Dodaj do ulubionych

Białołęka po otwarciu mostu: najlepsze miejsce ...

28.03.12, 11:11
Nie ma sie co podniecac. Na razie moze i na moscie pusto ale nie ma sie co czarowac ze bedzie tak wiecznie.
Obserwuj wątek
    • Gość: drobiarz-jajarz Białołęka po otwarciu mostu: najlepsze miejsce ... IP: 178.73.49.* 28.03.12, 11:14
      Mieszkam na Nowodworach i moze nie palam az takim entuzjazmem do nowego mostu i pani Hanny G-W, ale rzeczywiscie zmiana jest kolosalna. Teraz niech jeszcze te wiadukty na Modlinskiej zrobia.
      • asperamanka Re: Białołęka po otwarciu mostu: najlepsze miejsc 28.03.12, 12:52
        Nowodworów, czy szerzej, w ogóle Białołęki, prawie nie znam, bywam bardzo rzadko, więc na temat samej dzielnicy się nie będę wypowiadał.

Natomiast doświadczenie wskazuje, że każda nowa droga się raczej prędzej niż później też zakorkuje, bo udostępnienie dla samochodów nowej drogi zwiększa ruch samochodowy. Na południu miasta 10 lat temu było tak samo, otwarcie Mostu Siekierkowskiego i Trasy odkorkowało wiecznie zapchaną Trasę Łazienkowską na jakieś trzy miesiące maximum, potem na Trasie "Ł" wszystko wróciło do "normy", a dodatkowe korki się pojawiły w rejonie skrzyżowania Trasy Siekierkowskiej z Czerniakowską, Idzikowskiego, i Sobieskiego.

A tak w ogóle, to autor tego "listu do redakcji" ćwiczenia w zakresie pisania elegii pochwalnych na rzecz władzy odbierał chyba w nieboszczce "Trybunie Ludu", i to za najlepszych czasów propagandy sukcesu. To brzmi prawie jak "Naród z Partią" i "Partia - Gierek" (burzliwe oklaski przechodzące w owację) ;-)
        • Gość: pm Re: Białołęka po otwarciu mostu: najlepsze miejsc IP: *.rtr.net.icm.edu.pl 28.03.12, 15:32
          "Ursynów zawsze napawał mnie obrzydzeniem - nie chciałem mieszkać w dzielnicy lepszych"
          lepszych? pod jakim względem?

"W końcu podjąłem decyzję - pełna młodych ludzi dzielnica Nowodwory."
          ach, a jednak wybrał pan dzielnicę lepszą pod innym względem... ;)
        • Gość: AW Re: Białołęka po otwarciu mostu: najlepsze miejsc IP: 80.50.145.* 28.03.12, 17:26
          > otwarcie Mostu Sieki
          > erkowskiego i Trasy odkorkowało wiecznie zapchaną Trasę Łazienkowską na jakieś
          > trzy miesiące maximum

Nieprawda. Trasa Ł została odciążona na lata. Do momentu wydzielenia na Trasie buspasa.
          • Gość: :) Re: Białołęka po otwarciu mostu: najlepsze miejsc IP: *.aster.pl 28.03.12, 19:48
            To prawda, Trasa Ł była przejezdna do czasu szaleństwa z wiaderkiem z farbą.
            Parę ładnych latek tam mieszkałem i to, co się stało po wymalowaniu buspasa to trudno opisać, teraz się trochę uspokoiło, ale kosztem ulic południowego Śródmieścia.
    • Gość: Michał Białołęka po otwarciu mostu: najlepsze miejsce ... IP: 195.8.217.* 28.03.12, 11:16
      Czy najlepsze? Bez przesady. Most to nie wszystko...
      • tow.janwinnicki Dokładnie :) 28.03.12, 12:06
        Pojechałem tam raz do znajomych. Wszędzie krajobraz ten sam (patrzymy poziomo):
        Budynek...2m trawnika...siatka z drutu...1,5m chodnika...słupek zabezpieczający przed parkowaniem na chodniku...uliczka...słupek zabezpieczający przed parkowaniem...1,5m chodnika...siatka z drutu...2 m trawnika...budynek...2m trawnika...ITD.

Pół drzewka czy też innej NADPROGRAMOWEJ i NIEZAPROJEKTOWANEJ UPRZEDNIO naturalnej zieleni. O jakimś parku nawet nie wspominam :) Miałem obrzydliwe skojarzenie - obóz koncentracyjny (bo siatki jeszcze pozaginane na górze jak w obozach).
        • Gość: masznawardze Re: Dokładnie :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.03.12, 12:13
          tow.janwinnicki napisała:

> Pojechałem tam raz do znajomych. Wszędzie krajobraz ten sam (patrzymy poziomo):
          > Budynek...2m trawnika...siatka z drutu...1,5m chodnika...słupek zabezpieczający
          > przed parkowaniem na chodniku...uliczka...słupek zabezpieczający przed parkowa
          > niem...1,5m chodnika...siatka z drutu...2 m trawnika...budynek...2m trawnika...
          > ITD.
          >
          > Pół drzewka czy też innej NADPROGRAMOWEJ i NIEZAPROJEKTOWANEJ UPRZEDNIO natural
          > nej zieleni. O jakimś parku nawet nie wspominam :) Miałem obrzydliwe skojarzeni
          > e - obóz koncentracyjny (bo siatki jeszcze pozaginane na górze jak w obozach).

A potem obudziłeś się zlany potem i zobaczyłeś, że jesteś bezpieczny w swojej zakratowanej kawalerce.
          • Gość: M. Re: Dokładnie :) IP: *.home.aster.pl 28.03.12, 12:19
            Ogrodzone osiedla występują tylko na Tarchominie? Przejdź się kolego choćby po Chomiczówce gdzie niektóre 20-letnie blokowiska postawiły płoty. Niestety to taka moda która dopadła każdą dzielnicę.
            • Gość: Chomiczowiak Na Chomiczówce... IP: *.biznes.mm.pl 28.03.12, 13:09
              > Ogrodzone osiedla występują tylko na Tarchominie? Przejdź się kolego choćby po
              > Chomiczówce gdzie niektóre 20-letnie blokowiska postawiły płoty. Niestety to ta
              > ka moda która dopadła każdą dzielnicę.

To prawda, te cholerne płoty dotarły i do nas. Ale zwróć uwagę, ile na Chomiczówce jest zieleni między blokami. Na Nowodworach tego nie widziałem.
              • jestem_z_kobry Re: Na Chomiczówce... 28.03.12, 13:37
                > To prawda, te cholerne płoty dotarły i do nas. Ale zwróć uwagę, ile na Chomiczó
                > wce jest zieleni między blokami. Na Nowodworach tego nie widziałem.

Dlatego, że po prostu mało widziałeś. Ja mam park, a dalej las za oknem (przy Strumykowej). Stąd można dojść lasem i wzdłuż lasu do pól nad Wisłą i dalej do wału wiślanego, za którym znowu jest piękny, dziki las. W drugą stronę chodzę na spacery do lasu ciągnącego się wzdłuż Majolikowej. Ogromny las jest po drugiej stronie Modlińskiej. W mało której dzielnicy jest tyle przestrzeni spacerowej.
                • Gość: warsawianka od pok Re: Na Chomiczówce... IP: *.multimo.pl 28.03.12, 15:47
                  oczywista oczwistosc,szkoda tylko,ze pozwolili budowac osiedla na wsi Bialoleka,szkoda przepieknej przyrody dla sloikow
                  • Gość: Buncol ale ty jesteś warszawska :) IP: 79.133.195.* 28.03.12, 16:48
                    Czemu w nicku podałaś warszawianka od pokoleń? Chciałaś się dowartościowac że będąc wielopokoleniową warszawianką reprezentujesz wyższą kulturę osobistą?
                    Niestety stało się na odwrót i tylko udowodniłaś że kultura nie idzie w parze z wielopokoleniowym pobytem w stolicy. Obrażając przyjezdnych i nazywjąc ich słoikami tylko sama pokazałaś ze jesteś takim słoikiem tylko trochę dłużej leżącym :)
                    Kulturę się nabywa a nie ma się ją w metryce co właśnie sama udowodniłaś :)
                    Pozdro od innego rodowitego, ale bez kompleksów warszawskich :)
                  • Gość: jaho Re: Na Chomiczówce... IP: *.jmdi.pl 28.03.12, 20:16
                    zdanie 'szkoda, że pozwolili budować' - i już wiem, ze jesteś bolszewicką starą p_i_z_d_ą na emeryturze
                    • Gość: zap Re: Na Chomiczówce... IP: *.dynamic.chello.pl 30.03.12, 23:34
                      Bolszewickie p_iZdY zyja na bialolece. Deweloperskie eldorado, getto dla roszczeniowych frajerow. Gdyby dzis niemcy wjechali do Warszwy nie robili by getta w Centrum a przenisli wyszystkich Zydów na bialoleke pomiedzy te wszystkie ploty.
                • Gość: :) Re: Na Chomiczówce... IP: *.aster.pl 28.03.12, 19:52
                  jestem_z_kobry napisał:

> W mało której dzielnicy jest tyle przestrzeni spacerowej.

Może nie przesadzajmy aż tak. Tarchomin, a właściwie Nowodwory zostały całkowicie zepsute przez budowę odgrodzonych osiedli zagęszczonych do maksimum. Te osiedla sprawiają bardzo przygnębiające wrażenie. A i wędrówek nie ułatwiają.
                  • jestem_z_kobry Re: Na Chomiczówce... 28.03.12, 21:40
                    > Może nie przesadzajmy aż tak. Tarchomin, a właściwie Nowodwory zostały całkowic
                    > ie zepsute przez budowę odgrodzonych osiedli zagęszczonych do maksimum.

Jak chcesz zobaczyć zagęszczenie do maksimum, to pojedź na Kabaty. Białołęce jeszcze daleko do tego. Faktem jest, że w niektórych miejscach na Nowodworach problemem są ogrodzenia. Na przykład idąc na spacer na wał wiślany, na odcinku kilometra od Grzymalitów do piaskarni nie ma jak zejść, bo jest ciąg ogrodzonych osiedli. W innych miejscach jednak jest lepiej, a po lasach to już w ogóle można chodzić swobodnie.
              • three-gun-max Re: Na Chomiczówce... 28.03.12, 15:34
                Tamtejsza spółdzielnia ma za dużo pieniędzy w związku z czym stawia płoty. Na szczęście jeszcze nie wpadli na to, żeby zamykać furtki.
        • Gość: Mary Re: Dokładnie :) IP: *.marquard.pl 28.03.12, 12:16
          Dziwne, mieszkam na Nowodworach, za oknem mam park, po drugiej stronie ulicy las, mieszkam przy petli. Nie wiem gdzi e ty jechales, do llidla?
        • Gość: robert Re: Dokładnie :) IP: *.108.152.83.wlantech.pl 28.03.12, 12:32
          "Miałem obrzydliwe skojarzenie - obóz koncentracyjny (bo siatki jeszcze pozaginane na górze jak w obozach" Siatka i tak jest o niebo lepsza od ostatniej mody stawiania wysokich płotów, często betonowych, ew. wysokich, gęstych żywopłotów. Taka jest ostatnio moda np. u mnie na wsi, 30 km od pałacu kultury. Mieszkam tu prawie od urodzenia a teraz nasprowadzało się nowobogackich z Warszawy, odgradzają się od wszystkich wysokimi płotami/murami/parkanami. Niektórzy nawet na "dzień dobry" nie zawsze odpowiadają. Boją się czegoś czy co ????
          • swiete.jeze Re: Dokładnie :) 28.03.12, 12:37
            Gość portalu: robert napisał(a):

> Taka jest ostatnio moda np. u mnie na wsi, 30 km od pałacu kultury. Mieszkam t
            > u prawie od urodzenia a teraz nasprowadzało się nowobogackich z Warszawy, odgra
            > dzają się od wszystkich wysokimi płotami/murami/parkanami. Niektórzy nawet na "
            > dzień dobry" nie zawsze odpowiadają. Boją się czegoś czy co ????

Jest taka teoria, że w W-wie 3 na 4 nowe osiedla są grodzone, bo ludzie nie są zakorzenieni w mieście i próbują się odciąć. W Krakowie grodzą 1 osiedle na 5.
            • Gość: Dominik Re: Dokładnie :) IP: *.nat.student.pw.edu.pl 28.03.12, 15:12
              Coś w tym jest. Przez to, że Warszawa jest miksem ludzi z całej Polski, którzy często przyjeżdżają tutaj już po studiach, za pracą - nie mając jakichkolwiek pozytywnych odniesień w stosunku do miasta, traktują go jak zło koniecznie, od weekendu do weekendu.
          • Gość: jakto Re: Dokładnie :) IP: 193.111.166.* 28.03.12, 13:32
            "Niektórzy nawet na " dzień dobry" nie zawsze odpowiadają. Boją się czegoś czy co ????"

A to problem różnych dzielnic. Szczególnie tych tańszych, bo nazjeżdżało się nowych, którym słoma z butów wystaje...
        • Gość: Krzysiek Re: Dokładnie :) IP: *.dynamic.chello.pl 28.03.12, 18:56
          o jakim osiedlu piszesz ?
    • cacum Białołęka po otwarciu mostu: najlepsze miejsce ... 28.03.12, 12:13
      @Pferfee - jak to Ursynów ludzi lepszych??? Kompleksy jakieś wyłażą? Dalej - w 15 minut na Mokotów??? Chyba po północy, prując 120 Km/h...
      • Gość: Leon Re: Białołęka po otwarciu mostu: najlepsze miejsc IP: *.dynamic.mm.pl 28.03.12, 12:20
        Przecież napisał, że teraz pracuje na Żoliborzu.
        • cacum Re: Białołęka po otwarciu mostu: najlepsze miejsc 28.03.12, 13:02
          Aaa to ja przepraszam...
    • Gość: adam Do pracy jeżdzę 15 minut, bo już nie pracuję... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.03.12, 12:25
      na Mokotowie. Za moje lizusostwo dostałem ciepłą posadkę w Urzędzie Dzielnicy Bielany...
    • Gość: lilka wzruszająca opowieść... IP: *.dynamic.chello.pl 28.03.12, 12:38
      HGW porażka ogólny bilans
      • ukos Popłacz się jeszcze, że ten most jednak powstał 28.03.12, 17:26
        Gość portalu: lilka napisał(a):

> HGW porażka ogólny bilans
    • Gość: 4u% Białołęka po otwarciu mostu: najlepsze miejsce ... IP: *.scansafe.net 28.03.12, 12:47
      Za 2-3 miesiące, gdy otworzą odcinki autostrady pod Warszawą (trasa Toruńska zostanie podłączona do Konotopy i lotniska plus Puławska) ludzie z Tarchomina dosyć szybko dojadą do biur na Mokotowie. Jednak ostatni kawałek od lotniska będzie mocno zakorkowany. No i spali się trochę więcej paliwa.

Korki z Grota i Modlińskiej przeniosły się teraz na Wisłostradę i Prymasa Tysiąclecia (przed rondem Zesłańców Syberyjskich). Przy rondzie powinien być skręt w prawo w Jerozolimskie bez świateł lub przynajmniej z zieloną strzałką. Rozładowało by to korki w tym rejonie.
      • Gość: POdatnik Re: Białołęka po otwarciu mostu: najlepsze miejsc IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.03.12, 12:51
        Mieszkałem jakiś czas na Tarcho.
        Takiej "niedorozwiniętej" miejsko dzielnicy nie ma w Wwie.
        Urzędnicy zajmują się tylko sprzedażą gruntów deweloperom.
        Podziękowałem i wyniosłem się na Wolę.
        • Gość: maciek Re: Białołęka po otwarciu mostu: najlepsze miejsc IP: 192.156.102.* 28.03.12, 13:05
          Endrju ?????? :) pozdro !!!!!
    • Gość: ja pfffffff IP: 217.33.154.* 28.03.12, 12:51
      widać, że kolega nawet w okolicach Wilanowa nie był...
    • Gość: białołecki Białołęka po otwarciu mostu: najlepsze miejsce ... IP: *.play-internet.pl 28.03.12, 12:51
      Bez przesady z tym najlepszym miejscem do życia....:)
      Owszem most płn mnie cieszy bo oznacza, że samochody jadące na Tarchomin nie blokują już przejazdu Grotem na Zieloną Białołękę.
      Ale Tarchomin jest tylko częścią Białołęki. Otwarcie mostu daje cień nadziei na to, że dalsze niezbędne inwestycje w tej części miasta też zostaną w końcu wdrożone.

A tym dojazdem na Mokotów - dla użytkowników Północnego nie ma korków na wisłostradzie albo na trasie torunskiej? :) ciekawi mnie to bardzo...
    • Gość: wawasawa Białołęka po otwarciu mostu: najlepsze miejsce ... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.03.12, 12:54
      Kolejna pieśń POchwalna jakiegoś leminga na łamach GW. To jak autor tak docenia dotrzymanie obietnicy przez HGW to ja przypomnę, a raczej uświadomię jeżeli faktycznie ktoś nie wie, że na przełomie 2006/2007, czyli kiedy HGW dorwała się do steru, był już PRAWOMOCNY przetarg, wybrana z niego firma gotowa do budowy, działki wykupione i jedyny problem jaki się pojawił to... HGW. Początkowo, wiedząc jak wygląda sprawa od strony przygotowań, obiecywała most na 2009 rok. Potem jednak stwierdziła, że ma gdzieś takich jak autor listu i że przetarg sama unieważnia bo jest "za drogi". Inwestycje podzielono na kawałki - osobno projekt, osobno most, osobno trakcja tramwajów itd. W zeszłym roku dopłacono 100mln zł aby most oddano do końca grudnia. Liczono, że będzie mroźna zima i że się powie "mimo tych 100mln zł się nie udało". Niestety zimy nie było, wręcz przeciwnie, więc sprawę wyciszono i olewając ewentualne kary które można było naliczyć za opóźnienia podpisano aneks do budowy przedłużający termin. Reasumując most podliczając wszystkie koszty wyszedł DROŻEJ niż ten z uwalonego przetargu przez HGW, 3 lata później i bez tramwajów. Ale lemingi i tak się cieszą jak widać, bo jest teraz cudownieeee. Głupota nie zna granic.
      • Gość: Admiral Re: Białołęka po otwarciu mostu: najlepsze miejsc IP: 195.216.250.* 28.03.12, 13:14
        Drożej???? Pojechało Cię?
        Najniższa oferta w ramach tamtego przetargu ZiZ wychodziła koło 1,6 mld.
        Tutaj wykonawstwo wyszło ok 1,1 mld + kilkadzieścia mln za projekt.

Więc jak drożej skoro sporo taniej?
      • Gość: le Ming Re: Białołęka po otwarciu mostu: najlepsze miejsc IP: 178.73.49.* 28.03.12, 13:40
        Kłamiesz, misiu. Kłamiesz w kwestii kosztów. EOT.
    • Gość: karoljuve Propaganda IP: *.pl 28.03.12, 13:01
      Czegoś tak infantylnego dawno nie czytałem. A właściwie - nie przeleciałem oczami. Bo gwałt tu już tu wcześniej poczyniono. Białołęka? Hę? Jak głośniej prukniesz to ochrona zadzwoni. Poczywaj zamieściuchu!
      "Ale przynajmniej jest porządek!" TIA i dziki, śmieci w lesie, tereny zalewowe...
      • Gość: dario zaczęła się nowa kampania wyborcza? IP: *.tvn.pl 28.03.12, 13:58
        brzmi jak artykuł sponsorowany!
        brawo!!!
    • birdy-niam-niam wczoraj wieczorem azinaugurowałem.. 28.03.12, 13:11
      swoją jazdę mostem północnym.
      z parkingu P&R na wawrzyszewie do domu na zielonej białołęce jechałem (przez modlińską i płochocińską) 15 min.
      rewelka.
      ale, żeby nie było za miło - to było piętnaście minut rozmyślań nt. "dlaczego do jasnej cholery nie ma mostu dla metra ? jedna żelbetonowa deska więcej, i połączenie z północno wschodnimi rubieżami warszawy gotowe.
      no nie kumam, dlaczego tego nie zrobiono.
    • Gość: marek Gość z kompleksami wobec Ursynowa IP: *.ip.netia.com.pl 28.03.12, 13:12
      Skąd się tacy biorą?
      • Gość: qwerty Re: Gość z kompleksami wobec Ursynowa IP: *.adsl.inetia.pl 28.03.12, 13:22
        spora część z dawnego siedleckiego, choć radomskie i białostockie też mają spore reprezentacje...
        :)
        • Gość: bzyk Re: Gość z kompleksami wobec Ursynowa IP: *.pkobp.pl 28.03.12, 13:35
          hehe, dobre:)
          autor napisał przecież że jest WARSZAWIAKIEM (mieszkał na pradze), dlatego pewnie brzydzi się ursynowem.
        • juliu Re: Gość z kompleksami wobec Ursynowa 28.03.12, 22:53
          I lubelskie, choćby Biłgoraj i okolice, znam parę osób.
    • Gość: irek Re: Białołęka po otwarciu mostu: najlepsze miejsc IP: *.dynamic.chello.pl 28.03.12, 13:12
      skoro wychowywal sie na praskim osiedlu to znaczy, ze nie jest warszawiakiem i nie ma prawa sie nim mienic. nie przez przypadek istnieje diecezja warszawsko-praska, nie przez przypadek istnieje region slasko-dabrowski. zaglebie formalnie jest czescia slaska, tak jak praga formalnie jest czescia warszawy, ale nic ponad to "formalnie".
      • Gość: irek Re: Białołęka po otwarciu mostu: najlepsze miejsc IP: *.dynamic.chello.pl 28.03.12, 13:15
        oczywiscie nie zgodza sie ze mna wylacznie ci, ktorzy sa naplywowi i nie maja zadnych warszawskich korzeni. ludzie z warszawskimi korzeniami bez wyjatku sie ze mna zgodza.
        • Gość: Prazanin Re: Białołęka po otwarciu mostu: najlepsze miejsc IP: 194.156.44.* 28.03.12, 13:27
          Nie prowokuj, odejdz od komputera, sprawdz rozklad gimbusa i przygotuj sie na jutrzejszy sprawdzian z przyrody...
        • Gość: Buncol uśmiałem się do łez IP: 79.133.195.* 28.03.12, 14:56
          Jedyny warszawski folklor jaki się ostał to folklor warszawsko praski.
        • Gość: k Re: Białołęka po otwarciu mostu: najlepsze miejsc IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 28.03.12, 21:36
          Ja się z tobą nie zgadzam, a moje korzenie to najpóźniej XVII - XVIII w.
          Głupio ci, bo na dodatek wychowałem się na Mokotowie?
      • sportif Re: Białołęka po otwarciu mostu: najlepsze miejsc 28.03.12, 14:19
        jak najbardziej jest. To przecież tu były prapoczątki Warszawy - na Bródnie X wiek.
        • Gość: Kimer Re: Białołęka po otwarciu mostu: najlepsze miejsc IP: *.cegedim.fr 28.03.12, 16:22
          ? Gdzie masz Bródno, a gdzie Nowodwory ? 10 KM :)
          Notabene, gród brodzieński leżał nad Wisłą - obecny Tarchomin był po lewej stronie Wisły.
          • Gość: wars Re: Białołęka po otwarciu mostu: najlepsze miejsc IP: *.play-internet.pl 28.03.12, 19:49
            co za kompletna bzdura!
          • sportif Re: Białołęka po otwarciu mostu: najlepsze miejsc 28.03.12, 22:04
            człowieku z francy, co ty możesz wiedzieć o warszawie
    • Gość: Prazanin Białołęka po otwarciu mostu: najlepsze miejsce ... IP: 194.156.44.* 28.03.12, 13:13
      "Wychowałem się w Warszawie, na jednym z praskich blokowisk. Szukałem dla moich dzieci miejsca wolnego od przysklepowych staczy. Ursynów zawsze napawał mnie obrzydzeniem - nie chciałem mieszkać w dzielnicy lepszych." - moze jutro ktos wydrukuje i opisze moja historie:
      Urodzilem i wychowalem sie na Pradze na jednym z licznych podworek z kamienicami z początku XX w. Dla swoich dzieci szukalem wlasnie takiego miejsca, gdzie do szkoly, kina, basenu, boiska, parku, banku etc nie bede musial jechac „na druga strone Warszawy”. Gdzie „przysklepowi stacze” zawsze mowia dzien dobry nie czując się lepszymi czy gorszymi. Gdzie mieszkają ludzie młodsi i starsi, bogatsi i biedniejsi, rozgarnięci i nierozgarnieci ale nawet Ci ostatni wiedzieli, ze Warszawa bedzie sie rozrastac i okoliczne wsie jak Bialoleka (w `97) wkrótce zamienia się w takie same osiedla co Ursynow, Goclaw, Tarchomin etc nie zmieni się tylko to ze na tak duzy napływ ludnosci zawsze bedzie brakowac pelnej infrastruktury jak rownież a wlasciwie przede wszystkim plynnej komunikacji do miejsca w ktorym bedz sie spedzac 70% swojego zycia :)
      A jaki jest z tego wniosek: na przyszlosc lepiej posluchac opowiesci miejscowych „staczy” niż bajek dewolopera :)
    • Gość: Obserwator Białołęka po otwarciu mostu: najlepsze miejsce ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.03.12, 13:16
      Szanowny Panie Inzynierze Galas od ruchu drogowego. Zlituj się nad mieszkańcami Żoliborza, Łomianek, Białołęki etc. i odblokuj Wisłostradę przed Mostem Gdańskim w porze porannego ruchu. I co z tego,że jest Most Północny / a nie jakiś tam/ skoro światła na Wsłostradzie wszystko psują. A wystarczyłoby, żeby w porze 6.00 - 10.00 światłate paliły się /na trasie do Mostu Gdańskiego do tunelu ,,wzdłuż Wisłostrady"/ tylko 10 -15 sekund dłużej. Prosimy, a efekt będzie piorunujący
      • Gość: m Developerzy zaplacili za reklame? :) IP: *.free.aero2.net.pl 28.03.12, 13:24
        Apartmę sie nie sprzedaja na Bialolece bo juz nikt nie chce dac sie ubrac w kredyt i przeplacac za te 5000/mkw?Nikt normalny z wlasnej woli nie zamieszka na Bialolece,mieszkaja tylko ci ktorzy musza i nawet kolejne 3 mosty tego nie zmienia.Jedyna szansa dla devow zeby znou cos przedawac to obnizka na 3500zl/mkw.I to za male mieszkania,bo duze jeszcze taniej.
        • Gość: le Ming Re: Developerzy zaplacili za reklame? :) IP: 178.73.49.* 28.03.12, 13:43
          > Jedyna szansa dla devow zeby znou cos przedawac to obnizka na 3500zl/mkw.

Śnij dalej... Developerzy naprawdę nie narzekają tu na brak zainteresowania. Za sporo więcej niż 3,5 kzł za metr.
          • Gość: :) Re: Developerzy zaplacili za reklame? :) IP: *.aster.pl 28.03.12, 20:00
            Gość portalu: le Ming napisał(a):

> Developerzy naprawdę nie narzekają tu na brak zainteresowania. Za
            > sporo więcej niż 3,5 kzł za metr.

Faktycznie więcej, ostatnio gdzieś widziałem reklamę mieszkań na Aluzyjnej za 4800, a że ktoś kupuje. No cóż jest takie powiedzenie "znajdzie się głupi i kupi";)
    • Gość: etam To już było wczoraj ... IP: 193.111.166.* 28.03.12, 13:22
      Teraz będziecie kopiować ten sam list codziennie?... I raczyć nas, jako czymś nowym?...
    • Gość: Adammus Białołęka po otwarciu mostu: najlepsze miejsce ... IP: *.epstein.com.pl 28.03.12, 13:29
      Mieszkałem na Tarchominie, czekałem na ten most, czekałem, ale stwierdziłem że szkoda mi życia i czasu na ciągłe stanie w korku, rozmowy o tym ile czasu jedziesz, jak daleko, jak komunikacja itd. Przeniosłem się na Saską Kępę. Jest bliżej. A przejeżdżając przez most jestem w samym centrum w niecałe 10 minut. Myślę że to optymalne rozwiązanie, też cisza i spokój, ale blisko centrum
      • Gość: polejmi Re: Białołęka po otwarciu mostu: najlepsze miejsc IP: *.home.aster.pl 28.03.12, 14:24
        nie każdego stać na Saską Kępę.
        • Gość: mm Re: Białołęka po otwarciu mostu: najlepsze miejsc IP: *.fbx.proxad.net 28.03.12, 20:47
          Coz, normalniejemy... Biedota bedzie mieszkac z biedota, skonczy sie misz-masz rodem z Alternatywy4 gdzie Balcerek sasiadowal z profesorem i wplywowym aparatczykiem. Juz widac linie podzial, dzielace Warszawe i Polske na rozne swiaty. Koniec snow o rownosci.
    • green_feldkurat_katz Białołęka najlepsze miejsce dla PO, do ZK blisko.. 28.03.12, 13:47

• Gość: blue Pean ku chwale HGW IP: *.dynamic.chello.pl 28.03.12, 14:00
      GW jak zwykle włazi w tyłek HGW. Bardziej lojalistycznego tekstu nie widziałam od dawna.
      Na GW komentarze nt mostu prawie same pozytywne. Na innych forach trafne, krytyczne opinie dotyczące niektórych rozwiązań na moście północnym i wokół dróg dojazdowych.
      Jestem mieszkanką Tarchomina, lubię swoje osiedle. Ale nie powiedziałabym, że jest to idealne ms do życia. Ktoś, kto mieszkał niekoniecznie na Ursynowie, ale choćby na Bielanach, dostrzeże to, jak nadal słabo Białołęka jest rozwinięta, zabudowana i niedoinwestowana.
      • Gość: antyleming Re: Pean ku chwale HGW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.03.12, 21:52
        ale jak widać roi się od durnych lemingów co wciąż wierzą że hanka ich nie dyma równo :-)
    • jestem-z-miasta Ursynów dzielnicą lepszych?????? 28.03.12, 14:02
      Chyba kolegę porąbało. Ursynów to taka Białołęka tylko zasiedlona 30 lat wcześniej przez odpowiednik dzisiejszych "słoików".
      • Gość: zgrywus Re: Ursynów dzielnicą lepszych?????? IP: *.warszawa.vectranet.pl 28.03.12, 17:34
        Kolegę porąbało bez wątpienia :-) , ale idąc Twoją drogą też się daleko nie zajdzie..
        Hint: Mokotów to taka wiocha, która 70 lat temu zasiedlano :-)) (przed wojną "Pola Mokotowskie" to było lotnisko..) i tak sobie można iść i iść, aż dojdziemy do małego skrawka, w którym po wojnie zasiedlono ludnością z całego kraju, aż dojdziemy do jedynego słusznego wniosku, że coś takiego jak "prawdziwy warszawiak" nie istnieje :-))
        • Gość: szczypan Re: Ursynów dzielnicą lepszych?????? IP: 178.73.49.* 28.03.12, 23:01
          70 lat temu to była wojna, wiec niestety raczej rozwałka niż zasiedlanie Mokotowa. Pradziadkowie kupili dziadkom dom w pocz. XX wieku, więc już ponad 100 lat temu. To prawda, że Mokotów przed pierwszą wojną leżał poza miastem. Mam taką kartkę do dziadka adresowaną właśnie dom własny w Mokotowie pod Warszawą.
    • Gość: vi żenujący tekst IP: *.acn.waw.pl 28.03.12, 14:02
      Rany, jakie dyrdymały... Kto mu zapłacił za ten bałwochwalczy tekst ?
    • kasztanovs [...] 28.03.12, 14:04
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • Gość: antykasztan Re: Białołęka po otwarciu mostu: najlepsze miejsc IP: 79.162.102.* 28.03.12, 14:27
        Kasztan nie przelewaj swoich traum zyciowych na forum. pogadaj ze starym moze przestanie ci wchodzic do wanny i wszystko sie ulozy
      • Gość: antykasztan Re: Białołęka po otwarciu mostu: najlepsze miejsc IP: 79.162.102.* 28.03.12, 14:36
        Ssij!
      • Gość: le Ming Re: Białołęka po otwarciu mostu: najlepsze miejsc IP: 178.73.49.* 28.03.12, 14:42
        "Walnij jabola w bramie, załatw się na klatce, prześpij przy krawężniku."

Bo na lewym brzegu takie rzeczy się nie dzieją, prawda? :-) Ale przysoliłeś, misiaczku...
    • yaga-baba Białołęka po otwarciu mostu: najlepsze miejsce ... 28.03.12, 15:00
      Hej, warszawiaki przyjezdne nauczcie się myśleć pozytywnie.
      Cała Warszawa jest piękna, piękniejsza niż Wasze wsie.
    • owrank pomyłka o 4 dni - prima aprilis jest w niedzielę 28.03.12, 15:10
      pomyłka o 4 dni - prima aprilis jest dopiero w niedzielę i wtedy pasują takie tytuły na temat Białołęki, która właśnie dzięki mostowi Północnemu osiągnęła czas dojazdu do centrów biurowych (gdzie jest praca) porównywalny jakie ma Piaseczno od 15 lat...
      • Gość: leeew Re: pomyłka o 4 dni - prima aprilis jest w niedzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.03.12, 22:31
        piaseczno ma od 15 lat.Chyba jezdzisz o 5 rano do pracy na budowie...jezdze po 8 z zalesia i jade ponad godzine od piaseczna do wilanowskiej!!!mysle ze gdyby bylo lepsze rozwiazanie dojazdow z mostu do osiedli domow jednorodzinnych na bialolece chetnie bym sie tam wyprowadzil.Maja tam blizej chociazby Zalewu Zegrzynskiego,dobry wyjazd na Gdansk,przelotowke na Janki,na starowke jedzie sie 10 minut -a co masz obok piaseczna???Ladujace samoloty na okeciu??
      • Gość: bayzl Re: pomyłka o 4 dni - prima aprilis jest w niedzi IP: *.pkobp.pl 29.03.12, 17:31
        PIASECZNO = masakra, najgorzej mieć tam znajomych i ich odwiedzać.
      • Gość: Andrzej Żaden prima aprilis poczekaj jeszcze na płd obwodn IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.03.12, 10:17
        Żaden prima aprilis poczekaj jeszcze na płd obwodnicę, będzie gotowa za kilka miesięcy - na Marynarską, czyli Mokotów 'biurowy' dojazd z Białołęki będzie 20-25 minut. Temat problemów w dojeździe z Białołęki zniknie na długie lata
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka