blasphemy 08.06.12, 13:56 "Na lotnisku Chpina"? - to kpina! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
bronimir Re: "Na lotnisku Chpina"? 08.06.12, 17:00 Co się dziwisz, po lotnisku kręci się niejeden chłopina. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Warszawiak Warszawa wyjechała. Puste ulice, zero korków IP: *.aster.pl 08.06.12, 14:18 Wcale nie Warszawa wyjechała tylko słoiki wróciły na wieś ;). Odpowiedz Link Zgłoś
porarelaksu Re: Warszawa wyjechała. Puste ulice, zero korków 08.06.12, 14:35 A buractwo zostało w domu przed kompem Odpowiedz Link Zgłoś
jpelczar Re: Warszawa wyjechała. Puste ulice, zero korków 08.06.12, 14:38 Jak ktoś popłynął na rejs statkiem to znaczy, że się urodził na morzu ? Poza tym skąd w np. Galerii Mokotów pełno LRA, LPU, LU i innych (oczywiście krzywo zaparkowane. Jeden jełop stanął na 4 miejscach jednocześnie) ? Odpowiedz Link Zgłoś
wolfgang87 Re: Warszawa wyjechała. Puste ulice, zero korków 08.06.12, 14:48 Podeslac ci zdjecia WI, WY, itp. zaparkowane na trawnikach, itp.? Poprawi ci humor? Wyluzujcie z tymi swoimi kompleksami, bo az przykro sie patrzy, że takie fajne miasto, a prym w necie wiodą zakompleksione prowincjonalne buraki "z dziada pradziada z miasta". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szabla Re: Warszawa wyjechała. Puste ulice, zero korków IP: *.adsl.inetia.pl 08.06.12, 15:14 Zakomplesione buraki to sa te sloiki dorobkiewiczowskie, pismienne w drugim pokoleniu, ktore w mojej dzielnicy po waskich uliczkach jedza pedem quadami, motocyklami, samochodami wyprzedzaja autobusy na podwojnej ciaglej w strefie 40 km etc., etc. Arogancka holota, ktora, jak pisal nieodzalowanej pamieci Wiech, "po metrykie trzy dni koleja i dwa dni wolami jedzie". Odpowiedz Link Zgłoś
asperamanka Re: Warszawa wyjechała. Puste ulice, zero korków 08.06.12, 15:41 Niestety smutna prawda jest taka, że spora część "warszawiaków od pokoleń" to piśmienne w pierwszym pokoleniu dzieci niepiśmiennych w ogóle słoików które przyjechały budować w Warszawie FSO i Hutę. Ja mam przyjemność jeździć po mieście na blachach GD, bo samochód z leasingu, więc ci mogę co nieco powiedzieć o zachowaniach i odzywkach parkingowo-korkowych tych "rodowitych" na tablicach WI, WU, WD, WF, itd. Odpowiedz Link Zgłoś
wolfgang87 Re: Warszawa wyjechała. Puste ulice, zero korków 08.06.12, 16:15 Aha, jak rozumiem warszawiacy od pokoleń (bez cudzysłowów) nigdy nie są burakami? A jak buc WI parkuje na trawniku, to na pewno pierwsze pokolenie, bo przeciez Prawdziwy Warszawiak to swiety jest? LOL, jestescie zabawni. Odpowiedz Link Zgłoś
asperamanka Re: Warszawa wyjechała. Puste ulice, zero korków 08.06.12, 16:22 Przestań się czepiać. Chamstwo nie zależy od miejsca zamieszkania, ani od ilości pokoleń zamieszkałych w tym samym miejscu. Natomiast jest dość charakterystyczne, że najgłośniej o swojej "warszawskości" od pokoleń krzyczą ci, którzy tych pokoleń na warszawskich cmentarzach wcale nie mają. Tak samo nie każdy przyjezdny jest słoikiem. Słoikowatość to mentalność, a nie pochodzenie. Odpowiedz Link Zgłoś
wolfgang87 Re: Warszawa wyjechała. Puste ulice, zero korków 08.06.12, 16:43 > Natomiast jest dość charakterystyc > zne, że najgłośniej o swojej "warszawskości" od pokoleń krzyczą ci, którzy tych > pokoleń na warszawskich cmentarzach wcale nie mają. Metryczke warszawska badam tylko po miejscu urodzenia, dalej nie sięgam. Gratulacje wykonanie dogłębnych badań :) > Tak samo nie każdy przyjezdny jest słoikiem. Słoikowatość to mentalność, a nie > pochodzenie. No wlasnie na forach raczej decyduje przyjezdnosc a nie mentalnosc. Poczytaj, posluchaj, wczuj sie, i zauwazysz jednak, ze "przyjezdni won z naszego miasta". Najlepiej wszyscy ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kierowca Re: Warszawa wyjechała. Puste ulice, zero korków IP: *.robbo.pl 08.06.12, 16:51 I coś się słoiku czepił tego WI. Jakbyś był z Warszawy, to byś wiedział, że 3/4 takich samochodów to auta lizingowe, którymi jeżdżą m.in. twoi krajanie spod Tomaszowa Lubelskiego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pl Re: Warszawa wyjechała. Puste ulice, zero korków IP: *.doplaty.gov.pl 08.06.12, 14:46 słoik to Cię zrobił ... warszawiaku :) buhaaa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szabla Warszawa wyjechała. Puste ulice, zero korków IP: *.adsl.inetia.pl 08.06.12, 14:28 Nie warszawiacy wyjechali tylko "warsawianisci" zwani rowniez sloikami wrocili na dlugi "lykend" do tatowych chalup. Odpowiedz Link Zgłoś
swiete.jeze Re: Warszawa wyjechała. Puste ulice, zero korków 08.06.12, 14:37 sjp.pwn.pl/lista.php?co=varsavianista Odpowiedz Link Zgłoś
zewszad_i_znikad Re: Warszawa wyjechała. Puste ulice, zero korków 08.06.12, 14:32 Nie dziwię się, że ludzie wyjeżdżają. Sama z chęcią bym się wyrwała z tego miasta okupowanego przez UEFA. Niestety nie mogę, pracuję - na szczęście w domu i może uda mi się przez cały czas trwania tego festiwalu kiboli omijać centrum szerokim łukiem. Odpowiedz Link Zgłoś
asperamanka Re: Warszawa wyjechała. Puste ulice, zero korków 08.06.12, 15:35 Czegoś tu nie rozumiem. Jeżeli pracujesz w domu, to nie możesz zabrać kompa i telefonu i wyjechać nad jakieś jezioro? Odpowiedz Link Zgłoś
zewszad_i_znikad Re: Warszawa wyjechała. Puste ulice, zero korków 09.06.12, 02:52 Nie mogę, bo jestem zacofana technologicznie i nie mam bezprzewodowego dostępu do sieci. ;) Odpowiedz Link Zgłoś
zoil44elwer Re: Warszawa wyjechała. Puste ulice, zero korków 08.06.12, 15:35 Podobnie było w czasie okupacji Warszawy przez Obamę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alan Re: Warszawa wyjechała. Puste ulice, zero korków IP: *.187.244.26.ip.abpl.pl 08.06.12, 15:52 znajdź se chłopa, to może ci dogodzi Odpowiedz Link Zgłoś
zewszad_i_znikad Re: Warszawa wyjechała. Puste ulice, zero korków 09.06.12, 02:53 Dziękuję, postoję. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xyz Warszawa wyjechała. Puste ulice, zero korków IP: *.c193.msk.pl 08.06.12, 14:37 Nie zgodzę się, wystarczy zerknąć tu: www.tomtom.com/livetraffic/?Lid=9 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ap a może ludzie wbrew debilnym mediom mają w IP: *.28.48.242.iwacom.net.pl 08.06.12, 14:54 dupie ten cały cyrk?:))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iii Warszawa wyjechała. Puste ulice, zero korków IP: *.adsl.inetia.pl 08.06.12, 15:30 zaraz się okaże, że stadiony będą puste, bo nikt nie przyjedzie do tej zacofanej polski, gdzie hotelarze podnieśli ceny 10 razy, nie ma skończonych dróg i panuje ogólny bałagan. I jak zwykle dopłacimy do tego interesu... Odpowiedz Link Zgłoś
zoil44elwer Re: Warszawa wyjechała. Puste ulice, zero korków 08.06.12, 15:31 Szkoda że Solidarność nie przyjechała.Stracić taki PiaR?! Odpowiedz Link Zgłoś
vomitorium1 Warszawa wyjechała. Puste ulice, zero korków 08.06.12, 15:38 boją się (huliganów) Odpowiedz Link Zgłoś
polokokt I po co ten BusPas/EuroPas 08.06.12, 15:42 Przeciez wiadomo bylo ze tak bedzie ! Po co wiec bylo tworzenie tego specialnego Pasa, na specialne zyczenie Rodziny Uefa, skoro sluzy wylacznie podczas dni "niemeczowych"? Czy nasi urzednicy musza byc az tak bezmyslni i co ktos zarzada to oni wykonaja (oczywiscie ktos z odpowiednia gotowka w kieszeni). Ciekaw jestem czy jest gdzies przepis mowiacy , jak prwidlowo jest oznakowany samochod UEFA uprawniony do korzystania z tego pasa? Czy stworzyli pas, specialny znak a o przepisie zapomnieli? Odpowiedz Link Zgłoś
autocash Warszawa wyjechała. Puste ulice, zero korków 08.06.12, 15:50 Była już gdzieś tu dyskusja na ten temat: wiele osób brało wolne w pracy, żeby uniknąć całego zgiełku związanego z Euro. Korzystając z dobrej pogody, pojechali gdzieś wypocząć. Inni wyjechali do rodziny w obcym mieście, bo swoje warszawskie mieszkanie wynajęli, albo ich właściciel nie przedłużył im umowy na czerwiec (bo sam chciał wynająć euroturystom i kibicom). --- http://www.wypozyczauto.pl/Wypozyczalnia_samochodow_Warszawa http://www.wypozyczauto.pl/Wypozyczalnia_samochodow_Wroclaw http://www.wypozyczauto.pl/Wypozyczalnia_samochodow_Krakow Odpowiedz Link Zgłoś
jkredman a co o stratach gospodarki mówi Jeremi Mordasewicz 08.06.12, 16:33 i Henryka Bochniarz z PKPP Lewiatan, zamykanie instytucji i zakładów, przerwy w pracy, opuszczone przez klientów hipermarkety, toż gospodarka poniesie ogromne straty, dlaczego tym razem nie ostrzegają, dlaczego larum nie grają Bochniarz, Mordasewicz - obudźcie się, Polska w niebezpieczeństwie, zyski spadną, firmy upadną, Odpowiedz Link Zgłoś
bronimir Tłok tylko w głowach PiSu 08.06.12, 16:58 Kiedyś Kaczyński to wymyślił, zakorkowane ulice, zapchane autostrady i rozpacz na objazdach. Potem lansowali tą wizję wspomagani przez dyspozycyjnych dziennikarzy, teraz sami się wstydzą wyjść na ulicę. Obawiam się że większy bajzel zrobią swoim miesiączkowym marszem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Arszczur Re: W twoim łbie tłoku nie ma. Pustka. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.06.12, 20:28 Jak to u młodego wykształconego z wielkich miast, czyli ćwoka pełoka. Rezonatora czerwonej orkiestry. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Normalny Kto by chciał z kibolskim bydłem spędzić 8 czerwca IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.06.12, 07:00 j.w. Odpowiedz Link Zgłoś
artson0 Warszawa wyjechała. Puste ulice, zero korków 09.06.12, 09:23 Wróciłem do domu z pracy 00.30,W-wa zrujnowana, pani Gronkiewicz prezydent Wa-wy nie nadaje się do tego co robi jednym słowem dała ciała po raz kolejny i już bym nie chciał jej nigdy oglądać bo niby za co za zdemolowaną Wa-wę?,za bród i smród wszędzie?, siki i odchody w każdym zakąktku centrum?, za fakt że śmieci tyle że trawników nie widać?, za fakt że nie było prohibicji i alkohol się lał wszędzie? jeszcze wiele by tu wyliczać. Gnębię służby ochrony itp., które organizowały "strefy kibica" bo mieli nie wpuszczać pijanych a tym czasem jak to wyglądało? ... Mała plastykowa buteleczka do kosza nie wolno, trąbka u kibica do kosza nie wolno (jak odprawa na lotnisku) wejść, pijany i to na dodatek w większości nie-pełnoletni ledwie wtaczał się do strefy dlaczego nie - proszę wejść a w przerwie meczu co? Uraaa... Sklepy, puby, restauracje - aby zakupić przysłowiową "kratę alkoholu" no bo jak i oczywiście wrócić ze sztabem zdobytych kolegów do strefy ledwo przytomnym - takie są fakty i to na co ta Pani pozwoliła po raz kolejny. Pani Prezydent już wysłała aneksy do Warszawiaków o kolejne podwyżki bo ktoś musi zapłacić za sprzątanie prawda? Pani Prezydent ostatnie podwyżki robiła 3-mce temu teraz znów brak mi słów na tą kobietę i tak od paru lat. Boję się co będzie podczas przemarszu Rosjan 12.06.2012 czy już podwyżki do mieszkańców wysłane? Nie dziwne jest że każdy w ratuszu Ją lubi dlaczego nie, jeśli daje się "soczystą" premię pracownikowi aby "nie szczekał" dlaczego nie poprze swojej Pani Prezydent m-sta Warszawy aby nie stracić pracy i tego co ma? A mieszkańcy? Zapłacą - podwyżki, sprzątanie bałaganu, obsługę służb Policji i innych - jako prezydent miasta oceniam ją na mniej niż 0 a stoją za mną setki mieszkańców, którzy tak pięknie wygwizdali tą panią na wielu imprezach, panią która mówi „zorganizowałam dla Warszawiaków” brak mi słów… Odpowiedz Link Zgłoś