Gość: blue234 IP: 84.38.95.* 10.12.12, 11:19 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
remo29 Kolej z Warszawy do Modlina budują jak na Euro 10.12.12, 11:29 Chłopaki z pezelu są boscy... Sami fachowcy od wszystkiego, jak taki gdzieś zasiądzie (a zasiądzie gdzie się da), to coś raz-dwa zmienia się w folwark. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wer 5 km IP: *.cable.smsnet.pl 10.12.12, 12:52 słownie PIĘĆ kilometrów i stacje budować 4 lata? k.va ten kraj potrzebuje rewolucji Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wer Re: 5 km IP: *.cable.smsnet.pl 10.12.12, 12:54 poprawka słownie PIĘĆ kilometrów i stacje NIE zbudować w 4 lata? może w 6, a może w 8 lat... k.va ten kraj potrzebuje rewolucji Odpowiedz Link Zgłoś
rembka Re: Kolej z Warszawy do Modlina budują jak na Eur 10.12.12, 12:58 Lotnisko w Modlinie jest rezultatem zacietrzewienia politykow i durnego przekonania, ze Warszawa jest pepkiem swiata. Nie mozna bylo zbudowac lotniska miedzy Lodzia a Warszawa, ktore obslugiwaloby oba miasta a gdzie i tak i tak kursuje pociag Intercity i jest szybkie polaczenie drogowe? Nie wiem, jak oni sobie wyobrazaja, ze caly Modlin utrzyma sie z Ryanair oraz charterow wakacyjnych do Hurghady i Sharma? Modlin jest porazka. Daje 3 lata na przetrwanie i koniec, bedzie bankrutowal. Szkoda tylko forsy i tego, ze ludzie utraca prace. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: znawca Kolej z Warszawy do Modlina budują jak na Euro IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.12.12, 11:33 W 2015 to tam nie będzie kogo wozić. ILS miał być w październiku, dzięki Bogu mamy już grudzień, a system dalej 'się robi'. Po takiej liczbie odwołań i przekierowań pies z kulawą nogą się Modlinem nie zainteresuje, bo po co. Odpowiedz Link Zgłoś
asperamanka Re: Kolej z Warszawy do Modlina budują jak na Eur 10.12.12, 11:43 Nie bój nic. Drugie, "tańsze" lotnisko, jest w sąsiedztwie Warszawy potrzebne. Modlin ma i tę zaletę, że jest na północ od miasta, a zatem ze znacznie łatwiejszym niż Okęcie dojazdem dla osób z północnego Mazowsza, części Mazur i Podlasia, które nawet przy porównywalnej cenie biletu za lot i tak z wygody wybiorą to lotnisko, pod warunkiem, że samoloty zaczną stamtąd w końcu regularnie latać. Jeśli władze lotniska w końcu wezmą się na serio do roboty, i ten ILS zainstalują i skalibrują przed przyszłorocznym sezonem jesiennych mgieł, to za dwa lata nikt nie będzie pamiętał o obecnych problemach. Tylko obawiam się, że przy takim inwestorze i nadzorcy ta linia kolejowa nie powstanie w ciągu najbliższych trzech pięciolatek, a szkoda, bo przydałaby się. Lublin potrafił od razu doprowadzić linię kolejową do samego terminala, a pod Struzikiem na Mazowszu nic "niedasie". Odpowiedz Link Zgłoś
nienietak6 zbedny wydatek 10.12.12, 11:34 Kolej do Modlina to zbędny wydatek z naszych kieszeni. Tanie lotnisko dlatego jest tanie, że ma gorszą infrastrukturę. Wiele takich lotnisk na zachodzie też kolei nie ma i nie robi to nikomu problemu, bo komunikacja autobusowa jest tak rozbudowana, że pojazd za pojazdem odjeżdżają do okolicznych miast co 5 - 10 czy 15 minut. Do Modlina zaś nawet autobusem ciężko dojechać, o przesiadkowej, nieregularnej siatce połączeń kolejowych do stacji Modlin nie wspominając. Naprawcie teraz obecne dojazdy, zamiast szykować bizantyjskie plany. O antyspołecznym i antyprzyrodniczym podejściu tego pana do spraw chronionych gatunków zwierząt nie wspomnę. To przykre że osoba publiczna się tak kompromituje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: welarg Re: zbedny wydatek ? Kretyn. IP: 148.81.254.* 10.12.12, 12:10 Kilka kilometrów torów to zbędny wydatek ? Kretyn. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jeszcze nie wiem Re: zbedny wydatek ? Kretyn. IP: *.ip.netia.com.pl 10.12.12, 13:23 Ale czemu tak mówisz? Lotnisko w Luton, niewielkie - obsługuje rocznie tylko trochę więcej pasażerów niż Okęcie - też nie ma doprowadzonej linii kolejowej, dojeżdża się do niej autobusem. Tu doprowadzenie linii kolejowej wraz z podziemną stacją ma kosztować ponad połowę tego, co cała reszta przebudowy lotniska, czyli budowy terminalu i przebudowy pasa itp. Koło dwustu pięćdziesięciu milionów złotych. Może jednak taniej wyjdzie wysłać kilka osób do wspomnianego Luton żeby zobaczyli jak tam sobie radzą? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wer Re: zbedny wydatek ? Kretyn. IP: *.cable.smsnet.pl 10.12.12, 13:32 ale czemu tak mówisz? z luton do linii kolejowej łączącej z Londynem też brakuje 5 km? osobiście wolałem latać ze Stansted bo mogłem tam dojechać tanio koleją (4 funty) a nie z Luton (12 funtów), często się zdarzało, że mój lot do Katowic/Krakowa kosztował mniej niż dojazd na lotnisko Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jeszcze nie wiem Re: zbedny wydatek ? Kretyn. IP: *.ip.netia.com.pl 10.12.12, 13:46 Nie, w Luton dwóch i pół albo trzech kilometrów brakuje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ale ja wiem Re: zbedny wydatek ? Kretyn. IP: *.cable.smsnet.pl 10.12.12, 13:55 maps.google.pl/maps?oe=utf-8&rls=org.mozilla:pl:official&client=firefox-a&q=luton&um=1&ie=UTF-8&hq=&hnear=0x4876360018f62c49:0x33fa5303edefd681,Luton,+Wielka+Brytania&gl=pl&sa=X&ei=JNvFUL2nCszPsgauuYG4Cw&ved=0CDUQ8gEwAg tam jest stacja kolejowa, po co kłamać? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jeszcze nie wiem Re: zbedny wydatek ? Kretyn. IP: *.ip.netia.com.pl 10.12.12, 13:57 Hmm, to może powinni w takim razie zaktualizować swoje informacje? www.london-luton.co.uk/en/faq/14/64/how-often-does-the-shuttle-bus-run-between-london-luton-airport-and-luton-airport-parkway-rail-station.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość z portalu Ta sytuacja rzeczywiście może nieco śmieszna, IP: *.hertz.com.pl 10.12.12, 11:36 ale ogólnie rzecz biorąc rozwój lotnisk cieszy. A rok 2012 był pod tym względem wyjątkowy - otwarcie dwóch zupełnie nowych lotnisk (Lublin i Modlin właśnie), rozbudowa już istniejących. To pewne, że padną kolejne rekordy. Ciekawe porównanie działalności polskich portów lotniczych - polskie lotniska Odpowiedz Link Zgłoś
ulanzalasem Kolej z Warszawy do Modlina budują jak na Euro 10.12.12, 11:43 Radom - Warszawa ~ 110km, Mazowsze czas...jedyne 2:30 do 3:00 h xD Struzik jako marszałek to porażka, chyba nigdzie się o nim i jego rządach dobrze nie wypowiadają. A kolej w Polsce..spółki spółeczki, zmarnowane 20 lat i zmarnowana kasa, spuśćmy zasłonę milczenia. Odpowiedz Link Zgłoś
kot2ka Kolej z Warszawy do Modlina budują jak na Euro 10.12.12, 11:53 Struzik ty podróżniku za państwową kasę. Gdzie teraz jeżdzisz na polowania ????Dalej safari ci w głowie??? W Polsce dzikiej zwierzyny nie brakuje i możesz polować na szczury i myszy, wszędzie jest tego dostatek. Odpowiedz Link Zgłoś
lukask73 Do najlepszych wam daleko 10.12.12, 11:54 W Poznaniu funkcjonuje spółka „Infrastruktura EURO Poznań 2012”, której działania są już tylko papierowe, działa zgodnie z przepisami i kosztuje budżet miasta ć w i e r ć m i l i o n a złotych miesięcznie. Ktoś pytał, jak urzędnik może zarobić konkretne pieniądze. Właśnie tak! Odpowiedz Link Zgłoś
alik-w-plomieniach Pomagamy Swoim Ludziom... 10.12.12, 11:58 No trzymajcie mnie bo chyba skrzyknę pospolite ruszenie z widłami i pochodniami, i raz-dwa wywlekę tych PSLowskich cwaniaków z ich przytulnych biur. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: HDFL Ambasador RP w Waszyngtonie nie wpuścił dzieci... IP: 194.165.48.* 10.12.12, 12:02 "Nowy ambasador RP rozpoczął urzędowanie od "zatrzaśnięcia" drzwi ambasady tuż przed nosem dzieci chodzących do polskiej szkoły w Waszyngtonie. Ambasador Ryszard Schnepf odmówił zorganizowania w ambasadzie spotkania świątecznego. Rodzice polskich dzieci nie kryją oburzenia - informuje RMF FM." Czemu na gazeta.pl nic o tym nie ma? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koszerna świnia Re: Ambasador RP w Waszyngtonie nie wpuścił dziec IP: *.205.5.207.dsl.dynamic.t-mobile.pl 10.12.12, 12:16 A może Sznepf obchodzi Chanuke a jakies Christmasy go nie obchodzą...... Odpowiedz Link Zgłoś
wincenty_o Ekipa życiowych nieudacznków 10.12.12, 12:09 O tej ekipie związanej z marszałkiem ludzie mówią, że to życiowi nieudacznicy. Awansują bo łączą ich rodzinno-partyjne koligacje. Ponieważ zupełnie nie zasługują na awans nie mając kwalifikacji, talentu i inteligencji wszystko co każe się im zrobić partaczą doprowadzając przedsięwzięcie do klęski. Lotnisko w Modlinie - kura mogąca znosić złote jaja zaczyna właśnie padać. Ja bym im 5 groszy na nic nie dał bo z góry wiadomo, że je zmarnują. Przecież niebawem padnie lotnisko w Modlinie. Tak dobrze nim kierują "specjaliści" od pana marszałka. Nie ustępują talentem szefowi. Brak słow. Takie mechanizmy funkcjonowania elit i karier blokują awans tysiącom młodych, utalentowanych i znakomicie wykształconych Polaków. I to jest zasadniczy problem. Bo rządzą nami różnej maści karierowicze i nieudacznicy od malowania czy odsiarczania kominów, inseminatorzy, nauczycilele wuefu z podstawówki, ładowacze akumulartorów i inni a fachowcy siedzą i patrzą jak wszystko się wali i rozsypuje. Na nasz wspólny koszt. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gabriil Re: Ekipa życiowych nieudacznków IP: *.aster.pl 11.12.12, 11:05 Modlin nigdy nie będzie kurą od złotych jaj. Dwa razy leciałem, a wlasciwie nie lecialem z powodu - mgieł. Inni znajomi mają podobne doświadczenia. To jest po prostu zła lokalizacja - jesli chodzi o warunki meteorologiczne - nadwilgotność, generująca mgły. Do tego, jak mówil mi znajomy pilot - problem z ptakami , których tam - nad tymi 4 rzekami jest mnóstwo: i gniazdujących i przelotowych. od ptaków zdażają sie ...puk.puk odpukać. nawet nie wypowiem tego slowa...Więc nie zlote jaja, a oby nie jajecznica, kolego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: emeryt1943 Kolej z Warszawy do Modlina budują jak na Euro IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.12.12, 14:07 Struzika już dawno powinno się wywalić na zbity pysk. Ale jest przyspawany do stołka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gabriil Kolej z Warszawy do Modlina budują jak na Euro IP: *.aster.pl 11.12.12, 10:39 czy to p. Struzikowi zawdzięczamy w ogóle decyzje o budowie tego bubla do startów i lądowań w Modlinie? Dwa razy leciałem z Modlina - N I G D Y - W I Ę C E J ! ! ! Mgły, mgły, bałagan, i znów mgły, mgły, mgły. Tam chyba nigdy nie ma normalnego nieba? Znajoma leciala kedyś i to samo! Mgła i mgla! czy wyście pobudowali lotnisko w jakiejs mgielnej Transylwanii?! Podobno to przez położenie Modlina - nad rzekami Znajomy Niemiec popukał mi sie po czole, jak mu powiedziałem, ze leciałem z Modlina. Ciesz, sie, że przezyłeś, powiedział, bo ze w Modlinie prędzej czy pózniej dojdzie do katastrofy ( odpukuję!!!) - to pewne. On zna temat, bo raz tez się dal nabrać. I też oczywiscie miał mgłę. Odpowiedz Link Zgłoś
alik-w-plomieniach Re: Kolej z Warszawy do Modlina budują jak na Eur 12.12.12, 11:44 A co powiesz o takich nadmorskich lotniskach jak LAX, LaGuardia w NYC, Kai Tak w Hong Kongu czy Shanghai-Pudong? Tam mgły nie ma? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzyś Kolej z Warszawy do Modlina budują jak na Euro IP: 212.180.202.* 16.12.12, 11:58 Nie wiem czemu ludzie upierają się żeby doprowadzić linię kolejową do lotniska w Modlinie chyba po to żeby dużo kasy wydać i ,żeby było jak w Lotniskach w europejskich. Hola hola zapędziłem się to chyba pomysły ludzi co w ogóle za dużo nie latali po europie. Tam tylko w nielicznych lotniskach jest kolej a tak z powodzenie m funkcjonują połączenia autobusowe. System dojazdu który oferuje Modlin jest dobry pociąg plus autobus nie stwarza problemu dla większości użytkowników jest wygodny i szybki. Moim zdaniem zamiast kasę wydawać na bocznicę po prostu przeznaczyć tylko część na dostosowanie dla ludzi niepełnosprawnych montują nowe windy na stacji Modlin oraz wygodniejszy podjazdy żeby było moż na bez problemu dojechać do autobusu. Odpowiedz Link Zgłoś