczoraj smolarek dzis bobrzyca. dokad zmierzasz okrutny swiecie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xtc Ranna bobrzyca Pola nie żyje. Zmarła dziś w poł... IP: *.231.9.237.koba.pl 08.03.12, 18:34 CHYBA SIĘ POWIESZEEEEEEEEE , NIEEEEEEE :(((((((((((((((((((((((( To najgorszy dzień w moim życiu .... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: małorolny. Re: Żałoba Narodowa ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.03.12, 18:39 Czy utylizacja będzie na koszt państwa? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anty Re: Żałoba Narodowa ! IP: *.dynamic.chello.pl 08.03.12, 18:41 To bydło co daje ostatnie komentarze to najprawdziwsi katolicy. Gratuluje ich księdzu, przed nim jeszcze lata uczłowieczania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Miro&Co Re: Żałoba Narodowa ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.03.12, 18:55 Człowieku ile ty masz lat ? To ma byc poważna gazeta czy portal pokroju plotka ? W Warszawie jest znacznie więcej WAŻNIEJSZYCH rzeczy niż jakis bóbr ! Może by tak dziennikarze zajeli się premiami w ratuszu dla urzędasów albo jakie firmy wpakowały sól drogową do swoich wyrobów ? PS Co ma do tego artykułu katolicyzm? Odpowiedz Link Zgłoś
synanki [...] 08.03.12, 18:44 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gabi1 Ranna bobrzyca Pola nie żyje. Zmarła dziś w poł... IP: *.adsl.inetia.pl 08.03.12, 18:44 a jak się to ma do problemu bezpańskich psów biegających po lasach i co a to ekolodzy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zenek Re: Ranna bobrzyca Pola nie żyje. Zmarła dziś w p IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.03.12, 18:46 chrońmy bezpańskie pieski, pozwólmy im żyć!!! Etyka zabrania nam pozbawiać ich życia, to takie miłe stworzonka... niech atakują nasze dzieci, niech gryzą!! Absurd, chory absurd Odpowiedz Link Zgłoś
mel.la Re: Ranna bobrzyca Pola nie żyje. Zmarła dziś w p 08.03.12, 18:57 Wiesz co Zeniu, Ty i Tobie podobni zyja w przekonaniu, ze do zycia na tej ziemi prawo maja tylkoi wylacznie ludzie i to jest najwiekszy absurd ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miracle Re: Ranna bobrzyca Pola nie żyje. Zmarła dziś w p IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.03.12, 19:01 Z pewnością milsze niż Ty i wszyscy bezduszni ludzie... Wolę żeby zaatakował mnie pies i pozbawił mnie życia niż okrutny człowiek który torturami zaspokoi swoją chcicę... Takich należy zabijać bo człowieka bardziej się nie uczłowieczy a psa i inne stworzenia owszem... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Ranna bobrzyca Pola nie żyje. Zmarła dziś w p IP: *.dynamic.chello.pl 08.03.12, 19:33 Te bezpańskie pieski były wcześniej kupione najpewniej jako prezent dla wymagających dzieci. A że szybko się znudziły to kopa w tyłek i do lasu (w najlepszym wypadku). Odpowiedz Link Zgłoś
samanta1 Ranna bobrzyca Pola nie żyje. Zmarła dziś w poł... 08.03.12, 18:48 Poziom wiekszosci wypowiedzi przeraza mnie zwlaszcza te typu: no i co , ze zdechla, to szkodnik.... Jakimi Wy jestescie ludzmi? Jestescie cholernymi dupkami zolednymi widzacymi wylacznie koncowke swojego osmarkanego nosa . Zwierzak zostal zagryziony przez psy , a te psy pewnie biegaly luzem bo maja niedorozwinietych umyslowo wlascicieli. Pogryzione zwierze cierpialo, czulo bol jaki kazdy czlowiek czulby w takiej sytuacji . Prosze podac mi jeden argument w czym ten bobr jest gorszy od czlowieka? Na czym polega jego nizszosc ? Okreslenie " zdechł" jest brzydkie, ponizajace. Zdycha cos niewartosciowego np. pijaczyna, ktory zatrul zycie rodzinie, a bobrzyca umarla . To cholernie smutne, ze u wiekszosci ludzi ciezko sie dopatrzec czlowieczenstwa a slowo empatia jest obce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dobrze wiesz... oj joj joj... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.03.12, 18:50 Przynajmniej jedna gęba mniej do wykarmienia. Odpowiedz Link Zgłoś
0_seba Re: Ranna bobrzyca Pola nie żyje. Zmarła dziś w p 08.03.12, 18:54 Bo to piszą ludzie z gatunku tych, którzy przywiązują psa za nogę do drzewa w lesie, gdy chcą jechać na wakacje, i usypiają stare zwierzęta tylko dlatego, że są stare. To są ludzie, których dzieci tak samo kiedyś postąpią z nimi samymi. Wypchną do domu starców, na co zresztą sami zapracowali. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marianna Re: Ranna bobrzyca Pola nie żyje. Zmarła dziś w p IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.03.12, 18:57 samanta1 - ogolnie sie z Toba zgadzam, ale po co tyle jadu pod adresem psow? Przyroda sama sie reguluje. Tylko czlowiek w tym ukladzie jest szkodnikiem. Gdyby nie czlowiek, nie byloby biednych, bezpanskich psow, ktore tez musza walczyc o przezycie. Bobry niestety maja swoich naturalnych wrogow, wiec nie mozna palac nienawiscia do nich. Jedynym potworem na tej planecie jest czlowiek. Odpowiedz Link Zgłoś
samanta1 Re: Ranna bobrzyca Pola nie żyje. Zmarła dziś w p 08.03.12, 19:24 Gość portalu: Marianna napisał(a): > samanta1 - ogolnie sie z Toba zgadzam, ale po co tyle jadu pod adresem psow? Pr > zyroda sama sie reguluje. Tylko czlowiek w tym ukladzie jest szkodnikiem. Gdyby > nie czlowiek, nie byloby biednych, bezpanskich psow, ktore tez musza walczyc o > przezycie. Bobry niestety maja swoich naturalnych wrogow, wiec nie mozna palac > nienawiscia do nich. Jedynym potworem na tej planecie jest czlowiek. Marianno zle zrozumialas. Ja nie winie psow tylko ich nieodpowiedzialnych wlascicieli, ktorzy luzem puszczaja psy bez kagancow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zuz Re: Ranna bobrzyca Pola nie żyje. Zmarła dziś w p IP: *.adsl.inetia.pl 08.03.12, 20:33 Czyli teraz wszyscy mają skazywać psy na udrękę i nie spuszczać ich ze smyczy i bez kagańców, bo przypadkiem mogą zagryźć bobra? Przepraszam, ale chyba ci się empatia z głupota pomieszała. Odpowiedz Link Zgłoś
ludwigvanbeethoven Re: Ranna bobrzyca Pola nie żyje. Zmarła dziś w p 08.03.12, 21:55 Generalnie puszczanie psow w miescie bez smyczy j kaganca powinno byc surowo karane. W Wiedniu sa specjalnie wyznaczone tzw psie strefy - ogrodzone spore kawalki trawnikow gdzie wlascieciele moga przychodzic i tu spuszczac swoje psy. Poza tymi psy maja obowiazek i chodza w kagancach i na smyczy. No ale Warszawa jest 80 lat za Murzynami wiec pewnie nigdy tak nie bedzie,a Polacy beda dalej brodzic po zasranych chodnikach,trawnikach,miastach i wsiach..Dalej inteligentni inaczej wlasciele beda pozwalali swoim pupilom zagryzac zwierzeta...A nastepnie na forach bedziemy dalej czytac obrzydliwe posty,ze zwierzyna sama sobie winna...I to jest wlasnie glupota.... Odpowiedz Link Zgłoś
r_mol Ale rozumiem że bobry też w kagańcach? 08.03.12, 21:58 Jak równość to równość. Odpowiedz Link Zgłoś
ludwigvanbeethoven Re: Ale rozumiem że bobry też w kagańcach? 08.03.12, 22:07 Taaa - glupota naprawde nie boli...Za to ludzi powinno sie trzymac w zamknietych rezerwatach... -- Odpowiedz Link Zgłoś
kerkopithekion pełna zgoda 08.03.12, 19:19 ja to nawet nie mam siły czytać wszystkich takich komentarzy wygląda na to że ludzie empatyczni stanowią mniejszość... choć ja ciągle liczę na to że to gnojki chcą się tak popisać... co zresztą też jest smutne Odpowiedz Link Zgłoś
bamberek11 Re: Ranna bobrzyca Pola nie żyje. Zmarła dziś w p 08.03.12, 19:26 "Ludzi dobrej woli jest więcej". Powoli, ale jednak, w Polsce coraz więcej ludzi zaczyna zmieniać swoje nastawienie do zwierząt (w tym ja). Nie przejmuj się tym internetowymi idiotami; wielu z nich to gimnazjaliści-onaniści. Z laskami im nie wychodzi, w szkole też nie najlepiej, więc w necie... Dopóki stary nie wróci z roboty i nie wyłączy routera. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zygmunt stuknięte ekolożki, socjolożki, pi...lożki IP: *.warszawa.vectranet.pl 08.03.12, 19:38 1. Bobrzyca była zwierzęciem i zdechła wskutek pogryzienia przez psy. Koniec przekazu. 2. jak nie rozumiesz to wróć do punktu 1 Wiesz co, uderz głową w ścianę. Parę razy i to mocno. Zwierzęta zdychają, umieranie jest zarezerwane dla ludzi. Tak, wiem zaraz mi powiesz że nie mam empatii, bla bla. Mam jej z pewnością więcej niż Ty, ale wobec ludzi. Ten pijak o którym piszesz - jest CZŁOWIEKIEM. A ty mi przypominasz takie rozpyszczone obrończynie zwierzątek. Odpowiedz Link Zgłoś
ludwigvanbeethoven Re: stuknięte ekolożki, socjolożki, pi...lożki 08.03.12, 20:27 Gość portalu: Zygmunt napisał(a): > Zwierzęta zdychają, umieranie jest zarezerwane dla ludzi. . Ten pijak o którym piszesz - jest CZŁOWIEKIEM. Oj oj oj bo az nie wiem czy smiac sie czy pukac w glowe. Wlasnie taka jest roznica,ze zwierzeta nigdy nie skrzywdza czlowieka natomiast czlowiek traktuje je w skandaliczny sposob!!! A bycie czlowiekiem niesie ze soba jedna podstawowa ceche: zasrany obowiazek pomocy tym ktorzy nie sa w stanie sobie poradzic. Co do pijaka to nawet nie nazwalbym tego zdychaniem bo takie gowno to powinno zgnic pod plotem. Zapewne mozna mowic o empatii do takiego odrzuta spolecznego ktory znecal sie nad rodzina,lamal dzieciom rece,lal zone,przepijal kazdy grosz,kopal kota albo popisywal sie przed kolesiami i pokazywal jak sie morduje psa...To nie jest czlowiek - to najgorsza kanalia i nawet nie zasluguje na spluniecie na to gowno. Dotarlo inteligencie z bozej laski? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zygmunt Re: stuknięte ekolożki, socjolożki, pi...lożki IP: *.warszawa.vectranet.pl 08.03.12, 21:01 > "Na stu ludzi umiejacych czytac,jeden zaledwie umie myslec" Niestety nie zaliczasz się to tej 1/100 Odpowiedz Link Zgłoś
ludwigvanbeethoven Re: stuknięte ekolożki, socjolożki, pi...lożki 08.03.12, 21:06 Gość portalu: Zygmunt napisał(a): > > "Na stu ludzi umiejacych czytac,jeden zaledwie umie myslec" > Niestety nie zaliczasz się to tej 1/100 Skoro ja nie to ty tym bardziej ale nie przejmuj sie - lekarz kazal przytakiwac....I zycze dalszej empatii dla "czlowieka" pijaka,zebys takiego sasiada mial to moze dotarlo by do twojego malego rozumku,ze pijak to odpad spoleczny ktory powinien byc tepiony wszelkimi metodami... - Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: konrad Re: stuknięte ekolożki, socjolożki, pi...lożki IP: 213.197.138.* 09.03.12, 03:52 proszę się Panie Zygmuncie nie wysilać. tutaj już nie chodzi o to, że ludzie nie myślą. tutaj nikt nie mówi po polsku. Pan mówi i od razu jest pan posądzany o brak empatii albo o luki w sferze Pańskiego "człowieczeństwa". nie bardzo rozumiem, co ma znajomość języka polskiego i semantyki do duchowości, religijności, polityki, empatii, etyki, wiary itp. kiedy czytam lub słyszę, że zwierzęta "umierają" a pijacy "zdychają" nóż mi się w kieszeni otwiera. czy jestem zimnym i nieczułym draniem albo bezdusznym ateistą? nie. w przeciwieństwie do większości zdewociałych kretynek ja jeszcze myślę, a teksty w typie powyższych komentarzy są skandalicznie żenujące. Drodzy Państwo! BÓBR, jak byśmy bardzo mu nie współczuli ZDECHŁ, a nie umarł. umierają ludzie, niezależnie: pijacy czy święci. zwierzęta zdychają. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zygmunt szopka IP: *.warszawa.vectranet.pl 08.03.12, 19:48 zwierzę było ciężko ranne i sparaliżowane, zamiast bawić się w dr.Dolittle, organizować zwierzakowi kroplówki, lewatywy i bibisekcje - trzeba było ściągną łowczego lasów miejskich, żeby celnym strzałem zakończył męczarnie zwierzaka. Skoro ściągnęli weterynarza - trzeba było zwierzaka uśpić. Te szopki z operacją tylko przedłużyły jego męczarnie. Odpowiedz Link Zgłoś
ludwigvanbeethoven Re: szopka 08.03.12, 21:09 Za to w twoim przypadku nawet weterynarz nie bedzie sie musial trudzic bo premier zafunduje ci smierc w ramach NFZu Odpowiedz Link Zgłoś
ludwigvanbeethoven Re: Ranna bobrzyca Pola nie żyje. Zmarła dziś w p 08.03.12, 20:18 samanta1 napisała: Zgadzam sie z Toba w 200%...Tragedia jest to,ze wiekszosc tu piszacych obnaza swoja glupote,brak jakiegokolwiek szacunku dla mniejszych istot ktore jeszcze na dodatek cierpia na skutek debilizmu czlowieka. Olac te "biedne" plody - im jest wszystko jedno czy sie urodza czy nie bo nie maja swiadomosci ale jesli czesc spoleczenstwa wierzy,ze plemnik i jajo powinny byc wpisane na Czerwona Liste Zagrozonych Gatunkow to jednak lepiej,ze sie je usuwa. W polskim spoleczenstwie nie ma miejsca na empatie dla bobra i duza w tym zasluga kosciola katolickiego ktory glosil,ze wszystko co nizej od czlowieka ma jemu sluzyc i moze byc bezkarnie wykorzystywane. Efekt widac na forum...Pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pela Re: Ranna bobrzyca Pola nie żyje. Zmarła dziś w p IP: 148.81.171.* 09.03.12, 15:27 Popieram.Masz rację w 100 %. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klm Ranna bobrzyca Pola nie żyje. Zmarła dziś w poł... IP: *.dynamic.chello.pl 08.03.12, 18:52 czy jak umierała, był przy niej ksiądz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Ranna bobrzyca Pola nie żyje. Zmarła dziś w p IP: *.aster.pl 08.03.12, 18:53 Tylko polactwo potrafi się tak cieszyć z czyjejś śmierci, nieważne, czy to zwierzę, czy człowiek... przecież "jednego mniej". A w niedzielę do kościółka... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jestem Eko Owsiak powinien zbierac na sprzet dla bobrów IP: *.dynamic.chello.pl 08.03.12, 18:56 które umierają, a nie ludzkich młodych, które zdychają Odpowiedz Link Zgłoś
naprawdetrzezwy Dzień bez szmacenia języka polskiego 08.03.12, 18:58 byłby dniem straconym w gazecie? "zwierzę (...) zmarło dziś około południa." Skoro _zmarło_, a nie zdechło, to zdążyło spisać testament i przyjąć księdza? A co ze spadkiem? A z zasiłkiem pogrzebowym? Rodzina będzie na pogrzebie? ;>>> Odpowiedz Link Zgłoś
samanta1 Re: Dzień bez szmacenia języka polskiego 08.03.12, 19:02 O lol, to znaczy, ze ten kto nie przyjmuje ksiedza zdycha?? No to super, w takim razie ja tez kiedys zdechne bo nie zycze sobie wycia ksiedzowego nad swoja trumna . Milszy mi bedzie spiew ptakow ! Niektorzy zamiast mozgu maja zasuszone orzeszki pozbawione platow czolowych i dlatego ten kraj tak wyglada jak wyglada. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zygmunt Czy Bobżyca Zofia była wierząca? IP: *.warszawa.vectranet.pl 08.03.12, 19:41 1. cechą LUDZI jest wiara. Tak było od milionów lat. Wierzyli w bożki, bóstwa, w końcu powstały religie monoteistyczne. Na finiszu śmierć i wg. krajowych standardów życie wieczne. 2. cechą ZWIERZĄT jest doczesne bytowanie i zdechnięcie na finiszu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 13f Re: Czy Bobżyca Zofia była wierząca? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.03.12, 00:51 Ludzie są zwierzętami, debilku. Niestey miewają urojenia o jezuskach i przenajświętszych panienkach, tudzież innych mahometach, ranga śmiesznoście godnej politowania taka sama jak wiara w smerfy. A jeśli chodzi o bobra, to poproszę od płezydent bufetowej pierdyliard dni obowiązkowej żałoby, może być tyle ile już wynosi i wyniesie opóźnienie w budowie czegokolwiek. Odpowiedz Link Zgłoś
bamberek11 "Szmacenie języka polskiego"?! Co za brednie! 08.03.12, 19:17 To język można "szmacić"? Naprawdę jesteś trzeźwy? Napisz coś, gdy będziesz pijany... A ten biedny bóbr umarł, tak jak każda żywa istota. Próbujesz polemizować z takim nazewnictwem? Skoro zwierzę, to musi zdychać? Dlaczego? Jakiś argument? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacek Ranna bobrzyca Pola nie żyje. Zmarła ???? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.03.12, 19:01 To chyba duża przesada. W duchu języka polskiego zwierze zdycha. Umiera tylko człowiek. Kościół powinien zwrócić na to uwagę. Podobno czymś się różnimy od zwierząt i dlatego to co nie ma duszy to zdycha. Robienie takiego cyrku ze zdychającego bobra gdy jednocześnie umiera tylu ludzi w wypadkach i morderstwach jest utratą miary i człowieczeństwa u redaktorów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bóbr Re: Ranna bobrzyca Pola nie żyje. Zmarła ???? IP: *.142.196.60.metrointernet.pl 08.03.12, 19:05 Nie interesuje mnie co sądzi Kościół i nie życzę sobie żeby ktokolwiek wpływał na to jak mam mówić o umieraniu.Dla mnie zwierzęta też umierają a zdychają takie bezduszne śmieci jak kilku tu piszących Nie podoba się to nie czytaj,nie ma obowiązku czytania czy komentowania jakiegokolwiek artykułu Dzięki dla większości normalnych tutaj. Odpowiedz Link Zgłoś
samanta1 Re: Ranna bobrzyca Pola nie żyje. Zmarła ???? 08.03.12, 19:06 Gość portalu: jacek napisał(a): > To chyba duża przesada. W duchu języka polskiego zwierze zdycha. Umiera tylko > człowiek. Kościół powinien zwrócić na to uwagę. Podobno czymś się różnimy od zw > ierząt i dlatego to co nie ma duszy to zdycha. Robienie takiego cyrku ze zdycha > jącego bobra gdy jednocześnie umiera tylu ludzi w wypadkach i morderstwach jest > utratą miary i człowieczeństwa u redaktorów Kto zasluguje na wieksze wspolczucie pijany kierowca, ktory rozwalil sie na drzewie czy zagryziony bobr? Jak dla mnie zdecydowanie bobr. Za wypadki sa winni ludzie , sami sobie gotuja smierc. Zwierze umiera za niewinnosc. Skad wiesz, ze zwierze nie ma duszy? Bo ksiadz Ci tak powiedzial? Zwierze ma uczucia, kocha, teskni, ma sny , czuje radosc, smutek... to nie jest dusza? Miara utraty czlowieczenstwa sa te glupoty jakie niektorzy tu wypisuja min. Ty Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miracle Re: Ranna bobrzyca Pola nie żyje. Zmarła ???? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.03.12, 19:08 Jakby zagłębiać się w Twoje stwierdzenie o posiadaniu duszy to każdy człowiek, który jakby nie było też jest zwierzęciem tyle że posiada w mózgu ośrodek mowy, powinien być anielsko dobry. Zresztą farmazony o posiadaniu duszy nie zostały przez nikogo potwierdzone... Wolę jej nie mieć bo jeśli to dusza idzie do nieba to musi tam być przekichane życie... Dość mam ludzkich istnień na ziemi a bez zwierząt nie da się żyć... Niech moja dusza też umrze... Odpowiedz Link Zgłoś
wj_2000 [...] 08.03.12, 19:04 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
bamberek11 Re: Ranna bobrzyca Pola nie żyje. Zmarła dziś w p 08.03.12, 19:31 Tej, a ten dopisek-cytacik na końcu to z jakiej okazji? Jesteś stary? To może zgodnie z naturą, powinieneś zrobić miejsce młodym? Nie uważasz? Odpowiedz Link Zgłoś
wj_2000 Re: Ranna bobrzyca Pola nie żyje. Zmarła dziś w p 10.03.12, 19:40 bamberek11 napisał: > Tej, a ten dopisek-cytacik na końcu to z jakiej okazji? Jesteś stary? To może z > godnie z naturą, powinieneś zrobić miejsce młodym? Nie uważasz? UWAŻAM! Ale, na razie, mam sporo ciekawej pracy przy wnukach. Mają oni po 1/4 moich genów, więc ZGODNIE Z NATURĄ mam interes w pomaganiu im by osiągnęli w życiu sukces. Liczę, że wypełniając tę misję, nacieszę jeszcze apetyt dziesiątkami uszlachconych dla mnie kurcząt i indyków, sympatycznych cielątek, jagniąt, że o zimnokrwistych rybach nie wspomnę. Uwielbiam też koninę! Jest zdrowsza dużo od wołowiny. Odpowiedz Link Zgłoś
kadopl Re: Jak zdechniesz, to nie będzie mi ciebie żal 08.03.12, 19:11 placzecie nad jakims bobrem ale mieso zwierzece jecie, skorzane butu nosicie itp.. to sie nazywa hipokryzja, takkk. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Miton Re: Jak zdechniesz, to nie będzie mi ciebie żal IP: *.dynamic.chello.pl 08.03.12, 19:24 Nie płaczę po tym bobrze, noszę skórę i jem mięso. Co teraS? Odpowiedz Link Zgłoś
kadopl Re: Jak zdechniesz, to nie będzie mi ciebie żal 08.03.12, 19:45 zacznij jesc mieso, zaloz skorzane buty i zaplacz nad bobrem - dopasuj sie do spoleczenstwa wrazliwego na krzywde ludzi i zwierzat ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mnietek Ranna bobrzyca Pola nie żyje. Zmarła dziś w poł... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.03.12, 19:11 Szkoda że męczono to zwierzę tyle dni dla dobrego samopoczucia próżnych ludzi, zamiast skrócić jego cierpienia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Czy nie można było jakiegoś wcześniaka IP: *.dynamic.chello.pl 08.03.12, 19:14 odłączyć od prądu, żeby za te pieniadze uratować biedną bobrzycę? Kto za to odpowie? Kto? Odpowiedz Link Zgłoś
kerkopithekion Re: Czy nie można było jakiegoś wcześniaka 08.03.12, 19:17 skrajna idiotka jesteś tylko dlaczego koniecznie musisz się tym chwalić publicznie...? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Miro&Co Re: Czy nie można było jakiegoś wcześniaka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.03.12, 19:38 Sama jesteś idiotką, jeśli nie widzisz róznicy między czlowiek a bóbr. Poprostu nudne już jest czytanie kolejny dzień z rzędu o pogryzionym bobrze i na siłe tworzenie jakieś rzeczywistości jak to "cała warszawa kibicowała". A już rozwaliło mnie kompletnie jak to cimoszewicz zadzwonił na pogotowie jak może pomóc...niech on do k... nędzy może zadzwoni do pierwszego lepszego szpitala ,jak moze pomóc ludziom tam znajdującym się, lub samotnym matkom wychowującym dzieci ? Sam pamiętam jak ten kawał sku....a głosował aby zabrać zapomogi samotnym matkom.. ech młodym się robi wodę z mózgu... Odpowiedz Link Zgłoś
kerkopithekion Re: Czy nie można było jakiegoś wcześniaka 08.03.12, 20:03 widzę różnicę między człowiekiem a bobrem, nie martw się dodatkowo widzę różnicę między sensownym postem a wredną demagogią - i dlatego tak odpisałam paniusi która zjadliwie sugerowała odłączenie wcześniaka od aparatury dla ratowania bobra a ponieważ widzę tę różnicę między postami, to odpowiem na twojego posta :) co do Cimoszewicza to wyobraź sobie że się z tobą zgadzam, też kolesia nie lubię za bardzo różne rzeczy a co do tego że czytanie o pogryzionym bobrze jest dla ciebie nudne - to cóż, wydaje mi się że nie ma przymusu czytania czegokolwiek na tej czy jakiejkolwiek innej stronce na necie sporo ludzi kibicowało temu zwierzakowi i sporo ludzi teraz się martwi - to jest taka wyolbrzymiona "netowa" reakcja która ma oczywiście dość mało wspólnego z realem, poczytaj sobie gdzieś o tym jak net działa na ludzi ;) aha, i jeszcze na koniec - jeśli twoim zdaniem historia z bobrem służy do robienia młodym wody z mózgu to fatalnie trafiłeś - mnie już naprawdę bardzo trudno byłoby nazwać osobą młodą ;) Odpowiedz Link Zgłoś
ludwigvanbeethoven Re: Czy nie można było jakiegoś wcześniaka 08.03.12, 21:58 Ma racje kobieta...Popieram ja...Ratujemy wczesniaki i inne genetyczne pokrety,a potem nie dosc,ze zyja tacy na koszt spoleczenstwa to jeszcze swoje chore geny przekazuja... -- Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 1881mówicitocoś [...] IP: *.dynamic.chello.pl 10.03.12, 05:25 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
samanta1 Re: Czy nie można było jakiegoś wcześniaka 08.03.12, 19:17 Gość portalu: Ania napisał(a): > odłączyć od prądu, żeby za te pieniadze uratować biedną bobrzycę? Kto za to odp > owie? Kto? Gdyby wiadomo bylo z gory ze ten wczesniak bedzie taki ulomny jak Ty to faktycznie lepiej byloby odlaczyc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ??? a co z rolnikami? IP: *.hsd1.nj.comcast.net 08.03.12, 19:16 a co z rolnikami, ktorzy takie Bobry biora i rzucaja o ziemie, torturuja itd. bo wchodza na ich pola uprawne??? szkoda mi tej malej, ale trzeba by tak wkoncu zajac sie tymi baranami rolnikami, co martretuja te biedne zwierzeta! Odpowiedz Link Zgłoś
kerkopithekion cóż... 08.03.12, 19:16 widzę tu typowy wysyp idiotów, tępaków z zerową empatią oraz takich nieszczęśników co to koniecznie muszą "zaistnieć" choćby przez to że napiszą coś co zirytuje innych smutna polska statystyka, sporo takich osobników się pęta po necie a Pola - mam nadzieję że właśnie buduje wielką tamę w krainie wiecznych łowów wierzę w życie pozagrobowe zwierzaków... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dany Re: cóż... IP: *.dynamic.chello.pl 08.03.12, 19:21 A co w świńskim niebie robi mój dzisiejszy schabowy? Ta cielęcina była tak młoda, ze jej nawet nie zdąrzyli ochrzcić :( Odpowiedz Link Zgłoś
kerkopithekion Re: cóż... 08.03.12, 19:28 nie zdąŻyli to po pierwsze po drugie, ponieważ w twoim poście jest zawarty w sumie sensowny argument, odpowiem tak: świnie, krowy, kury itd człowiek hoduje po to, żeby je zjadać - nieważne w tej chwili czy to jest "moralne" (czy jak to inaczej nazwać) zwierzęta dzikie (czyli jeszcze nie udomowione albo nie wytrzebione przez człowieka) z najwyższym trudem starają się przetrwać - bo człowiek jest najbardziej niszczycielskim stworzeniem na tym świecie i z pasją wykańcza co się da tutaj żyjący na swobodzie zwierzak został pogryziony przez psy - które do lasu wprowadził człowiek i choćby dlatego nie ma co się tak oburzać na to ratowanie bobrzycy - tyle przynajmniej byliśmy jej winni jako ludzie i pośrednio sprawcy tego co ją spotkało jeśli tego nie rozumiesz, to przynajmniej daruj sobie ironizowanie na ten temat i nie rób przykrości ludziom którzy kibicowali temu zwierzęciu Odpowiedz Link Zgłoś
samanta1 Re: cóż... 08.03.12, 19:30 kerkopithekion napisała: > nie zdąŻyli > to po pierwsze > > po drugie, ponieważ w twoim poście jest zawarty w sumie sensowny argument, odpo > wiem tak: > świnie, krowy, kury itd człowiek hoduje po to, żeby je zjadać - nieważne w tej > chwili czy to jest "moralne" (czy jak to inaczej nazwać) > zwierzęta dzikie (czyli jeszcze nie udomowione albo nie wytrzebione przez człow > ieka) z najwyższym trudem starają się przetrwać - bo człowiek jest najbardziej > niszczycielskim stworzeniem na tym świecie i z pasją wykańcza co się da > tutaj żyjący na swobodzie zwierzak został pogryziony przez psy - które do lasu > wprowadził człowiek > i choćby dlatego nie ma co się tak oburzać na to ratowanie bobrzycy - tyle przy > najmniej byliśmy jej winni jako ludzie i pośrednio sprawcy tego co ją spotkało > > jeśli tego nie rozumiesz, to przynajmniej daruj sobie ironizowanie na ten temat > i nie rób przykrości ludziom którzy kibicowali temu zwierzęciu > To chyba cud, ze jeszcze jest troche takich ludzi jak TY . Podpisuje sie pod Twoimi slowami rekoma i nogami. Odpowiedz Link Zgłoś
kerkopithekion Re: cóż... 08.03.12, 19:35 to samo mogę powiedzieć o tobie i jeszcze paru ludziach w tym wątku... niektórzy kibicowali Poli od początku, pamiętam nicki jesteśmy w mniejszości - ale to tylko w tym wątku i w tej chwili, dorośli jeszcze się pojawią ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dany Re: cóż... IP: *.dynamic.chello.pl 08.03.12, 19:41 Czyli zwierzęta, które są na wolności mają duszę i po śmierci trafiają do zwierzęcego raju, a te, które są hodowane już są tej duszy pozbawione i składają się jedynie z flaków, mięsa i kości? Zrozum, że po prostu ludzie oburzają się na zaklinanie rzeczywistości i stawiania świata do góry nogami, gdzie socjopaci coraz bardziej gardzą człowiekiem, a odbijają sobie uwielbianiem zwierząt. Odpowiedz Link Zgłoś
kerkopithekion Re: cóż... 08.03.12, 19:54 ależ oczywiście że nie, przecież nie mówię serio o tej krainie wiecznych łowów - to jest takie pocieszenie (dla mnie samej, kibicowałam bobrzycy od samego początku) zabijanie zwierząt hodowlanych (i w ogóle hodowanie zwierząt jako przyszłego pokarmu dla człowieka) to - jak już napisałam - temat na dużą dyskusję raczej nie w tym wątku nadal uważam że zwierzętom żyjącym na wolności, których człowiek nie zdołał jeszcze wytępić, należy się od nas coś więcej niż tylko pogardliwe posty na forum - ale to oczywiście kwestia światopoglądu i wiesz co - myślę, że przejęcie się losem tej jednej pogryzionej przez psy bobrzycy w jakiś tam sposób czyni ten świat lepszym, choćby tylko w mikroskali bo przecież świat składa się z rzeczy małych i wielkich... nie jestem socjopatką i zdecydowanie nie gardzę człowiekiem - a zwierzęta zwyczajnie lubię i przyznaję im prawo do spokojnego życia i pomocy ze strony człowieka można lubić i ludzi, i zwierzęta, zapewniam cię na pewno łatwiej jest lubić zwierzęta - niektórych autorów postów choćby w tym wątku byłoby mi dość trudno polubić ;) a zresztą, tak czy tak - po prostu nie rób przykrości tym którzy się zmartwili... to są naprawdę całkiem normalni ludzie :) Odpowiedz Link Zgłoś
domino.97 zgadzam sie 08.03.12, 20:06 > nadal uważam że zwierzętom żyjącym na wolności, których człowiek nie zdołał jes > zcze wytępić, należy się od nas coś więcej niż tylko pogardliwe posty na forum no wlasnie, bo jeszcze przeczytaja i bedzie im przykro Odpowiedz Link Zgłoś
johnson48 Re: zgadzam sie 09.03.12, 02:30 domino rocznik 97. z tego co pamiętam jakiś czas temu wypowiadałeś się na temat biedy w swoim gimnazjum. Czy nie czas zastanowić się nad swoją biedą umysłową piętnastolatku? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zygmunt Bobrzuca Genowefa jest w niebie IP: *.warszawa.vectranet.pl 08.03.12, 19:43 taki jest wniosek z twoje postu. Zwierzęta hodowlane ubijamy, żremy. Potem defekacja i zwierzątko kończy w kanalizacji. Zwierzęta dzikie umierają i idą do nieba. Odpowiedz Link Zgłoś