Dodaj do ulubionych

Mekka hipsterów zagrożona? "Porozbijane butelki...

22.08.12, 16:35
zagrożona? jakoś większość komentarzy w tym materiale jest pozytywna bądź neutralna.
ale pewnie jakiś deweloper albo ktoś inny ma już oko na to miejsce...
Obserwuj wątek
    • Gość: okok Mekka hipsterów zagrożona? "Porozbijane butelki... IP: *.netline-sj.pl 22.08.12, 16:37
      nie ma czegoś takiego jak hipster
      • calli Za brak toalet i obszczywanie parku.. 22.08.12, 21:08
        ..ten przybytek dla podstarzałych lanserów powinno się zamknąć na cztery spusty.
        • Gość: booleron Ludzie zmęczeni miastem - wyprowadźcie się na wieś IP: *.home.aster.pl 23.08.12, 10:42
          A tam od hipsterów lepsze są gnojki z Powiśla. Zamiast knajpy i normalnych ludzi w tym miejscu możemy mieć zamknięte na cztery spusty budynek dworca i ziomów w kapturach kręcących się po nigdy nie dokończonych pawilonach handlowych pod mostem. Super alternatywa.

W ogóle pozamykajmy wszystkie knajpy. Niech ludzie siedzą w domach, piją wódkę samotnie i oglądają TV.
          • Gość: Ziomal Re: Ludzie zmęczeni miastem - wyprowadźcie się na IP: *.205.6.144.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 04.09.12, 18:36
            Właściwie czemu nie? Skoro wieś przeniosła się do miasta i wprowadza tu swoje obyczaje. Potupajki na dechach, sikanie za stodołą, omdlewanie na widok gościa z telewizora, wrzaski po nocach... Pewnie, że tu luz, że się podoba... Przynajmniej rano można się wyspać. Nie trzeba wstawać o świcie by wydoić krowy. Jestem za! Niech wieś się zabawi a miasto odpocznie!
    • Gość: rave Mekka hipsterów zagrożona? "Porozbijane butelki... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.08.12, 16:45

95% "hipsteriady" posiada okulary z czarnymi grubymi oprawkami, trampki bazarowe z naszywką Versace lub dla mniej zamożnych Zara, arafatkę i tłuste włosy (typowy smalec). Oryginalne, nieprawdaż?
      Udają że znają się na sztuce, a w rzeczywistości to moda kieruje ich umysłami. Słuchają np. w tym sezonie Toma Waitsa, chociaż nie mają zielonego pojęcia o czym facet śpiewa. Ich intelektualizm jest wprost proporcjonalny do "głupoty tłumu". Często pokazują się na różnych manifestacjach nie wiedząc do końca, iż spełniają rolę pożytecznych idiotów sterowanych garstkę ludzi. Gardzą konsumpcjonizmem, a mimo to konsumują gadżety, głupotę. Są stale zainteresowani cudzymi portfelami (uwielbiają, powołując się na wyższe dobro zasiedlać miejsca należące do podatników). Generalnie zaraz po dresiarzach (ich przeciwieństwo) jest to najgłupsza grupa społeczna charakteryzująca się stadnym, bezrefleksyjnym myśleniem bazującym na marketingu, reklamie, subkulturze hipisów. Warto dodać iż są podatni na propagandę byleby była dobrze opakowana i bazowała na socjalizmie oraz społecznej utopii.

• Gość: Pietro Re: Mekka hipsterów zagrożona? "Porozbijane butel IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.08.12, 17:01
        Na szczęście ich moda przeminie jak hipisi czy emo.
      • Gość: byslaf Re: Mekka hipsterów zagrożona? "Porozbijane butel IP: *.free.aero2.net.pl 22.08.12, 17:16
        Zastanawiam się co to ma w głowie? O czym to myśli? Wstaje rano, patrzy w lustro i "och jakie mam zajebiste loczki, okularki, założe kubraczek i moje niebieskie pantofelki i będę zajebisty. Zadzwonię do mojej przyjaciółki Dziuli, ciekawe jak się jej układa z tą nową dziewczyną, fajnie jej się trafiło, jest taka spoczko, super ta Andzia i do mojego kochanego Tomusia i pójdziemy sobie na kawunię do Powiśla. Kupię po drodzę Przekrój bo dziś środa. Tak, och tak będzie supcio ach."
        • Gość: denim Re: Mekka hipsterów zagrożona? "Porozbijane butel IP: *.aster.pl 22.08.12, 18:17
          Ale ból macie... Są jacy są, uważają się za kogo są, to ich sprawa, jak również to czy są homo, czy mają homo znajomych itp. Nie lubicie takiego sposobu noszenia się to nie przychodźcie tam, omijajcie takie osoby szerokim łukiem. Poza tym ich raczej nie obwiniam za bite butelki itp., a 18-latków, którzy też tam wpadają. Nie zmienicie na pewno ich samych, nie wybijecie ich, więc dajcie im spokój i miejsce, gdzie jak normalni ludzie się spotkają i wypiją. Poza tym przychodzą tam "zwykli ludzie" i także turyści. Jest to miejsce, które tętni życiem w tym naszym odżywającym "kulturalnie" mieście. Oczywiście problemy okolicznych mieszkańców są uzasadnione i w wiadomych miejscach powinna działać, jeśli już musi, pożalsięBożestraż, a nie przychodząc raz na umówioną akcję i dając 12345 mandatów dla popisu(pomijam to, że co wieczór przejeżdżają obok kilkadziesiąt razy).

Idąc logiką mieszkańców: jak okolica źle przeżywa tego typu miejsce to trzeba je od razu zamykać? To zamknijmy stadion narodowy, stadion Legii(chlanie idzie na wszystkich osiedlach wokół stadionu). Czy to jest wyjście z takich sytuacji?
      • andrzej_informatyk Re: Mekka hipsterów zagrożona? "Porozbijane butel 22.08.12, 18:19
        Pięknie powiedziane.
      • medikoo Re: Mekka hipsterów zagrożona? "Porozbijane butel 22.08.12, 18:23
        Ostra krytyka, z którą się też w dużej mierze zgadzam, nie mniej chyba nie przedstawiasz tego jako argument za zamknięciem Warszawy Powiśle (?) Zawsze będą w jednym lub drugim kierunku wypaczone ruchy młodzieżowe, ale co jak co, hipsterów na pewno nie można uznać za groźnych dla otoczenia ;)

Sam nie przepadam do końca za tym miejscem, ale na pewno nie uważam, że powinno być zamknięte i akcja ze strażą miejscą, wydaje mi się absudalna, nie sądziłem, że w tych czasach jeszcze tak ktoś próbuje pewne sprawy załatwiać. Mam nadzieję, że się wybronią i ogarną temat śmiecenia w najbliższej okolicy, bo to faktycznie powinno byś jakoś zaadresowane.
      • Gość: BBB Dobrze mowisz! IP: *.dynamic.chello.pl 22.08.12, 18:35
        Najmadrzejszy komentarz jaki kiedykolwiek widzialem na tym portalu.
        Dodam jeszcze, ze kolejna cecha tej grupy jest podrozowanie "z lonely planet" w reku po pseudo-odludziach, gdzie w kazdej wiosce czeka na takich podroznikow szaman, lokalny artysta, sprzedawcy pamiatek, tancerze - doslowanie caly program rozrywkowo-artystyczny. Tyle, ze oni nie wiedza, ze to tez w pewnym sensie komercha, ktorej tak sie brzydza . Do tego przygotowana specjalnie dla nich. To troche dziala tak jak tracyjna, polska galeria handlowa, tyle, ze w Amercye Poludniowej. I niewazne, ze do 25 roku zycia siedzialo sie przez caly rok w domu przed TV i ogladalo sie Klan czy Plebanie. Teraz trzeba nasladowac innych...Wkurza mnie to strasznie.
        • Gość: alka Re: Dobrze mowisz! IP: *.adsl.inetia.pl 22.08.12, 18:58
          Może zajmij się swoim życiem, zamiast koncentrować się na cudzym, to się przestaniesz tak wkurzać.
          • Gość: oreeereeere Piona! IP: *.home.aster.pl 23.08.12, 10:46
            Nudni ludzie zawsze emocjonują się życiem innych ludzi bo ich własne jest tak nudne, że nie wywołuje żadnych emocji.
      • Gość: old_hipster Wole hipsterow od dresow. IP: 206.75.249.* 22.08.12, 20:36
        Nowa rzeczywistosc zmierza do sterowania calego spoleczenstwa poprzez media, reklamy itp.
        Jednak snobowanie sie na Kerouaca jest duzo zdrowsze od rzachania amfy i spuszczania wpier..lu osobnikom z osiedla obok, bo przekroczyli nie te ulice co trzeba.
      • saguar_bro takich raczej 23.08.12, 11:38
        w pkp powisle nie widziałem; ostatnimi czasu dominuja tam głównie nastolatki w rurkach, ajer maxach i snapbackach oraz ich maloletnie dziunki w kusych szortach; to dla nich ustawione zostały zapewne rampy i dla nich od 12 w południe do 4 rano dudni tam hip hop; natomiast tych których opisałeś spotkac można raczej w Solec 44 iub mokotowskiej Regeneracji
    • tuli5 Mekka hipsterów zagrożona? "Porozbijane butelki... 22.08.12, 17:00
      W bezpośrednim sąsiedztwie znajduje się tylko biurowiec, więc chyba wersja z deweloperem, który czyści sobie teren jest prawdziwa
    • Gość: kordy Mekka hipsterów zagrożona? "Porozbijane butelki... IP: *.adsl.inetia.pl 22.08.12, 17:03
      niech przestana siedzic w tunelu tylko bo zostawiaja wiekszy burdel niz banda pijanych dresow
    • Gość: kampural Mekka hipsterów zagrożona? "Porozbijane butelki... IP: *.adsl.inetia.pl 22.08.12, 17:07
      Ojej, problemem nie jest knajpa sama w sobie, tylko to, że jej klienci rozłażą się po okolicy, sikają i rzygają po okolicznych bramach czy rozbijają butelki gdzie popadnie.
    • Gość: cv Jest z pół setki miejsc w Warszawie IP: *.acn.waw.pl 22.08.12, 17:31
      gdzie chlają,sikają po krakach,klną i tłuką butelki.I do tych miejsc Straż Miejska nie chce przyjeżdżać.Nie reaguje na wezwania,zasłania się brakiem ludzi,brakiem paliwa,brakiem samochodów.Tu pojawiła się szybko i z wielkim hukiem.Pytanie,o co tak naprawdę tu chodzi?
      • Gość: xyz Re: Jest z pół setki miejsc w Warszawie IP: *.warszawa.vectranet.pl 22.08.12, 18:16
        cv
        "Straż Miejska nie chce przyjeżdżać.Nie reaguje na wezwania,zasłania się brakiem ludzi,brakiem paliwa,brakiem samochodów."

Nieprawda - ilekroć wielokrotnie zwracałem się z prośbą o interwencję zarówno pod nr straży 986 lub policji 997 >>> nigdy mi jej nie odmówiono. Różnice były w czasie reakcji, raz 20 minut innym razem godzina, ale to zrozumiałe.
    • Gość: oko Nie lubię lanserów IP: *.home.aster.pl 22.08.12, 17:48
      Ilekroć tamtędy przechodzę, patrzę na siedzące tam pustaki i dochodzę do wniosku że ich nie lubię :)
      • Gość: lansilans Re: Nie lubię lanserów IP: *.aster.pl 22.08.12, 18:19
        Ale swoją wyższością w necie już tak? Na pewno jesteś super. Też jesteś lanserem...
      • Gość: andel Re: Nie lubię lanserów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.08.12, 18:53
        Bo to są pustaki.
        Niektóre z nich pewnie zasiądą w Sejmie, niektóre będą w ZUSie.

Układy tworzą się w miejscach zaufania.
        • Gość: oreerereerre Re: Nie lubię debili IP: *.home.aster.pl 23.08.12, 10:55
          LOL, pustaki to co weekend siedzą na trybunach różnych stadionów i podskakują w tych śmiesznych kolorowych szaliczkach i krzyczą że TYLKO... (tu nazwa klubu sportowego) !!!

Szafują hasłami: honor, ojczyzna, tradycja, patriotyzm, a naprawdę są tylko prymitywnymi debilami. Nie mają pojęcia o świecie, więc nie mają pojęcia co jest dobre dla tego kraju. W ich mniemaniu zacofanie mentalne jest OK.

Też tworzą sitwy/kliki tylko w innych branżach. (W tych gdzie nie trzeba tak bardzo ruszać głową, więc rzeczywiście Sejm i ZUS jest raczej poza zasięgiem, ale już w taka budowlanka w Polsce chamem stoi.
    • razorjack gdyby nie takie miejsca, powiśle nadal było by śmi 22.08.12, 18:15
      powiśle byłoby śmierdzącą obszczaną niebezpieczną dziurą z menelami i złodziejami.

Właśnie takie miejsca wprowadzają kulturę do dzielnic, powodują że pojawiają się nowe inwestycje, nowe budynki.
      • Gość: Misiek Ty chyba sam... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.08.12, 18:34
        ... nie wiesz, co mówisz, obszczymurku :-)
      • Gość: sawa Re: gdyby nie takie miejsca, powiśle nadal było b IP: *.aster.pl 22.08.12, 19:04
        Właśnie takie miejsca wprowadzają kulturę do dzielnic, powodują że pojawiają się nowe inwestycje, nowe budynki. O matko, hipsterska demagogia w czystej postaci, podlana wódą. Kto was uczy takiej argumentacji?
      • ukrai-niec Re: gdyby nie takie miejsca, powiśle nadal było b 23.08.12, 10:09
        Powiśle już jest śmierdzącym, obszczanym miejscem właśnie dzięki Warszawie Powiśle. Setki klientów tego miejsca, którymi nie są menele, a top management znanych firm, obsługują tylko 2 (słownie: dwie) toy-toyki!!! Za toaletę służy park po drugiej stronie mostu i schody prowadzące na stację. Rano nie można się dostać na stację suchą nogą, nawet jak mocz wyschnie, to cały czas tam śmierdzi. Nie mam pretensji do klientów, ale do właścicieli lokalu, że nie zabezpieczą odpowiedniej ilości toalet.
    • pit-or Mekka hipsterów zagrożona? "Porozbijane butelki... 22.08.12, 18:23
      Regularnie przechodziłem tamtędy z przedszkolakiem, niemal ocierając się o stojące na zewnątrz stoliki - zawsze było sympatycznie.
    • Gość: andel Mekka hipsterów zagrożona? "Porozbijane butelki... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.08.12, 18:31

Niech postawią aktywne ekrany przeciwhałasowe w tej kanajpie. Mieli kilkaset tysi na otwarcie i "resztę"? Niech się liczą z dodatkowymi kosztami.
      Wcale się ludziom nie dziwię.
      Co za przyjemność słuchać bełkotu pijanych obszczymurów o 5 rano?
      • Gość: wdr byłeś tam? IP: 145.221.193.* 22.08.12, 18:37
        ja tak (choć nie przepadam, wolę czeską basztę). tam nikt nie mieszka, więc ta knajpa mieszkańcom nie może przeszkadzać, bo ich NIE MA. przekszkadza pewnie komuś kto chce w tym miejscu zrobić swój interes
        • Gość: andel Re: byłeś tam? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.08.12, 18:59
          To chyba ty tam nie byłeś.

Budynki są z jednej strony. Wisły strony. I słychać knajpę.

Inna sprawa, że jak często gdzieś jestem, juzyka jest taka głośna, że nie słyszę co mówię do sąsiada ze stolika.
        • Gość: vd Re: byłeś tam? IP: *.dynamic.chello.pl 23.08.12, 03:07
          To prawda, tam mało kto mieszka w bezpośredniej bliskości. Z lokalu nie korzystam, choć pomysł uważam za fajny. Często tam bywam w drodze do pracy, albo z pracy. Niestety, lokal rozpanoszył się na okolicznych chodnikach. Trudno przejść na dworzec i przejechać rowerem wyznaczoną tam ścieżką. Wszędzie leżaczki. Przy takim natłoku klientów pewnie toalety nie wyrabiają. Powinno się zadbać o ucywilizowanie miejsca. Likwidacja byłaby chyba przesadą.
          • ukrai-niec Re: byłeś tam? 23.08.12, 10:14
            Nareszcie jakiś głos rozsądku! Na właścielach lokalu powinien spoczywać obowiązek zamówienia kilkunastu toy-toyek, bo na razie są tylko 2!!!!! Klientami lokalu nie są menele, a top management najlepszych firm, ale oni też muszą się gdzieś załatwić - za tolaetę służy sąsiedni park i schody na stację!
            • Gość: alka Re: byłeś tam? IP: *.adsl.inetia.pl 23.08.12, 22:41
              "top management najlepszych firm", fiu fiu
    • Gość: zdzicho Mekka meneli? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.08.12, 18:34
      Bo czym te hipstery się różnią się?
      • calli Re: Mekka meneli? 22.08.12, 21:39
        Menele częściej się myją.
    • agora7 Mekka hipsterów zagrożona? "Porozbijane butelki... 22.08.12, 18:48
      To nie klub ma problemy. Klub ma się doskonale. Sprzeda alkohol, zarobi i reszte ma gdzieś. Problemy maja mieszkańcy, których samochody są dewastowane,ściany domów malowane raz po raz sprayami, którzy potykają się o rozbite butelki, stosy papierów, odchody i rzygowiny tych kulturalnych gości knajpy. Nie mówiąc już o bulwarowym języku naszej wspaniale bawiącej się młodzieży....
    • Gość: ella Mekka hipsterów zagrożona? "Porozbijane butelki... IP: *.adsl.inetia.pl 22.08.12, 18:55
      Zastanawiam się dlaczego GW tak bardzo lansuje ten temat - knajpa znajomych czy co? Jeśli chodzi o Powiśle, to dla mnie bez rewelacji, po prostu miejsce, gdzie możesz napić się piwa, posiedzieć, pogadać. Czy tam się odbywają jakieś imprezy kulturalne, że mowa ciągle o kulturze miasta? Swoją drogą, jeśli lokal plajtuje, bo nie ma w nim alkoholu, no to nie za dobrze świadczy o tym, jak pojmujemy kulturę. Jak się chcę napić, idę do knajpy, jak chcę kultury, idę do kina, teatru, na wystawę. Z drugiej strony faktycznie miejsce dosyć oddalone od mieszkań, więc chyba aż tak bardzo nie powinno przeszkadzać. Bardziej te rozłażące się, podpite tłumy, ale za to nie powinien odpowiadać właściciel lokalu, jeśli goście wychodzą poza jego teren. Trudno, żeby stał i ich łapał. Natomiast jedno mnie dziwi i wkurza - non stop mam u siebie "na dzielni" imprezy sąsiadów, głośne, menelskie imprezy, muza puszczana złośliwie w nocy i mimo, że niedaleko znajduje się siedziba SM, to jakoś nic z tym nie mogą zrobić. Pewnie dlatego, że wtedy są zajęci Powiślem.
    • Gość: kulturalny inaczej Mekka hipsterów zagrożona? "Porozbijane butelki... IP: *.play-internet.pl 22.08.12, 19:05
      Nie wiem, co w tym miejscu możnaby było postawić, chyba tylko inną budę z piwem. Nic więcej się nie zmieści, więc informacja o zakusach dewelopera jest mocno przesadzona. Nie ma natomiast przesady w informacjach o bałaganie i hałasach, jakie robią klienci PKP Powiśle. Nie na placyku przed klubem, ale na okolicznych ulicach, zwłaszcza na 3 Maja - od strony Solca w piątki, soboty i niedzielę przelewa się tamtędy tłum, rozkrzyczany i podśpiewujący w środku nocy po pijaku na całe gardło. O walających się butelkach i śmieciach nie wspominając, a wiem co piszę bo tam właśnie mieszkam. Jakby komuś z broniących tego "przybytku kultury" któś co kilka dni pod oknem wydzierał się na całe gardło, inaczej by zapewne śpiewał.
    • gruby6286 Mekka hipsterów zagrożona? "Porozbijane butelki... 22.08.12, 19:10
      Obsikana i za...a okolica, potłuczone butelki, bazgroły na okolicznych budynkach, to jest codzienność tego miejsca w okresie od wczesnej wiosny do późnej jesieni. Proponuję każdemu kto popiera ten klub pomieszkać w okolicy nawet do 1 kilometra i gwarantuję, że najdalej po tygodniu zmieni zdanie.
    • Gość: Antek Mekka hipsterów zagrożona? "Porozbijane butelki... IP: *.dynamic.chello.pl 22.08.12, 19:11
      No juz naprawde powariowali. Moze by wszystkich w kajdanki po 22 zamykac? zeby sie nie krecili niepotrzebnie po miescie...
      ===========
      Wszystkie informacje o nowej grze rajdowej WRC 3
      www.facebook.com/WrcGra
    • pan.lampka Mekka hipsterów zagrożona? "Porozbijane butelki... 22.08.12, 19:12
      chcialem tylko zwrocic uwage iz w poblizu od zawsze byla knajpa na Solcu /rog 3 Maja, z glosnymi nocnymi imprezami,
      Piwiarnia w podcieniach przy schodach z Poniatowszczaka i Pub Wiezyca.. przy Wisłostradzie.
      I jakos to qrwa nigdy nikomu nie przeszkadzalo !!!!!
    • Gość: gość Mekka hipsterów zagrożona? "Porozbijane butelki... IP: *.adsl.inetia.pl 22.08.12, 19:50
      Autora tekstu mam ochotę zaprosić... na lekcję języka polskiego. O interpunkcji :)
    • Gość: olafff a ja sie pytam po raz kolejny co to ... IP: *.dynamic.chello.pl 22.08.12, 19:51

A ja sie pytam po raz kolejny co to są hipsetry ? To nowe określenie zaszczanych meneli czy też określenie fanów gazety "qrwa" wyborczej ???

Hipster ??? Ja pier mi się to z jakąś choroba kojarzy !
    • Gość: jan Mekka hipsterów zagrożona? "Porozbijane butelki... IP: *.warszawa.mm.pl 22.08.12, 20:04
      Ludzie, o co tu chodzi? Wystarczy tam się przejść wieczorem lub w nocy (często jestem w okolicy ok 1-2 w nocy) i przynajmniej jest bezpiecznie i to właśnie dla tego że jest dużo młodzieży a nie meneli. W pobliżu nie ma domów mieszkalnych! Pamiętam to miejsce gdy najpierw były tam kasy PKP (lata 60-te) a po tym był punkt zborny wszelkich pijaków i meneli nie tylko z Powiśla. Strach było tam przejść. Zresztą przejście przez pobliski park można było porównać z ryzykiem wejścia na pole minowe. Teraz, nawet w nocy przechadzają się tam normalni ludzie. Warszawa powoli staje się europejskim miastem i to włośnie między innymi dzięki takim miejscom. A to że Straż miejska tam często jest? To dobrze bo właśnie od tego są. Oczywiście o ile nie mierzą miarką czy pijesz piwo jeszcze w barze czy już poza nim (leżaki na chodniku). Po za tym zaraz przyjdzie deszczowa jesień i zima i będzie tam spokojnie jak nie przymierzając na Powązkach, czego nie życzę ani właścicielom klubu (?), ani Warszawie.
      A tak na wszelki wypadek: jako stary Warszawiak z góry nie zgadzam się na postawienie tam kolejnego biurowca (taka medialna akcja najczęściej ma jakiś powód i to najczęściej finansowy). Jeżeli jeszcze pawilon PKP Warszawa - Powiśle nie jest na liście zabytków to jak najszybciej powinien tam się znaleźć !!!
    • Gość: pat.ryk A moim zdaniem IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 22.08.12, 21:26
      Problemem nie jest sam klub. Problemem jest BRAK KULTURY. Nie oszukujmy się, jesteśmy narodem brudasów, absolutnie nie szanujących przestrzeni publicznej.

Mówiąc wprost. Jeśli młodemu człowiekowi chce się sikać, to nie poczeka przed toaletą. Woli się wysikać w okolicznych krzakach. Jeśli skończy jarać peta, to kosz znajdujący się dziesięć metrów dalej jest już za daleko. Niedopałek rzuca na chodnik. Z kolei butelka zbyt mocno obciąża rękę, więc przy okazji można się jeszcze zabawić i ją rozbić.

Nie mówię już o ekstremalnych sytuacji w postaci rzygania albo srania.

Nie przeraża to was? Mnie przeraża, że młodzi ludzie nie mają odruchu zostawiania po sobie odwiedzanego miejsca w takim stanie, w jakim jest zastali. Wystarczy przejść się na polany piknikowe (Młociny np.), by na podstawie porozpieprzanych śmieci ustalić kalendarz odbytych tam imprez. I to samo zapewne tyczy się Powiśla. Nie ma znaczenia czy dresiarz, hipster, krawacik. Nie ma znaczenia status społeczny, zasobność portfela. - wszyscy jesteśmy brudasami i nie dbamy o to co nas otacza.

Nie dziwię się okolicznym mieszkańcom, że są wkurzeni, że w sobotę rano idąc po bułki muszą brodzić w urynie i rzygowinach. Nie pieprzcie więc o jakichś zamachach na wolność. Nauczcie się porządku.
    • Gość: denim Re: Mekka hipsterów zagrożona? "Porozbijane butel IP: *.aster.pl 22.08.12, 22:59
      Rozumiem to, ale w myśl zasady: żyj i pozwól żyć innym. Ja najbardziej nie lubię tępego dresiarstwa, ich słownictwa, typowych zachowań, ale nic z tym nie da się zrobić, jeszcze w japę można dostać. Hipsterów szczerze mam gdzieś, bo grają artystów i Bóg wie kogo jeszcze, a najcześciej ich artyzm to instagram na na fejsie i styl ściągnięty z ulubionych blogów. O sztuce ch... wiedzą, ale lubia pokazać się tam, gdzie podobno ona jest - w zachęcie raczej ich nie widuję zbyt często. Każdą modę trzeba przeżyć, dziwne tylko, ze ta nie trafiła do nastolatków(jak metalowcy, hip-hopowcy, emo etc.) tylko do dorosłych facetów...
    • Gość: suckersi mekka ... buhahahha kibel nie mekka IP: *.dynamic.mm.pl 23.08.12, 01:25
      pseudo nowoczesni egosicie , pojeby w zaduzych okularach , olimpijczycy z nad wisly i wycw...uszki z butach damskich z deichmana. o co wam chodzi. zaklocanie ciszy nocnej to jest oczywista oczywistosc bo pic trzeba umic . nie wystraczy meldunek tymczasowy z Zoli czy saskiej kultury trzeba nabrac z rodzinnego domu czy mieszkania jak kto woli nie mozna mieszkac w miescie udawac wielkomiejskiego pana a menalnie tkwic w prowincjonalnym klamstwie. pedziuchny nie obawiajta sie nikt wam mety nie zamknie ale badzcie sympatyczni .
    • saguar_bro zapewne, drogi panie! 23.08.12, 11:33
      podobno zły dubajski developer zamierza postawic tam 220 metrowy apartamentowiec, po 40k/1m2; wiemy dobrze, kto za tą nagonką na złotą polską młodzież stoi!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka