olecky 16.02.13, 13:11 skoro miejsca parkingowe są na wagę złota, to rozumiem, że mieszkańcy są w stanie zrzucić się tak powiedzmy po kilogramie od osoby? Bo jak dotąd obowiązywała wersja 30 zł/rok, co trudno nazwać "na wagę złota". Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
nienietak6 uwolnic chodniki od samochodow 16.02.13, 13:17 Kiedy wreszcie w Polsce zapanuje parkingowy porządek i chodniki czy przystanki przestaną być blokowane przez parkingowych piratów? Kiedy wreszcie miasto zacznie przypominać miasto, a nie afrykański slums? Daleko nam do tej Europy, daleko... Odpowiedz Link Zgłoś
swiete.jeze Re: uwolnic chodniki od samochodow 16.02.13, 13:44 nienietak6 napisał: > Kiedy wreszcie w Polsce zapanuje parkingowy porządek i chodniki czy przystanki > przestaną być blokowane przez parkingowych piratów? Wiecie może czy w Warszawie zarządca drogi przychyla się do prośby o słupki na chodniku poza SPPN? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: normales uwolnij swój pusty łeb lemingu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.02.13, 14:28 jak chcesz mieć miast bez saochodow to wypad własnie do buszu, tam se taki zbudujesz, pokaż mi miasto w europie bez samochodów? bez parkingów? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abc Re: uwolnij swój pusty łeb lemingu IP: *.warszawa.vectranet.pl 16.02.13, 14:52 Na starym mieście w Warszawie to kiedyś byłeś? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Guest Re: uwolnij swój pusty łeb lemingu IP: *.dynamic.chello.pl 16.02.13, 14:54 Nikt nie wymaga aby w mieście nie było samochodow ale niech bedą tam gdzie ich miejsce na ulicach, na parkingach i w garażach. Jakoś nie mam problemów aby przestrzegać przepisów mimo 3 pojazdów w rodzinie. Ale krew mnie zalewa jak widzę takich co to właśnie kupią spawaka a najlepiej cztery dla całej rodziny ale już na zakup garażu ich nie stać i parkują na przystanku, ścieżce rowerowej, chodniku a pod swoim domem to najlepiej przy samych drzwiach wejściowych w dupie mając zakazy, przepisy, innych użytkowników drogi. Jak by mogli to na balkon do swojego mieszkania by wjechali. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: uwolnij swój pusty łeb lemingu IP: *.piaseczno.vectranet.pl 16.02.13, 15:40 Gość portalu: Guest napisał(a): > Jak by mogli to na balkon do swojego mieszkania by wjechali. Wystarczy, że rowerzyści tak właśnie robią :D Szkoda tylko, że tak porządnie zaparkowali swoje pedalskie pojazdy, bo aż na pół roku... :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stophipokrytom Re: uwolnij swój pusty łeb lemingu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.02.13, 15:51 A ja nazywam sie Janek. Ta na twoim miejscu zmieniłbym imię. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: uwolnij swój pusty łeb lemingu IP: *.home.aster.pl 16.02.13, 19:55 ość portalu: stophipokrytom napisał(a): > A ja nazywam sie Janek. Ta na twoim miejscu Janek-bałwanek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: uwolnij swój pusty łeb lemingu IP: *.piaseczno.vectranet.pl 16.02.13, 22:40 Gość portalu: gość napisał(a): > Janek-bałwanek To pewnie twój pseudonim artystyczny :D Całkiem niczego sobie :) Przy takim to Lady Ga Ga może się schować, jak wystąpisz na czerwonym dywanie :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: uwolnij swój pusty łeb lemingu IP: *.piaseczno.vectranet.pl 16.02.13, 22:22 zewszad_i_znikad napisała: > Cham. Bardzo ładnie się nazywasz, ale nie zazdroszczę ci takiej nazwy :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m. Re: uwolnic chodniki od samochodow IP: *.warszawa.mm.pl 16.02.13, 15:15 > Kiedy wreszcie w Polsce zapanuje parkingowy porządek i chodniki czy przystanki > przestaną być blokowane przez parkingowych piratów? Wtedy kiedy władze wypełnią zobowiązania podjęte przy uruchamianiu SPPN i zaczną budować parkingi, zatoki, parkingi podziemne, zamiast przerzucać koszty na mieszkańców. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marian Popieram w 100% IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 16.02.13, 15:16 Miasto jest dla ludzi a nie samochdów. Samochód to relikt przeszłości. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Popieram w 100% IP: *.piaseczno.vectranet.pl 16.02.13, 15:38 Gość portalu: Marian napisał(a): > Miasto jest dla ludzi a nie samochdów. Samochód to relikt przeszłości. Żeby to był relikt przeszłości, musiałoby chociaż cokolwiek godnie go zastąpić :D W przeciwieństwie do samochodu - kolej i tramwaj to ewidentnie prehistoria :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: warszawiak Re: Popieram w 100% IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.02.13, 16:51 Twoich okolicach pewnie tak - do geesu daleko, trza wozem jechać. Ale my w Warszawie mamy wszędzie blisko piechotą, tramwajem, metrem rowerem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m. Re: Popieram w 100% IP: *.warszawa.mm.pl 16.02.13, 17:00 I wszyscy są zdrowi, silni, mają kupę wolnego czasu, który mogą spędzić w autobusie, zakupy same się robią koło domu... Śnij dalej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Popieram w 100% IP: *.piaseczno.vectranet.pl 16.02.13, 22:29 Gość portalu: warszawiak napisał(a): > Twoich okolicach pewnie tak - do geesu daleko, trza wozem jechać. > Ale my w Warszawie mamy wszędzie blisko piechotą, tramwajem, metrem rowerem. To "geesy" jeszcze istnieją? O proszę, jednak Warszawa ciągle potrafi zaskakiwać swoją zawartością handlową :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: uwolnic chodniki od samochodow IP: *.piaseczno.vectranet.pl 16.02.13, 15:44 nienietak6 napisał: > Daleko nam do tej Europy, daleko... Niedawne debaty o związkach partnerskich pokazały, że nawet oddalamy się od tej "Europy" :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wagner Re: uwolnic chodniki od samochodow IP: *.warszawa.vectranet.pl 16.02.13, 17:20 Akurat większość w tym względzie się cieszy, że nie popadamy w europejski idiotyzm poprawności terroru lewackiego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: uwolnic chodniki od samochodow IP: *.piaseczno.vectranet.pl 16.02.13, 22:26 Gość portalu: Wagner napisał(a): > Akurat większość w tym względzie się cieszy, że nie popadamy w europejski idiotyzm > poprawności terroru lewackiego. Czyli już wiemy, ile jest warte powoływanie się tu co poniektórych na "Europę" :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Yola Re: uwolnic chodniki od samochodow IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.02.13, 22:29 *.piaseczno.vectranet.pl To jest forum Warszawa i sprawy miasta Warszawa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: uwolnic chodniki od samochodow IP: *.piaseczno.vectranet.pl 16.02.13, 22:39 Gość portalu: Yola napisał(a): > *.piaseczno.vectranet.pl > > To jest forum Warszawa i sprawy miasta Warszawa. Jeśli ci to przeszkadza, to mogę ci tylko współczuć :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: torro chyba ci sie gosciu wiec z miastem pomylila IP: *.dynamic.chello.pl 16.02.13, 18:27 oczywiscie furmanka nie zastawia chodniki bo nawet jesli on jest to raczej po to by na nim rosly chwasty Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: torro Re: chyba ci sie gosciu wies z miastem pomylila IP: *.dynamic.chello.pl 16.02.13, 18:28 xxx Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxxxxxxxxxxxxxxxxx Najpierw się musi zmienić buraczana mentalność IP: *.dynamic.chello.pl 25.02.13, 16:58 słoików, którzy do samochodu się modlą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jeremi Miasto dla ludzi a nie dla samochodów!!! IP: *.adsl.inetia.pl 16.02.13, 14:48 im mniej aut tym lepiej, estetyczniej , zdrowiej i wygodniej. Kiedy wreszcie zostaną wprowadzone opłaty za wjazd do centrum. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m. Re: Miasto dla ludzi a nie dla samochodów!!! IP: *.warszawa.mm.pl 16.02.13, 15:16 A ludzie mają samochody i chcą je parkować. Wypad z tym złomem (parkometry, słupki, zakazy) z naszych osiedli. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zig zag Re: Miasto dla ludzi a nie dla samochodów!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.02.13, 15:27 m. w powiecie Piaseczno gdzie mieszkasz, nie ma parkometrów ani słupków. Do spraw Warszawy się nie mieszaj. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m. Re: Miasto dla ludzi a nie dla samochodów!!! IP: *.warszawa.mm.pl 16.02.13, 15:35 Bredzisz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Guest Re: Miasto dla ludzi a nie dla samochodów!!! IP: *.dynamic.chello.pl 16.02.13, 18:27 Na TWOIM osiedlu i miejscu na które masz akt notarialny zapewne nie stoi parkometr. Od wspólnej przestrzeni WARA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m. Re: Miasto dla ludzi a nie dla samochodów!!! IP: *.warszawa.mm.pl 16.02.13, 19:33 > Na TWOIM osiedlu i miejscu na które masz akt notarialny zapewne nie stoi parkom > etr. Ty też nie masz aktu notarialnego, więc bądź łaskaw się nie wp**przać. > Od wspólnej przestrzeni WARA Tobie wara od urządzania wspólnej przestrzeni na cudzych osiedlach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Guest Re: Miasto dla ludzi a nie dla samochodów!!! IP: *.dynamic.chello.pl 16.02.13, 22:31 Niestety jesteś w błędzie na oba mieszkania i oba garaże mam akt notarialny a będąc w centrum korzystam z płatnych miejsc parkingowych, z kolei firma na szczęście zapewnia pracownikom miejsce. Potrafię także korzystać z komunikacji zbiorowej, gdy czas dojazdu jest porównywalny lub krótszy od jazdy samochodem lub wiem, że w pobliżu będzie problem z parkowaniem. Nie muszę jak niektórzy koniecznie zawieźć swojej dupy prywatnym samochodem. Czasem korzystam także z taksówek. Na cudzych osiedlach mnie nie obchodzi co się dzieje samochody mogą parkować jeden na drugim, być przylepione do ścian budynków, lewitować jeśli taka jest wola danej wspólnoty. To, co się dzieje we wspólnej przestrzeni miejskiej jak najbardziej mnie interesuje i nie wiem dlaczego kierowcy mają być grupą uprzywilejowaną w robieniu bajzlu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m. Re: Miasto dla ludzi a nie dla samochodów!!! IP: *.warszawa.mm.pl 16.02.13, 22:39 > To, co się dzieje we wspólnej przestrzeni miejskiej jak najbardziej mnie intere > suje Karmelicka, Dzielna, Pawia, Smocza czy Nalewki to przestrzeń miejska w 95% użytkowana przez pobliskich mieszkańców, więc to oni powinni mieć decydujące prawo głosu w jej sprawie, a nie jakiś przyjezdny z innej dzielnicy bywający tam raz na 10 lat. > Nie muszę jak niektórzy konieczn > ie zawieźć swojej dupy prywatnym samochodem. Czasem korzystam także z taksówek. Najpierw sam sprzedaj samochód i wszędzie jeździj taksówkami i zbiorkomem, to dopiero będziesz miał prawo się powymądrzać na temat prawa do posiadania samochodów przez innych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Guest Re: Miasto dla ludzi a nie dla samochodów!!! IP: *.dynamic.chello.pl 16.02.13, 22:53 No tak prawa nabyte przez zasiedzenie. Jasne. Nawet czytać nie umiesz. Gdzie ja piszę czy ktoś ma mieć czy nie mieć samochodu? Niech ma 100 jak lubi. Zółty, czerwony, cabriolet, sedan itd. itp. Ale niech mu zapewni miejsce do parkowania w miejscu zamieszkania a jeśli nie ma tam takiej mozliwości to niech parkuje zgodnie z przepisami a nie na zasadzie kupię sobie i jakoś to będzie. To nic, że zagradzam dojazd niepełnosprawnym muszę zająć tyle chodnika, żeby mi dupa nie wystawala bo ktoś światełko obrysuje; to nic, że parkuję przy bramie ppoż przecież muszę pilnie załatwić swoją prywatną sprawę a nie chce mi się szukać miejsca itp itd. Typowa mentalność Kalego. Dobranoc niech ci się przyśni świat tylko dla samochodów. Przepraszam, tylko dla twoich samochodów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m. Re: Miasto dla ludzi a nie dla samochodów!!! IP: *.warszawa.mm.pl 16.02.13, 23:17 > Nawet czytać nie umiesz. Gdzie ja piszę czy ktoś ma mieć czy nie mieć samochodu Skoro popierasz masowe likwidowanie miejsc parkingowych, to de facto zmuszasz ludzi do decyzji o sprzedaży samochodu, bo miejsc do kupna tu w wielu rejonach zwyczajnie fizycznie nie ma. Więc zacznij może od siebie. > To nic, że zagradzam dojazd niepełnosprawnym muszę zająć > tyle chodnika, żeby mi dupa nie wystawala bo ktoś światełko obrysuje Bredzisz. Masowo likwidowane są tu miejsca, gdzie samochód nikomu nie przeszkadzał. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szczypiórek Re: Miasto dla ludzi a nie dla samochodów!!! IP: *.dynamic.chello.pl 19.02.13, 11:19 > tyle chodnika, żeby mi dupa nie wystawala bo ktoś światełko obrysuje; No akurat na mojej ulicy, to te wystające dupy samochodów utrudniają odśnieżanie jezdni, bo pługi szerokim łukiem je omijają, by czegoś nie uszkodzić. Więc czasem coś co wydaje się oczywiste utrudnia życie innym. Ale poza tym to zgoda, jeden z nielicznych rozsądnych głosów w dyskusji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Miasto dla ludzi a nie dla samochodów!!! IP: *.piaseczno.vectranet.pl 16.02.13, 15:42 Gość portalu: jeremi napisał(a): > im mniej aut tym lepiej, estetyczniej , zdrowiej i wygodniej. Kiedy wreszcie > zostaną wprowadzone opłaty za wjazd do centrum. Dokładnie tak jest w Korei Północnej :D Kiedy się tam w końcu wybierzesz? :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kiera Świetnie! Teraz czas na SM i fotoradary!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.02.13, 15:00 Super, przecz z zakazami parkowania!! Teraz likwidacja straży wiejskiej, powyrywanie słupków-głupków, i zdemontowanie fotoradarów. Potem przerobienie ścieżek pedalskich i torowisk bydłowozowych na dodatkowe pasy jezdni!!!! Wreszcie Warszawa rozkwitnie życiem!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m. Re: Udało się! Drogowcy workami zasłonią zakazy p IP: *.warszawa.mm.pl 16.02.13, 15:13 > skoro miejsca parkingowe są na wagę złota, to rozumiem, że mieszkańcy są w stan > ie zrzucić się tak powiedzmy po kilogramie od osoby? Na to miały iść dochody z SPPN. Nie na premie dla urzędasów. > Bo jak dotąd obowiązywała > wersja 30 zł/rok, co trudno nazwać "na wagę złota". Mieszkańców SPPN miała nie obciążać. To jest opłata administracyjna. Odpowiedz Link Zgłoś
do100jnik oto popis chamskiego państwa i samorządu 16.02.13, 16:05 w celu rozszerzenia strefy płatnego parkowania ustawia się bezsensowne znaki zakazu, jeśli do tej pory parkowanie nie przeszkadzało, to pytam pana Gałasa, dlaczego przeszkadza teraz, a w ogóle ludzie wiecie kogo wybieracie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomasz Re: oto popis chamskiego państwa i samorządu IP: 195.150.224.* 16.02.13, 20:52 do100jnik napisał: > w celu rozszerzenia strefy płatnego parkowania ustawia się bezsensowne znaki za > kazu, jeśli do tej pory parkowanie nie przeszkadzało, to pytam pana Gałasa, dla > czego przeszkadza teraz, a w ogóle ludzie wiecie kogo wybieracie Nie przeszkadzało chyba burakom którzy uważają że chodnik=parking. Pieszym za to takie buractwo przeszkadzało, przeszkadza i będzie przeszkadzać. Jak kogoś nie stac na parking po rynkowych cenach to znaczy że nie stać go na samochód. Więc niech go sprzeda zamiast robić syf w mieście albo wraca na wieś Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m. Re: oto popis chamskiego państwa i samorządu IP: *.warszawa.mm.pl 16.02.13, 21:28 > Nie przeszkadzało chyba burakom którzy uważają że chodnik=parking Wytłumacz to specom z ZDM, którzy zamiast budować zatoki parkingowe budują szerszy chodnik i na nim wyznaczają miejsca do parkowania. > Jak kogoś ni > e stac na parking po rynkowych cenach to znaczy że nie stać go na samochód. Równie dobrze mogę powiedzieć, że jak cię nie stać na własny transport, to masz chodzić pieszo a powinieneś korzystać z dotowanej min. z moich podatków komunikacji miejskiej, jak cię nie stać na szkołę prywatną, to nie powinieneś mieć dzieci itp. Odpowiedz Link Zgłoś
azeta7 A na Żoliborzu GRABIĄ !!! 17.02.13, 19:16 Barany z Urzędu poustawiali znaki zakazu zatrzymywania sie np. na ul. Toeplitza przy której jest ulubiony bazarek Żoliborzan. Jak tam zrobić zakupy? Dlaczego nie można postawić zakazu stawania powyżej 10 minut (tyle wystarczy by coś kupić). A pająki - straż miejska wali mandaty non stop. Wie o tym władza i nic. Ale BĘDĄ wybory i będą o to pytania do kandydatów. Grabieżców nam nie potrzeba. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tramp Udało się! Drogowcy workami zasłonią zakazy par... IP: *.dynamic.chello.pl 17.02.13, 23:19 Dlaczego w naszym pięknym kraju każda reorganizacja polega na tym, że komuś trzeba coś zabrać, tak aby nikt inny na tym nie zyskał, wtedy jest dopiero klawo, władza się cieszy. Ale wytrzymałość mieszkańców się kończy i w końcu przyjdą do władz upomnieć się o swoje. Czy do tego dążymy ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: diagnosta PO rządzi Warszawą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.02.13, 10:54 PO to nie tylko pazerna formacja ale i chora. Odpowiedz Link Zgłoś