Gość: takietam IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.08.12, 13:09 Gdyby dbali choć o PR nie pozwoliliby sobie na wyrzucanie pytań i dopisywanie własnych. Dupy nie PRowcy... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: asdfg Czy Lotnisko Chopina dba o pasażerów czy tylko ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.08.12, 13:15 Ale jaja :) Swoją drogą ciekawe, że największe w Polsce lotnisko, o budżecie sięgającym dziesiątek jak nie setem milionów złotych rocznie, nie jest w stanie sobie poradzić z 10 osobami. Albo krańcowa nieudolność, albo łapówkarstwo. Pan Dyrektor nadaje się chyba tylko do zmiany. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paweł Re: Czy Lotnisko Chopina dba o pasażerów czy tylk IP: *.com 24.08.12, 14:07 Marzec i ten jego pociotek Żuk, którego praca bardziej przypomina klauna niż dobrego PR-owca, doszczętnie niszczą wizerunek lotniska. Dlaczego resort skarbu na to pozwala? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: frdhg W Mediolanie też są prywaciarze tylko tańsi od ofi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.08.12, 15:30 cjalnych. Umawiasz się na cenę i jedziesz, proste. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Obieżyświat A wystarczyłby mały punkt przydzielania taksówek IP: *.acn.waw.pl 24.08.12, 16:59 Ostatnio taki widziałem w Malezji - świetne rozwiązanie. W centralnym miejscu przed wyjściami ustawić budkę informacyjną z mapami Warszawy (na których można zaznaczyć największe atrakcje miasta) i osobą, która na podstawie podanego adresu określi cenę, a następnie skieruje do właściwej taksówki. Wymagałoby to wprowadzenia jednolitej stawki z lotniska dla wszystkich autoryzowanych sieci, ale można to zrobić odgórnie, negocjując z nimi umowy. Korzyści mieliby wszyscy: - lotnisko, za dobrą organizację i przyjazny dla pasażerów system; - pasażerowie, właśnie za tą prostotę i pewność (unikanie oszustów); - sieci, które dzięki temu miałyby pewnie więcej pasażerów Czy to takie trudne? Wystarczy pomyśleć i chcieć Panie Dyrektorze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pijany jar Re: Czy Lotnisko Chopina dba o pasażerów czy tylk IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 24.08.12, 16:29 tylko nie skarbu!! To coś jako przedsiębiorstwo państwowe podlega pod resort transportu! Odpowiedz Link Zgłoś
onefoks Re: Czy Lotnisko Chopina dba o pasażerów czy tylk 24.08.12, 14:41 raczej to drugie. bo jak nie wiadomo o co chodzi zawsze chodzi o mamone. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Latający Holender Ktoś bierze niezłą kasę pod stołem od cwaniaków IP: *.acn.waw.pl 24.08.12, 15:31 Jak w cywilizowanym kraju w XXI w. nie można znaleźć sposobu na rozwiązanie tego problemu? Wystarczy chcieć. Ale po co chcieć, skoro wygodniej przymykać oko i udawać, że coś się robi. O powodach wszyscy możemy się tylko domyślać... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: taddo Re: Ktoś bierze niezłą kasę pod stołem od cwaniak IP: *.30.26.12.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 24.08.12, 15:42 To nie taksówkarze lecz mam wrażenie że dawni pracownicy służb i ich protegowani.Odnośnie walki z tą mafią to Ci co są odpowiedzialni za porządek albo biorą łapówki,albo się boją, albo są lub byli powiązani z ich dawnymi pracodawcami. Niestety nie tylko tam pracują ludzie niekompetentni lub nieuczciwi. Odpowiedz Link Zgłoś
asperamanka Re: Ktoś bierze niezłą kasę pod stołem od cwaniak 24.08.12, 17:41 Nich może Pan Redaktor złoży zawiadomienie o podejrzeniu popełnienia przestępstwa przez dyrekcję lotniska, polegającym na współudziale albo choć pomocnictwie w oszustwie. Oczywiście skutku żadnego w sensie prawnym to nie da, ale gdy dyrektor i jego wice będą musieli się przez jakiś czas poudawać na przesłuchania po różnych prokuraturach i komisariatach, gdzie nie da się w zastępstwie wysłać sekretarki, referenta, albo kierowcy, to nabędą może ochoty do walki ze zjawiskiem. Drugie wyjście jest takie, że trzeba może na Okęciu zatrudnić niejakiego vel Józefa Bąka, z zadaniem opracowania metod rozwiązania problemu taximafii. Zapewne nie później niż drugiego dnia po jego zatrudnieniu ci wszyscy "taksówkarze" już by siedzieli na dołku bez zębów, i by mieli szykowany wniosek na 10 lat aresztu wydobywczego :--))) Odpowiedz Link Zgłoś
lubawa1 Czy Lotnisko Chopina dba o pasażerów czy tylko ... 24.08.12, 13:26 Ale jajca. Ten dyrektor Marzec to pewnie albo z PSL, albo kolejny tako co "z zawodu jest dyrektorem". he he he A swoją droga to ciekawe czy dyr. Marzec i jego wesoła druzyna są równie "odważni" i "skuteczni" przy wyłapywaniu potencjalnych zamachowców. Mogę sobie wyobrazić podobny artykuł w tym kontekście: "Dyrektor Marzec mówił też, że tak w ogóle to ja robię szum wokół sprawy, która ma incydentalny wymiar. Terrorystów bywa max dwóch, trzech , a lotnisko ma 9 mln pasażerów rocznie. W dodatku - jak stwierdził dyrektor - nie wszyscy terroryści wybuchają. Niektórym ponoć zapalnik nie działa. Dyrektor dziwił się, dlaczego to służby lotniska mają wyłapywać terorystów. Co oni mają do tego, że kogoś naszła ochota by się rozerwać? Do ewentualnego przestępstwa nawet nie dochodzi na lotnisku, a gdzieś daleko jak już samolot dawno wystartował." (w razie dalszych pytań / inspiracji niech pan Żuk pisze na priva) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sz Czy Lotnisko Chopina dba o pasażerów czy tylko ... IP: *.ip.netia.com.pl 24.08.12, 13:27 Do niedawna myślałem, że problemem są tylko pseudotaksówki. I na pewno są i to poważnym. Jeśli mi się zdarzało jeździć taxi to zamawiałem spod domu jakąś tańszą korporację i płaciłem z Saskiej Kępy (11km) ok.40 zł. Ostatnio wylądowałem w środku nocy i nie miałem już ochoty na dzwonienie po "swoją" korporację i czekanie na nią, więc skorzystałem z jednego z oficjalnych taxi-przewoźników. Za tą samą odległość zapłaciłem 80zł. Drugie tyle za to samo,strach pomysleć ile wyszłoby pseudotaxi... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: le Ming Re: Czy Lotnisko Chopina dba o pasażerów czy tylk IP: 178.73.49.* 24.08.12, 13:30 > Za tą samą odległość zapłaciłem 80zł. "W środku nocy" obowiązuje nocna taryfa. Pomyślałeś o tym? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sz Re: Czy Lotnisko Chopina dba o pasażerów czy tylk IP: *.ip.netia.com.pl 24.08.12, 13:37 pomyślałem o tym, obie ceny są z taryfy nocnej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rafi Re: Czy Lotnisko Chopina dba o pasażerów czy tylk IP: *.111.175.211.static.cdpnetia.pl 24.08.12, 14:15 Z lotniska na Saską Kępę jest 12 km. Wiarygodnymi korporacjami, takimi jak MTP czy ELE, gdzie stawka wynosi 2,40 za km w dzień cena wyjdzie przynajmniej 36-40 zł (kwestia korków), w nocy będzie drożej, bo według nocnej taryfy. Tak więc 40 zł w nocy to albo "taxi krzak", albo klamiesz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: temp Re: Czy Lotnisko Chopina dba o pasażerów czy tylk IP: *.warszawa.vectranet.pl 24.08.12, 16:43 Chyba nie kłamie, przyjmijmy odległość 12km stawka dzienna taniej taksówki, to 1,6zł czyli 1,6*12=19,2 taryfa nocna, to 2* więcej, co daje 38,4 plus "trzaśnięcie drzwiami", chyba teraz jest 6 zł W sumie niecałe 45zł, podkreślam, chodzi o tanią taksówkę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ABeCe Re: Czy Lotnisko Chopina dba o pasażerów czy tylk IP: 159.153.156.* 24.08.12, 14:48 Miałem raz tak samo ale tylko raz. Korporacja Ele, zawyzona liczba kilometrow (Okecie-Grochow wyszlo chyba 25 :) ), paragon nie zawieral zadnych informacji o firmie tylko ilosc km i cena i jakies znaczki. Na kazdym paragonie powinnien byc adres firmy (dzialalnosc gospodarcza) wraz z NIP-em. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: życzliwy Czy Lotnisko Chopina dba o pasażerów czy tylko ... IP: *.44.20.129.ip.redstone-isp.net 24.08.12, 13:27 Czyli w zasadzie staje się jasne, że nie leży w interesie władz i pracowników lotniska rozwiązanie problemu i wyeliminowanie tych przestępczych działań. Biznes się kręci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ixi Uwaga na Modlin! IP: *.europe.hp.net 24.08.12, 13:28 A ja ostrzegam przed taryfiarzami z lotniska Modlin, stojacymi na parkingu czasowym w charakterystycznych bialo - zielonych Fordach Mondeo. Ostatnio mialem watpliwa przyjemnosc jechac ta taksowka 5 km do parkingu dlugoterminowego. Na drzwiach naklejka 2,40/km, a okazalo sie, ze ci oszusci licza sobie ta cene razy 4, bo jak powiedzial kierowca "sa z Warszawy" i licza sobie to jako druga strefe i oplate za powrot na lotnisko. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: haha Re: Uwaga na Modlin! IP: *.warszawa.vectranet.pl 24.08.12, 13:33 jak nie wiadomo, o co chodzi, to chodzi o pieniądze. taximafia komuś daje w łapę. ciekawe komu:)))? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wesoły_Borsuk I co w tym dziwnego? IP: *.ibd.gtsenergis.pl 24.08.12, 14:55 Jeśli taksówka jest z Warszawy to kurs po Modlinie jest jak najbardziej drugą strefą, więc ani nie ma w tym nic dziwnego ani nielegalnego. Jak rozróżnić taksówkę z Warszawy od taksówki z Modlina? A już Ci podpowiadam: warszawksie taksówki mają na drzwiach naklejki z syrenkami i żółto-czerwone paski pod przednimi szybami... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: smutna kuna Re: I co w tym dziwnego? IP: *.dynamic.chello.pl 24.08.12, 15:10 Jeśli jest z Warszawy to ma koncesje warszawską i nie może brać kursów w Modlinie.Może zawieść pasażera z Warszawy i jeśli kurs jest w jedną stronę to włącza taryfę powrotną od znaku 2taxi.Jeśli kurs jest w dwie strony(z powrotem) to nie włącza drugiej taryfy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miriam Re: I co w tym dziwnego? IP: 195.228.131.* 24.08.12, 17:30 Kolego, to jakim prawem zabierają klientów poza Warszawą? I to nie incydentalnie bo oni tam stoją cały czas w sile kliku samochodów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wesoły_Borsuk Re: I co w tym dziwnego? IP: *.ibd.gtsenergis.pl 27.08.12, 10:13 A nie przyszło Wam do głowy, że lotnisko podpisało umowę na obsługę z daną korporacją? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Uwaga na Modlin! IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 24.08.12, 16:59 i nie tylko. oni sa wszedzie. a nowo wyremontowany wschodni? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Szopę Lotnisko Okęcie! IP: *.home.aster.pl 24.08.12, 13:48 Skąd ta idiotyczna mania wciskania patronów gdzie się da? Jakieś kompleksy? Lotnisko Szopę, most Marii Curie, Modlin Struzik Airport :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klm Czy Lotnisko Chopina dba o pasażerów czy tylko ... IP: *.dynamic.chello.pl 24.08.12, 13:59 w poniedzialek, na Okeciu w hali przylotow stalo kilku takich cwaniaczkow na szyi, na tasiemce zafoliowany kawalek papieru z niebieskim napisem Airport Taxi pewnie niejeden naiwny przyjezdny da sie nabrac... nie wierze, ze ochrona lotniska nie czerpie korzysci z tego procederu... Odpowiedz Link Zgłoś
bruinen80 Czy Lotnisko Chopina dba o pasażerów czy tylko ... 24.08.12, 14:06 Rozumiem potrzebę walki z tym "procederem," ale na każdym lotnisku na świecie jest to samo. W Paryżu oferował mi podwózkę nawet koleś na skuterze i nawet walizka nie stanowiła dla niego problemu. Odpowiedz Link Zgłoś
parmesan Re: Czy Lotnisko Chopina dba o pasażerów czy tylk 24.08.12, 14:54 bruinen80 napisała: > Rozumiem potrzebę walki z tym "procederem," ale na każdym lotnisku na świecie j > est to samo. W Paryżu oferował mi podwózkę nawet koleś na skuterze i nawet wali > zka nie stanowiła dla niego problemu. Nie mów że na każdym lotnisku jest to samo! Na lotniskach w Niemczech tego niema!!! Przy wyjściu z sali przylotów wiszą tablice informujące i cenach taxi do kilku celów. Współpraca taksówkarzy z policją i strażąmiejską jest bardzo dobra. Kiedyś widziałem jak sami taksówkarze złapali takiego gościa wspólnie z policją. Więc nie klep bzdur. Gdy się tylko chce to można, pod warunkiem że się chce!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abc na Heathrow tak nie jest IP: *.legionowodom.pl 24.08.12, 15:02 podobnie we Frankfurcie, Atlancie, NYC, Waszyngtonie - nigdzie tam nie trafilem na takich zlodziei jak w Warszawie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Europejczyk Co za durne i jakże polskie podejście ! IP: *.netoo.net 24.08.12, 15:05 Grubo się mylisz koleś ! po pierwsze nie porównuj CDG albo nawet ORY z WAW ! samo CDG to prawie 65 milionów pasażerów rocznie... Okęcie niecałe 9 ! skala procederu nie jest zupełnie ta sama a poza tym w Warszawie odbywa się dymanie turystów w żywe oczy i na chama bo Polak potrafi ! ...żąda się od nich pięciokrotnej stawki za kurs lub nawet więcej ! ...w Paryżu korzystając z takiej usługi można zarobić bo kurs do centrum oficjalną taksówką kosztuje do 60 euros a na czarno jakby ktoś chciał można dojechać nawet za 30 z całkowitym amatorem a nawet korzystając z oficjalnej taksówki która nie podjeżdża prosto na postój można się dogadać i dojechać bez taksometra za max 50 euros... w każdym wypadku jest to tańsze !!! Poza tym moto taxi to fenomen który wynika ze sporych korków i długiego czasu dojazdu do centrum w pewnych godzinach... są oficjalne moto taxi dostępne na telefon.. jest też zapewne kilku amatorów ale wszyscy ryzykują bardzo dużo ! 1. do roku więzienia i 15000 euro grzywny, 2. zawieszenie prawa jazdy do lat 5, 3. zablokowanie do roku lub w przypadku recydywy konfiskacja pojazdu który służył do takiego procederu Niech mi ktoś powie co grozi kolesiowi który proponowałby podwiezienie skuterem do centrum na Okęciu ? Odpowiedz Link Zgłoś
zagro11 Re: Czy Lotnisko Chopina dba o pasażerów czy tylk 24.08.12, 15:19 bruinen80 napisała: > Rozumiem potrzebę walki z tym "procederem," ale na każdym lotnisku na świecie j > est to samo. W Paryżu oferował mi podwózkę nawet koleś na skuterze i nawet wali > zka nie stanowiła dla niego problemu. paryż to paryż. Zanim doszliśmy do wieży Eiffla spod hotelu mieliśmy już ręce pełne gadżetów. 5 minut drogi. Dobrze, że walczy z oszustami. Władze lotniska pewnie mają jakieś układy z taryfiarzami. Nie wierzę żeby za darmo nadstawiali karku, kiedy sprawa jest w gazetach Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stefbud Czy Lotnisko Chopina dba o pasażerów czy tylko ... IP: 194.246.16.* 24.08.12, 14:10 BRAWO AUTOR!!! Liczymy na Pana i niech Pan dalej pisze- bez prasy tego nie rozwiążemy! Problem nie jest marginalny - te 8 mln pasazerow przy wyjsciu jest zaczepianych przez tych cwaniaczkow- wiec juz na starcie czuc ,ze jest sie w jakims szemranym kraju. Dodac to tego stereotypy o Polakach (zlodziajaszki - kombinatorzy) z ktorymi przyjezdzają w glowach obcokrajowcy - i wszystko sie potwierdza. Smutne ... . Kolego Marzec - patrzysz bardzo krotkowzrocznie - a takowi na dyrektorow sie nie nadają. Odpowiedz Link Zgłoś
mackiki Czy Lotnisko Chopina dba o pasażerów czy tylko ... 24.08.12, 14:27 czy zaden debil ktory przylatuje na lotnisko nie moze wczesniej w google sobie wpisac korporacje taxi warszawa i sobie zadzwonic po globa albo grosika czy ele np tylko musza dawac sie dymac jak glupki? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: traktorek Bo cały świat ma mówić po polsku IP: 195.70.5.* 24.08.12, 14:51 i nie mieć nic innego do roboty, jak szukać w internecie sposobu na uniknięcie polskich naciągaczy. Odpowiedz Link Zgłoś
poprawna_polszczyzna Czy Lotnisko Chopina dba o pasażerów czy tylko ... 24.08.12, 14:28 Szanowny Panie Dziennikarzu czy nie razi Pana wyraz "znikły" , jeśli nie lubi Pan lub nie zna wyrazu "zniknęły" to można było użyć "zostały usunięte " Pozdrawiam Piotr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ryszard lewicki Re: Czy Lotnisko Chopina dba o pasażerów czy tylk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.08.12, 14:46 Panie poprawna_ polszczyzna: forma "znikły" to jak najbardziej poprawna polszczyzna. Polecam jakiś słownik albo cóś. Odpowiedz Link Zgłoś
plakaty Re: Czy Lotnisko Chopina dba o pasażerów czy tylk 24.08.12, 14:49 Szanowny Panie Piotrze, Obie formy są poprawne, proszę łaskawie sprawdzić. pozdrawiam Piotr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dr Wal Re: Czy Lotnisko Chopina polszczyznę ? IP: *.nyc.res.rr.com 24.08.12, 14:49 Panie Piotrze, Bardzo się cieszę, ze spotykam na tym forum purystę językowego. W tym przypadku jednak,nie ma Pan całkowitej racji; obie forme są dopuszczalne. Napiałem "dopuszczalne" ? Obie są poprawne. Jesli ma pan mocne dowody na to, że się mylę, to prosze je przedstawić. Pozdrawiam, Wojtek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JK Re: Czy Lotnisko Chopina dba o pasażerów czy tylk IP: *.aster.pl 24.08.12, 15:00 @poprawna_polszczyzna Nie jestem specjalistą, ale: w moim Uniwersalnym słowniku języka polskiego Wydawnictwa Naukowego PWN 2008 r. jest napisane, że poprawne są obie formy: znikła/zniknęła, znikli/zniknęli, znikł/zniknął. Fakt, nie ma tam przykładu z tekstu (znikły), ale może jednak jest to forma też poprawna? A może coś się zmieniło od 2008 o czym nie wiem... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: przechodzień Re: Czy Lotnisko Chopina dba o pasażerów czy tylk IP: *.axelspringer.pl 24.08.12, 15:44 Oczywiście, że są to formy równorzędne: znikli i zniknęli, znikły i zniknęły itd. "Wielki słownik ortograficzny PWN" również nie pozostawia wątpliwości (online: so.pwn.pl). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: and155 Re: Czy Lotnisko Chopina dba o pasażerów czy tylk IP: 178.73.48.* 24.08.12, 18:50 Szanowny Panie Piotrusiu, Nie rub s siebie wała! Kóp se słownik PWN! Pozdrawiam Internałta Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: projeepl Jesteś na lotnisku? Wyrwij turystę od taximafii! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.08.12, 14:37 Grupa na Facebooku - jak wyplenić tą zarazę z Okęcia - zapraszam do dołączenia do akcji, może my jako wkurzeni obywatele sobie poradzimy z tym, z czym sobie nie poradził SOL, Policja i służby lotniska... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grizz8 Dobry pomysł na lotniskowy "biznes" IP: *.aster.pl 24.08.12, 14:39 Czy jak zacznę sprzedawać w hali przylotów orzeszki ziemne prosto z tacy, to będzie to dozwolone? Wystarczy wprowadzić zakaz akwizycji na terenie Hali i go egzekwować. Każde przedsiębiorstwo może to zrobić. Nagabywanie pasażerów zaraz po przylocie, to nic innego jak akwizycja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: llukasz Czy Lotnisko Chopina dba o pasażerów czy tylko ... IP: *.internetia.net.pl 24.08.12, 14:47 Proste pytanie. A gdzie ci panowie parkują? Parking na lotnisku do tanich nie należy. No chyba że mają karty abonamentowe dla pracowników? Resztę dopiszcie sobie sami ... Odpowiedz Link Zgłoś
michal747 Re: Czy Lotnisko Chopina dba o pasażerów czy tylk 24.08.12, 14:58 Nie mam wątpliwości, że gdyby ci panowie byli tylko kłopotem już dawno by sobie z nimi poradzono - panowie są najprawdopodobniej kłopotem który się opłaca. Odpowiedz Link Zgłoś
albwu Re: Czy Lotnisko Chopina dba o pasażerów czy tylk 24.08.12, 17:50 Gdzie parkują ? Zauważcie, ze w drugim rzędzie zawsze stoi sporo samochodów (pomimo zakazów parkowania) i nikt sie ich nie czepia. A spróbujcie sami tam stanąc na chwilę ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Podróżnik Czy Lotnisko Chopina dba o pasażerów czy tylko ... IP: *.mi.gov.pl 24.08.12, 14:49 Dziennikarz faktycznie rodem z współczesności - goracy temat, jakość niska, warsztat żaden. Takie czasy... Ale ale... skąd wziął Prezesa lotniska warszawskiego"???? Nie ma takiej funkcji przecież. I to są opiniotwórcze media... Smutne zaiste. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jo. Re: Czy Lotnisko Chopina dba o pasażerów czy tylk IP: *.agora.pl 24.08.12, 16:19 >>>>> Dziennikarz faktycznie rodem z współczesności - goracy temat, jakość niska, warsztat żaden. Takie czasy... Ale ale... skąd wziął Prezesa lotniska warszawskiego"???? Nie ma takiej funkcji przecież. I to są opiniotwórcze media... Smutne zaiste. Urzędniku Ministerstwa Infrastruktury (łatwo cię rozpoznać po IP). Jestem kolegą redakcyjnym autora tekstu, który opisuje mafię lotniskową. Jeśli tylko to w tej sprawie cię przejęło, że funkcja Michała Marca to dyrektor a nie prezes Lotniska Chopina, to ja nie mam większych złudzeń, że problem naciągaczy zostanie pozytywnie załatwiony. Przyzwolenie na jej działalnośc, która kompromituje Polskę w oczach przyjezdnych od pierwszych chwil po wylądowaniu w Warszawie jest, jak widać, duże. Będzie jeszcze o czym pisać. Odpowiedz Link Zgłoś
realestate1 Re: Czy Lotnisko Chopina dba o pasażerów czy tylk 24.08.12, 16:40 Bravo agora Agora.pl kontra mi.gov.pl wynik 1:0 a teraz co do meritum Proste dwa pytania. 1 A gdzie ci panowie parkują? Parking na lotnisku do tanich nie należy. No chyba że mają karty abonamentowe dla pracowników? 2. W trakcie euro 2012 taksisb nie było, ktoś do nich przyszedł powiedział wiecie rozumiecie, dla naszegow spolnego dobra weźcioe urlop na 2 tygodnie, i oni sie posłuchali i wstydu nie było...Resztę dopiszcie sobie sami ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asdfg Re: Czy Lotnisko Chopina dba o pasażerów czy tylk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.08.12, 20:57 > Urzędniku Ministerstwa Infrastruktury Owned :) Odpowiedz Link Zgłoś
pboecker Przeciez to Polska nie Niemcy. 24.08.12, 14:51 Gdzie by sie czlowiek nie obejzal zlodziejstwo i lapowkarstwo,choc napewno mniej niz kiedys. Polak ma we krwi kombinatorstwo itp,oby tylko przetrwac,ale jakimi srodkami i co bedzie potem juz niewazne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ABeCe postawic budke korporacji i placic w niej za kurs IP: 159.153.156.* 24.08.12, 14:58 Na niektorych lotniskach funckcjonuje rozwiazanie ze jest budka korporacji taksowkowej, w ktorej oplaca sie przejazd do zadanej stefy. Po oplaceniu odbiera sie voucher, ktory nalezy wreczyc taksowkarzowi, ktoremu nie placi sie zadnych pieniedzy. czemu nie wprowadzic czegos takiego u nas. ponadto w Warszawie jest istny burdel jesli chodzi o kolejki do taksowek. Normalnie powinno to dzialac tak, ze stoi sznur taksowek i kolejka ludzi i bierze sie zawsze pierwsza taksowke. W Warszawie calkowita wolna amerykanka, ludzie w kolejce nie chca stac mimo, ze teraz nawet lotnisko postawilo barierki aby nadac ksztalt kolejce, a i taksowkarze gdzies z peletonu gdy wchodzi do nich klient nie powiedza aby przejsc do pierwszej taksowki. Mamy niestety sredniowiecze. Ale taka kultura ludzi. Byle szybciej, byle zarobic. pal licho kolejka i jakiekolwiek zasady. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: IstRedT Czy Lotnisko Chopina dba o pasażerów czy tylko ... IP: *.idg.com.pl 24.08.12, 15:00 banda nieudaczników... nie dać nierobom spokoju - aż w końcu coś z tym zrobią Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: frequent flyer Czy Lotnisko Chopina dba o pasażerów czy tylko ... IP: *.home.otenet.gr 24.08.12, 15:00 No..... che che che, a widzieliscie zakazane twarze tych Panow z ochrony lotniska? Wygladaja jakby sami patrzyli gdzie by tu na lewo zarobic albo cos wypic za filarem, nurki zwykle. Oni maja "interweniowac"? Buchachachacha... A taxi-mafia? Zakaz akwizycji przeciez jest => przesluchanie nagabywanych => potwierdzanie akwizycji => kara za akwizycje... i tak dzodziennie + obowiazkowa kontrola samochodow np na Zwirki z zapewnieniem dla klienta np: "kontrola potrwa okolo 1/2 godziny, zyczy Pan sobie wezwania innej (rekomendowanej) taksowki? Kto sobie nie zazyczy wiedzac ze 1/2 godz w plecy? Odpowiedz Link Zgłoś
lled Czy Lotnisko Chopina dba o pasażerów czy tylko ... 24.08.12, 15:05 zawsze gdy laduje w warszawie i musze wziasc taksi to najpierw sie pytam ile mniej wiecej bedzie kosztowal kurs. zawsze dostaje taka sama odpowiedz od taksowkarzy stojacych przy przylotach. 35-40zl pod marriott przy dworcu centralnym. w nocy gdy wracam z hotelu na lotnisko to tez sie pytam kierowcy ile kurs bedzie kosztowal. nigdy mi nie powiedzieli ze wiecej niz 50zl. (nawet w nocy). ci ktorzy mowia ze tak jest na wszystkich lotniskach na swiecie, grubo sie myla. tak jest tylko na lotniskach krajow trzeciego swiata. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: poganin brawa dla pracownków lotniska IP: *.denko.com.pl 24.08.12, 15:14 Zwłaszcza tych z PR, większych debili jeszcze nie widziałem, kto was tam ku... zatrudnił???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abc Czy Lotnisko Chopina dba o pasażerów czy tylko ... IP: *.fucio.net 24.08.12, 15:32 Tylko pogratulować zatrudnienia PR'owca, która tak wk....ł dziennikarza :) Odpowiedz Link Zgłoś
czarnaowca.3 co za paranoja... 24.08.12, 15:36 oczywiscie ze na calym swiecie sa oszusci i bandyci tak jak wszedzie sa naiwni... lotniska moga sobie poradzic z mafia-taxi jesli chca i im zalezy na tym aby pasazer byl bezpieczny... na przyklad w kapsztadzie na lotnisku przy wyjsciu jest dobrze oznaczony kiosk w ktorym zamawia sie taksowke...nie dosc tego...jest sie niemal za reke doprowadzanym do postoju przez sympatycznego pracownika lotniska i odjezdza sie bezpicznie i bez narazania sie na nagabywanie oszustow... mozna? mozna jesli sie chce...!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
cracovia.figiel Czy Lotnisko Chopina dba o pasażerów czy tylko ... 24.08.12, 15:45 Przecież Bufetowa nie pozwoli Kolegom z Taksówkowej mafii krzywdy zrobić, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ytst Re: Czy Lotnisko Chopina dba o pasażerów czy tylk IP: *.31.96.127.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 24.08.12, 21:34 Powiedz mi, misiu o małym rozumku, co ma Bufetowa (chodzi Ci pewnie o H. Gronkiewicz-Waltz) do lotniska? Odpowiedz Link Zgłoś