Dodaj do ulubionych

Kolej na lotnisko: kasowników nie ma, a kanarzy...

• kolozeroza Firma RENOMA 23.01.13, 16:26
      Firma RENOMA postawiła sobie najwidoczniej za cel BEZWZGLĘDNE wykorzystanie wszystkich możliwości na ograbienie ludzi, formalnie zgodnie z prawem. Działania ich kontrolerów to zwykła kradzież tyle że w białych rękawiczkach, wyjątkowo bezczelna. Powinno się założyć jakiś profil na facebook ukazujący ich prawdziwą złodziejską twarz. Najbardziej mnie jednak dziwi, skąd aż tylu ludzi złych, bezwzględnych, pozbawionych całkowicie elementarnej PRZYZWOITOŚCI - chodzi mi o kontrolerów firmy renoma. Trzeba być całkowicie wyzutym z przyzwoitości, z zerową empatią żeby wlepiać mandaty ludziom w sytuacjach takich jak opisane gdzie jasnym jest, że ofiara nie jest gapowiczem. Panowie kontrolerzy - nie wstyd wam, naprawdę ?? Część z nich pewnie to takiej uwłaczającej pracy, gorszej moim zdaniem od babrania się w gó...e, została zmuszona przez sytuację materialną, cóż tych jeszcze rozumiem, ale 3/4 z nich to zwykłe szumowiny. Właścicielom firmy się nie dziwię, oni nie muszę wykonywać tej uwłaczającej pracy tylko mają od tego zbirów.
      • Gość: to_jest_renoma Re: Firma RENOMA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.13, 14:13
        Najbardziej mnie jednak dziwi, skąd aż tylu ludzi złych, bezwzględnych, pozbawionych całkowicie elementarnej PRZYZWOITOŚCI - chodzi mi o kontrolerów firmy renoma.

Nie dziw się. To jest zachowanie pochwalane przez spółkę. Ci ludzie (kontrolerzy z Renomy) są premiowani za łapanie "frajerów", którzy czegoś nie doczytali, nie zrozumieli. To jest najłatwiejszy cel. Taki pasażer podpisze podsunięty kwitek i NIE NAPISZE niczego w RUBRYCE "DLA PASAŻERA". Kiedyś pracownik Renomy specjalnie zabrał niesłusznie wystawiony (i niezgodnie z regulaminem) kwit opłaty dodatkowej, żebym nie mógł niczego w nim dopisać. Potem sam uzupełnił opis a KM w odpowiedzi na skargę za podstawę przyjęło te bzdury przez niego wpisane (dwa zdania sprzeczne ze sobą) jako brak podstawy do skargi.

Koleje Mazowieckie wydają kupę kasy na poprawienie wizerunku i jednocześnie kasę na firmę Renoma, która im ten wizerunek systematycznie niszczy.
    • sloneczko_niebieskie Kasownika nie ma, podwyzka ceny jest 23.01.13, 16:49
      Gazeta ubolewa, ze linia wozi powietrze, ze nierentowna wiec...wlasnie ktos wpadl na pomysl, jak zaradzic sytuacji. Sama padlam ofiara kasownika-widma (i jeszcze kilka innych osob w przedziale) jadac na lotnisko kilka dni temu. Na pytanie skad niby mam wiedziec, ze trzeba udac sie do pierwszego przedzialu, zeby pan konduktor zlozyl parafke na moim bilecie, pan kanar odpowiedzial, ze przeciez jest to napisane przy wejsciu do pociagu. Po czym sam mial trudnosci ze znalezieniem nalepki (jest po lewej stronie od wejscia, tak zeby malo kto zauwazyl, i tylko w jezyku polskim). W koncu zabral sie za wypisywanie mandatu jakobym jechala "bez biletu" !!! Musialam zwrocic panu kanarowi uwage, zeby nie mijal sie z faktami, bilet przeciez mialam. Zapytalam sie rowniez, skad niby taki obcokrajowiec ma wiedziec, ze trza gnac do pierwszego przedzialu, pan kanar stwierdzil, ze informacja w j.angielskim znajduje sie na stacji kolejowej:-)) Podsumowujac, czas przestac traktowac nas jak frajerow, placimy tyle za bilet, ile na Zachodzie (4.4zl, w Paryzu bilet jednorazowy kupiony w karnecie kosztuje 1.30 euro) wiec mamy prawo do odpowiedniej informacji i obslugi !!!
    • cyklina-klimkiewicz Re: Kolej na lotnisko: kasowników nie ma, a kanar 23.01.13, 18:07
      Jak telo oskubią ludzi, zapłacą premię za przekręt kanarom i szefom, to z reszty może zacznę odkładać na kasowniki. Da Bóg może ktoś im objaśni, że to złodziejstwo. B.Klimkiewicz.
      • Gość: wedel Re: Kolej na lotnisko: kasowników nie ma, a kanar IP: *.dynamic.chello.pl 23.01.13, 18:35
        już wiem dlaczego na lotnisku walczą a mafią taksówkową . pasażerowie nieświadomi tzw "jelenie"zamiast wpadać w ręce nieuczciwych taksiarzy pakują się w ręce operatywnych kanarów . kasa miejska podreperowana a że reputacja warszawy podła .cóż .
    • Gość: kolejorz TO wywalić KM z Lotniska do czasu zainstalowania IP: *.adsl.inetia.pl 23.01.13, 21:49
      Kasowników. Ten cały KM to jedna wielka jeżdżącego, psującego i zawalającego drogę złomu! wypad z torów.
      • Gość: fasfsad Re: TO wywalić KM z Lotniska do czasu zainstalowa IP: *.adsl.inetia.pl 23.01.13, 22:26
        KM z założenia nie ma kasowników. tam są bilety takie, jak np w InterCity.
    • mk72 Kolej na lotnisko: kasowników nie ma, a kanarzy... 23.01.13, 23:47
      W czasie EURO 2012 mozna bylo jechac pociagiem KM na podstawie biletow ZTM, bez zglaszania sie do konduktora. W momencie kontroli to on po prostu kasowal bilet. To bylo logiczne i przyjazne dla pasazerow, ale najwyrazniej komus przeszkadzalo...
    • cyklina-klimkiewicz Kolej na lotnisko: kasowników nie ma, a kanarzy... 24.01.13, 00:35
      To paserzy sprzedają te bilety, czy agenci jakiej s obcej firmy. Gdy włścieciel sprzedaje, to nie robi wałą z klientów, bo to nie jest w jego intresie. W czasie Euro, to musieli liczyć się z opinią . Teraz wszystkich lekceważą. B.Klimkiewicz.
    • Gość: arekmiz Kolej na lotnisko: kasowników nie ma, a kanarzy... IP: *.grodzisk.rgnet.org 24.01.13, 07:42
      Cytat: " Bo teraz jest 10 gospodarzy i działa to źle. "

Zachciało się, koorva, kapYtalYzmu i spółeczeniek na kUlei? Zachciało się. To nie narzekać, mordy w koobeł, a jak się nie podoba to (cytat z Arona): won do busa !!!

PS. Jeszcze trochę i każdy powiat będzie miał swoją kulej. Kuleje powiatowe Grodziska Maz. dowiozą cię od Jaktorowa do Milanówka, dalej do Piastowa Kuleje powiatowe Pruszkowa, etc. itd. Oczywiście każda Kulej ma swojego prezia, 5 wicepreziow, 10 sekretarek, etc. No i passażir na każdą kulej oddzielny jebbany bilecik...
      • cyklina-klimkiewicz Re: Kolej na lotnisko: kasowników nie ma, a kanar 24.01.13, 08:18
        To dziwi Cię, że za wszystko trzeba płacić? Czyjaś jest ta kolej i ona z powietrza się nie utrzyma. Opłata za bilet to źródło jej utrzymania. B.Klimkiewicz.
        • Gość: bigcock Re: Kolej na lotnisko: kasowników nie ma, a kanar IP: *.dynamic.chello.pl 28.01.13, 18:55
          cyklina-klimkiewicz napisał:

> To dziwi Cię, że za wszystko trzeba płacić? Czyjaś jest ta kolej i ona z powiet
          > rza się nie utrzyma. Opłata za bilet to źródło jej utrzymania. B.Klimkiewicz.

żeś kuwa wymyślił
          • cyklina-klimkiewicz Re: Kolej na lotnisko: kasowników nie ma, a kanar 28.01.13, 19:38
            Nie ja , to Fenicjanie wymyślili pieniądze. Niestety manna z nieba tylko w Biblii. Z próżnego i Salomon nie naleje. B.Klimkiewicz.
    • Gość: pasażer_KM W kolejach mazowieckich to standard IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.13, 14:03
      Donata Nowakowska, rzeczniczka KM, ubolewa jedynie, że "zachowanie kontrolerów było niezgodne ze standardami obsługi wyznaczonymi przez spółkę".

Takie zachowanie jest standardem w KM. Zresztą nie tylko takie. Mam odpowiedź na skargę (używanie wyzwisk przez kontrolerów z Renomy) w sprawie zachowania się kontrolerów, które zostało określone jako zgodne z procedurami i standardami. Z pieczątką i podpisem pracownika KM.

To się dopiero nazywa podejście do klienta. Do tego jest to postępowanie pochwalane przez przełożonych.

Więc proszę nie ma kłamać. Powiedzcie lepiej, czy kontrolerzy za zachowanie niezgodne ze standardami obsługi wyznaczonymi przez spółkę wylecieli z pracy, czy nie? Czy też pogłaskaliście ich po głowie i kazaliście łapać więcej takich frajerów, dając kontrolerom wysokie prowizje od każdego przyłapanego niezorientowanego?

• Gość: dyrektor_KM Sie nie podoba? No to na rower, albo pieszką. IP: 117.218.37.* 29.01.13, 14:43
        • Gość: aaa Re: Sie nie podoba? No to na rower, albo pieszką. IP: *.dynamic.chello.pl 29.01.13, 23:31
          Radny Andrzej Świder głośno zastanawiał się nad zasadnością zamknięcia portu:
          - WINB dopuszcza pas do użytkowania, za jakiś czas pojawia się znowu, nagle, zapada decyzja o zamknięciu pasa, też nagle. Ja domniemam, że coś tu jest nie tak. Można trzeba było otwarcie powiedzieć, że należy ratować Lotnisko na Okęciu. Obawiam się, że od pewnego czasu są tu prowadzone działania polityczne. Przygotowalibyśmy się do tego, zrobili plan, nikt by nas nie zaskoczył.
          Piotr Okienczyc nie skomentował tego. – Nie jestem politykiem i nie można mi tego robić.
          • cyklina-klimkiewicz Re: Sie nie podoba? No to na rower, albo pieszką. 29.01.13, 23:55
            Trzeba tak to robić by miało trwałość, a nie kombinować jak rozpadający się beton usprawiedliwaić.. B.Klimkiewicz.
    • pa3dlo_z_warszawy proponuję wersję kambodżańską, oni skasowali kolej 12.04.13, 23:05
    • progres0 Kolej na lotnisko: kasowników nie ma, a kanarzy... 30.05.13, 09:53
      Ja jakbym wszedł do pociągu i nie było by kasownika to bym poszukał kierownika pociągu a nie sadzał cztery litery na siedzeniu i czekał aż ktoś przyjdzie. Lenistwo ze strony zainteresowanych jazdą i to kosztuje.
      • cyklina-klimkiewicz Re: Kolej na lotnisko: kasowników nie ma, a kanar 30.05.13, 10:18
        Jak się nie chce płacić to się nie szuka możliwości zapłacenia. Potem można narzekać. B.Klimkiewicz.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka