Dodaj do ulubionych

Jak dojechać

27.09.12, 19:55
Witam,
tak się składa, że w sobotę, 29, września muszę być w Warszawie.
W związku z tym 2 pytania.

1. Jak w obecnej sytuacji komunikacyjnej w stolicy, w miarę sprawnie dojechać do ronda Dmowskiego, jadąc od strony Gdańska (Łomianek). Zawsze jeździłem Wisłostradą i Alejami od mostu Poniatowskiego. Ale teraz tunel zamknięty. Jak wygląda więc najprostsza trasa alternatywna?

2. O której godzinie zaczyna się ów słynny "marsz" i jakimi ulicami przejdzie?
Chciałbym uniknąć bezpośredniego spotkania z PiSem.
Obserwuj wątek
    • szaser Re: Jak dojechać 28.09.12, 08:56
      samolotem z walesy.
    • tom_aszek Re: Jak dojechać 28.09.12, 09:35
      rickky napisał:

> Jak w obecnej sytuacji komunikacyjnej w stolicy, w miarę sprawnie dojechać do
      > ronda Dmowskiego, jadąc od strony Gdańska (Łomianek).

Wg mnie :
      = po wjeździe do Warszawy zamiast na Wisłostradę pojechać w prawo w Marymoncką
      = Marymoncką do pl. Wilsona
      = na pl. Wilsona w drugą w prawo w Mickiewicza
      = i dalej już prosto ciągiem Mickiewicza - wiadukt - Andersa - pl. Bankowy - Marszałkowska - Rondo Dmowskiego

> O której godzinie zaczyna się ów słynny "marsz" i jakimi ulicami przejdzie?

Teoria jest taka:
      "Marsz "Obudź się, Polsko" zacznie się patriotycznym koncertem w sobotę o 11.30 na pl. Trzech Krzyży w Warszawie. O godzinie 13 odbędzie się msza św., po której głos zabierze o. Rydzyk. Następnie zgromadzeni przemaszerują na plac Zamkowy". Całość:

wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114871,12569251,Ziobro_nie_przemowi_na_marszu__Rydzyk_nie_pozwolil.html

Czyli praktycznie nie wiadomo o której się skończy ale wg mnie najwcześniej o 17 :(
    • radiomis Re: Jak dojechać 28.09.12, 09:47
      1. Marymoncka - JPII - Al. Jerozolimskie
      2. "Od godz. 12 uczestnicy demonstracji mają się zbierać na pl. Trzech Krzyży. O godz. 13 ma się rozpocząć msza święta. Potem uczestnicy manifestacji mają przemaszerować Traktem Królewskim na pl. Zamkowy. Całość ma zakończyć koncert patriotyczny" Źródło: Newsweek.pl
      --
      Nie dołączę, bo nie mogę
    • tomekwarszawa Re: Jak dojechać 28.09.12, 11:17
      Dojedź samochodem do stacji metra Młociny, zostaw go na parkingu P+R i stamtąd dojedź metrem do stacji Centrum przy Rondzie Dmowskiego.
    • rickky Re: Jak dojechać 28.09.12, 16:16
      Bardzo dziękuję wszystkim za wskazówki.
      Obawiałem się, że w ciągu ulic Mickiewicza - Andersa - Marszałkowskiej są jakieś ograniczenia w związku z budową metra.
      Jeżeli okazuje się, że można tę trasę pokonać bez utrudnień, to bardzo się cieszę.
      Wszystko jasne.
      Zastanawiałem się nawet nad wariantem "praskim" tj Wisłostrada - Most Gdański - Wybrzeże Helskie - Wybrzeże Szczecińskie - Poniatoszczak i Aleje, ale w takim układzie to chyba nieaktualne.

Co do "marszu", to już się uspokoiłem.
      Jeszcze raz dziękuje wszystkim.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka