Dodaj do ulubionych

Prezes "odspawany" od stołka. Przestraszył się ...

IP: *.home.aster.pl 07.08.12, 22:12
Widocznie z samego rana pojechał do KRS, i przekonał się, ze wyciąg z KRS jest PRAWOMOCNY :-D
Obserwuj wątek
    • Gość: zen_23 Prezes "odspawany" od stołka. Przestraszył się ... IP: *.dynamic.chello.pl 07.08.12, 22:23
      Widać, że dziś w sumie szuka się tylko sensacji. Nie wiem, co w tym jest dziwnego, ze prezes siedział. Takie przekazanie władzy powinno być poprzedzone podpisaniem jakiegoś protokołu, przecież to wszystko wiąże się dużą odpowiedzialnością.

Przypomnę, że SM Przy Metrze ma za sobą bardzo trudny okres. Spółdzielnia musiała spłacić długi bo przegrała wyrok w sądzie. Przecież nie jest to tylko wina prezesa, ale to jest sprawa, która ciągnęła się od ponad 10 lat. To mieszkańcy decydowali, że należy wyczerpać drogę prawną. Raz się wygrywa, a innym razem się przegrywa, także w sądzie. Ktoś pewnie popełnił błędy, ale jeżeli uważa się, że one faktycznie zostały popełnione, ktoś przekroczył swoje kompetencje, to od tego są organy, które mogą to zbadać.
      Nie zapominajcie ludzie, że mimo, wad tego prezesa, to jednak spółdzielnia przez te dwa trudne lata przeżyła, a mogła upaść. Chyba oczywiste jest, że jak są trudne czasy to trzeba zakasać rękawy i nie jest łatwo. W takich czasach niestety nawet ludzie, którzy boją się normalnie oszołomstwa poddają się jego wpływom, bo sami nie wiedzą, co jest prawdą, a co fałszem. Niestety grupie opozycyjnej udało się oczarować mieszkańców, ale może teraz zobaczą z kim mają do czynienia. Ciekawe co ludzie powiedzą, jak będą musieli się złożyć na ostateczne rozliczenie inwestycji przy ul. Belgradzkiej 14. Czy fajnie będzie, że będą ze wspólnej kasy musieli oddać około 5 mln zł, dla ludzi, którzy właśnie stworzyli ten chaos.

Na zakończenie: Artykuł dla mnie jest artykułem typu superexpress czy fakt. Szkoda, że tak się pisze dziś w gazecie.
      • Gość: qwerty Re: Prezes "odspawany" od stołka. Przestraszył si IP: *.catv.net.pl 07.08.12, 22:53
        tak tak drugi kometarz w stylu jaki dobry a mogl przeciez zabic hahahahha
        • Gość: zen_23 Re: Prezes "odspawany" od stołka. Przestraszył si IP: *.dynamic.chello.pl 07.08.12, 22:57
          W takich sprawach nic nie jest ani białe ani czarne. Łatwo jest generalnie krytykować i obrzucać błotem.
        • Gość: gość Re: Prezes "odspawany" od stołka. Przestraszył si IP: *.dynamic.chello.pl 08.08.12, 15:25
          Myślę, że prędzej zabił by Wojtalewicz-kłamca i dezinformator, jak Stępień.
      • Gość: Dana Re: Prezes "odspawany" od stołka. Przestraszył si IP: *.home.aster.pl 07.08.12, 23:06
        W swoim końcowych zdaniach pisząc o Belgradzkiej widocznie zapomniałeś, że mieszkańcy tego budynku najpierw ZAPŁACILI nienależnie Spółdzielni te 5,5 miliona, a ta inwestycja była ewidentnie byłego już prezesa.
        Oni chcą odzyskać swoje.
        To wszystko.
        • Gość: Wśćiekły Belgradzka IP: *.home.aster.pl 08.08.12, 00:02
          I tylko sąd zdecyduje czy komuś się należy odszkodowanie czy nie bo każdy ma prawo wnieść pozew. Jeżeli przegra SM to ewidentnie znaczy że wina jest Stępnia. I tyle w tym temacie.
          • Gość: qwerty Re: Belgradzka IP: *.catv.net.pl 08.08.12, 00:38
            nawet jezeli spoldzielnia przegra i bedzie zobowiazana zwrocic 5,5 mln PLN to powinna wystapic z roszczeniem regresowym wobec bylych wladz spoldzielni, i na poczatek zadac zabezpiecznia na majatku osobistym w tym na tych garazach przeksztalconych na lokale handlowe - to jakies 1 - 1,2 mln itp itd
            • Gość: Dana Re: Belgradzka IP: *.home.aster.pl 08.08.12, 14:37
              Nie zapomnijcie o ostatniej działalności twórczej Stępnia w Passie.
              On za to lekką rączką wydał 10-15 tys. zł a może i więcej.
              Mam nadzieję, że odda, bo to za nasze pieniądze się produkował.
              • Gość: gość Re: Belgradzka IP: *.dynamic.chello.pl 08.08.12, 15:21
                Miejmy nadzieję, że Wojtalewicz również zwróci pieniądze za produkowanie się w obecnej gazetce. Za nasze naprodukował nieprawdę. I za jutrzejszą czwartkową Passę też zwróci Wojtalewicz. Bo to przecież ZA NASZE PIENIADZE.
                • Gość: Dana Re: Belgradzka IP: *.home.aster.pl 08.08.12, 15:40
                  Za produkowanie się w Passie płaciło Stowarzyszenie, a więc nie ty. Skoro tak piszesz, to wiadomo, że do niego nie należysz.

A po drugie. Jeżeli w Passie jest artykuł ichniego redaktora to NIKT ZA TO NIE PŁACI.
                  Tak samo jest z Gazetą Wyborczą.

Zanim cokolwiek napiszesz, to najpierw sprawdź.
                  • Gość: gość Re: Belgradzka IP: *.dynamic.chello.pl 08.08.12, 16:11
                    Nic nie muszę sprawdzać, a ty Ameryki nie odkryłaś. Wiedzę w sprawie umieszczania czegokolwiek w gazecie mam na 100% większą niż twoja, tego mogę jestem pewien. Czy należę do Stowarzyszenia, czy nie to nie twój problem. Wiem i to też, że Stowarzyszenie jeśli ma środki, to własne. A Wojtalewicz /ten oszołom, kłamca i dezinformator/ jak "dorwał" się do żłoba, to "zwróci" środki Stowarzyszeniu. Nie od dziś żyję na tym świecie i wiem jak się "kręci" machina.
                    Jeszcze jedno, znam red. Porębskiego osobiście i wiem, na jakiej zasadzie "działa". Nie ucz mnie zatem "dzieci robić" i idź swoją nieświadomą drogą.
                    • Gość: Dana Re: Belgradzka IP: *.home.aster.pl 08.08.12, 16:36
                      Nie moją intencją było przekonać nieprzekonanego.
                      Niech każdy zostanie przy swoim zdaniu.

I na koniec ... Każdy sądzi według siebie.
              • Gość: j23 Re: Belgradzka IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 08.08.12, 22:21
                A co mial zrobic jak passa pisze jakies bzdury piorem super obiektywnego dziennikarza porebskiego.
              • Gość: Miś Ptyś Re: Belgradzka IP: *.r0ck.net 09.08.12, 14:13
                > Nie zapomnijcie o ostatniej działalności twórczej Stępnia w Passie.
                > On za to lekką rączką wydał 10-15 tys. zł a może i więcej.
                > Mam nadzieję, że odda, bo to za nasze pieniądze się produkował.

W passie to wykupowała całe strony Kołnieżakowa szemrana Pani bizneswoman, która barzdzo dużo zainwestowała w obalenie prezesów i rady nadzorczej jeżeli ktoś śądzi że za darmo to jest po prostu głupi. Teraz razem z Wojtalewiczem i Sikorą dobiorą się do kasy, bo tylko o kase w tym wszystkim chodzi i my mieszkańcy za to zapłacimy.
                • Gość: Jaga Re: Belgradzka IP: *.home.aster.pl 12.08.12, 00:58
                  Piszesz tak, jakbyś do tej pory nie płacił/ła, a czy czynsz będzie podniesiony... to dopiero dowiemy się po sprawdzeniu ile spółdzielnia ma długów.
                  Jako wyjaśnienie. P. Kołnierzak jest prawnikiem a nie "szemrana Panią bizneswoman".
                  Co do zainwestowania w "obalenie"... to była to zbiorowa inwestycja, a nie tylko dwóch osób.
                  • Gość: gość Re: Belgradzka IP: *.dynamic.chello.pl 13.08.12, 17:43
                    będzie podniesiony czynsz, czy ktoś tego chce, czy nie. Wszędzie Spółdzielnie podniosą czynsz, bo wszystko poszło "w górę": woda, gaz, oświetlenie, wywóz śmieci, wszędzie. Tak, że niech "nowy zarząd" czy RN nie zwala teraz "na stary zarząd", bo tak będzie im najwygodniej. Ale to nieprawda, bo to było do przewidzenia, tylko obawiam się, że nowy zarząd nie poradzi sobie tak jak poradził by sobie stary zarząd. Mieszkam na Wyżynach i też będą u nas podwyżki, poza tym, na Natolinie i tak macie niższe czynsze jak u nas i na Imielinie, nie wspomnę o Stokłosach.
        • Gość: zen_23 Re: Prezes "odspawany" od stołka. Przestraszył si IP: *.dynamic.chello.pl 09.08.12, 21:29
          Możesz napisać więcej szczegółów na ten temat. Według mojej wiedzy, blok chciał się wydzielić jako wspólnota musiał rozliczyć w ostatecznym rozliczeniu grunt, na którym został wybudowany - stąd ta dodatkowa wartość. Podobno to było zapisane w umowach. Dodatkowo taki zwrot chyba odzyskuje się sądowo, jeżeli przysługuje?

Może nie mam dobrych informacji. Chętnie poznałbym ten problem lepiej.
        • Gość: zen_23 Re: Prezes "odspawany" od stołka. Przestraszył si IP: *.dynamic.chello.pl 09.08.12, 21:31
          Możesz napisać więcej szczegółów na ten temat. Według mojej wiedzy, blok chciał się wydzielić jako wspólnota musiał rozliczyć w ostatecznym rozliczeniu grunt, na którym został wybudowany - stąd ta dodatkowa wartość. Podobno to było zapisane w umowach.

Może nie mam dobrych informacji. Chętnie poznałbym ten problem lepiej.
      • Gość: Francik Re: Prezes "odspawany" od stołka. Przestraszył si IP: *.range86-162.btcentralplus.com 07.08.12, 23:24
        chyba sobie Waćpan zartuje, a może się nazywa Andrzej Stepień, co?
      • Gość: ursynowianka Re: Prezes "odspawany" od stołka. Przestraszył si IP: *.dynamic.chello.pl 08.08.12, 01:43
        Byłeś w spółdzielni w poniedziałek? Sądzę, że nie. Bo gdybyś był, pisałbyś inaczej. Pan prezes (były) Stępień siedział ponad siedem godzin nie chcąć ustąpić. Nie było z jego strony żadnej dobrej woli ani uznania faktu, że niestety nie jest juz prezesem, bo tak uznał- zgodnie z prawem- KRS. Przez te bezproduktywne siedem godzin można by było sporządzić niejeden pewnie protokół przekazania władzy- ale do tego potrzeba było dobrej woli i dostosowanie się do litery prawa. Trzeba umieć odejść z godnością i podniesioną głową a nie iść w zaparte i zmuszać członków sp-lni do zarywania nocy - bo w walce o stołek były p. prezes się do niego na tyle godzin przyspawał.
        • Gość: Jegomość Re: Prezes "odspawany" od stołka. Przestraszył si IP: *.vm.okeanos.grnet.gr 09.08.12, 14:27
          Gość portalu: ursynowianka napisał(a):

> Byłeś w spółdzielni w poniedziałek? Sądzę, że nie. Bo gdybyś był, pisałbyś inac
          > zej. Pan prezes (były) Stępień siedział ponad siedem godzin nie chcąć ustąpić.
          > Nie było z jego strony żadnej dobrej woli ani uznania faktu, że niestety nie je
          > st juz prezesem, bo tak uznał- zgodnie z prawem- KRS. Przez te bezproduktywne
          > siedem godzin można by było sporządzić niejeden pewnie protokół przekazania wła
          > dzy- ale do tego potrzeba było dobrej woli i dostosowanie się do litery prawa.
          > Trzeba umieć odejść z godnością i podniesioną głową a nie iść w zaparte i zmus
          > zać członków sp-lni do zarywania nocy - bo w walce o stołek były p. prezes się
          > do niego na tyle godzin przyspawał.

#################
          Co ty bredzisz kobieto Kołnierzakowa jesteś czy co, a może Sikora? W każdym razie wyglądało to tak że banda "OSZOŁOMÓW" starała się wywalić prezesa nie mając do tego podstaw. A ten artykuł to chyba pisał Porębski wielki dziennikarz, który nawe do szmat typu superexpres sie nie nadaje, i któremu bardzo zależy na obaleniu prezesa.

• Gość: gość Re: Prezes "odspawany" od stołka. Przestraszył si IP: *.dynamic.chello.pl 09.08.12, 16:16
            Brawo, to prawda. Z Porębskiego taki dZiennikarzyna jak z koziej dupy waltornia. On zawsze pisze z wielkim pudłem wazeliny. Prezesowi Stępniowi też tyłek lizał. Jego nigdzie w żadnej gazecie nie chcieli, bo to słabiutki pisarczyk i wazeliniarz.
        • Gość: gość Re: Prezes "odspawany" od stołka. Przestraszył si IP: *.dynamic.chello.pl 09.08.12, 16:06
          No ten niby "nowy" zarząd i "nowy" przewodniczący rady nadzorczej walnięty wojtalewicz i jego świta wleźli na chama do spółdzielni, na siłę. Oni tak zawsze robią ze wszystkim, na chama i na siłę. Dokładnie tak, jak wleźli 2 lipca na siłę do spółdzielni po nieważnym zpcz i chcieli już wtedy siadać na stołki, dlatego z obawy prezes wynajął ochronę. wojtalewicz otwierał szafy, szperał w nich, grzebał i szukał już wtedy, to teraz wreszcie on "przyspawa" się do stołka. Tylko że wojtalewicz to jak się przyspawa to na amen, nikt go nie odspawa od tego stołka. Teraz będzie on kradł. Już napisał wniosek o odszkodowanie 2 tygodnie temu i żąda zwrotu kasy, tak jak i jego świta. On nie popuści a kasę weźmie. Przecież o to mu chodziło. A mieszkańcy spółdzielni będą zwracać mu z własnych kieszeni. Teraz będzie dopiero horror. Obudzą się niektórzy teraz. Będą mieszkańcy mieli teraz to swoje demokratyczne "NOWE".
          • Gość: gość Re: Prezes "odspawany" od stołka. Przestraszył si IP: *.dynamic.chello.pl 09.08.12, 16:42
            A pisałam to wszystko ja, Szmatańska.
            • Gość: gość Re: Prezes "odspawany" od stołka. Przestraszył si IP: *.dynamic.chello.pl 09.08.12, 16:51
              Obawiam się, że pisała to jak nie Fleja /czyt. Bleja/ to niespełna rozumu wojtalewicz, albo ta gruba hipopotamica ostrowska. Oni też mają operatora w dynamic.chello.
              Ale są cudne artykuły w Południu. 3 bite strony świetnych artykułów. Całe Śródmieście i Mokotów były zawalone Południem - Głosem Mokotowa, Ursynowa i Wilanowa, a artykuły są przednie. Nie takie tam jakieś gówienka jak w Passie.
              • Gość: gość Re: Prezes "odspawany" od stołka. Przestraszył si IP: *.dynamic.chello.pl 09.08.12, 16:57
                Ależ skąd! To ja! Szmatańska! Byłam mierna ale wierna. do końca. Kocham Pana Panie Prezesie Stepniu! Mogę zrobić dla Pana wszystko! Szkoda że tak pana wyrolował ten Wojtalewicz. Myślałam, że moje setne urodziny będziemy obchodzić wspólnie na Lanciego. Pan będzie świecił jak słońce a ja się w jego brzasku ogrzeję.

To pisałam ja, Szmatańska!
                • Gość: gość Re: Prezes "odspawany" od stołka. Przestraszył si IP: *.dynamic.chello.pl 09.08.12, 17:49
                  ty, co się podszywasz pod Śmietańską jesteś po prostu zwykłą, niemytą suką i śmierdzi ci z ust. Nic więcej szmato.
                  • Gość: gość Re: Prezes "odspawany" od stołka. Przestraszył si IP: *.dynamic.chello.pl 09.08.12, 17:59
                    Może i mnie Szmatańskiej śmierdzi z ust. Faktem jest że niezbyt często się myję, ale nie jestem fleją!
                  • Gość: gość Re: Prezes "odspawany" od stołka. Przestraszył si IP: *.dynamic.chello.pl 09.08.12, 18:25
                    A po czym sądzisz, że Śmietańska i Szmatańska to ta sama osoba? A to ta Śmietańska jest taka sama z opisu jak Szmatańska?
                    • Gość: forex Re: Prezes "odspawany" od stołka. Przestraszył si IP: *.dynamic.chello.pl 09.08.12, 19:16
                      ty idź się leczyć idiotko, bo szukasz "guza" jak widać, zadymiaro wojtalewiczowska, wynocha bić pokłony swojemu popapranemu guru. ojjj będziesz ty płakać jeszcze, ojj będziesz już niedługo.
                      Jaki ten wojtalewicz to obrzydliwy gość, oblech taki, cham i agresor. Piękną fotkę passa mu zafundowała. Obrzydliwy facet.
                      • Gość: gość Re: Prezes "odspawany" od stołka. Przestraszył si IP: *.dynamic.chello.pl 09.08.12, 19:40
                        Oj mi, Szmatańskiej też szkoda, że naszego słońca już nie ma! Kto mnie teraz z czynszu zwolni i kto da mi kasę od tych frajerów, co czynsze płacą?! No kto? Jak myślicie? A ten Wojtalewicz cały to jakbym do niego poszła i klękła i obiecała, że się myć będę i z gęby mi też jechać już nie będzie no i że nadal fleją nie będę, to rzuciłby mi z jakiego talarka w kałużę, żebym mogła se wyciągnąć, czy nie? Jak myślicie?

To ja, Szmatańska pisałam!
                        • Gość: gość Re: Prezes "odspawany" od stołka. Przestraszył si IP: *.dynamic.chello.pl 09.08.12, 20:09
                          Nie, nie, przepraszam, ten komenarz powyżej, to ja, niemyta fleja pisałam, żadna tam Szmatańska, to ja fleja wielbię nie prezesa Stępnia, a tego oblecha guru wojtalewicza, on wygrał w totka i on mi podaruje kasę na czynsz, bo prezes Stępień to "wyciągał" z niepłacacych kasę, albo do mieszkań zastępczych kierował niepłacacych. Teraz jak mój ukochany wojtalewicz dorwał się do korytka, to ja wielbiąca go fleja niemyta, będę mu usługiwać, bo on tak lubi, to na pewno podaruje mi niepłacenie.
                          To ja, niemyta fleja pisałam, przepraszam, nie jakaś tam nieznana Szmatańska, to ja, ruda niemyta fleja.
                      • Gość: gość Re: Prezes "odspawany" od stołka. Przestraszył si IP: *.dynamic.chello.pl 09.08.12, 19:58
                        Ja, Szmatańska, mogę nawet bić pokłony Wojtalewiczowi! Nie jest moim guru jeszcze, ale mogę obiecać, że postaram się i w nim zakochać!
                        • Gość: gość Re: Prezes "odspawany" od stołka. Przestraszył si IP: *.dynamic.chello.pl 09.08.12, 20:12
                          Znowu Państwa przepraszam, to ja, niemyta fleja pisałam powyżej, ciągle mi się mylą te nazwiska, bo już jestem stara i śmierdzi mi z ust. I wielbię wojtalewicza, tego oblecha popapranego, ale on przy korycie, będzie trzymał rękę na kasie, już ja go o to zadbam.
                          To ja, niemyta fleja pisałam!
                          • Gość: gość Re: Prezes "odspawany" od stołka. Przestraszył si IP: *.dynamic.chello.pl 09.08.12, 20:29
                            Podajmy ręce sobie Ty niemyta flejo, i ja Szmatańska. Pójdźmy razem do Wojtalewicza może nam wybaczy jak się pokajamy, klekniem i przyrzekniem, że już nigdy więcej nie będziemy nie płacić czynszów i żerować na innych. No i że go kochać będziemy jak poprzedniego prezesa! Albo nawet jeszcze bardziej! Może się chłopina zlituje nad nami biednymi bo to dobry człowiek ponoć. A słoneczku naszemu kochanemu będziemy się spowiadać codziennie w lasku brzozowym z grzechów nie tylko naszych ale i przede wszystkim naszych sąsiadów. Im porządniejszy tym dokładniej sprawdzimy jego grzechy!

To co flejo niemyta? Pójdziesz razem ze starą Szmatańską?
                            • Gość: gość Re: Prezes "odspawany" od stołka. Przestraszył si IP: *.dynamic.chello.pl 09.08.12, 20:43
                              Siedź tu flejo niemyta całą nic i odpowiadaj na wszystkie komentarze. Bo ja tak chce.
                              • Gość: gość Re: Prezes "odspawany" od stołka. Przestraszył si IP: *.dynamic.chello.pl 09.08.12, 20:47
                                Zgadzam się z nie-fleją! Zgadzam się ja! Szmatańska!
              • Gość: gość Re: Prezes "odspawany" od stołka. Przestraszył si IP: *.dynamic.chello.pl 09.08.12, 17:19
                I wcale nieprawda, że ja, Szmatańska, jestem fleją, jak to niektórzy na tym forum próbują zasugerować!
    • Gość: qwerty2333 Prezes "odspawany" od stołka. Przestraszył się ... IP: *.catv.net.pl 08.08.12, 00:49
      a teraz do lapy KRS i do providera o hasla do ftp SM przy metrze www.smprzymetrze.waw.pl tak by zmienic dane na aktualne, lub zalozyc nowa domene z porzadna stroną
      • Gość: Dana Re: Prezes "odspawany" od stołka. Przestraszył si IP: *.home.aster.pl 08.08.12, 14:34
        Spoko
        Strona w internecie to pryszcz.
        Najważniejsze są umowy i zobowiązania Spółdzielni.
        Są sprawy w sądach, które też trzeba rozeznać, czy zasadne.
        Sporo czasu zajmie rozeznanie się co komu, za ile i na jaki okres, a ile jeszcze różnych spraw (schowanych) wypłynie...
        • Gość: spółdzielca Re: Prezes "odspawany" od stołka. Przestraszył si IP: *.home.aster.pl 10.08.12, 06:33
          Jako spółdzielca nie miałbym nic przeciwko temu ,gdyby Gazeta w sposób obiektywny i uczciwy opisała dokładnie i ze szczegółami, wszystkie wydarzenia które miały miejsce w tej Spółdzielni w ostatnim czasie.Niech inni warszawscy spółdzielcy dowiedzą się w jakich okolicznościach doszło do takiej żenującej sytuacji. Bo jak się już powiedziało A i wyciągnęło brudy ze swojego podwórka ,to trzeba powiedzieć Be i sprawę wyjaśnić wszystkim do końca.Ja osobiście jakoś nie wierzę w uczciwość tzw działaczy spółdzielczych ,który zawsze ponoć robią wszystko bezinteresownie i za darmo.Jakoś nie wierzę.
    • Gość: ursynowianka Prezes "odspawany" od stołka. Przestraszył się ... IP: *.dynamic.chello.pl 11.08.12, 00:07
      Jak się czyta niektóre komentarze, niedobrze się robi, zero kultury.
      Władza nie jest dana raz na zawsze i nikt nikomu tej władzy nie wyrwał na siłę- nikt nikogo nie wywióżł na taczkach- takie jest postanowienie KRS-u na podstawie zweryfikowanych dokumentów. To ZGcz zadecydowało o wyborze nowych Przedstawicieli a Przedstawiciele na zwołanym przez były zarząd ZPcz w imieniu tychże członków sm odwołali RN i zagłosowali przeciwko absolutorium dla Zarządu.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka