Dodaj do ulubionych

Wydawca Wiedźmina kupił zabytkowy fort na Muran...

11.02.13, 11:22
Po tym chyba można z pewną dozą optymizmu spojrzeć na fort i jego nowe zagospodarowanie.
Obserwuj wątek
    • afm_g Wydawca Wiedźmina kupił zabytkowy fort na Muran... 11.02.13, 12:29
      Od urodzenia mieszkałem na Muranowie przez całe "wieki" i nie kojarzę fortu na Muranowie. To już było Nowe Miasto.
      • Gość: Wawiak Zgadza się IP: *.warszawa.vectranet.pl 11.02.13, 12:57
        Fort Traugutta stoi w części osiedla Nowe Miasto. Muranów leży w granicach obejmowanych przez ul.Bonifraterską do linii kolejowej, która jest jednocześnie granicą od strony płn
        • Gość: Paweł Bieńkowski Re: Warszawa z lotu ptaka IP: *.CNet.Gawex.PL 11.02.13, 20:14
          Imperium AGORA okłamało nas, biednych prowincjuszy, którzy nigdy nie byli w Warszawie. Nigdy! Ani przed wojną, ani po wojnie.

Jedynie hodowane przez dziadka gołębie, biorąc udział w konkursie, zrobiły rekonesans nad Warszawą, a było to zdaje się, gdzie w latach 60.
      • Gość: Rosenkrantz Re: Wydawca Wiedźmina kupił zabytkowy fort na Mur IP: *.dynamic.chello.pl 11.02.13, 13:25
        No i masz rację. Może o Warszawie powinni pisać Warszawiacy? Lub ci, którzy znają Warszawę?
        • Gość: Cłopak z Woli Re: Wydawca Wiedźmina kupił zabytkowy fort na Mur IP: *.nordiskpolska.pl 11.02.13, 13:40
          Jak ja nie lubię mieszkańców Warszawy, jak cała Polska. Jestem rodowitym warszawiakiem, chłopakiem z robotniczej WOLI. Przez zachowanie i pisanie głupot przez "warszawiaków" przywiezionych koszu z jajkami i ćwiartką słoniny, gdzieś w Polsce wstyd się przyznać że jest się warszawiakiem. Taki robią GNÓJ!!!
      • aegis_of_heart Świeży napływ się jeszcze nie rozeznaje. :) 12.02.13, 08:39
        Szkoda, że oni w tej Agorze to już chyba nie mają żadnej korekty albo nadzoru szefa działu itp.
    • Gość: społecznik Brawo panie Kiciński! IP: *.dynamic.chello.pl 11.02.13, 15:52
      niewielu jest ludzi, którzy mając pieniądze myślą o swoim mieście. A tu kapitalista kupuje zabytek i mam nadzieję przeniesie tam siedzibę GoG.com albo cdp.red.
      Wówczas zabytek nie będzie niszczał i będzie matecznikiem największej polskiej firmy developerskiej na rynku gier i sprzedaży elektronicznej.
    • Gość: ziutek Nowowarszawki SŁOIK IP: *.dynamic.chello.pl 11.02.13, 16:18
      Żal dupę ściska, co te buraki wypisują :(
      • s.fug Pogratulować odwagi 11.02.13, 18:04
        Tak, to chyba dobra wiadomość.
        Pierwsza od dawna, jeśli chodzi o warszawskie forty...
        Ale nowy właściciel napotka sporo problemów. O ile pamiętam, granica działki biegnie na długim odcinku po krawędzi muru i przylegają do niej korty. Żeby usunąć z budowli wilgoć, trzeba by ją odkopać, wysuszyć, zaizolować albo zostawić fosę odkopaną - na to musiałby się zgodzić sąsiad... Ale życzę optymizmu i wytrwałości. Dla fanów Wiedźmina tamtejsze "lochy" powinny być idealne, o ile ich się nie "zrewitalizuje" jak w Forcie Sokolnickiego.
        • Gość: cłopak z Woli Re: Pogratulować odwagi IP: *.nordiskpolska.pl 12.02.13, 01:35
          s.fug fort Traugutta nie graniczy z kortami.
          Pozdrowienia z Warszawy.
    • boruta_wwa Re: Wydawca Wiedźmina kupił zabytkowy fort na Mur 11.02.13, 23:04
      ciekawe czy w końcu sprzedadzą Modlin?
      choć akurat nie jestem kibicem tej transakcji...
      i w ogóle zawsze się boję jak cos jest w Polsce sprzedawane, bo nigdy nie wiadomo co z tego wyniknie?
      :-(

B.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka