Dodaj do ulubionych

Uwaga na telenaciągaczy! Wielu dało się nabrać

• Gość: doswiadczony Uwaga na telenaciągaczy! Wielu dało się nabrać IP: *.pools.arcor-ip.net 11.03.12, 22:40
      A czy nie mozna tak po prostu na taki telefon nie reagowac? Odlozyc a jak probuje jeszcze pare razy to spytac czy dzisiaj juz miala orgazm i jaki ma rozmiar piersi. To pomaga gwarantuje.
      • Gość: telemarketer Re: Uwaga na telenaciągaczy! Wielu dało się nabra IP: *.prnet.pl 24.04.12, 19:00
        podaj numer, jutro z pracy do ciebie zadzwonie, sprzedam ci cos fajnego i jeszcze mi za to podziekujesz. tyle bedzie z twoich gwarancji :)
    • Gość: tmar Uwaga na telenaciągaczy! Wielu dało się nabrać IP: *.159.35.2.static.crowley.pl 12.03.12, 07:25
      Novum spreparowało umowę z "niby-moim" podpisem.
      Żałuję, że zamiast da sprawę do sądu, zawiadomiłem "Gazetę".
      Od tego czasu, miałem już kilkanaście telefonów od różnych "telekomunikacji" z fantastycznymi propozycjami. Na moją stanowczą odmowę, jedna z telekonsultantek straszyła mnie sądem, ochroniarzami i komornikiem.
      Banda złodziei!
    • Gość: oszukany uwaga na NOM !!! IP: 193.46.186.* 12.03.12, 07:39
      Oni tez potrafia tak pogrywać.
      • Gość: aaaaa Re: uwaga na NOM !!! IP: *.adsl.inetia.pl 07.09.12, 12:37
        Nie podają się telekomunikację polską ani nic takiego.... tylko mówią "TELKOMUNIKACJA NOM"! jest różnica prawda!
        • seth-gecko Re: uwaga na NOM !!! 21.11.12, 12:28
          ... tu wychodzi że większość osób nie słucha tego co ktoś do nich mówi ponieważ wielu operatorów używa "telekomunikacja" jak określenie swojej działaloności/usług a samo TP nie ma do tego praw ani wyłączności
    • Gość: gosc Uwaga na telenaciągaczy! Wielu dało się nabrać IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.03.12, 08:22
      A ja pozwalam im mowic, mowic, mowic...potem urywam i mowie, ze mam niepodzielnosc uwagi, niech to wszystko przesle na pismie, to przeczytam i sie moge zastanawiac...Wtedy nastepuje cisza i konsternacja.
    • Gość: xyz Uwaga na telenaciągaczy! Wielu dało się nabrać IP: *.home.aster.pl 12.03.12, 12:36
      gowno prawda : )
    • Gość: kika Uwaga na telenaciągaczy! Wielu dało się nabrać IP: 78.133.247.* 12.03.12, 16:27
      Moi rodzice tez tak dali się naciagnac - tyle że była to Dialog - przedstawili się tak że mama była pewna że to TPSA
      Na szczęscie nie upłynelo jeszcze te 14 dni - gdy można było rozwiazac umowę - to zrobili to bez ponoszenia kosztów , ale gdyby się nie udało - to płaciliby rachunki przez 6 mcy dla dwu firm na raz - bo z TP mieli umowe do maja tego roku
      Podobnie naciagnieta została Pani u której kidyś mieszkałam na stancji - to jest karygodne naciagać tak starszych ludzi - UOJKIK POWINIEN WZIĄĆ sie za te firmy
      Bo naciagają ludzi - i żerują na tym ze starszy człowiek nie doczyta , nie dosłyszy - i nie orientuje się czasem co podpisuje
    • Gość: kormoran Taki sam system naciagania ma ASTER.S.A IP: *.ip1.netikka.fi 24.04.12, 17:45
      teleoperator Identyczne tlumaczenia jak Telepolska. Nie mozna sie wypisac a jesli sie rezygnuje ->kara. Na Kabatach na osiedlu ASTER zrobil monopol i nie dopuszcza do instalacji innych kablowek.okres wypowiedzenia jest tylko teoretyczny. Przymusowa umowa to dwa lata.
      takn wiesc i ASTER sie wpisal na liste teleoszustow.
    • Gość: Frania Uwaga na telenaciągaczy! Wielu dało się nabrać IP: *.ssp.dialog.net.pl 14.05.12, 13:24
      Branża tele w ogóle jest podstępna i przebiegła;) a tak serio to warto się zapoznać i przeczytać umowę przed podpisaniem. Spojrzeć chociaż z kim się tę umowę zawiera. Poza tym rozwój małych firm i rynku jest dobra, przełamuje stagnacje i panowanie TP. Telekomunikacji już nie polskiej tak nawiasem, powinni ją ścignąć za nieprawidłowe używanie tego "przydomka"...;P
      • Gość: pik Re: Uwaga na telenaciągaczy! Wielu dało się nabra IP: *.ssp.dialog.net.pl 14.10.12, 21:15
        no to trochę śmieszne, że czepiają się używania słowa telekomunikacja. Ale tym sposobem mamy jedną pocztę czy jedno pkp... monopole to nic dobrego, polecam konkurencje, w tym tnovum.
    • Gość: POpie...ni*c Uwaga na telenaciągaczy! Wielu dało się nabrać IP: *.dynamic.chello.pl 15.05.12, 01:50
      i tak dobijają tych starych ludzi a nasi rządzący mają to w dupie . emeryt to duże obciążenie dla budżetu państwa
    • Gość: oszukany.pl Re: Uwaga na telenaciągaczy! Wielu dało się nabra IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.12, 19:55
      Jest przyzwolenie państwowych organów na takie praktyki. Np firma która sprzedaje odkurzacze Powermed ( chińskie wodne ) używała wabika w postaci fikcyjnej dotacji unijnej na zakup odkurzacza. Poszkodowani takim działaniem klienci usłyszeli w sądzie że obiecywanie fikcyjnych dotacji na zakup odkurzacza mieści się w definicji marketingu. Dzięki takim "zabiegom" marketingowym ludzie na słowo "akwizytor" reagują agresywnie i chyba nie ma co się dziwić.

O całej sprawie z odkurzaczami Powermed przeczytasz tylko na:
      forum.oszukany.pl/viewtopic.php?f=58&t=708
      to praktycznie jedyne forum gdzie można przeczytać o praktykach akwizytorów Powermed. Inne zostały zastraszone i tematy znikneły. Pozostały tylko "niezależne" fora założone na zlecenie Powermed.
    • Gość: Arek Uwaga na telenaciągaczy! Wielu dało się nabrać IP: *.ssp.dialog.net.pl 28.08.12, 20:03
      osobiście nie mam nic przeciwko temu operatorowi, wolę mniejsze firmy, moi rodzice teraz mają u nich abonament.
      • monalisa-is-one Re: Uwaga na telenaciągaczy! Wielu dało się nabra 30.08.12, 12:58
        Uważam, że powinno się głośno mówić o takich przypadkach. Z nieuczciwymi handlowcami powinny walczyć również firmy, dla których ci konsultanci pracują - bo przecież działają oni na ich szkodę. Bardzo podoba mi się akcja, z którą ruszyła Telekomunikacja NOM "Razem stajemy się lepsi". Przyznają się oni, że również zmagają się z handlowcami naciągaczami i chcą z tym procederem walczyć i angażują w walkę z nimi nie tylko swoich ludzi ale również proszą o kontakt osoby, które miały do czynienia z takim nieuczciwym handlowcem. Super, że nie chcą zamieść sprawy pod dywan tylko starają się wyeliminować takie praktyki.
        • recc Re: Uwaga na telenaciągaczy! Wielu dało się nabra 29.11.12, 14:19
          monalisa-is-one napisała:

> Uważam, że powinno się głośno mówić o takich przypadkach. Z nieuczciwymi handlo
          > wcami powinny walczyć również firmy, dla których ci konsultanci pracują - bo pr
          > zecież działają oni na ich szkodę. Bardzo podoba mi się akcja, z którą ruszyła
          > Telekomunikacja NOM "Razem stajemy się lepsi". Przyznają się oni, że również zm
          > agają się z handlowcami naciągaczami i chcą z tym procederem walczyć i angażują
          > w walkę z nimi nie tylko swoich ludzi ale również proszą o kontakt osoby, któr
          > e miały do czynienia z takim nieuczciwym handlowcem. Super, że nie chcą zamieść
          > sprawy pod dywan tylko starają się wyeliminować takie praktyki.

ZGADZAM SIĘ W 100% - TRZEBA TĘPIĆ TAKIE ZACHOWANIA!!!
      • Gość: Chester Re: Uwaga na telenaciągaczy! Wielu dało się nabra IP: *.ssp.dialog.net.pl 29.09.12, 12:46
        moja Rodzina też korzysta z usług tnnovum. Ja chyba w najbliższym czasie przeniosę również z firmy do nich abonament, bo kończy mi się umowa.
    • Gość: monia Uwaga na telenaciągaczy! Wielu dało się nabrać IP: *.adsl.inetia.pl 31.08.12, 19:28
      Do mnie dzwoniła pani niby z Telekomunikacji Polskiej (już po fuzji z Orange, więc nie wiem tak naprawdę kto do mnie dzwonił). Telefon jest zarejestrowany na moją mamę, już starszą osobę i podejrzewam, że takie dane miała ta osoba, bo rozmawiała ze mną, jakby była pewna, że każdy kit może mi wcisnąć. Stwierdziła, że NETIA (nie wiem, skąd wiedziała, że jestem w netii, ale może od mojej mamy przy okazji wcześniejszego telefonu) upada, za 3misiące zniknie z rynku i muszę szybko się przenieść do telekomunikacji (do dziś nie wiem, jakiej). Szybko skończyłam rozmowę.

Kolejny przykład. Firma Telekomunikacja NOVUM. Tu pani się przedstawiła, ale nazwę firmy poznałam dopiero po kilku minutach rozmowy. W bardzo cwany sposób chciała nakłonić starszą osobę (nie wiedziała, że rozmawia z córką) do przejścia do ich firmy, argumentując, że trzeba trzymać się rodzimej firmy, a nie dorabiać obcy kapitał (czyli teraz Orange). Powiedziałam jej , że nie jestem w Orange i się zdziwiła, po czym skończyłam rozmowę.

Takich telefonów byo więcej, pewnie też gdy mnie nie było w domu. Jedno jest pewne, jest tu wykorzystywana baza danych z TP. Już załozyłam blokadę ACR i generalnie myślę o rezygnacji z telefonu stacjonarnego i internetu na łączach byłej TP.
    • Gość: gość Uwaga na telenaciągaczy! Wielu dało się nabrać IP: *.home.aster.pl 01.09.12, 17:34
      z tego typu praktykami handlowców postanowił walczyć NOM - uruchomili program społeczny, który umożliwia namierzenie i wyciągnięcie konsekwencji takich właśnie naciągaczy. Brawa dla tej firmy!
    • Gość: Warszawiak Uwaga na telenaciągaczy! Wielu dało się nabrać IP: *.warszawa.vectranet.pl 13.10.12, 14:40
      Pracowalem przez chwile w Call center, które podipisywało umowy dla firmy NOM... Właścicielem był Pan Dariusz S... Na szkoleniu było jasno powiedziane, że mamy mówić, że dzwonimy z "telekominukacji NOM", z tym, że słowo nom trzeba bylo wypowiedzieć szybko, tak, żeby klient, go nie usłyszał... Tak więc akcja NOM "Razem stajemy się lepsi" to wielki pic na wodę... bo NOM takie praktyki akceptuje (proszę sprawdzić sekcje pytań na stronie nomrazem.pl) , bo zarabia na tym ogromna kasę. Prosze zauważyć, że NOM w ogole nie oferuje internetu, a jego oferta jest bardzo mało atrakcyjna, bo cały biznes polega na nacinaniu klientów... Powiem więcej... ciekawi Was skąd Call Center ma wasz numer telefonu i dane osobowe? Otóż call center kupują od pracowników TP S.A. pliki Excel z pełnymi danymi abonentów TP S.A. z jakiegoś regionu (oczywiście nielegalnie). Na tej podstawie robi się obdzwonkę, i ma się już pełne dane do umowy... dlatego taki Call Center nie musi prosić o podanie danych klienta (bo klient kapnął by się, że nie rozmawia z TP S.A.). Później przyjeżdza kurier, który "spieszy się" i podkłada umowy do podpisu, tak żeby zakryć to, że umowa jest z NOM. Sama umowa wydrukowana jest małym druczkiem, w kolorze szarym, który utrudnia szybkie odczytanie (szczególnie przez osoby starsze) i na tym polega cały biznes...
    • Gość: Warszawiak Uwaga na telenaciągaczy! Wielu dało się nabrać IP: *.warszawa.vectranet.pl 13.10.12, 14:51
      Haha... kolejne pytanie... dlaczego ta firma nazywa się TelePolska? A no po to, żeby móżna mówić, ze dzwoni się z "telekomunikacji TP" ... masakra...

Powiem więcej jeszcze, bo zapomnialem... podobno ma się 10 dni na odstąpienie od umowy... tylko, że umowy są specjalnie wystawiane z datą wsteczną - kilka dni wcześniej - po to, żeby po wyjściu kuriera klient, który zorientował się, że został oszukany, nie mógł odstąpić od umowy...
      • seth-gecko Re: Uwaga na telenaciągaczy! Wielu dało się nabra 10.12.12, 12:59
        na umowie jest zawsze logo lub nazwa operatora więc jeśli ktoś chciaż rzuci okiem na to co podpisuje będzie wiedział czy to tepsa (obecnie juz Orange), Netia, Novum czy jakaś firma podobna do TelePolska
        • Gość: ddr Re: Uwaga na telenaciągaczy! Wielu dało się nabra IP: *.dynamic.chello.pl 01.01.13, 21:59
          czekam czekam aż taki sku...el zawita do mojego domu .
    • Gość: Michał Uwaga na telenaciągaczy! Wielu dało się nabrać IP: *.adsl.inetia.pl 19.03.13, 16:16
      Ostrzegam wszystkich przed firmą NOM , podają się za telekomunikację polską (Orange). Oszukują i kłamią tylko żeby podpisać umowę. Osobiście zostałem nabrany ale w porę wypowiedziałem umowę.Niby obniżają abonament , a w rzeczywistości po 3 miesiącach jest większy niż był.
      • Gość: Kinga Re: Uwaga na telenaciągaczy! Wielu dało się nabra IP: *.multi.internet.cyfrowypolsat.pl 24.06.13, 19:01
        jestem związana z NOMem od roku i ciężko mi uwierzyć w to co tutaj zostało napisane. osobiście jestem zadowolona z usług. abonament wciąż mam ten sam - około 30 zł (głównie dlatego wybrałam ich spośród dostępnych operatorów). może to kwestia niewykwalifikowanego pracowanika, tacy potrafią psuć wizerunek...
    • Gość: stary pijak Tyle lat w komunie przeżyli i nie wiedzą IP: 176.111.229.* 24.06.13, 19:25
      że jak partia mówi że da to mówi.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka