Dodaj do ulubionych

Powstanie czy Madonna? Protest przeciw koncertowi

• Gość: normalny wolę się nachlac i iśc na Madonnę IP: *.pagi.pl 14.07.12, 12:18
      ale każdy ma wolny wybór - po to jest demokracja. Te faszPISdowskie mendy zatruwają nam Polakom życie.
    • wotywa321 Powstanie czy Madonna? Protest przeciw koncertowi 14.07.12, 12:19
      Według pisowskiej mentalności tylko PIS może czcić jak sam uważa święta Polaków(Powstanie Warszawskie).Pozostaje założyć wory pokutne i stękać?
      • pro-contra Re: Powstanie czy Madonna? Protest przeciw koncer 14.07.12, 14:24
        wotywa321 napisał:

> Według pisowskiej mentalności tylko PIS może czcić jak sam uważa święta Polaków
        > (Powstanie Warszawskie).Pozostaje założyć wory pokutne i stękać?

A żeby było weselej, to około 90+% członków tej koterii, to buraczki i zielonka.
        I to ta hołota najwięcej wrzeszczy na temat Powstania, jak by to ich w jakikolwiek sposób dotyczyło.
    • keram01 Powstanie czy Madonna? Protest przeciw koncertowi 14.07.12, 12:21
      Rano idż pod pomnik a wieczorem na koncert i gdzie tu problem czy konflikt interesu.
      Wszystko to jest sztucznie robiona zadyma aby się wykazać że jeszcze istnieją jacyś
      młodzi? katolicy. Myślenie nie boli.
    • dziesieciokrotne Powstanie czy Madonna? Protest przeciw koncertowi 14.07.12, 12:21
      Pierwsza część spektaklu - filmy (przepraszam, KLIPY) z Powstania Warszawskiego. Część druga - koncert ku.... Świetny pomysł! Lemingi górą!
      • Gość: gościu Re: Powstanie czy Madonna? Protest przeciw koncer IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.12, 12:37
        .słowo wstępne wygłosi ks.Natanek.
    • janzpola Powstanie czy Madonna? Protest przeciw koncertowi 14.07.12, 12:21

żaden czas nie jest dobry

święta gonią święta i inne obchody i rocznice
      teraz Powstanie Warszawskie

a ostatnim razem podali jakieś
      wniebowstąpienie Matki Boskiej Częstochowskiej

oni jak dojdą do władzy to zamkną granice
    • Gość: megg Powstanie czy Madonna? Protest przeciw koncertowi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.12, 12:22
      Gdyby nie ci "rówieśnicy" którym dzisiaj należy składać hołd na cmentarzu, albo raczej Bór-Komorowski bezmyślny błazen, to Warszawa nie wyglądałaby jak koszmar a Polska nie straciłaby całego pokolenia inteligentnych wspaniałych ludzi. Może nasz kraj byłby lepszy bez tego niepotrzebnego nikomu powstania.
      • Gość: doktorr Re: Powstanie czy Madonna? Protest przeciw koncer IP: *.adsl.inetia.pl 14.07.12, 12:27
        Gość portalu: megg napisał(a):

> Gdyby nie ci "rówieśnicy" którym dzisiaj należy składać hołd na cmentarzu, albo
        > raczej Bór-Komorowski bezmyślny błazen, to Warszawa nie wyglądałaby jak koszma
        > r a Polska nie straciłaby całego pokolenia inteligentnych wspaniałych ludzi. Mo
        > że nasz kraj byłby lepszy bez tego niepotrzebnego nikomu powstania.

Brawo!
      • wyobcowany Re: Powstanie czy Madonna? Protest przeciw koncer 14.07.12, 12:29
        Protestuję - powstanie było bardzo potrzebne. Stalinowi. Niemcy się namęczyli a Polacy dostali wpiernicz i nauczkę. Idąc w ślady Macierewicza: powstanie było kierowane i inspirowane przez Stalina !
        Proponuję aktualizację starej śpiewki:
        "Psychiczny powstań ludu ziemi,
        Powstańcie, których dręczy trud (myślenia)"
        itd.

> Gdyby nie ci "rówieśnicy" którym dzisiaj należy składać hołd na cmentarzu, albo
        > raczej Bór-Komorowski bezmyślny błazen, to Warszawa nie wyglądałaby jak koszma
        > r a Polska nie straciłaby całego pokolenia inteligentnych wspaniałych ludzi. Mo
        > że nasz kraj byłby lepszy bez tego niepotrzebnego nikomu powstania.
    • wyobcowany Obejrzałem ten plakat i z dwojga złego wolę Madonę 14.07.12, 12:22
      Cholera, a już myślałem że patrioci-katolicy = nieudacznicy. A tu proszę: potrafią zrobić reklamę Madonnie. Pytanie dla wyznawców Paranoi i Spisku : ile wam zapłaciła ?
    • wanda43 Powstanie czy Madonna? Protest przeciw koncertowi 14.07.12, 12:22
      Krucjata mlodych, a geby jakby ciut przechodzone - www.krucjata.org.pl/a188.php3
      Garstka ich, wiec nie ma sobie nimi co glowy zawracac.
    • dziesieciokrotne Powstanie czy Madonna? Protest przeciw koncertowi 14.07.12, 12:24
      Pierwsza część spektaklu (przepraszam: EVENTU) - filmy (przepraszam: klipy) z Powstania Warszawskiego. Część druga - koncert ku.... Świetny pomysł! Lemingi górą!
      • marne Re: Powstanie czy Madonna? Protest przeciw koncer 14.07.12, 12:34
        dziesieciokrotne napisała:

> Pierwsza część spektaklu (przepraszam: EVENTU) - filmy (przepraszam: klipy) z P
        > owstania Warszawskiego. Część druga - koncert ku.... Świetny pomysł! Lemingi gó
        > rą!

dla mnie świętością jest mądry wybór i zgoda oraz zabawa,oraz spokój duszom poległych a nie sianie nienawiści,przez buraki
      • mlot_na_mlotow Re: Powstanie czy Madonna? Protest przeciw koncer 14.07.12, 12:43
        dziesieciokrotne napisała:

> Pierwsza część spektaklu (przepraszam: EVENTU) - filmy (przepraszam: klipy) z P
        > owstania Warszawskiego. Część druga - koncert ku.... Świetny pomysł! Lemingi gó
        > rą!

Ctrl + V się zaciął?
        A wyjaśnij mi dziecinko, w czym jedno drugiemu przeszkadza? Tamci młodzi ludzie też się bawili i po to walczyli, aby ich rówieśnicy żyjący 67 lat później także mogli się tak bawić. Czy nie można uczcić ich pamięci zniczami, a potem się wybrać na koncert???? 1 sierpnia to tylko kolejna rocznica, czemu ma służyć coroczna żałoba w mieście? Gdyby oni żyli to na naszym miejscu bawiliby się. Nie byli smutasami żyjącymi w ascezie! Takie protesty jedynie zniechęcają młodych ludzi do wartości patriotycznych, a za to robią reklamę Madonnie.
    • Gość: albert Paranoja !!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.12, 12:24
      Jestem wnukiem Powstańca . Najpierw jak co roku 1 sierpnia pójdę odwiedzić Jego grób na Cmentarzu Wolskim , potem przejdę się obok i zapalę znicz przy Pomniku Powstanców Warszawy na Sowińskiego , a potem posłucham koncertu. Myślę że Dziadziuś się nie obrazi.
      AHA, jak zatrzymam samochód o 17:00 , a jakiś słój spróbuje na mnie zatrąbić straci jedynki.
      • Gość: fff Re: Paranoja !!!!! IP: *.dynamic.chello.pl 14.07.12, 12:44
        uważaj, żebyś ty czegoś nie stracił palancie
        • Gość: albert Re: Paranoja !!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.12, 15:31
          Zabolało pochodzenie z interioru ?
          • Gość: soulworm c_h... z powstaniem, posiedze. IP: *.dynamic.chello.pl 14.07.12, 16:40
          • Gość: hildebrant Sam pochodzisz z interioru IP: *.play-internet.pl 15.07.12, 17:55
            jeśli jesteś warszawiakiem. Chodziło ci o prowincję? Interior to przede wszystkim teren położony z dala od wybrzeża. Pomijając już drobiazg: w odiesieniu do Polski tego terminu raczej nie używa się.
      • skok wspolczuje dziadziusiowi, Bogu dzieki nie dozyl 14.07.12, 13:08
        Gość portalu: albert napisał(a):

> Jestem wnukiem Powstańca . Najpierw jak co roku 1 sierpnia pójdę odwiedzić Jego
        > grób na Cmentarzu Wolskim , potem przejdę się obok i zapalę znicz przy Pomniku
        > Powstanców Warszawy na Sowińskiego , a potem posłucham koncertu. Myślę że Dzia
        > dziuś się nie obrazi.
        > AHA, jak zatrzymam samochód o 17:00 , a jakiś słój spróbuje na mnie zatrąbić st
        > raci jedynki.
    • Gość: Gość Jest bardzo proste rozwiązanie IP: *.dynamic.chello.pl 14.07.12, 12:25
      Niech wszyscy, którym koncert i inne zgromadzenia publiczne służące rozrywce przeszkadzają, opracują listę dni dozwolonych. Czyli takich, w których nic nikomu nie przeszkadza, nie wydarzyło się żadne wydarzenie które trzeba upamiętnić.

Okaże się, że takich dni w roku może da się zebrać z 10, z czego 5 przypadnie zimą - w sam raz na plenerowe wydarzenia ;)
    • kowalski_jasiek Naród przegranych świąt 14.07.12, 12:27
      To chyba jedyny naród na świecie, który tak uparcie celebruje swoje klęski i upadki. A mieszanie patriotyzmu do muzyki pop świadczy tylko o nędzy umysłowej pomysłodawców i sponiewieraniu tego chorego patriotyzmu.
    • mike.recz Madonna dziękuje pożytecznym idiotom za reklamę. 14.07.12, 12:27
      Poza tym. Jakim prawem jakieś prawackie, sekciarskie badziewie ma dyktować ludziom kiedy mogą się bawić, a kiedy nie.
      • Gość: galois Re: Madonna dziękuje pożytecznym idiotom za rekla IP: *.olsztyn.mm.pl 14.07.12, 18:32
        Mam wrażenie, że dla Madonny bardziej pożyteczni idioci, to ci, którzy kupią bilet na koncert tej
        przeciętnej piosenkarki. Temat sporu zupełnie mnie nie interesuje!
    • Gość: Malgorzata Kowalsk Powstanie czy Madonna? Protest przeciw koncertowi IP: *.chello.nl 14.07.12, 12:28
      oczywiscie, ze Madonna powinna wystapic, moim zdaniem swito Powstania Warszawskiego jest swietem dosc istotnym, ale nie na tyle istonym by nie moc zarobic pieniazka.... koncert gwiazdy takiego formatu zawsze daje spory pieniadz i wiekszosc malych biznesow na tym zaabia i to wlasnie chodzi, przeciez w koncu musimy sie jakos wydziwgnac z tej chorej sytuacji wiec dlaczego w naszym kraju istnieja wciaz ludzie ktorzy blokuja mozliwosc rozwoju inaszego kraju?? im wiecej ludzi zarobi tym wiekszy podatek zostanie odprowadzony do kasy panstwa i tym mniejsza bedzie dziura budzetowa.... dlaczego tylko polityce maja miec dobrze w tyn popapranym i wciaz komunistycznym kraju.... wszedzie ludzie pracuje wieszosc roku, ale w Polsce trzeba przeciez sie opie...c wiekszosc roku.... normalnie praca oznacza pieniadz.... ale w Polsce jest inaczej!!!
    • Gość: menda Powstanie czy Madonna? Protest przeciw koncertowi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.12, 12:29
      Ta pseudo-patriotyczno-katolska swolocz swoimi dzialaniami tylko deprecjonuje poswiecenie tych, ktorzy walczyli w Powstaniu. Co za jaselkowo-szopkowi idioci. Efektem ich akcji jest jedynie reklama koncertu, bo ja o 1 sierpnia dobrze pamietalem, ale o tym, ze jest jakis koncert w tym czasie dowiedzialem sie dopiero teraz.

Poza tym 1 sierpnia powinien byc dniem wstydu za to, ze podejmujac takie a nie inne decyzje tylu ludzi skazano na pewna smierc. Nie tylko powstancow, ale rowniez ogromna rzesze cywili, ktorzy o niczym nie wiedzieli i niczego sie nie spodziewali - straty znacznie przewyzszyly zyski. Chociaz oczywiscie wielki szacunek i pamiec dla tych, ktorzy nie zwazajac na otaczajaca rzeczywistosc rzucali sie w wir walki, jak "kamienie na szaniec"...
    • jaras aktorzy grają swoje role 14.07.12, 12:30
      Protestujący robią dokładnie to, czego oczekuje organizator koncertu - zapewniają Madonnie rozgłos i darmową reklamę. Ona przecież całą swoją karierę zbudowała na prowokacji i skandalu, chyba nietrudno się domyśleć, że wybór dat koncertów nie jest przypadkowy. Z protestami nie tylko się liczono. One są mile widziane przez organizatora, wręcz niezbędne aby koncert był marketingowym i finansowym sukcesem. Tak trudno to zauważyć?

Naprawdę, niektórzy ludzie to stado baranów. Przreażające, jak łatwo można manipulować tłumem, gdy w grę wchodzą emocje.
    • Gość: . Madonna wyznaje ŻYDowską kabałe to dlatego IP: *.play-internet.pl 14.07.12, 12:31
      atakuje katolików.
    • kowalski_jasiek "z decyduj" sam? - tego nie pisał patriota 14.07.12, 12:31
      BŁĄD ORTOGRAFICZNY W PLAKACIE PATRIOTYCZNYM.
    • marne Re: Powstanie czy Madonna? Protest przeciw koncer 14.07.12, 12:31
      rocznice można świętować w rożne sposoby i można to pogodzić,dość tego plucia jadem i wyboru decyzji za społeczeństwo,bo kto możne wiedzieć kto czego chce,nie narzucajcie swojej woli wszystkim,bo jesteście tylko garstka oszołomów,a nie głosem całej polski
    • Gość: Morpheus77 Powstanie czy Madonna? Protest przeciw koncertowi IP: 89.124.38.* 14.07.12, 12:32
      Patrząc w ten sposób to praktycznie każdego dnia roku albo ktoś ważny umarł, święty ma swój dzień, lub coś innego się działo w historii Polski - więc może zamiast bawić się i cieszyć życiem doczesnym padnijmy wszyscy na kolana już teraz i módlmy się, dzięki temu na pewno będzie nam lepiej, będziemy łatwiej żyć, będziemy mieli więcej przyjaciół (tych z drugiej strony oczywiście), nie jestem fanem ani Madonny ani fanatykiem religijnym, taki po prostu ze mnie złośliwiec :-)
    • vortex21 Powstanie czy Madonna? Protest przeciw koncertowi 14.07.12, 12:32
      Nie jestem za tym, aby popierac koncert Madonny w dniu powstania, jestem przeciwko lecz jestem tez za ty, aby ludzie sami wybrali, aby mieli taka mozliwosc. Madonna to kultura z kategorii niskich i marnowanie czasu i pieniedzy. Chcialbym odniesc sie jedynie do stwierdzen ze Madonna obraza Jezusa Chrystusa - nic ale to NIC tak bardzo go nie obraza, jak Kosciol Rzymsko-Katolicki! Zatem, badzmy szczerzy, trafila kosa na kamien lub raczej sami obrazamy ale innym obrazac nie damy! Takie typowe dla polakow!
      -----------------------------------------------------------
      Prawdziwe Oblicze Kościoła:
      Cz1. youtu.be/-1bDd-pceF4
      Cz2. youtu.be/pvXBg7RIoSk
      Cz3. youtu.be/2P-ujq-ZC2E
      Cz4. youtu.be/DrzwMxX9ta8
    • Gość: hildebrant Nie wybieram się na koncert. IP: *.play-internet.pl 14.07.12, 12:34
      Nie przepadam za tego typu muzyką. Protesty? Nie od dzisiaj wiadomo, że Madonna myśli tylko o tym, by zakpić z Polaków. Cały czas kombinuje, kiedy zorganizować koncert tak aby Prawdziwi Polacy poczuli się dotknięci.
    • Gość: krystyna Powstanie czy Madonna? Protest przeciw koncertowi IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 14.07.12, 12:35
      A co to za grupa solidarni 2010? Jakas nowość wśród wielu innych podobnych śmiesznych?
      O jakiegoś górskiego nawet nie będę pytać bo szkoda mojego pisania. Facet chce zaistnieć w idio
      tyczny sposób. Ignorować takich. Pomijam juz fakt, ze u nas praktycznie w każdej dacie jest jakaś ważna lub ważniejsza rocznica i wszystkim nam nakazuje się ją uczcić. Czy mamy się dać zniewolić oszołomom? Nie chcesz iść na Madonnę to nie idziesz i tyle w temacie. Ja też nie chodzę na wasze kretyńskie wiece tudzież inne pielgrzymki.
    • Gość: jogar Re: Polska dla Polaków, Żydzi do izraela won IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 14.07.12, 12:39
      Czytam twoje nienawistne teksty to juz wolę tych Żydów. Wstyd katolu!!!
    • Gość: ffff Re: Powstanie czy Madonna? Protest przeciw koncer IP: *.dynamic.chello.pl 14.07.12, 12:39
      nawet nie macie pojęcia jak głęboko w dupie mam to wasze powstanie, każdego jednego który w nim walczył i zginął i świętowanie jego kolejnych rocznic. jakoś przy okazji rocznic powstań wielkopolskiego czy śląskich nikt cyrków nie robi, tylko warsiawioki domagają się corocznej celebry debilnej rzezi przez którą wojna wydłużyła się o dobry kwartał a cała Polska musiała po niej odbudowywać zrównane z ziemią miasto. na koncert Madonny tez nie pojde, nie moja bajka, ale nikt mi nie bedzie dyktowal co i jak mam celebrować 1 sierpnia czy pod jakakolwiek inna data
      • mlot_na_mlotow Re: Powstanie czy Madonna? Protest przeciw koncer 14.07.12, 12:49
        Gość portalu: ffff napisał(a):

> nawet nie macie pojęcia jak głęboko w dupie mam to wasze powstanie, każdego jed
        > nego który w nim walczył i zginął i świętowanie jego kolejnych rocznic. jakoś p
        > rzy okazji rocznic powstań wielkopolskiego czy śląskich nikt cyrków nie robi, t
        > ylko warsiawioki domagają się corocznej celebry debilnej rzezi przez którą wojn
        > a wydłużyła się o dobry kwartał a cała Polska musiała po niej odbudowywać zrówn
        > ane z ziemią miasto. na koncert Madonny tez nie pojde, nie moja bajka, ale nikt
        > mi nie bedzie dyktowal co i jak mam celebrować 1 sierpnia czy pod jakakolwiek
        > inna data

Z chęcią czciłbym rocznice powstań śląskich i wielkopolskiego- powstań, które zakończyły się sukcesem.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka