Gość: zyga IP: *.play-internet.pl 11.08.12, 08:47 Lotnisko dla buractwa... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: modliniak Trudno znaleźć lotnisko w Modlinie. Gdzie drogo... IP: *.31.45.102.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 11.08.12, 08:53 W artykule pojawiła się pewna nieścisłość, OD 15 SIERPNIA modlinbus.pl startuje z Centrum Warszawy o 2:30. Tak więc można nim dojechać na pierwszy samolot o startujący o 5:30 czy o 6:00. Można też kupić bilety online. Rozkład jazdy dostępny jest tutaj: www.modlinbus.pl/_var/images/rozklad/modlinbus_rozklad_jazdy_wazny_od_15_sierpnia_PL_EN.pdf Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Warsiawiak My ze śwagrem zawieziem furmankom IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.08.12, 12:39 Ekologicznie i szypko Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: idonktknow Trudno znaleźć lotnisko w Modlinie. Gdzie drogo... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.08.12, 08:55 Polacy jak zwykle narzekają. Spokojnie, zdarzają się niedociągnięcia jak w każdej inwestycji, ale na pewno zostanie to poprawione z czasem. Dla wszystkich narzekaczy i porównujących z Okęciem przypominam, że to jest lotnisko LOWCOSTOWE, dla tanich linii. Tego typu lotniska znacznie różnią się od tych tradycyjnych. Są mniejsze, dalej położone i uboższe w infrastrukturę. Ale też tańsze w użytkowaniu dla linii, które z nich latają. Niestety Polacy nie rozumieją, że płacąc za bilet 200zł nie otrzymają takich samych standardów co płacąc 1000zł ale lecąc z Okęcia. Do wszystkich malkontentów: Nie podoba się?! To płaćcie 3 razy tyle za bilet i latajcie z Okęcia. Wtedy dojazd będzie super, standard wyższy. Tylko nie krytykujcie tym razem cen! A najśmieszniejsze jest to, że najwięcej narzekaczy jest wśród ludzi, którzy w ogóle nie latają i nie zamierzają latać samolotem więc nie wiem jakim prawem w ogóle się na ten temat wypowiadają Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Franek Re: Trudno znaleźć lotnisko w Modlinie. Gdzie dro IP: *.adsl.inetia.pl 11.08.12, 10:09 To co piszesz przyjacielu średnio mam sens, sklepy, bary, usługi to dla lotniska dodatkowe zarobki, zwłaszcza taniemu lotnisku powinno na nich zależeć, żeby w ten sposób uzupełnić mniejsze przychody z opłat wnoszonych przez linie lotnicze. Brak usług w Modlinie to przejaw bezmyślności prezesów, albo kombinowania pod stolem jakiemu kuzynowi, albo kumplowi marszałka S. z PSLu przyznać pomieszczenia, licencję, itp. W takich lotniskowych sklepach sprzedają bąbelkową wodę w półlitrowych flaszeczkach, po 4 złote, ja w Biedronce za półtora litra płacę 60 groszy, niezły zysk, prawda? Mieszkam w centrum Warszawy, ostatnio leciałem do Londynu, jak sobie pomyślałem, że najpierw będę musiał dostać się do Modlina (dwie godziny) , potem czeka mnie lądowanie na Luton (dwie godziny do miasta), to pomyślałem sobie, że nie jestem frajerem, znalazłem bilet o 200 złotych drożej na Lifthansę, niż na Wizzair, i w końcu poleciałem z Okęcia, lądowanie na Heathrow. Przesiadka w Monachium zabrała mniej czasu, niz dojeżdżanie do Modlina lub Luton. A jak przeczytałem, że modlinbus podstawia autobus o 2.30 w nocy, żeby do Modlina zdążyć na samolot na szóstą rano, thank you very much, o 2 w nocy ja się przewracam w ciepłym łóżeczku z boku na bok. No a znaki drogowe? Tak samo jak z autostradą, bezmyślni urzędole. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abc Re: Trudno znaleźć lotnisko w Modlinie. Gdzie dro IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.08.12, 14:54 Dokładnie. Ta taniość Modlina jest lekko złudna. Jak dojazd będzie wyśmienity to może i tak. Bez tego to sztuczne naciąganie, że niby jest taniej dużo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tu_i_tam Re: Trudno znaleźć lotnisko w Modlinie. Gdzie dro IP: 195.219.83.* 13.08.12, 20:40 Modlin na pewno potrzebuje trochę czasu - nie od razu Kraków zbudowano - ale czy w Londynie Heathrow to coś dużo lepszego niż Luton...? Z Luton Airport Parkway do St.Paincrass można dotrzeć w 25 min. w lekko kołyszącym Pendolino, to nie jest aż taki dokuczliwy sposób dojazdu. Nie zdziwię się, jak za pół roku-rok część lub większość pociągów IC będzie się zatrzymywać w Modlinie - tak jak Pendolino z Virgin Trains zatrzymują się przy low-costowym Luton Airport. A Modlin w tym czasie utworzy cały arsenał różnych sklepów, bo Warszawa ma bardzo duży potencjał do latania. Tani lot - ale za to mogę więcej kupić po drodze i na miejscu ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacek32 Re: Trudno znaleźć lotnisko w Modlinie. Gdzie dro IP: *.tktelekom.pl 14.08.12, 13:36 Pociągi PKP IC juz zatrzymują się w Nowym Dworze Mazowieckim. Stamtąd na lotnisko autobusem miejskim w 10-15 minut można dojechać. Oczywiście pociągi TLK (innych do Gdańska już nie ma). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: CK Re: Trudno znaleźć lotnisko w Modlinie. Gdzie dro IP: *.41.59.15.threembb.co.uk 12.08.12, 10:07 daj mi namiar na bilety za 200 zł? międzypaństwowe oczywiście. Poza ironią: debilu, jak ci finansowo wychodzi tańsze Okęcie niż Modlin? Z Modlina latam na takie same fajne lotniska jak Beauvais, Skavsta czy Luton, gdzie koszt biletu Z lotniska DO miasta wyrównuje lub przerównuje koszt biletu z Warszawy do normalnego miasta. Przecież to obłęd Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Peter Re: Trudno znaleźć lotnisko w Modlinie. Gdzie dro IP: *.play-internet.pl 16.10.12, 21:02 "znalazłem bilet o 200 złotych drożej na Lufthansę" czytaj ze zrozumieniem i przy okazji nie obrażaj ludzi... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: idonktknow Polacy jak zwykle tylko narzekają! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.08.12, 08:56 Polacy jak zwykle narzekają. Spokojnie, zdarzają się niedociągnięcia jak w każdej inwestycji, ale na pewno zostanie to poprawione z czasem. Dla wszystkich narzekaczy i porównujących z Okęciem przypominam, że to jest lotnisko LOWCOSTOWE, dla tanich linii. Tego typu lotniska znacznie różnią się od tych tradycyjnych. Są mniejsze, dalej położone i uboższe w infrastrukturę. Ale też tańsze w użytkowaniu dla linii, które z nich latają. Niestety Polacy nie rozumieją, że płacąc za bilet 200zł nie otrzymają takich samych standardów co płacąc 1000zł ale lecąc z Okęcia. Do wszystkich malkontentów: Nie podoba się?! To płaćcie 3 razy tyle za bilet i latajcie z Okęcia. Wtedy dojazd będzie super, standard wyższy. Tylko nie krytykujcie tym razem cen! A najśmieszniejsze jest to, że najwięcej narzekaczy jest wśród ludzi, którzy w ogóle nie latają i nie zamierzają latać samolotem więc nie wiem jakim prawem w ogóle się na ten temat wypowiadają. Nic dziwnego, że mamy opinie jednego z najmniej sympatycznych narodów w Europie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: j blaszany barak IP: *.unitymediagroup.de 11.08.12, 08:58 Blaszany barak, brak bufetu jazda do miasta z przesiadkami trwająca tyle samo czasu, co sam przelot. Za to nie brak prezesów pobierajacych po kilkadziesiąt tys. zl juz od 7 lat... Nasza polska rzeczywistość Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: notremak Re: Trudno znaleźć lotnisko w Modlinie. Gdzie dro IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.08.12, 10:01 Kompleksy? Nie leciało się jeszcze samolotem i nie ma na to widoków? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tigra Trudno znaleźć lotnisko w Modlinie. Gdzie drogo... IP: *.adsl.inetia.pl 11.08.12, 11:08 Polecam Translud.Taniej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lowkost Re: Trudno znaleźć lotnisko w Modlinie. Gdzie dro IP: *.30.42.58.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 11.08.12, 11:38 Taniej ale... - trzeba iść do przystanku prawie 2 km! Niedługo śnieg z deszczem, mróz, - stare autobusy, których wiek można wyczuć nosem, - nie można płacić kartą, ani w innych walutach - nie kursują 24H na dobę, - trzeba się przesiadać Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ZTM kiedy będzie tam jezdzić komunikacja ZTM? IP: *.dynamic.chello.pl 11.08.12, 11:41 jest to lotnisko dla aglomeracji warszawskiej, a nie ma komunikacji stołecznego ZTM...Dziwne... Odpowiedz Link Zgłoś
rozwado Trudno znaleźć lotnisko w Modlinie. Gdzie drogo... 11.08.12, 14:47 Urzednicy z natury rzeczy dzialaja na szkode panstwa i na szkode ludzi. Zabraniaja stawiac tablice drogowe przez zlosliwosc. Dlatego z jednej strony jestesmy panstwem skrajnie nieprzyjaznym dla byznesu, coc z drugiej strony oszusci jak Plichta, Korytkowski dobrze sobie radza. Zas Gowin zajmuje sie p..erdolkami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Modliniani Re: Trudno znaleźć lotnisko w Modlinie. Gdzie dro IP: *.adsl.inetia.pl 02.11.12, 17:32 Po aktualne informacje dotyczące lotniska, dojazdu infrastruktury zapraszam na stronę www.lotniskomodlin-jakdojechac.pl Będę ogromnie wdzięczny za pomoc przy współtworzeniu strony :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lokalny Trudno znaleźć lotnisko w Modlinie. Gdzie drogo... IP: 176.111.232.* 11.08.12, 19:52 Lotniska w Modlinie możesz szukać do „usranej śmierci” za przeproszeniem i tak nie znajdziesz. Bo miejscowości o nazwie Modlin niema jest tylko lotnisko „Warszawa-Modlin” w Nowym Dworze Maz. A wszyscy co mówią że jest lotnisko w Modlinie to powinni iść do szkoły podstawowej, doszkolić się z geografii lub historii , dotyczy to też redaktora tego artykułu . Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Trudno znaleźć lotnisko w Modlinie. Gdzie drogo... IP: *.204.65.211.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 11.08.12, 22:48 11.08.2012. Jako, że za parę dni lecę do Szkocji, wybrałam się na próbę pociągiem z Warszawy Centralnej do Modlina o godz.12.14. Bilet poprosiłam powrotny i zasugerowałam, że jadę na lotnisko, co okazuje się ważne, bo bilet do stacji PKP Modlin nie uprawnia do podróży busem, gdyż trzeba dopłacić 4 zł.Pociąg odjechał o czasie a w Modlinie dojechałam na 13.00. Przeszliśmy obok budynku PKP na przystanek autobusowy i okazało się, że o 13.01 już nie było śladu po busie( odjazd 13.00).Musieliśmy czekać 20 minut, bo bus nie jest dopasowany do przyjazdu pociągu, choć tylko po to tam jest. Okazuje się, że dojazd za 4 zł trwa ok.8 minut, co daje komuś niezły dochód. Jestem na lotnisku. Na zewnątrz straszy jakiś barak kanapkami i napojami a w środku, w budynku funkcjonuje jedynie automat z napojami i słodyczami. Butelka mała Coca-coli- 5zł, wody-3 zł. Przed odprawą można sprawdzić wielkość bagażu w rozstawionych stojakach na sali (mało rozgarnięty ochroniarz nie wiedział o co pytam)oraz zważyć na dużej wadze,usytuowanej przy dopłacie do nadbagażu. Dowiaduję się też, że po odprawie niczego nie kupię, gdyż nie ma sklepu wolnocłowego. Zauważam dużą kolejkę do przejścia z bagażem podręcznym, dlatego warto być wcześniej!! W drodze powrotnej, w busie okazało się, że kasjerka w Warszawie sprzedała mi bilet tylko w jedną stronę(nie zorientowałam się po cenie) i nieświadoma wsiadłabym tak do pociągu. Konduktor w busie sprzedał mi bilet za bus i do Warszawy, co było w sumie wygodne. Przechodzimy przez budynek PKP Modlin i nie wiemy na który peron się udać. Ktoś pomysłowy przyczepił kartkę na barierce kładki "Warszawa", wskazując kierunek na schody, które nie mają żadnych ułatwień dla wózków czy dla niepełnosprawnych. Wsiadam w pociąg Warszawa Zachodnia, nie mając pojęcia, że ten pociąg jedzie inną trasą i nie zatrzymuje się na Centralnej. Dojechałam na dworzec Zachodni, na peron 8, tak oddalony od pozostałych peronów, że gdybym tam wysiadła sama, to nie wiedziałabym gdzie dalej się udać. Nie wspomnę, że przejście między chaszczami przypomina jakieś zadupie. Wątpliwej jakości dróżka jest pułapką dla walizek o małych kółkach i na niej dziewczyna straciła jakąś dolną część walizki. Kto wpadł na pomysł, by ludzie po wertepach taskali walizy na taką odległość, to pogratulować!! Wyjeżdżając z Modlina o godz. 14.20 dotarłam do Zachodniej o 15.25. A więc dłuższa trasa. Nie wspomnę o przejściu przez podziemia dworca, bo zawsze budził we mnie lęk. Dworzec trochę odświeżony do peronu 1, ale dalej, to już jeden smród i brud! Euro się skończyło i nikt dalej nie raczy o cokolwiek zadbać. Kasa na dole straszy jak przed laty. Jak tam można cokolwiek zjeść i nie zwrócić? Wolę nie myśleć!. Zawsze mnie przerażało, że ten dworzec, jako pierwsza stacja stolicy od strony zachodniej daje okropną wizytówkę, łącznie z dworcem PKS i tym koszmarnym Hostelem, który przypomina świat przez Boga zapomniany. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zaz Re: Trudno znaleźć lotnisko w Modlinie. Gdzie dro IP: *.dynamic.chello.pl 11.08.12, 23:17 polak to zawsze odstawi dziadostwo . chcesz dojechać wygodnie i szybko ? jest kilka korporacji taxi które wożą za 100 zł . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gniew Trudno znaleźć lotnisko w Modlinie. Gdzie drogo... IP: 91.232.191.* 31.08.12, 20:24 Polski Burdel, tylko takie słowo określa to czego doświadczyłem odwożąc brata na to lotnisko.- Planowany odlot godzina 6-ta z minutami, odprawa godz 4-ta w nocy, a więc cały dojazd z odległej miejscowości był nocą.-Nawet najnowsze automapy gps nie mają w bazie tego portu, dojeżdżając spodziewałem się i wypatrywałem jakiegokolwiek widocznego z daleka znaku graficznego samolotu z kierunkiem lub widocznego napisu ,,lotnisko,, z podanym kierunkiem, widać jestem baranem bo powinienem pamiętać że to Polska, bo nie było nic, żadnego znaku graficznego, żadnej strzałki kierującej na lotnisko, nic, kompletnie nic, wielokrotnie zawracaliśmy, wybudzani stróże i ochroniarze różnych firm informowali że lotnisko tuż, tuż, w końcu przy pomocy Policji udało się trafić w odpowiednią drogę.-Lotniska ani żadnych jego świateł z drogi szybkiego ruchu nie widać bo to byłe lotnisko wojskowe a więc tajne, z przodu las i maskujący kręty odcinek drogi, w środku ten sam burdel, żadnych oznaczeń kierujących przybywających pasażerów do odpowiednich stanowisk itd. itd. Kto pozwala uruchamiać lotnisko nieprzygotowane do obsługi pasażerów, kto zwróci koszty zmarnowanego paliwa i zdrowia. -W terminalu częściej można było słyszeć słowa ,,polski burdel,, niż inne przekleństwa-po prostu w Polsce taki burdel nie robi już większego wrażenia i większość jakby już pogodziła się z tym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mirekk Trudno znaleźć lotnisko w Modlinie. Gdzie drogo... IP: *.warszawa.vectranet.pl 27.10.12, 21:00 teraz jeszcze taniej, z tego co tu widzę... www.modlinbus.pl/strony/page/cennik na plus! Odpowiedz Link Zgłoś