Dodaj do ulubionych

Likwidacja straży miejskiej w Warszawie - uda się?

IP: *.centertel.pl 16.01.13, 21:38
Co Szanowni Państwo powiedzieli by na oddolny ruch, który spowodowałby rozwiązanie w.w. na terenie naszego miasta?
Czy nie dość już panoszenia się ludzi z przerośniętymi ambicjami do władzy, których policja nie przyjęła na służbę?
Niech w ich miejsce powstanie CYWILNA służba, która zajmie się zgłaszaniem awarii w mieście (co teraz należy do obowiązków strażników), a zaoszczędzone pieniądze przeznaczmy na policję z wyszkolonymi pracownikami, a nie strażnikami teksasu w wydaniu warszawskim...

Czekam na wasze opinie!
Obserwuj wątek
    • asperamanka Re: Likwidacja straży miejskiej w Warszawie - uda 16.01.13, 22:06
      Podpiszę się obiema rękami pod każdym takim wnioskiem. Ale obawiam się, że likwidacja Straży to, póki co, marzenie ściętej głowy. Ta formacja jest dziś przechowalnią dla różnych kolesiów, i chyba jedyne, co może doprowadzic do jej likwidacji, to taki kryzys budżetowy, że zacznie brakowac pieniędzy na wypłatę dla samej HGW :-(
    • jhbsk Re: Likwidacja straży miejskiej w Warszawie - uda 17.01.13, 09:19
      Małe szanse, ale warto próbować.
      • Gość: Andi Nie! IP: *.kuke.com.pl 17.01.13, 09:27
        Nie likwidacja tylko zmiana zakresu obowiązków. Trzeba wyłączyć zajmowanie się źle zaparkowanymi samochodami i babciami sprzedającymi nielegalnie pietruszkę żeby dorobić do emerytury a za jedyne zadanie straży miejskiej postawić walkę z uciążliwą bandyterką – powinni patrolować ulice po zmroku, nękać dresiarzy pijących na ławkach i drących buzie wieczorami itd. To powinny być ich jedyne zadania
        • jhbsk Re: Nie! 17.01.13, 09:40
          Do tego wystarczy policja. Już widzę jak strażnik zacznie się szarpać z bandytą. Prędzej ucieknie.Policja powinna przejąć etaty strażników. A tę zbędną formację trzeba zlikwidować.
        • Gość: Ahaaa Re: Nie! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.01.13, 13:01
          @Andi
          Nie zmiana zakresu obowiązków, ale zmuszenie ich do wywiązywania się z tego zakresu.
          Bo to co proponujesz, należny do ich obowiązków, tak jak mandatowanie źle zaparkowanych aut i babć z pietruszką
          A, ze się z tego nie wywiązują i do tego przemianowali się na Miejską Straż Drogową, to odwołać to towarzystwo w referendum
          Ja się podpiszę, zarówno na petycji o referendum, jak i powiem "zlikwidować" jak juz to referendum zostanie ogłoszone
        • Gość: Tondi Re: Nie! IP: *.opera-mini.net 22.02.13, 12:53
          Od tego co piszesz jest policja (leniwa i bezwładna). Straż ma wykonywać te czynności , które wykonuje dotychcczas, tylko z większą konsekwencją i bezwzględnością. Już wiem dlaczego wolisz policje do spraw porządkowych, bo wogóle nie reaguje na łamanie przepisów dotyczących parkowania, na chodnikach, przejściach dla pieszych, znakach zakazu postoju i zatrzymywania. Policja w coraz droższych radiowozach za pieniądze podatnika (ciekawe po co im takie, chyba dla szpanu?) przejeżdża obok ewidentnie lekceważących przepisy kierowców i nawet nie udaje, że nie widzi, poprostu olewa. Jedyne czym sie zajmują to łapanie za przekroczenia szybkości i to w miejscach w których takie wykroczenie nie ma żadnego znaczenia dla bezpieczeństwa. Wydaje się, że to o wykonanie normy chodzi, bo w taki sposób najłatwiej ją wykonać, niezależnie od tego czy to ma, czy nie ma sensu. Zatem o kant d... rozbić takie działania policji i dlatego widzę wyższość straży i konieczność jej dalszego działania a nawet zwiększenia jej uprawnień dla dobra i bezpieczeństwa obywateli, które na policje liczyć nie może.
    • Gość: łysy Kto będzie Hajce chałupy pilnował podczas urlopu? IP: 117.218.37.* 17.01.13, 09:50
    • Gość: przem Re: Likwidacja straży miejskiej w Warszawie - uda IP: *.dynamic.chello.pl 19.01.13, 10:24
      Kochani!

Jak by do tego doszło to by był najlepszy dzień mojego życia!
      Mam 2 sąsiadów zatrudnionych w w.w. instytucji - jeden z nich jest alkoholikiem.

Jeden z dalszych znajomych opowiadał jak tam się jeszcze niedawno pracowało - "liczy się ilość wystawionych 'kwitów'. I nie ważne - za pietruszkę czy za źle zaparkowany samochód czy za złapanie kogoś na niszczeniu mienia, sztuka się liczy, a jak nie wyrobisz normy to idziesz na dywanik"

Czy w końcu straż weźmie się np. za patrolowanie parków po 20?
      • Gość: wawiak Re: Likwidacja straży miejskiej w Warszawie - uda IP: *.dynamic.chello.pl 19.01.13, 15:35
        chyba sobie żartujecie?!
        straż wiejska to kopalnia talentów
        dla służb specjalnych III Rzeszypospolitej.
        nawet jednego generała tam odkryli...
        /.../Witold Marczuk - z zawodu oceanograf, a ostatnio szef wywiadu wojskowego, otrzymał 11.11.2007 nominację na generała. Gdy Lech Kaczyński został prezydentem Warszawy, Marczuk kierował strażą miejską. Gdy Marczuk obejmował szefowanie ABW, przypomniano sobie, że jest zaledwie podporucznikiem rezerwy. W ciągu roku został pułkownikiem, teraz jest generałem, czyli awans z podporucznika na generała w ciągu dwóch lat. /.../
        spieprzajdziadu.com/muzeum/index.php?title=Wojsko_Wolskie
        wiadomosci.gazeta.pl/kraj/1,34317,4130753.html
        ;-)
        • Gość: endi Re: Likwidacja straży miejskiej w Warszawie - uda IP: *.mazowieckiesieci.pl 12.12.13, 23:29
          kondony,do budy z nimi ,siedzą na pizdzie cały dzien za moostem slasko dombrowskim i utrudniają życie kierowcą
    • wutang4eva Re: Likwidacja straży miejskiej w Warszawie - uda 19.01.13, 17:50
      Trzeba czym predzej taki ruch zawiazac, aby doprowadzic do referendum w tej sprawie. W ostatnim czasie w wielu miastach i gminach likwiduje sie straz miejska i prawie w kazdym referendum wynik jest oczywisty.
    • Gość: xxx Re: Likwidacja straży miejskiej w Warszawie - uda IP: *.warszawa.vectranet.pl 20.01.13, 19:22
      Jak najbardziej za! Tę bandę darmozjadów należy rozpędzić.
      • Gość: olo Re: Likwidacja straży miejskiej w Warszawie - uda IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.01.13, 15:19
        Straż miejska to odchody które nie zostały przyjęte do wojska lub policji.
        • Gość: hahahaha Re: Likwidacja straży miejskiej w Warszawie - uda IP: *.072.c83.petrotel.pl 25.01.13, 14:45
          Na x mieszkańców Warszawy, wypowiedziało się kilku smarkaczy, zapewne ukaranych, buahahahaha.
          Z czym do ludzi !!!!!!!! Chcecie rozwiązania SM? Podpowiem wam tylko tyle, największa jaka została rozwiązana to 20 z +, i kilka w tych gminach, gdzie pracował komediant i strażnik :)
          P... wam pomoże? Jemu zależy tylko na stołku a nie na was, was ma w poważaniu.
          A co do referendum, to nie wszystko,rada miasta/dzielnicy- kworum, KWP, itd. oni też muszą wyrazić zgodę inaczej zapomnij!
          • Gość: olo Re: Likwidacja straży miejskiej w Warszawie - uda IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.13, 17:26
            Hahahaha czy inna kicha ,pies to je... jak cie zwą to właśnie ty jesteś tym gminnym odpadem.
    • Gość: gajowniczek codziennie na bakalarskiej widzę IP: *.dynamic.chello.pl 26.01.13, 22:03
      jak te bohatery ze straż miejskiej wystawiaja mandat chłopu co jabłek na działce sobie wyhodował, a to kobita co pierogów ulepiła,a to babine co czapkami udzierganymi na szydełku, a na armeńców i bułgarów handlujących nieleglnym spiritusem czy szlugami nie reaguje, jeśli nie ma zezwolenia na kontrolowanie armeńskiego nielegalnego handlu, to może chociaż zainteresuje się ich śmieceniem, piciem gorzały w miejscach publicznych, czy zakłócaniem spokoju... czekam niecierpliwie na męstwo i bohaterstwo supermenów ze straży m.
    • Gość: emerytza Likwidacja straży miejskiej w Warszawie to bzdura IP: *.adsl.inetia.pl 16.02.13, 23:51
      Moze na poczatku powiem,ze raz zostalem ukarany mandatem i to wlasnie przez fotoradar,ale uwazam,ze slusznie i wcale sie nie wykrecalem od placenia.Przekroczylem predkosc gdzie stal fotoradar.Na odcinku tym bylo przejscie dla pieszych,wiec po samymym juz blysku zastanowilem sie,ze faktycznie przesadzilem.Uwazam,ze formacja taka jak straz miejska w Warszawie jest potrzebna.Wielokrotnie mnie wkurzaja jelopy,bo inaczej nie moge ich nazwac,ktorzy parkuja swoje "cztery kola" gdzie popadnie i wlasnie takich "leczy" min. straz za co im dziekuje.Kiedys rozmawialem z patrolem w ktorym byl policjant i straznik i powiem szczerze,ze ten straznik byl wedlug mnie bardziej rozgarniety niz policjant i to wlasnie ten straznik podjal interwencje.Na osiedlu wielokrotnie widze straznikow i nawet fajne strazniczki(noca) ktorzy przepedzja dracych morde glabow. Nastepna sprawa,to ktos napisal o dofinansowaniu policji,tylko sie chyba nie zastanowil,ze jest to nie mozliwe.Nawet jesli by sie tak stalo,ze Pani Hanna przeznaczyla by pieniadze wydawane na straz policji, to i tak wiadomo,ze ta kasa by sie rozeszla na inne zaszczytne cle.W dzisiejszych czasach taka formacja jest potrzebna i to nie podlega dyskusji,a jak wiadomo,nikt nie lubi byc karany.
    • Gość: podatnik Re: kudłaty IP: *.opera-mini.net 22.02.13, 12:36
      Ale będziesz miał wtedy fajnie. Będziesz mógł parkować bezkarnie na chodnikach, trawnikch i skrzyżowaniach i nikt nie założy ci blokady, będziesz mógł sr... psem w każdym miejscu i śmiecić gdzie będziesz miał ochotę. Wtedy dopiero poczujesz się jak "we własnym domu" gdzie nawet na stół możesz nasr... , bo ci wolno. Walka o likwidację straży to właśnie prowadzona jest przez hołotę, która zmuszana jest do przestrzegania prawa i przepisów porządkowych do których nie jest przyzwyczajona. Straż miejska jest konieczna w Państwie w którym chamstwo, anarchia i wszelakie zbydlęcone elementy bezkarnie zatruwają życie swoim zachowaniem normalnym obywatelom, którzy chcą żyć wśród cywilizowanych ludzi. Jedyne co mam do zarzucenia straży to zbyt wielka tolerancja dla bydła, która wynika, albo z tchórzostwa, albo lekceważenia swoich obowiązków. Dokąd jednak straż jeszcze istnieje apeluję o zero tolerancji na najmniejsze nawet wykroczenia i karania mandatami o najwyższej dozwolonej przepisami wysokości a także kierowanie wniosków do sądu.
    • metron1 A co w zamian 13.12.13, 10:26
      Nie ma problemu Straż Miejską można zlikwidować. Pytanie tylko co w zamian. Policja z powodu braków etatów nie chce się zajmować pierdołami typu źle zaparkowane samochody, nie za bardzo chce się zajmować menelami
      • czarek_sz Re: A co w zamian 14.12.13, 19:20
        > Policja z powodu braków etatów nie chce się zajmować pierdołami typu źle zaparkowane
        > samochody, nie za bardzo chce się zajmować menelami.

Ale na zabawy z prostytutkami i branie łapówek to mają czas. Zlikwidować straż miejską /pasożytów i nierobów/ a za zaoszczędzone środki dać więcej etatów policji. Tylko co to za policja. W większości to nie gramotni w służbie chłopi oderwani od pługa, żadna policja.
        • Gość: klon Re: A co w zamian IP: *.warszawa.vectranet.pl 06.03.14, 19:29
          Ciekawe - może TAK a może NIE . Ja np miałem takie zdarzenie , mam garaż na Woli i często jest zastawiany , wezwałem policję i przyjechała straż miejska - zabrała pojazd a Ja mogłem wyjechać . To już nie wiem o co chodzi dla mnie bylo Ok ale dla kierowcy tego samochodu - TO JUŻ MOGĘ SOBIE WYOBRAZIĆ CO MOŻE WYPISYWAĆ GDZIE SIĘ DA HA HA HA
        • Gość: klon Re: A co w zamian IP: *.warszawa.vectranet.pl 06.03.14, 19:30
          Ciekawe - może TAK a może NIE . Ja np miałem takie zdarzenie , mam garaż na Woli i często jest zastawiany , wezwałem policję i przyjechała straż miejska - zabrała pojazd a Ja mogłem wyjechać . To już nie wiem o co chodzi dla mnie bylo Ok ale dla kierowcy tego samochodu - TO JUŻ MOGĘ SOBIE WYOBRAZIĆ CO MOŻE WYPISYWAĆ GDZIE SIĘ DA HA HA HA
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka