Dodaj do ulubionych

Warszawa wyjechała. Puste ulice, zero korków

08.06.12, 13:56
"Na lotnisku Chpina"? - to kpina!
Obserwuj wątek
    • blasphemy "Na lotnisku Chpina"? 08.06.12, 13:56
      - chyba 'kpina'?
      • bronimir Re: "Na lotnisku Chpina"? 08.06.12, 17:00
        Co się dziwisz, po lotnisku kręci się niejeden chłopina.
    • Gość: Warszawiak Warszawa wyjechała. Puste ulice, zero korków IP: *.aster.pl 08.06.12, 14:18
      Wcale nie Warszawa wyjechała tylko słoiki wróciły na wieś ;).
      • porarelaksu Re: Warszawa wyjechała. Puste ulice, zero korków 08.06.12, 14:35
        A buractwo zostało w domu przed kompem
      • jpelczar Re: Warszawa wyjechała. Puste ulice, zero korków 08.06.12, 14:38
        Jak ktoś popłynął na rejs statkiem to znaczy, że się urodził na morzu ? Poza tym skąd w np. Galerii Mokotów pełno LRA, LPU, LU i innych (oczywiście krzywo zaparkowane. Jeden jełop stanął na 4 miejscach jednocześnie) ?
        • wolfgang87 Re: Warszawa wyjechała. Puste ulice, zero korków 08.06.12, 14:48
          Podeslac ci zdjecia WI, WY, itp. zaparkowane na trawnikach, itp.? Poprawi ci humor?

Wyluzujcie z tymi swoimi kompleksami, bo az przykro sie patrzy, że takie fajne miasto, a prym w necie wiodą zakompleksione prowincjonalne buraki "z dziada pradziada z miasta".

• Gość: szabla Re: Warszawa wyjechała. Puste ulice, zero korków IP: *.adsl.inetia.pl 08.06.12, 15:14
            Zakomplesione buraki to sa te sloiki dorobkiewiczowskie, pismienne w drugim pokoleniu, ktore w mojej dzielnicy po waskich uliczkach jedza pedem quadami, motocyklami, samochodami wyprzedzaja autobusy na podwojnej ciaglej w strefie 40 km etc., etc. Arogancka holota, ktora, jak pisal nieodzalowanej pamieci Wiech, "po metrykie trzy dni koleja i dwa dni wolami jedzie".
            • asperamanka Re: Warszawa wyjechała. Puste ulice, zero korków 08.06.12, 15:41
              Niestety smutna prawda jest taka, że spora część "warszawiaków od pokoleń" to piśmienne w pierwszym pokoleniu dzieci niepiśmiennych w ogóle słoików które przyjechały budować w Warszawie FSO i Hutę. Ja mam przyjemność jeździć po mieście na blachach GD, bo samochód z leasingu, więc ci mogę co nieco powiedzieć o zachowaniach i odzywkach parkingowo-korkowych tych "rodowitych" na tablicach WI, WU, WD, WF, itd.
              • wolfgang87 Re: Warszawa wyjechała. Puste ulice, zero korków 08.06.12, 16:15
                Aha, jak rozumiem warszawiacy od pokoleń (bez cudzysłowów) nigdy nie są burakami? A jak buc WI parkuje na trawniku, to na pewno pierwsze pokolenie, bo przeciez Prawdziwy Warszawiak to swiety jest? LOL, jestescie zabawni.

• asperamanka Re: Warszawa wyjechała. Puste ulice, zero korków 08.06.12, 16:22
                  Przestań się czepiać. Chamstwo nie zależy od miejsca zamieszkania, ani od ilości pokoleń zamieszkałych w tym samym miejscu. Natomiast jest dość charakterystyczne, że najgłośniej o swojej "warszawskości" od pokoleń krzyczą ci, którzy tych pokoleń na warszawskich cmentarzach wcale nie mają.

Tak samo nie każdy przyjezdny jest słoikiem. Słoikowatość to mentalność, a nie pochodzenie.
                  • wolfgang87 Re: Warszawa wyjechała. Puste ulice, zero korków 08.06.12, 16:43
                    > Natomiast jest dość charakterystyc
                    > zne, że najgłośniej o swojej "warszawskości" od pokoleń krzyczą ci, którzy tych
                    > pokoleń na warszawskich cmentarzach wcale nie mają.

Metryczke warszawska badam tylko po miejscu urodzenia, dalej nie sięgam. Gratulacje wykonanie dogłębnych badań :)

> Tak samo nie każdy przyjezdny jest słoikiem. Słoikowatość to mentalność, a nie
                    > pochodzenie.

No wlasnie na forach raczej decyduje przyjezdnosc a nie mentalnosc. Poczytaj, posluchaj, wczuj sie, i zauwazysz jednak, ze "przyjezdni won z naszego miasta". Najlepiej wszyscy ;)

• Gość: kierowca Re: Warszawa wyjechała. Puste ulice, zero korków IP: *.robbo.pl 08.06.12, 16:51
                  I coś się słoiku czepił tego WI. Jakbyś był z Warszawy, to byś wiedział, że 3/4 takich samochodów to auta lizingowe, którymi jeżdżą m.in. twoi krajanie spod Tomaszowa Lubelskiego
      • Gość: pl Re: Warszawa wyjechała. Puste ulice, zero korków IP: *.doplaty.gov.pl 08.06.12, 14:46
        słoik to Cię zrobił ... warszawiaku :) buhaaa
    • Gość: szabla Warszawa wyjechała. Puste ulice, zero korków IP: *.adsl.inetia.pl 08.06.12, 14:28
      Nie warszawiacy wyjechali tylko "warsawianisci" zwani rowniez sloikami wrocili na dlugi "lykend" do tatowych chalup.
      • swiete.jeze Re: Warszawa wyjechała. Puste ulice, zero korków 08.06.12, 14:37
        sjp.pwn.pl/lista.php?co=varsavianista
    • zewszad_i_znikad Re: Warszawa wyjechała. Puste ulice, zero korków 08.06.12, 14:32
      Nie dziwię się, że ludzie wyjeżdżają. Sama z chęcią bym się wyrwała z tego miasta okupowanego przez UEFA. Niestety nie mogę, pracuję - na szczęście w domu i może uda mi się przez cały czas trwania tego festiwalu kiboli omijać centrum szerokim łukiem.
      • asperamanka Re: Warszawa wyjechała. Puste ulice, zero korków 08.06.12, 15:35
        Czegoś tu nie rozumiem. Jeżeli pracujesz w domu, to nie możesz zabrać kompa i telefonu i wyjechać nad jakieś jezioro?
        • zewszad_i_znikad Re: Warszawa wyjechała. Puste ulice, zero korków 09.06.12, 02:52
          Nie mogę, bo jestem zacofana technologicznie i nie mam bezprzewodowego dostępu do sieci. ;)
      • zoil44elwer Re: Warszawa wyjechała. Puste ulice, zero korków 08.06.12, 15:35
        Podobnie było w czasie okupacji Warszawy przez Obamę.
      • Gość: alan Re: Warszawa wyjechała. Puste ulice, zero korków IP: *.187.244.26.ip.abpl.pl 08.06.12, 15:52
        znajdź se chłopa, to może ci dogodzi
        • zewszad_i_znikad Re: Warszawa wyjechała. Puste ulice, zero korków 09.06.12, 02:53
          Dziękuję, postoję.
    • Gość: xyz Warszawa wyjechała. Puste ulice, zero korków IP: *.c193.msk.pl 08.06.12, 14:37
      Nie zgodzę się, wystarczy zerknąć tu:
      www.tomtom.com/livetraffic/?Lid=9
    • Gość: ap a może ludzie wbrew debilnym mediom mają w IP: *.28.48.242.iwacom.net.pl 08.06.12, 14:54
      dupie ten cały cyrk?:)))
    • Gość: iii Warszawa wyjechała. Puste ulice, zero korków IP: *.adsl.inetia.pl 08.06.12, 15:30
      zaraz się okaże, że stadiony będą puste, bo nikt nie przyjedzie do tej zacofanej polski, gdzie hotelarze podnieśli ceny 10 razy, nie ma skończonych dróg i panuje ogólny bałagan. I jak zwykle dopłacimy do tego interesu...
    • zoil44elwer Re: Warszawa wyjechała. Puste ulice, zero korków 08.06.12, 15:31
      Szkoda że Solidarność nie przyjechała.Stracić taki PiaR?!
    • vomitorium1 Warszawa wyjechała. Puste ulice, zero korków 08.06.12, 15:38
      boją się
      (huliganów)
    • polokokt I po co ten BusPas/EuroPas 08.06.12, 15:42
      Przeciez wiadomo bylo ze tak bedzie ! Po co wiec bylo tworzenie tego specialnego Pasa, na specialne zyczenie Rodziny Uefa, skoro sluzy wylacznie podczas dni "niemeczowych"?
      Czy nasi urzednicy musza byc az tak bezmyslni i co ktos zarzada to oni wykonaja (oczywiscie ktos z odpowiednia gotowka w kieszeni).
      Ciekaw jestem czy jest gdzies przepis mowiacy , jak prwidlowo jest oznakowany samochod UEFA uprawniony do korzystania z tego pasa? Czy stworzyli pas, specialny znak a o przepisie zapomnieli?
    • autocash Warszawa wyjechała. Puste ulice, zero korków 08.06.12, 15:50
      Była już gdzieś tu dyskusja na ten temat: wiele osób brało wolne w pracy, żeby uniknąć całego zgiełku związanego z Euro. Korzystając z dobrej pogody, pojechali gdzieś wypocząć. Inni wyjechali do rodziny w obcym mieście, bo swoje warszawskie mieszkanie wynajęli, albo ich właściciel nie przedłużył im umowy na czerwiec (bo sam chciał wynająć euroturystom i kibicom).
      ---
      http://www.wypozyczauto.pl/Wypozyczalnia_samochodow_Warszawa
      http://www.wypozyczauto.pl/Wypozyczalnia_samochodow_Wroclaw
      http://www.wypozyczauto.pl/Wypozyczalnia_samochodow_Krakow
    • jkredman a co o stratach gospodarki mówi Jeremi Mordasewicz 08.06.12, 16:33
      i Henryka Bochniarz z PKPP Lewiatan, zamykanie instytucji i zakładów, przerwy w pracy, opuszczone przez klientów hipermarkety, toż gospodarka poniesie ogromne straty, dlaczego tym razem nie ostrzegają, dlaczego larum nie grają

Bochniarz, Mordasewicz - obudźcie się, Polska w niebezpieczeństwie, zyski spadną, firmy upadną,
    • bronimir Tłok tylko w głowach PiSu 08.06.12, 16:58
      Kiedyś Kaczyński to wymyślił, zakorkowane ulice, zapchane autostrady i rozpacz na objazdach.
      Potem lansowali tą wizję wspomagani przez dyspozycyjnych dziennikarzy, teraz sami się wstydzą wyjść na ulicę. Obawiam się że większy bajzel zrobią swoim miesiączkowym marszem.
      • Gość: Arszczur Re: W twoim łbie tłoku nie ma. Pustka. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.06.12, 20:28
        Jak to u młodego wykształconego z wielkich miast, czyli ćwoka pełoka. Rezonatora czerwonej orkiestry.
    • Gość: Normalny Kto by chciał z kibolskim bydłem spędzić 8 czerwca IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.06.12, 07:00
      j.w.
    • artson0 Warszawa wyjechała. Puste ulice, zero korków 09.06.12, 09:23
      Wróciłem do domu z pracy 00.30,W-wa zrujnowana, pani Gronkiewicz prezydent Wa-wy nie nadaje się do tego co robi jednym słowem dała ciała po raz kolejny i już bym nie chciał jej nigdy oglądać bo niby za co za zdemolowaną Wa-wę?,za bród i smród wszędzie?, siki i odchody w każdym zakąktku centrum?, za fakt że śmieci tyle że trawników nie widać?, za fakt że nie było prohibicji i alkohol się lał wszędzie? jeszcze wiele by tu wyliczać.
      Gnębię służby ochrony itp., które organizowały "strefy kibica" bo mieli nie wpuszczać pijanych a tym czasem jak to wyglądało? ... Mała plastykowa buteleczka do kosza nie wolno, trąbka u kibica do kosza nie wolno (jak odprawa na lotnisku) wejść, pijany i to na dodatek w większości nie-pełnoletni ledwie wtaczał się do strefy dlaczego nie - proszę wejść a w przerwie meczu co? Uraaa... Sklepy, puby, restauracje - aby zakupić przysłowiową "kratę alkoholu" no bo jak i oczywiście wrócić ze sztabem zdobytych kolegów do strefy ledwo przytomnym - takie są fakty i to na co ta Pani pozwoliła po raz kolejny.
      Pani Prezydent już wysłała aneksy do Warszawiaków o kolejne podwyżki bo ktoś musi zapłacić za sprzątanie prawda? Pani Prezydent ostatnie podwyżki robiła 3-mce temu teraz znów brak mi słów na tą kobietę i tak od paru lat.
      Boję się co będzie podczas przemarszu Rosjan 12.06.2012 czy już podwyżki do mieszkańców wysłane?
      Nie dziwne jest że każdy w ratuszu Ją lubi dlaczego nie, jeśli daje się "soczystą" premię pracownikowi aby "nie szczekał" dlaczego nie poprze swojej Pani Prezydent m-sta Warszawy aby nie stracić pracy i tego co ma? A mieszkańcy? Zapłacą - podwyżki, sprzątanie bałaganu, obsługę służb Policji i innych - jako prezydent miasta oceniam ją na mniej niż 0 a stoją za mną setki mieszkańców, którzy tak pięknie wygwizdali tą panią na wielu imprezach, panią która mówi „zorganizowałam dla Warszawiaków” brak mi słów…
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka