Gość: twoja_stara IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.01.13, 10:39 To straszne! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: zołza Reporter "Gazety" przez śnieżyce utknął w Londynie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.13, 10:42 A co to ma do wiadomości o Warszawie ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marek marek Heathrow - jest normalnie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.13, 11:05 Leciałem wczoraj wieczorem samolotem LOTu z Heathrow do Warszawy. Lot planowany na 17,50 czasu miejscowego. Na lotnisku nic się nie działo. Natomiast w piątek i sobotę było tam strasznie i dokładnie tak jak to opisuje reporter GW. Brytyjskie stacje telewizyjne non stop pokazywały przez dwa dni setki uwięzionych na Heathrow podróżnych koczujących przez wiele godzin na dworcu. W niedzielę w Londynie znowu padał śnieg ale sytucja na lotnisku wróciła już pod wieczór do normy. Wystartowaliśmy z opóźnieniem ale w przypadku tego lotu to norma nie związana z warunkami pogodowymi. Przy okazji warto dodać, że na Heathrow zaostrzone są środki bezpieczeństwa antyterrorystycznego i pasażerowie na bramkach poddawani się bardzo drobiazgowej kontroli. Niewielkie w sumie opady śniegu i spadek temeratury do minus jeden, dwa sparaliżowały życie Londynu. Lotniska to tylko drobny epizod sprawy. Długie odkryte odcinki kilku linii metra zostały zamknięte. Istnieje wprawdzie autobusowy transport zastępczy ale działający na zasadzie "nikt nic nie wie". Czzli totalny bałagan nad którym nikt nie panuje. Przzkadowo płacisz przy wejsciu do metro 8 (około 40 złotych) funtów za dzienny bilet a na bramce dowiadujesz się, że... metro nie jeździ. Ulic a szczegłólnie chodników w Londynie nikt nie sprząta. Wszyscy natomiast biadolą "jaka straszna zima". Warto by zafundować Londyńczykom styczniową wycieczkę do Warszawy ;-) Gdyby przy tym styczniowe śniegi i zimno było czymś nowym, zaskakującym wtedy nie krytykował bym Johnsona i jego ekipy. Ale tak jest tam co roku... Natomiast w Szkocji śnieżna i wyjątkowo ostra zima jest w tym roku faktem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: city king Jak mi odwolano samolot na heathrow to normalnie IP: *.star.net.uk 21.01.13, 11:34 wsiadlem do metra, podjechalem do swojego apartamentu w Londynie i spokojnie czekalem na informacje o najblizszym locie. Nie musialem koczowac. Ale tak to juz jest jak sie nie apartamentu w Londynie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: max Re: Heathrow - jest normalnie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.13, 16:18 W związku z tragiczną sytuacją spowodowaną atakiem zimy to akcji należy zaangażować wojsko. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: G32 Mógł lecieć do Rzymu IP: *.acn.waw.pl 21.01.13, 11:39 Ja wczoraj wróciłem z Rzymu bez problemów, tylko te ponad 20 stopni mniej po lądowaniu przypomniało, że to już Polska. Na szczęście, mimo śniegu na Okęciu, udało się wylądować. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: www To trzeba było lecieć British Airways IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.13, 11:35 Chełmiński to lataj normalną linią a nie taim Ryanairem. Kupujesz bilet za grosze a masz wymagania nie wiadomo skąd. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja odwieczne prawo natury IP: *.icpnet.pl 21.01.13, 12:09 jest zima i pada śnieg to normalne :) Odpowiedz Link Zgłoś
droch Re: To trzeba było lecieć British Airways 21.01.13, 12:10 Dziwne, że po tym pokazie nieudolności do dymysji nie podał się rząd brytyjski. Dla niekumatych - to była ironia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ami Re: To trzeba było lecieć British Airways IP: 151.105.99.* 21.01.13, 12:10 Ech, jak sie kupuje bilet za 5 euro to sie ma... Jakie linie taka obsluga.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: an26d Reporter "Gazety" przez śnieżyce utknął w Londynie IP: *.dynamic.chello.pl 21.01.13, 12:09 A jak ja miałem dwa loty opóźnione o ponad 6 godzin w ciągu paru dni, to nikt o tym nie pisał. Dlaczego? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rafi należy korzystać z normalnych linii IP: *.kuke.com.pl 21.01.13, 12:14 Ale te cwaniaki z GW na to nie wpadły, wolą załatwiać prywatę pisząc artykuły. To jest pseudoobiektywne dziennikarstwo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cierpik Re: należy korzystać z normalnych linii IP: *.dynamic.chello.pl 21.01.13, 12:33 Po polsku pisze się -przez 6 (sześć) godzin (skr. godz.) nikt do nich nie wyszedł-. Czytając że przez 6h nikt o nich nie wyszedł odnosłem wrazenie, że przez 6 h...ów nikt do nich nie wyszedł, bo się bał tych sześciu wyżej wymienionych. Odpowiedz Link Zgłoś
hens Reporter "Gazety" przez śnieżyce utknął w Londynie 21.01.13, 12:27 Tam w Londynie opad 5 centymetrów śniegu to klęska żywiołowa, a u mnie jak komina chałupy nie widać to się mówi że są super warunki narciarskie. he he Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej Reporter "Gazety" przez śnieżyce utknął w Londynie IP: 195.66.70.* 21.01.13, 12:35 We Frankfurcie samolot ktory mial odleciec o 13:20 zosta odwoany o 22:05. Pasazerowie spedzili 6 godzin w samolocie na plycie lotniska. Samolooty ktore staly obok zostaly odlodzone i polecialy LOT nie. Hotel - zapomnij . Komentarz z infolini - przecierz lepiej poczekac niz zginac w katastrofie lotniczej. Troche prawdy w tym jest. i prawdy ze LOT to posmiewisko w mojej opini. Odpowiedz Link Zgłoś