Gość: antydebil nieustajacy burdel proponuje na IP: *.proxnetwork.com 01.09.12, 18:54 czerskiej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszkaniec "Cisza nocna od 24 do 7". Stolica chce imprez? ... IP: *.dynamic.chello.pl 01.09.12, 18:56 Strefy "zabawy" są potrzebne w każdym mieście. Z drugiej jednak strony każdy właściciel mieszkania/domu ma prawo do spokoju i wypoczynku i to nie tylko po 22. Myślę, że potwierdzi to każdy (nawet najbardziej zagorzały zwolennik imprez), kto będzie nawet przez kilka dni (maksymalnie kilka tygodni) zmuszony mieszkać w sąsiedztwie miejsca, gdzie trwa nieustanna impreza lub cały czas jest inny hałas. Nie rozumiem postulatów, aby ci, którym przeszkadza taki hałas przenosili się w inne miejsce. Ciekawe co powiedziałyby osoby głoszące takie hasła, gdyby usłyszały taki argument od imprezującego sąsiada? Podsumowując: to władze samorządowe powinny zadbać o wyznaczenie stref bez ciszy nocnej, ale tylko w takich miejscach, gdzie w pobliżu nie ma mieszkań (albo gdy wykupi mieszkania w pobliżu lub w inny sposób dogada się z ich właścicielami). W Warszawie jest wiele takich miejsc, gdzie hałas nie przeszkadzałby mieszkańcom. Problem co najwyżej pozostaje na Starówce, ale tam też chyba właścicielem większości lokali mieszkalnych jest m.st. Warszawa, więc też można spróbować rozwiązać tę kwestię. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mm Re: "Cisza nocna od 24 do 7". Stolica chce imprez IP: *.51.10.148.smlw-legionowo.pl 01.09.12, 19:47 Ale w jaki sposób próbować rozwiązać? Jaka propozycja ma sens? Odpowiedz Link Zgłoś
penible4 Proponuję zachowywac sie odpowiednio do pory dnia. 01.09.12, 21:10 W ciagu dnia , gdy wokól jest wyszy poziom szumu - bo nakładaja sie na siebie rózne dźwieki funkcjonującego miasta - można mieć np. głosniej właczony telewizor. ale gdy ten sam pozim głośności ustawisz o godznie 23.00 - obudzisz sąsiadów. Zatem - myslec o tym jak nie przeszkadzać innym! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktosik "Cisza nocna od 24 do 7". Stolica chce imprez? ... IP: *.dynamic.chello.pl 01.09.12, 19:27 wychodzi na to ze "robol" który wstaje na 5-6 rano do pracy nie ma prawa sie wyspac bo szlachta z korporacji chce ciszy nocnej od 24... korporacyjne państwo/chamstwo nie liczy sie z innymi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kooko A może stopery? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.09.12, 19:48 A może jesli Panstwu hałas przeszkadza trzeba zainwestowac ok 2zł w stopery do uszu!? Takie miejsca są potrzebne młodzież ma się ghdzie wyszumiec pod wgledna kontrola a nie biegają demolują miasto itp, Po za tym trzeba byc idiota zeby kupujac meiszkanie w centrum liczyc na cisze i spokoj chcecie zeby o 22 nic sie nie dzialo w miesice bo do tego dązycie no do cholery ciężkej nie popadajmy w paranoje wiadomo mozna zaostrzyc normy ale nieraz domowki ktore sami organizujecie albo wasi sąsiedzi sa bardziej uciazliwe! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: starsza Większość jest za ciszą nocną. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.09.12, 20:33 Również większość Europy. W krajach Europy Zachodniej kluby - jak możesz poczytać w komentarzach, jeśli sam nie doświadczyłeś - są wyciszane tak, że można szaleć do białego rana i nikomu z sąsiedztwa nie przeszkadzać. Do tego ludzie wychodzący w godzinach ciszy nocnej z klubów nie drą się na całe gardła, ale zachowują się cicho i rozmawiają szeptem lub półgłosem, żeby nie przeszkadzać śpiącym. W ten sposób właśnie osoby bawiące się przejawiają szacunek do potrzeb innych. Odpowiedz Link Zgłoś
penible4 na basy nie pomoga stopery! 01.09.12, 21:12 a we mnie niskie dźwieki wywołuja agresję! wiec nie proponuj mi stoperów. Niech zwolennicy głosnej muzyki słuchaja jej przez słuchawki :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotr Re: A może stopery? IP: *.116.234.173.lapy234.tnp.pl 02.09.12, 14:07 Widzę, że od hałasu IQ spada do zera. Nauczyć się pisać poprawnie. Interpunkcja nie boli. Zainwestuj w słownik. I jeśli dla Ciebie dobra zabawa to darcie ryja i głośników, to sam/sama zainwestuj w dźwiękoszczelne ściany. Odpowiedz Link Zgłoś
wwojtek9 Re: A może stopery? 02.09.12, 18:04 Gość portalu: kooko napisał(a): > A może jesli Panstwu hałas przeszkadza trzeba zainwestowac ok 2zł w stopery do > uszu!? Ja raczej zainwestuję w knebel.... Po za tym trzeba byc idiota zeby ku > pujac meiszkanie w centrum liczyc na cisze i spokoj Trzeba być idjotą i debilem, zeby nie wiedzieć, iż 90% mieszkańców nie kupowało tych lokali na wolnym rynku, tylko dopstało na nie przydział i nie miało możliwości wyboru. chcecie zeby o 22 nic sie n > ie dzialo w miesice bo do tego dązycie no do cholery ciężkej Tak dążymy do tego by w sterefie zamieszkania była cisza i spokój i TAK BĘZIE !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: na buca jak wyglada ten leming IP: *.31.2.170.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 01.09.12, 19:53 cieszy brak poparcia dla inicjatywy knajpy i gazety gewu. bravo co sie sypie w leimngradzie. nie udalo sie podatny grunt sie zawalil. tylko 149 lubie to bughahhahahhaha a taka kampania w obronie busy. nawet zaangazowna leniwych radnych i żulio aktorow. wiesniaki pamietajcie nowoczesne miasto to nie maisto lezakow . w krakowei nikt nie majstruje przy ciszy nocnej po prostu krakow ma klimat miasta turystycznego warszawa to kolchoz z sylwestrem pod gwiazdami z lemingami w korpo. Odpowiedz Link Zgłoś
wesus "Cisza nocna od 24 do 7". Stolica chce imprez? ... 01.09.12, 20:00 Ciężko harujący ludzie w tygodniu nie chleją nocami Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tirinti "Cisza nocna od 24 do 7". Stolica chce imprez? ... IP: *.acn.waw.pl 01.09.12, 20:00 Proponuję wprowadzić strefy bez ciszy nocnej na Kabatach, Białołęce i Miasteczku Wilanów. Bo większośc tych imprezowiczów tam właśnie mieszka i u siebie chcą ciszy nocnej a nawet nie chcą rozbudowy Tesco na Kabatach bo im by przeszkadzali ludzie z sąsiednich osiedli. Ale sami to chcą sobie imprezować pod czyimś oknem. W korporacjach to się pracuje od 9 i trzeba sięwcześniej wyspać. No ale hipsterzy sobie w nocy imprezują a w pracy są nieprzytomni... a później zdziwienie, że nikt im nie chce zapłacić więcej niżminimalną pensję. Odpowiedz Link Zgłoś
cucurucu Re: "Cisza nocna od 24 do 7". Stolica chce imprez 01.09.12, 20:01 Tak jest! Slugusy korporacyjne niech sobie urzadzaja bibki w siebie w domach, ktore splacac beda do obsranej smierci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wesoły A niech spada szczur korporacyjny. IP: *.compower.pl 01.09.12, 20:17 W głowie tylko dziwki, koks i chlanie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: korporata Klub dla undergroundowych korporatów? :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.09.12, 20:41 Powiśle to super miejsce, ale co mają do tego ludzie z korporacji ?!?!?!? Jak to klub dla ludzi z korporacji, to ja dziękuję. A może to dla ludzi z korporacji, którzy nienawidzą swoich korporacji ... ? :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Basior "Cisza nocna od 24 do 7". Stolica chce imprez? ... IP: *.multi.internet.cyfrowypolsat.pl 01.09.12, 20:58 Ludzie z korporacji...................., a takich jest najwięcej w dużych miastach, kończą pracę o 18. Zanim wrócą do domu, ogarną się, jest 21 - wtedy mogą wyjść na miasto....... Wygląda na to iż cała Stolica to Ludzie korporacji............ I poza korporacjami nikt inny w Warszawie nie mieszka i nie pracuje. A ja wiem iż biedni Warszawiacy gnają rano na 6-tą, do roboty aż się kurzy. I ten Pajac tego pod uwagę nie bierze, że im przydał by się też kilkugodzinny sen. Co za Tuman z ptasim móżdżkiem. A na dodatek te Debile z tego Portalu sondaż se urządzają. Oni też nie wiedzą o tym iż tramwajarze, sprzedawczynie sklepowe, hutnicy, piekarze i pracownicy produkcyjni z zakładów przemysłowych, służby miejskie, kierowcy autobusów, ciężarówek i tysiące innych Ludzi pracujących w przemyśle, usługach i prywatnych firmach budzi się rano o 5-ej , lub wcześniej by do pracy zdążyć. I Oni Debile sondaż do 7-ej godziny robią. Niby dla Kogo? Pytam. A CÓŻ STOI NA PRZESZKODZIE BY PRACOWNICY KORPORACJI WYPOCZĘCI i OGARNIĘCI O 6-EJ RANO SIĘ ZRYWALI SIĘ Z ŁÓŻEK I WYRUSZALI NA POWIŚLE WÓDĘ CHLAĆ? Co? Nie było by to sensowniejsze? I nikomu by nie przeszkadzali. A nie jak te Debile ciszę nocną do 7-ej se urządzają, bo o 7-ej to już przynajmniej pół miliona Warszawiaków jest przy stanowiskach pracy. Odpowiedz Link Zgłoś
penible4 Genialne! Że też na to nie wpadłam! 01.09.12, 21:14 Niech chlają od 6.00 a potem do korporacji! Odpowiedz Link Zgłoś
penible4 Brak mi tu opinii specjalistów. 01.09.12, 20:59 Tych zajmujacych sie słuchem, zdrowiem psychicznym w kontekście nadmiernego hałasum, czy też hałasu z dużą ilością nieksich dźwieków. Istnieje pojęcie "zanieczyszczenie hałasem" i dziwię się, że redaktorzy nie poprosili nikogo ze specjalistów o zdanie na temat ilości decybeli, wysokości emitowanych głosno dźwięków, ich wpływu na człowieka i zwierzeta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszkaniec Re: "Cisza nocna od 24 do 7". Stolica chce imprez IP: *.opera-mini.net 01.09.12, 21:09 Chcesz mieć strefę bez ciszy nocnej to w czym problem?. Należy pisemnie wystąpić z wnioskiem do władz miasta na udostępnienie za mistem jakiejść łąki, czy pastwiska z daleka od domów i tam możesz drzeć ryja do woli i bez ograniczeń czasowych. Możesz nawet chlać gorzałę do upadu i posrania się w czym nikt ci przeszkadzać nie będzie, ale jak będziesz zakłócał spokój w nocy ludziom, którzy chcą wypocząć to oberwiesz po ryju. Szukasz to znajdziesz. Odpowiedz Link Zgłoś
penible4 nie pomyślałeś 01.09.12, 21:15 o lokalnej faunie:-( Ale może wilki odgryza im tyłki???? Odpowiedz Link Zgłoś
mefissto "Cisza nocna od 24 do 7". Stolica chce imprez? ... 01.09.12, 21:40 Jesli komus nie pasuje miejski gwar to jaka cholere mieszka w miescie. Ja mieszkam w cichej i spokojnej dzielnicy bo taki byl moj wybor. Mieszkalem samym centrum i nie mialem gdzie zaparkowac a teraz komunikacja moge w 10 min dojechac do centrum, gwar nigdy mi nie przeszkadzal skoro swiadomie tam mieszkalem. A wychowalem sie przy jednej z bardziej ruchliwych ulic w Warszawie i co mialem strzelac do tramwajow samochodow, autobusow. A jak na starosc bede chcial zeby kogut mnie budzil to wyprowadze sie jeszcze dalej na wieksze peryferia. Nie chodze po klubach co weekend ale jak mnie najdzie to chce miec gdzie sie pobawic dluzej niz do 22. 8-24 to bylo by OK, bo niektorzy nie musza wstawac o 6 rano. A szczanie po krzakach to juz kwestia kultury i z tym sie powinno walczyc. Odpowiedz Link Zgłoś
wwojtek9 Re: "Cisza nocna od 24 do 7". Stolica chce imprez 02.09.12, 18:52 mefissto napisał: > Jesli komus nie pasuje miejski gwar to jaka cholere mieszka w miescie. Ja miesz > kam w cichej i spokojnej dzielnicy bo taki byl moj wybor. Wyobraż sobie, iż w rejonie dworca Powiśle też była cicha i spokojna dzielnica! Ciekawe co byś teraz powiedział, gdyby Twój sąsiad urządził na swojej posesji dyskotekę? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bromba_bez_glusia Re: "Cisza nocna od 24 do 7". Stolica chce imprez IP: *.adsl.inetia.pl 01.09.12, 21:50 No i powiedz mi chłopie czemu jesteś taki agresywny? Małego siusiora masz czy co? Obraziłam kogokolwiek swoją wypowiedzią? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sebpl Choćby Dubrowska ... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.09.12, 09:17 Choćby Dubrowska przeczytała publicznie choć jedną książkę, to i tak nie zmieni faktu, że chamstwo w mieście się nie przyjmie. Możesz "Głosie Blumsztajna" sobie ten temat odpuścić. Wiem co mówię. Odpowiedz Link Zgłoś
misiu-1 "Cisza nocna od 24 do 7". Stolica chce imprez? ... 03.09.12, 11:26 > - Cisza nocna od 22 do 6 została wymyślona w poprzedniej epoce. Teraz ludzie, np. > pracujący w korporacjach, a takich jest najwięcej w dużych miastach, chodzą do pracy na > godz. 9, nie na > 7, i kończą o 18 To niech zaczną chodzić na 7:00. Dzieci wciąż chodzą do szkół na 8:00, muszą się dobrze wyspać i to jest znacznie ważniejsze niż to, żeby słoiki z korporacji mogły się zabawić. Odpowiedz Link Zgłoś
honza-1964 w jakiejs starej kopalnii 04.09.12, 08:14 kilkaset metrow pod ziemia. Niech tam halasuja. W nocy chce spac! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mixer Re: "Cisza nocna od 24 do 7". Stolica chce imprez IP: *.dynamic.chello.pl 04.09.12, 08:25 "Ludzie z korporacji" - ubawiłem się. Raczej zblazowana i dekadencka bananowa młodzież z nadmiarem gotówki od bogatych rodziców która za dużo w życiu się nie napracowała. Prawdziwi "ludzie korporacji" rano wstają do roboty, ciężko zasuwają cały dzień aby tatusiowie tych pijaków mieli kasę na ich balangi i w ciągu tygodnia ani im w głowie chodzenie do "klubów". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Salvator "Cisza nocna od 24 do 7". Stolica chce imprez? ... IP: *.dynamic.chello.pl 04.09.12, 08:28 ....Uważam że w całej Warszawie powinna być zniesiona cisza nocna , bo to stolica , okno na świat , drzwi do europy , obraz naszego społeczeństwa. Przecież wszyscy co wieczór pijemy wódkę, wino ( marki wino ) , piwo i bawimy się doskonale. Jesteśmy pracownikami korporacji i musimy gdzie sobie poszaleć więc dlaczego nie w Warszawie . Co mnie obchodzi jakiś tam człowieczek który chce akurat spać . Niech bawi się ze mną jak go na to stać. Jak ich nie stać to zrobimy dla nich obozy w których powinni mieszkać , albo rezerwaty. My pracownicy korporacji mamy wszystkich w dooopie, bo się bawimy.... . Właśnie sprawdziłem komputery w mojej firmie i kilku ... korporacyjnych ... będzie miało czas poszaleć z piwkiem i winiusiem na powiślu i to na stałe ( tak żarliwie byli za powiiślem ,że praca była im przeszkodą ) . Życzę miłego dnia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotr "Cisza nocna od 24 do 7". Stolica chce imprez? ... IP: 195.182.9.* 04.09.12, 08:36 Wywody Pana Norberta są co najmniej naiwne, o ile nawet nie głupie. Świadczą o całkowitej nieznajomości funkcjonowania człowieka, niezwiązanego zawodowo z nocną knajpą. Otóż człowiek zatrudniony w korporacji, gdy wróci do domu jest godzina raczej koło 20 niz 18, ma za sobą średnio 10 godzinny dzień pracy, i marzy tylko o tym by się umyć i pójść spać w ciszy i spokoju. Musi niestety jeszcze "pożyć" z z partnerem/partnerką i dziećmi o ile je posiada. Dodatkowo należy uznać przeprowadzenie analogii między hałasem klubu a hałasem transportu publicznego za kompletnie chybione. Cały wywód wskazuje na brak szacunku dla ludzi o odmiennym zapatrywaniu na życie (aż trąci pogląd, że miasto służyć ma zabawie garstki kosztem mieszkańców, którzy kreowani sa na podstarzałych furiatów) i nieznajomość prawa (od wielu juz lat nie ma czegoś takiego jak koncesja na sprzedaż alkoholu, co Pan współwłaściciel lokalu powinien jednak wiedzieć) i zasad współżycia społecznego. Odpowiedz Link Zgłoś
zegrz "Cisza nocna od 24 do 7". Stolica chce imprez? ... 04.09.12, 08:43 Co za stek bzdur. To nie miasto (i jego mieszkańcy) ma się dostosować do jakichś korporacji, tylko firmy działające w mieście mają się dostosować do lokalnych zwyczajów. A w Warszawie od lat zwyczajowo pracuje się od 8 do 16 (poza handlem oczywiście). Po powrocie do domu spokojnie o 18 można iść na miasto i jest sporo czasu. Jeśli pracownikom korporacji przeszkadzają godziny pracy w jakich pracuję to niech je zmienią. To chyba prostsze niż to co proponują. I nie zdziwił bym sięgdyby okazało się że w warszawie "korporacyjni" stanowią kilka-kilkanaście procent mieszkańców (licząc ich razem z ich rodzinami). Zgadzam się tylko z jednym - godziny "ciszy nocnej" możnaby nieco przesunąć np. od 23 do 7 rano. Odpowiedz Link Zgłoś
zagonczyk_jaremy Jestem świeżo po wizycie w ZOO, tam taki w klatce 04.09.12, 08:45 siedział, a na lewym brzegu Wisły knajpę prowadzi! Proponuję, by przenieść małpie wrzaski na ich miejsce - do ZOO i nie zapomnieć o dostawach świeżych bananów. Wsiochy won z Miasta! Odpowiedz Link Zgłoś
marsyas "Cisza nocna od 24 do 7". Stolica chce imprez? ... 04.09.12, 08:47 "nie gramy muzyki na zewnątrz po 22, goście są wściekli" Nie wierzę, żeby goście z tego powodu byli "wściekli". Mnie muzyka, szczególnie głośna, w lokalach irytuje, bo nie można porozmawiać z kumplami. Rozumiem jednak, że niektórzy goście chętnie muzyki słuchają podczas picia, ale nie wierzę, że z powodu braku muzyki na zewnątrz są wściekli. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zyzio Strefa rzygowin: Czerska, Przyjaciół, fort Modlin IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.09.12, 08:49 Dlaczego w strefach bez ciszy Agora nie uwzględniła okolicy swojej siedziby (Czerska), albo alei Przyjaciół (miejsce zameldowania naczelnego GW)? A może by tak zrobić strefę bez ciszy w forcie Modlin. Niech knajpiarze i ci co chcą tam mieszkać w hałasie i rzygowinach wykupią ten fort. Odpowiedz Link Zgłoś