Dodaj do ulubionych

Bulwary wiślane zaczną się zmieniać przed zimą

26.09.12, 13:22
beton, beton, szkło?
Obserwuj wątek
    • Gość: __ Bulwary wiślane zaczną się zmieniać przed zimą IP: *.adsl.inetia.pl 26.09.12, 13:53
      Najpierw miłe dojście przez obsikane przejście pod wisłostradą, a potem jeszcze milsza przechadzka po betonowej pustyni wśród huku pędzących aut. Jak zachęcająco. Nie mogę sobie wyobrazić jak pogodzić bulwar z 6 pasmową przelotówką. Po prostu nie mogę.
      • Gość: pawel319 Re: Bulwary wiślane zaczną się zmieniać przed zim IP: *.static.chello.pl 26.09.12, 13:59
        pojedź sobie do paryża czy londynu, tak jakoś to pogodzili
        • Gość: __ Re: Bulwary wiślane zaczną się zmieniać przed zim IP: *.adsl.inetia.pl 26.09.12, 14:34
          Niby tak. Ale w Paryżu tranzyt idzie obwodnicą, a nie przy bulwarze.
          Poza tym zobaczymy. Po prostu ja w to jakoś nie wierzę, ale zobaczymy.
    • Gość: fajnie fajnie, ze pomysleli ze mozna tam zaparkować IP: *.128.33.188.static.cdpnetia.pl 26.09.12, 15:17
      ale oczywiscie wszyscy będą tam sprawnie dojezdzać ZTM i 2 linia metra.
    • Gość: patoLOG Wygrała firma z najniższą ceną i doświadczeniem IP: *.lot.pl 26.09.12, 16:06
      żeby było wiadomo jak czytać takie zdanie: wygrała firma z najniższą ceną i (najniższym) doświadczeniem. Oczy wiście doświadczenia nie mierzy się w wysokościach a raczej w ilościach (największy/najmniejszy) ale kogo na Czerskiej to interesuje...
    • allysum Bulwary wiślane zaczną się zmieniać przed zimą 26.09.12, 16:19
      Tyle BETONU?!!!
      Już zaczęli pozbywać się drzew wzdłuż bulwaru. Nad Wisłą zamiast zielonego deptaku będzie pustynia!
      Cholera, przekształcą przestrzeń na zurbanizowaną i zabiorą mi wszystkie miejsca w mieście, którymi lubiłam spacerować.
      • ppzaw Re: Bulwary wiślane zaczną się zmieniać przed zim 27.09.12, 13:29
        allysum napisała:

> Tyle BETONU?!!!
        Dlatego nietkóre miasta mające betonowe bulwary z zazdrością patrzą na zielone brzegi innych miast.
      • Gość: Max Re: Bulwary wiślane zaczną się zmieniać przed zim IP: *.warszawa.vectranet.pl 03.10.12, 01:40
        Zielono masz po drugiej stronie wisly - tam sobie pospacerujesz
    • Gość: shivs Bulwary wiślane zaczną się zmieniać przed zimą IP: *.adsl.inetia.pl 26.09.12, 16:35
      droga rowerowa na wysokości wisłostrady ?! chyba ktoś na głowę upadł !!! najprzyjemniejsze w jeździe bulwarem wiślanym jest właśnie to, że NIE jedzie się obok smrodzących samochodów !!! co za kretyn to wymyślił ?! kolejny projektant oderwany od rzeczywistości, do cholery !!! a co z przedłużeniem ścieżki koło zbiornika osadowego przy Czerniakowskiej, tak żeby można było jechać wzdłuż rzeki od centrum aż do Wilanowa i dalej ?
      • allysum Re: Bulwary wiślane zaczną się zmieniać przed zim 26.09.12, 17:05
        A co się dziwisz? Przecież każdy wie, że rowerem najlepiej pomyka się wśród spalin, żeby lepiej "dotlenić" organizm podczas ruchu.
        Zresztą, powiedział onegdaj Marek Woś, rzecznik prasowy Zarządu Dróg Miejskich: "Warszawa to nie wieś, żeby po niej żeby po niej rowerem jeździć" - dlatego zapomnij o ścieżce do Wilanowa. W ogóle o wszelkich przyjaznych rowerzyście ścieżkach.

Ja, jako architekt krajobrazu z wykształcenia, zawsze preferowałam projekty "organiczne" - z dużą ilością zieleni, tak, by ludzie mogli odpocząć od huku i spalin (i zawsze moje projekty były nisko oceniane, a chwalono takie surowe o charakterze "industrialnym"). To, co zaproponowali nad Wisłą to jakiś wąwóz betonowy, z murem po jednej stronie i brakiem dostępu do wody z drugiej, i jednym krzaczkiem na środku, który będzie, jeśli się przyjmie.

Brak szpaleru zieleni odgradzającej od Wisłostrady, brak trawników, na których można by się położyć. Ścieżka, jak słusznie mówisz, tuż przy ulicy. Krótko mówiąc: patelnia, śmierdzielnia i urbanistyczny ściek.
        • Gość: shivs Re: Bulwary wiślane zaczną się zmieniać przed zim IP: *.adsl.inetia.pl 26.09.12, 22:53
          droga allysum - miło mi, że ktoś myśli podobnie. niestety do zmiany mentalności decydentów jeszcze daleko. pozostaje robić swoje i się nie poddawać. ja w każdym razie nie planuję jeździć przy wisłostradzie, nawet gdyby ścieżka była pozłacana. mam nadzieję, że znajdę zrozumienie wśród spacerujących, którzy chętnie podzielą się z rowerzystami chodnikiem :) peace
          • Gość: Rybek Miro & corp. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.09.12, 13:21
            Chyba to Ci się nie uda, bo HGW POstawi odział straży miejskiej do pilnowania swoich nowych bulwarów i wlepiania mandatów wszystkim tym, którzy się nie podobają władzy PRL 2.0 z zachowania.
    • zalobanarodowa Bulwary wiślane zaczną się zmieniać przed zimą 26.09.12, 17:03
      A na drugim brzegu zostanie syf i malaria już do końca świata.
    • zalobanarodowa Re: Bulwary wiślane zaczną się zmieniać przed zim 26.09.12, 17:09
      Zrobią drugi pasaż wiecha.
      • Gość: justa Re: Bulwary wiślane zaczną się zmieniać przed zim IP: *.dynamic.chello.pl 26.09.12, 20:29
        szkoda drzew - wszystkie wycięli, nic nie zostalo :(
      • Gość: belf Re: Bulwary wiślane zaczną się zmieniać przed zim IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.09.12, 21:45
        Nie, zrobią pierwszy pasaż WIOCHA!
    • snowbird1 Mam juz dosyc trolli na forach 27.09.12, 02:18
      Rzygac sie chce. Wybaluszcie galy to zobaczycie duzo drzew, kretyni.
      • Gość: k-x Re: Mam juz dosyc trolli na forach IP: *.warszawa.vectranet.pl 22.10.12, 11:20
        gdzie idioto? byłeś nad Wisłą na wysokości St. Miasta?
    • Gość: Podatnik Bulwary wiślane a znajomi królika IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.09.12, 10:54
      W tej inwestycji chodzi o to by znajomi z Gdańska (Hydrobudowa Gdańsk) mogli zarobić ( co najmniej 123 mil. zł). Inną firmą wygrywającą w Warszawie przetargi to Transprojekt Gdański twórca najpaskudniejszych ekranów na Trasie Siekierkowskiej, złych oznakowań, a i czytelność węzłów pozostawia wiele do życzenia. Coś mi tu nieładnie pachnie. Warszawa ma 5 miliardów zł zadłużenia i wiele pilniejszych inwestycji do wykonania, a my budujemy bulwary możliwe najdrożej (modułowe grodzie przeciwpowodziowe, które trzeba montować przed każdym wezbraniem Wisły) i w czasach kryzysu. Bulwary trzeba zmodernizować, ale można było to realizować w rozsądniejszym czasie i w taki sposób by minimalizować zniszczenia przez wysokie wody powodziowe.
    • Gość: Miro & Corp. drzewa na bulwarze już wycięte! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.09.12, 13:06
      Już wycieli stare drzewa na bulwarze :///
    • sportif Bulwary wiślane zaczną się zmieniać przed zimą 27.09.12, 20:23
      "Jednak do rozpoczęcia inwestycji upłynie jeszcze trochę wody w Wiśle."

jeszcze upłynie? i tak jest mało
    • Gość: Max Bulwary wiślane zaczną się zmieniać przed zimą IP: *.warszawa.vectranet.pl 03.10.12, 01:49
      Wreszcie coś tam zrobią. A ci co zawziecie ten projekt krytykują chyba nie widzieli tego betonu i brudnej szarości, która tam była. Wolałem spacerować drugą stroną wisłostrady, bo ta szarość i stopnie mnie denerwowały.
      Teraz przynajmniej bedzie cos nowego i swiezego. Jedyna rzecz, ktora powinni tam zrobic to taki tunel jak na torunskiej i byloby przyjemnie.
    • Gość: gość Bulwary wiślane zaczną się zmieniać przed zimą IP: *.dynamic.chello.pl 06.10.12, 08:31
      beton :( za mało drzew
    • Gość: zgadnij kto to? Bulwary wiślane zaczną się zmieniać przed zimą IP: *.dynamic.chello.pl 18.10.12, 09:59
      Ciekawe... słyszałem że w planach jest przedłużenie ogrodu pałacu królewskiego do samej Wisły i przeprowadzenie Wisłostrady pod ziemią... Chociaż po ciekawostkach powstałych przy budowie tak zwanej drugiej linii metra :P rozumiem, dlaczego ta wizualizacja tego pomysłu nie obejmuje... Niebawem warszawa stanie na palach...
    • Gość: k-x Bulwary wiślane zaczną się zmieniać przed zimą IP: *.warszawa.vectranet.pl 22.10.12, 11:18
      co ze ścieżką rowerową?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka