Dodaj do ulubionych

Kranówka brązowa jak herbata. Tysiąc mieszkań b...

IP: 94.42.201.* 10.09.12, 12:42
Panu Bugajowi niedługo nos wyrośnie na pół metra do przodu.
Nowe (no prawie 8 lat i 4) po drugiej stronie Prymasa przy Zawiszy mają identyczny problem od kilku lat. Więc niech MPWiK nie łże tylko niech wymieni skorodowane rury z lat 50-tych i starsze które tam wodę doprowadzają.
Obserwuj wątek
    • Gość: Rozumski Re: Kranówka brązowa jak herbata. Tysiąc mieszkań IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.09.12, 12:47
      Potwierdzam.

Mieszkam w stosunkowo nowym bloku przy ul. Zawiszy i też od czasu do czasu
      walczymy z żółtą wodą.
      • Gość: zuza Re: Kranówka brązowa jak herbata. Tysiąc mieszkań IP: 80.50.231.* 10.09.12, 13:16
        przy magistrackiej woda nie jest może tak żółta ale śmierdzi.
        • Gość: antek Re: Kranówka brązowa jak herbata. Tysiąc mieszkań IP: *.acn.waw.pl 10.09.12, 13:58
          Plocka przy Wolskiej -stosunkowo nowe bloki spoldzielni STROP tez walcza z wodociagami o jakosc wody.Moze nie jest az tak dramatycznie brazowa jak ta ze zdjecia,ale do krysztalu to jej tez sporo brakuje.Ten gosc z wodociagow to klamca-nalezy go zlustrowac
    • Gość: Ewa Michalak Kranówka brązowa jak herbata. Tysiąc mieszkań b... IP: *.devs.futuro.pl 10.09.12, 14:29
      Ja mieszkam na Ursynowie, os.Natolin od przeszło 2 tygodni woda jest żółta, w Spółdzielni Wyżyny nie znają odpowiedzi dlaczego tak jest wysłali podobno 2 pisma do MPWiK ale nie dostali odpowiedzi.Zadzwoniłam dzisiaj do MPWiK ale nie mogą mi udzielić żadnych informacji ponieważ nie jestem stroną w sprawie???? Może jest ktoś kto mieszka na Natolinie i np zna odpowiedz na to pytanie...
      • Gość: kiza Re: Kranówka brązowa jak herbata. Tysiąc mieszkań IP: *.dynamic.chello.pl 10.09.12, 15:07
        Nie martw się, ja mieszkam na Imielinie, woda żółta od kilku tygodni. Dziecko ma aż wstręt do kąpieli wieczornej. Ubrania nawet nie powiem jakie po praniu w takiej wodzie... no ale kogo to obchodzi?
      • Gość: natolinka Re: Kranówka brązowa jak herbata. Tysiąc mieszkań IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.09.12, 15:08
        Ja też z Natolina z Belgradzkiej. Żółtą wodę u nas we wspólnocie miewaliśmy co jakiś czas, głównie wieczorami, ale od około miesiąca żółta mnie lub bardziej (jak owa herbata) woda jest codziennie i to niezależnie od godziny... Aż się boję w tym malutkie dzieci kąpać. A Przedsiębiorstwo ma to w nosie?!
    • Gość: andel też tak miałem IP: *.dynamic.chello.pl 10.09.12, 14:47
      Mi taka leciała przedwczoraj. To już któryś raz z rzędu. Mieszkam w Śródmieściu.
    • Gość: yaro Mokotów, Al.Niepodległości - taki sam syf leci IP: *.dynamic.chello.pl 10.09.12, 20:14
      średnio raz w tygodniu. Ostatnio przez cztery dni.
    • Gość: Mirek A u mnie problem rozwiązali IP: 89.72.131.* 10.09.12, 23:35
      Mieszkam na Woli (ul.Monte Cassino).Dawniej kilka razy w tygodniu,często w nocy, przyjeżdżało pogotowie MPWiK płukać instalację.Obiecywali remont .Teraz nie przyjeżdża, a woda czysta.Jak to zrobili?Otóż wykopali rów między zaworem wody a najbliższym kanałem burzowym.Do zaworu podłączyli rurę(na oko jakieś pół cala) doprowadzili do kanału i zasypali.Woda leje się 24h i instalacja czyści się sama, tylko cena wody rośnie.Wydaje mi się że ktoś w MPWiK powinien polecieć ze stanowiska za takie "remonty"
      • Gość: melisandrea Re: A u mnie problem rozwiązali IP: *.home.aster.pl 17.09.12, 10:13
        U nas na Woli też woda nie była najczystsza jeśli chodzi o kolor, wzywaliśmy mpwik ale wszytsko posprawdzali i do głównego wodociągu woda była ok. Problemem okazały się nasze rury, które niestety pamiętają chyba pierwszego właściciela bloku jeszcze...tuż po wojnie;) Piszę, bo może ktoś będzie miał podobny problem, warto sprawdzić stan instalacji, który właśnie może wpływać na kolor wody.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka