Dodaj do ulubionych

chyba fotum umarło....

11.12.12, 21:56
Chyba już po forum jak widać, jak tam u sąsiadów wentylcja, u mnie w małej łazience 12-13 stopni rewelacja, a SM ma nas głęboko....
Obserwuj wątek
    • grazka_21_63 Re: chyba fotum umarło.... 14.12.12, 22:31
      Witam sąsiada...no jakoś mało czasu wszyscy mają, albo sytuacja na budynku się polepszyła, albo mają dość próżnego gadania:)
      Nie wiem, dlaczego w Pana przypadku takiego ciała daje Spółdzielnia... Moje usterki, zgłaszane do SM Wola i do Cekomu są właściwie usuwane na bieżąco. Na zgłoszenia dostaję odpowiedzi na piśmie - a także mailem. Generalnie jestem zadowolona, byle nie zapeszać.
      Pozdrawiam
      • kiciolinka1 Re: chyba fotum umarło.... 15.12.12, 20:12
        Witam. Nie umarło tylko każdy zajęty swoimi sprawami.

ps. "pozdrawiam" sąsiada, który w nocy (około 1godz) piątku na sobotę, włączył ryczącą muzykę, zaczął czymś walić i z jakąś panienką się wydzierać. szkoda, że nie wiem z którego piętra i klatki, bo na pewno blok b.
    • petronela1109 Re: chyba fotum umarło.... 20.12.12, 13:05
      Ja mam taki sam kłopot jak Pan, tyle że u mnie hula wiatr w całym mieszkaniu, w łazience i kuchni przez kratki wentylacyjne a w pokojach przez wywietrzniki, kiedy zwłaszcza kiedy włączę okap. Nikt ze Spółdzielni nie chce rozwiązać problemu, tylko przeżucają się odpowiedzialnością a problem jakbył tak jest. A najlepszą radę jaką otrzymałam to żeby zakleić sobie wywietrzniki
    • chmurek77 Re: chyba fotum umarło.... 28.12.12, 09:54
      NO wybaczcie mili Państwo, ale dla mnie to żadne rozwiązanie, aby w mieszkaniu za kilkaset tysięcy zł, trzeba było zatykać wywietrzniki!!!! Taka sytuacja nie powinna mić miejsca, a system wentylacyjny powinien być tak zaprojektowany i sprawdzony, aby działać bez zarzutu!
      • piwko79 Re: chyba fotum umarło.... 28.12.12, 11:59
        ok. miesiąc temu mieliśmy kontrolę kominiarską. Zapewne u was też była.
        U mnie była dwójka specjalistów z jakimiś urządzeniami pomiarowymi.
        Bardzo przyjemni i rozmowni Państwo.
        Ich wnioski były następujące, oczywiście wpisane w protokół.
        1. Brak zainstalowanego wywietrznika na oknie kuchennym (niezgodne z przepisami).
        2. Zła cyrkulacja przy zamkniętych oknach.
        3. Zła cyrkulacja przy rozszczelnionych oknach.
        4. Złe zainstalowanie jakiegoś wentylatora na dachu (mieszkam na 5 piętrze, i w ubikacji bardzo często słychać dosyć głośny szmer wiatraka).

Ogólnie powiedzieli, że nic się nie zmieniło w zakresie uwag, które zgłaszali administracji po poprzedniej kontroli.
        Muszę dotrzeć do tego protokołu i dowiedzieć się co dalej.
        • chmurek77 Re: chyba fotum umarło.... 01.01.13, 09:30
          To miałeś lepszą wersję kontroli, do mnie przyszła ekipa wyłącznie w zakresie instalacji gazowej, dodając że spece od wentylacji będą wkrótce. Ale uwagi które zdefiniowali u ciebie u mnie były już wcześniej wpisane do poprzedniego protokołu i co i dalej nic, za słabe jest parcie mieszkańców, niektórzy jak widać powyżej rozwiązują problem przez zatkanie wywietrznika itp. Ja już 3 czy 4 pisma napisałem, ale chyba trzeba poszukać jakiś prawnych rozwiązań na tych dziadów...
          • chmurek77 Re: chyba fotum umarło.... 01.01.13, 09:30
            chmurek77 napisał:

> To miałeś lepszą wersję kontroli, do mnie przyszła ekipa wyłącznie w zakresie i
            > nstalacji gazowej, dodając że spece od wentylacji będą wkrótce. Ale uwagi które
            > zdefiniowali u ciebie u mnie były już wcześniej wpisane do poprzedniego protok
            > ołu i co i dalej nic, za słabe jest parcie mieszkańców, niektórzy jak widać pow
            > yżej rozwiązują problem przez zatkanie wywietrznika itp. Ja już 3 czy 4 pisma n
            > apisałem, ale chyba trzeba poszukać jakiś prawnych rozwiązań na tych dziadów...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka