Dodaj do ulubionych

"To nie żółw stoi na przeszkodzie budowie obwod...

27.02.13, 12:43
Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
Obserwuj wątek
    • Gość: ja Re: "To nie żółw stoi na przeszkodzie budowie obw IP: *.piaseczno.vectranet.pl 27.02.13, 18:12
      Dziękujemy kolejnej grupie ekoterrorystycznej...
      • junk92508 Kolejna ekspresówka "wężykiem" 27.02.13, 19:27

Dlaczego u nas się rozpowszechniło puszczanie dróg i metra wężykiem?

Przez to trasa zamias 20 km będzie miała 30km - większy koszt, większy koszt nparawiania, oświetlania, więcej paliwa i spalin, więcej straconego czasu
        kierowców, większe ryzyko wypadków.

Naprawdę nie da się tego poprowadzić po czymś bliskiemu linii prostej?

Lepiej dołożyć miliony teraz, wykupić ludzi i zbudować prosto niż przez dziesięciolecia
        tracić na tym co napisałem.
    • Gość: Dup... nie ekolodz Re: "To nie żółw stoi na przeszkodzie budowie obw IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.02.13, 18:28
      Chyba się fundusze z ostatniego protestu kończą, i kryzisik idzie.
      Pewnie liczą na zleconko na jakąś inwentaryzację" na terenach przebiegu drogi. Zawsze to kilkaset tysięcy dla wolontariuszy i społeczników.
    • Gość: klm "To nie żółw jest przeszkodą na budowie obwodnicy" IP: *.dynamic.chello.pl 27.02.13, 18:37
      niech się CMOKną w trąbkę... zielone bydło...
    • Gość: rak "To nie żółw jest przeszkodą na budowie obwodnicy" IP: 31.179.101.* 27.02.13, 18:44
      No kur.... mać debilizm ekoterrorystów mnie osłabia. Pogonić dziadostwo na cztery wiatry!!!!!!!!!!!!!! Wam tylko chodzi o kasę i nic więcej!!!!!
      Szanowny Panie samochody stojące teraz w korkach powodują więcej szkód dla nas LUDZI niż przyszła obwodnica. Ale dla Was ważniejszy jest komar /kasa/ niż człowiek!!!!!!!!!!!
    • adamgreg "To nie żółw jest przeszkodą na budowie obwodnicy" 27.02.13, 19:05
      A czołgowisko było O.K. ?
      Utopce z mokradeł - Stowarzyszenie Ochrony mokradeł - śmieszne......
    • Gość: LuriTuri "To nie żółw jest przeszkodą na budowie obwodnicy" IP: *.uph.edu.pl 27.02.13, 19:37
      Wasze komentarze są żałosne. Obwodnicę należy poprowadzić tak, żeby nie zagrażała przyrodzie. Winni są jak zwykle projektanci i inwestorzy, którym wydawało się, że można drogę zbudować gdziekolwiek, byle taniej. Chińczycy zafundowali sobie "postęp" na skróty i całe wioski wymierają na raka. Chcecie też, bezmyślni i pazerni zwolennicy "rozwoju"?
      • Gość: mod Re: "To nie żółw jest przeszkodą na budowie obwod IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.02.13, 19:51
        Weź mapę i plany do ręki i popatrz mierna istoto jak poprowadzić obwodnicę aby nie naruszyć żadnej roślinki ani nie zdeptać żuczka?
        Następny pożyteczny idiota nie mający świadomości, iż w ekoterroryźmie chodzi o kasę i koryto.

Przez takich jak ty giną w Polsce na marnych drogach setki osób rocznie.
        Myślę iż ekolodzy oraz protestujący przeciwko budowie dróg powinni płacić 3/4 swojej pensji na biedne owady. Myślę iż liczba ekoterrorystów by zmalała szybko. To są ludzie zainteresowani wiecznie cudzym portfelem.
        • rojst Re: "To nie żółw jest przeszkodą na budowie obwod 27.02.13, 20:15
          Problemem ludzi takich jak Pan/Pani jest to, że postrzegają rzeczywistość przez pryzmat własnych standardów moralnych. Nie wiedzą, ze istnieją obiektywna wiedza naukowa i ludzie zajmujący się przyrodą, którzy za pomocą rzeczowych, naukowych argumentów starają się uczestniczyć w, jako element społeczeństwa obywatelskiego, w procesie podejmowania decyzji. Tacy ludzie jak Pan/Pani myślą, że podobnie jak Panu / Pani, wszystkim w życiu chodzi wyłącznie o kasę. Bardzo mi Pana / Pani żal.
          • hasz56 Re: "To nie żółw jest przeszkodą na budowie obwod 27.02.13, 21:32
            Ciekawe ilu z tych zabierających głos logicznych-antyekologicznych było na poligonie? Ilu obserwowało żurawie, miało okazję podziwiać czarnego bociana, zimorodki, łosie samce, samice z małym? Może Wam wystarczą programy na Animal Planet lub NatGeo - mnie nie.
        • Gość: mm Giną przez głupotę... IP: *.artcomp.waw.pl 27.02.13, 21:16
          Obawiam się, że giną raczej w powodu matołów takich jak ten, który dziś na lokalnej dróżce o szerokości 3m (tak, jest taka wzdłuż południowej granicy Lasu Kabackiego), na ograniczeniu do 40 miał fantazję jechać 100km/h.

Debilu z Volvo o rejestracji WJ... Mam nadzieję, że zabijesz się na drzewie zanim przekażesz swoje nędzne geny dalej. Mam też nadzieję, że zabijesz się sam zanim zniszczysz komuś życie.

Ale jak jeszcze raz na mnie trafisz, to długo już nie będzie ci się "spieszyło".
        • robert_c Re: "To nie żółw jest przeszkodą na budowie obwod 28.02.13, 01:08
          > Weź mapę i plany do ręki i popatrz

To Ty weź mapę (choćby tą dołączoną do artykułu) i popatrz o ile trasa byłaby krótsza i prostsza, gdyby poprowadzić ją tuż przy istniejących torach.
          • Gość: e Re: "To nie żółw jest przeszkodą na budowie obwod IP: *.jmdi.pl 28.02.13, 11:26
            Przy torach biegają lisy a 50 metrów od torów zadomowiły się wiewiórki.
            A tak szczerze o jaką wam sumę chodzi?
            Cofacie ten kraj rozwojowo. Niedługo zwykła kałuża w waszym mniemaniu będzie cennym bagniskiem. To już nawet nie jest śmieszne, to jest żałosne.
            • robert_c Re: "To nie żółw jest przeszkodą na budowie obwod 28.02.13, 18:56
              Załosne jest, że nie masz pojęcia o czym piszesz, a piszesz.
        • Gość: michalng Re: "To nie żółw jest przeszkodą na budowie obwod IP: *.dynamic.chello.pl 28.02.13, 07:19
          > Weź mapę i plany do ręki i popatrz mierna istoto jak poprowadzić obwodnicę aby
          > nie naruszyć żadnej roślinki ani nie zdeptać żuczka?

Skoro powstało w tym kraju prawo nakazujące chronić roślinki i żuczki (a uchwalił je parlament a nie ekoterrorysci) to trzeba drogi budować zgodnie z tym prawem. Tak zeby nie szkodzić roślinkom i żuczkom.
          > Przez takich jak ty giną w Polsce na marnych drogach setki osób rocznie.

Ta. To nie ekolodzy wymyślili prawo i nie oni próbują niezgodnie z tym prawem budować drogi.

> Myślę iż ekolodzy oraz protestujący przeciwko budowie dróg powinni płacić 3/4 s
          > wojej pensji na biedne owady. Myślę iż liczba ekoterrorystów by zmalała szybko.

Podobnie jak liczba katolików jeśli musieli by oddawać 3/4 pensji na kościół , jedynie liczba idiotów by się nie zmieniła jak zaczęli byśmy 3/4 pensji idiotom zabierać.

> To są ludzie zainteresowani wiecznie cudzym portfelem.

Nie możesz mierzyć wszystkich swoją miarą. Naprawdę nie możesz pojąc ze są ludzie którym autentycznie zależy na tych roślinkach i żuczkach ?
      • jhbsk Re: "To nie żółw jest przeszkodą na budowie obwod 28.02.13, 07:58
        Gość portalu: LuriTuri napisał(a):

> Wasze komentarze są żałosne.

Prawda. Tym, którzy nie potrafią się odspawać od fotela w samochodzie wydaje się, że można budować wszędzie. Otóż nie można.
    • Gość: x "Co tam człowiek - roślinka jest najważniejsza!" IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.02.13, 19:43
      Dożyliśmy czasów kiedy to rybka, komar, a nawet roślinka jest ważniejsza od człowieka:)

Moralność ekoteroryzmu: może zginąć 1000osób na niebezpiecznych drogach przeplatanych kolizyjnymi skrzyżowaniami, ale nie waż się zniszczyć roślinki.
      Ciekawe ile tym razem domagają się pieniędzy?
      • Gość: kacper Re: "Co tam człowiek - roślinka jest najważniejsz IP: *.dynamic.chello.pl 27.02.13, 22:15
        Lol to dopiero demagogia i belkot.
    • Gość: 2w Stowarzyszenie ochrony dzięcioła błotnego, IP: *.205.108.235.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 27.02.13, 19:55
      kuropatwy morskiej i zielonej, szeleszczącej sałaty papierowej.
    • rojst "To nie żółw jest przeszkodą na budowie obwodnicy" 27.02.13, 20:10
      Właściwie nie bardzo wiem, jak można z większością wpisów dyskutować, ponieważ są one po prostu wulgarnym bełkotem ludzi cierpiących na jakieś schorzenia psychiczne. Jeśli jednak ktoś chciałby rzeczowo podyskutować, to bardzo proszę.
      Stowarzyszenie CMok przedstawiło po prostu swój punkt widzenia. Jeśli mają Państwo jakiś pogląd w tej sprawie, to proszę go przedstawić w sposób kulturalny i merytoryczny.
      • Gość: edi Ten żółw może być ślimakiem lub rybą lądową IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.02.13, 20:22
        O tak podyskutujmy merytorycznie o tym czy człowiek jest ważniejszy od kijanki lub rośliny bagnistej.
        Acha i nie zapominajmy podatku zapłacić aby było nas stać na te arcyważne dyskusje:)
        • Gość: kacper Re: Ten żółw może być ślimakiem lub rybą lądową IP: *.dynamic.chello.pl 27.02.13, 22:25
          Chciales napisac ze dyskusja dotyczyla by tego ze miejsce zycia zwierzat i roslin jest wazniejsze od wygody dowozacych leniwe zady ludzi.
    • Gość: mat.31 Re: "To nie żółw stoi na przeszkodzie budowie obw IP: *.play-internet.pl 27.02.13, 20:10
      To nie głupota. To wyrachowanie i umiejętność robienia interesów (choćby przez szantaż)
    • Gość: edi ekoterroryści kochają pieniądze... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.02.13, 20:31
      Mieszkam niedaleko planowanej obwodnicy.
      Kiedy chodzę na spacery w tych częściach lasu widzę sterty śmieci.
      Czemu ekoterroryści nie interesują się zaśmieconym lasem? Czemu w tym kierunku nic nie robią?
      Odpowiedź jest prosta: z zaśmieconego lasu nie ma pieniędzy, a z planowanej obwodnicy są ogromne pieniądze.
      • Gość: kacper Re: ekoterroryści kochają pieniądze... IP: *.dynamic.chello.pl 27.02.13, 22:26
        A ty cos robisz poza zwozeniem kolejnych stert?
      • jhbsk Re: ekoterroryści kochają pieniądze... 28.02.13, 08:00
        O czemu ty nie sprzątniesz, skoro to ci przeszkadza? Czekasz aż samo się zrobi?
    • adamgreg "To nie żółw jest przeszkodą na budowie obwodnicy" 27.02.13, 21:29
      Jaka fajna nazwa Centrum Ochrony Mokradeł - a nad prostą kałużą sie nie pochylą ? - na wsiach gnojowic i szamb jest troszkę - kasy z tego nie ma - czy w celowniku CENTRUM tego nie ma ... A DOMESTOS do kibli to gwałt na traszkach? Jaki NIP ma Takie Centrum.. Sprawdzimy w KRS-sie kto w Zarządzie, jak z spawozdaniami ...
    • Gość: mm Czy komentujący potrafią czytać? IP: *.artcomp.waw.pl 27.02.13, 21:37
      Przecież facet pisze, że NIE MA tak też żółwia, którego obecność wymyślił sobie dziennikarz.

Pisze też, że jest zaniepokojony i jak według niego byłby lepiej. Minister Szyszko też miał swoją wizję jak byłby lepiej. I zatrzymał budowę na lata. Bo miał władzę.
    • Gość: nbbnmbv Re: "To nie żółw stoi na przeszkodzie budowie obw IP: *.adsl.inetia.pl 27.02.13, 23:06
      niektórym na przeszkodzie stoi czytanie ze zrozumieniem...
    • Gość: Paulina Dzierża odpowiedź Centrum Ochrony Mokradeł IP: *.robbo.pl 27.02.13, 23:10
      Witam, jestem przedstawicielem CMok podobnie jak Paweł Pawlikowski. Chciałabym pokrótce odpowiedzieć na zarzuty powtarzające się w powyższych postach. Przede wszystkim: celem naszej wypowiedzi było właśnie sprostowanie, że NIE BLOKUJEMY BUDOWY WSCHODNIEJ OBWODNICY WARSZAWY. Nie znaleźliśmy żółwia błotnego na poligonie, choć rzeczywiście udokumentowaliśmy, że jest to obszar cenny przyrodniczo, w opracowaniu wykonanym na zlecenie Wojewódzkiego Konserwatora Przyrody. Inwentaryzacja przyrodnicza jest normalną procedurą przy przygotowaniu dokumentacji przed budową każdej drogi i tej akurat nie wykonywaliśmy my. Popieramy wariant naszym zdaniem najkorzystniejszy dla przyrody, nie wydłużając w żaden sposób procedur związanych z budową drogi.

Nie otrzymujemy też ani nie otrzymywaliśmy żadnych pieniędzy od osób mogących czerpać korzyści z wspieranego przez nas wariantu przebiegu obwodnicy. Nie jest nam również wiadome, aby inne organizacje opiniujące przebieg obwodnicy takie pieniądze otrzymywały.

Jeśli chodzi o nasze udzielanie się w kwestii zanieczyszczenia poligonu śmieciami, uczestniczyliśmy jako strona w postępowaniu dotyczącym udzielenia pozwolenia prywatnemu inwestorowi na składowanie gruzu w wydmie w środkowej części poligonu. Dopóki pozwalało na to prawo, zabieraliśmy swój głos, a nawet wygraliśmy rozprawę sądową przed Wojewódzkim Sądem Administracyjnym. Obecnie jednak organizacje zajmujące się ochroną przyrody nie mogą brać udziału w postępowaniach dotyczących odpadów.
      • Gość: c Re: odpowiedź Centrum Ochrony Mokradeł IP: *.jmdi.pl 28.02.13, 11:20
        Ile tym razem kasy chcecie?
        • Gość: kawka Na głupotę nie ma rady IP: *.artcomp.waw.pl 28.02.13, 14:43
          Czytać baranie tępy nie umiesz? Taki głupi jesteś?
          • Gość: nm Re: Na głupotę nie ma rady IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.02.13, 20:07
            ooo tolerancyjny ekolog:) a jaki kulturalny:)
    • Gość: realista "To nie żółw jest przeszkodą na budowie obwodnicy" IP: *.home.aster.pl 27.02.13, 23:11
      Ja tez kocham motylki,ale jeszcze bardziej kocham wozic swoj tylek po nowoczesnych drogach.
      Jezeli takie idealno/unilkatowe warunki powstaly dzieki carowi,to niech ecoterorysci w swojej niedosciglej milosci do komarow wykupia tereny we wschodniej Polsce( vide reklamy) i za 150 lat bedziemy mieli takie samy efekty jak pod Warszawa. A moze i lepsze.
      • Gość: Paulina Dzierża Re: "To nie żółw jest przeszkodą na budowie obwod IP: *.robbo.pl 27.02.13, 23:27
        robi to bardzo wiele organizacji ekologicznych. W mojej wypowiedzi nie było nic o motylach.
    • Gość: mp "To nie żółw jest przeszkodą na budowie obwodnicy" IP: *.rtr.bait.pl 28.02.13, 00:45
      Teren poligonu, przez który ma przechodzić obwodnica, jest cenny przyrodniczo, na tyle, na ile cenne przyrodniczo może być byłe czołgowisko (jeszcze w latach 90-tych ćwiczyło tam wojsko), które ostatnio zaczęło intensywnie zarastać, zalewane w wyniku podwyższonego poziomu wód gruntowych. Obecnie kręcą się tam motokrosowcy, quadowcy oraz fanatycy paint i softballu, ktorzy regularnie rozdeptują wszystko na około. Jeśli weźmie się to pod uwagę, to trudno potraktować ten teren jakoś szczególnie wyjątkowo. Wętpię, żeby propozycja puszczenia trasy wzdłóż torów kolejowych została zrealizowana, afaik taki wariant nigdy nie był planowany, trasa musiałaby przejść przez lub obok istniejących i funkcjonujących obiektów wojskowych (puszczenie trasy obok strzelnicy może być niemożliwe). Na dodatek przeszłaby bliżej osiedli ludzkich niż to było zapowiadane (protesty). Być może trzeba by było przeprowadzić dodatkowy wykup ziemi, a to wiadomo podnosi koszty.
    • rojst "To nie żółw jest przeszkodą na budowie obwodnicy" 28.02.13, 01:18
      Teren poligonu to nie jest Puszcza Białowieska, ale fakt, że jego fragmenty użytkowane były jako wspomniane "czołgowiska", wcale nie oznacza, że jest pod względem przyrodniczym zdegradowany. Na poligonie zachowały się tereny bagienne, wydmowe, stare lasy liściaste nad rzekami (łęgi) z bogactwem gatunków roślin i zwierząt. Paradoksalnie, w wielu miejscach na świecie tereny wojskowe, mimo częściowej dewastacji przyrody, stanowią ostoję gatunków zagrożonych.
    • robert_c Do administracji forum 28.02.13, 01:21
      Wiecie dlaczego odeszliśmy od forum gazeta.pl?
      Dlatego, że bezkarnie pozwalacie na wylewanie żółci na forum wszystkim frustratom.
      Pozwalacie na pisanie kompletnych głupot jakimś małolatom, pozwalacie na rzucanie bezpodstawnych oskarżeń i tolerujecie teksty, podpadające pod art 212 Kodeksu Karnego.

Dopuściliście do tego, że forum na portalu gazeta.pl stało się zwykłym rynsztokiem.
      • wuzzi Re: Do administracji forum 28.02.13, 09:04
        Niestety się zgadzam w 100%, to nie jest wyrażanie opinii tylko opluwanie się ludzi, którzy mają różne opinie... A obwodnica powinna już być oddana do ruchu dawno, skoro nie jest, lepiej popracować nad jej najlepszym wariantem niż oddać węża tnącego las na pół...
      • Gość: as Re: Do administracji forum IP: *.jmdi.pl 28.02.13, 11:41
        1) Problem polega na tym że wcale nie odeszliście
        2) Z cenzurą to najpierw zacznijcie od siebie, nie zapomnijcie również myśli ocenzurować
        3) Jeśli chodzi o rynsztok to dziecko wyobraź sobie iż na świecie istnieje dobro i zło. Dobro nigdy nie jest bez zła a zło bez dobra:) Patrzysz na świat przez pryzmat swojego hermetycznego pudła. Nie ma w tym obiektywizmu. Wasze dobro i chęć "naprawiania" świata dla innych jest degradacją świata i zwykłym rynsztokiem dla innych. Skoro bredzisz o tolerancji to zacznij od siebie i postaraj się tolerować ludzi którzy mają odmienny pogląd od twojego. Dla niektórych od rybki ważniejszy jest człowiek.
        • robert_c Re: Do administracji forum 28.02.13, 18:13
          1) Odeszliśmy

2) Bezzasadne opluwanie ludzi nie ma nic wspólnego z wolnością słowa.
          Wolność słowa jest wtedy, gdy bierzesz za nie odpowiedzialność i się pod nim podpisujesz z imienia i nazwiska.

3) Masz prawo nie zgadzać się z czyimiś opiniami, ale nie masz prawa dlatego, że się nie zgadzasz, pomawiać innych i ich wyzywać.
          CMOK zrobił więcej dla budowy dróg, niż wszyscy pisujący na tym forum razem wzięci.
          M.in. 5 lat temu pomógł nam w uwaleniu bzdurnego wariantu Szyszki.
          Nie ma większych pasjonatów budowy dróg w Warszawie, niż członkowie SISKOM. I ja, jako autostradowy fanatyk, podkreslam z całą mocą - przyrodnicy z CMOK mają całkowitą rację w tym co piszą.

Dobrze byłoby przyjać zasadę - jeśli nie wiesz o czym piszesz, to lepiej nie pisz. Jesli pomawiasz innych, to miej odwagę pod tym się podpisać, a nie czynić to anonimowo jak ostatni tchórz.
          Jeśli nie rozumiesz na czym polega budowa dróg i co to jest procedura środowiskowa, to się po prostu dokształć.
          A jeśli chcesz o czymś podyskutować, to czyń to w sposób jaki przystoi cywilizowanemu człowiekowi.
          Natomiast jeśli chcesz kogoś wyzywać to rób to patrząc mu w twarz.
          Masz odwagę?

Pozdrawiam
          Robert Chwiałkowski
          SISKOM
          TAK dla rozwoju infrastruktury komunikacyjnej
          • Gość: as Re: Do administracji forum IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.02.13, 20:41
            robert_c napisał:
            > 1) Odeszliśmy
            Czyli twoje posty to wytwór mojej wyobraźni?:)

robert_c napisał:
            > 2) Bezzasadne opluwanie ludzi nie ma nic wspólnego z wolnością słowa.
            > Wolność słowa jest wtedy, gdy bierzesz za nie odpowiedzialność i się pod nim po
            > dpisujesz z imienia i nazwiska.

Proszę bardzo: Jakub Woliński. Pesel tez chcesz? Może NIP? Imię ojca, dziadka, babci?
            Dużo ci dało moje imię i nazwisko prawa? Cóż za odwaga:) Dla mnie możesz nazywać się jak chcesz. Mnie nie intresuje twoja tożsamość. Na forum najważniejsza jest wymiana poglądów.

robert_c napisał:
            > 3) > -I ja, jako autostradowy fanatyk, podkreslam z całą mocą przyrodnicy z CMOK mają
            > całkowitą rację w tym co piszą

Niesamowity argument. Rozbiłeś mnie na łopatki swoją "fachowością". Twoja prawda jest najtwojsza i jest bardziej twojsza niż mojsza. Powiem ci coś w tajemnicy: podkreslam z całą mocą mam rację w tym co piszę:) Zacząłem jechać argumentami twego pokroju. Nie ma co dyskusja zyskuje na wartości:) heh

robert_c napisał:
            > Dobrze byłoby przyjać zasadę - jeśli nie wiesz o czym piszesz, to lepiej nie pi
            > sz. Jesli pomawiasz innych, to miej odwagę pod tym się podpisać, a nie czynić t
            > o anonimowo jak ostatni tchórz.

Jakub Woliński. Poczułeś się lepiej? Teraz wiesz z kim rozmawiasz. Niesamowite uczucie. Mnie nawet nie intersuje czy ty kobietą jesteś czy facetem. Jem kotleta pełnokrwistego i odpowiadam ci na post:/ Nie obrazisz się?

robert_c napisał:
            > Jeśli nie rozumiesz na czym polega budowa dróg i co to jest procedura środowisk
            > owa, to się po prostu dokształć.

Procedura środowiskowa a właściwie jej owoc w Polsce polega na tym że instaluje się ekrany warte miliony w szczerym polu wzdłuż autostrady po to aby chronić pole przed hałasem:) Oczywiście podatnicy są sponsorami tychże urojonych pomysłów. Ja wolałbym np. aby na operacje serca nie było trzeba czekać 3 lat bo można nie doczekać, ty zaś wolisz żuczka reanimować za miliony z kieszeni podatników. Każdy ma swoje priorytety.

robert_c napisał:
            > A jeśli chcesz o czymś podyskutować, to czyń to w sposób jaki przystoi cywilizo
            > wanemu człowiekowi.
            > Natomiast jeśli chcesz kogoś wyzywać to rób to patrząc mu w twarz.
            > Masz odwagę?

A w którym miejscu konkretnie księciuniowi nadepnąłem na paluszek? Gdzie Panicza obraziłem? Jeśli poczułeś się urażony to serdecznie przepraszam - nie miałem takiego celu. Mam swoje zdanie w tej kwestii i jego nie zmienie. Spotykać mi się nie chce z Tobą bo nie zasłużyłeś na spotkanie ze mną. Spotykam się tylko z ludźmi którzy mają coś sensownego do powiedzenia i którzy reprezentują jakiekolwiek argumenty.

Bez odbioru , nie poć się, dyskusja z tobą to zwykłe bezowocne popiardywanie.
            Pozdrawiam
            Jakub Woliński

P.S. Widzę że o najważniejszym nie zapomnieliście na stronie CMOK: nr konta bankowego :)
            • robert_c Re: Do administracji forum 28.02.13, 21:17
              1) Kiedyś to było podstawowe forum wymiany myśli i poglądów. Potem zeszło na psy przez to, że jacyś frustraci zaczęli tu wypisywać swoje "myśli" i wylewać pomyje. Przy całkowitej bierności adminów. To się nie zmieniło.
              Czytając wpisy co poniektórych ma się wrażenie, że gazeta.pl jest zwykłym brukowcem.

> Na forum najważniejsza jest wymiana poglądów.

Rozróżniaj wymianę poglądów od pisania kompletnych głupot. Masz pęd do pisania głupot, to pisz do swoich znajomych i rodziny, albo najlepiej do przełożonego (lub nauczyciela, bo ze stylu w jakim piszesz i prezentowanej wiedzy wnioskuję, że podstawówki jeszcze nie skończyłeś).
              Wymianą pogląów nie jest też bezpodstawne oskarżanie innych o czyny, jakich nie popełnili.

> Niesamowity argument. Rozbiłeś mnie na łopatki swoją "fachowością".

Jako człowiek znający się na budowie dróg i popierający ich budowę stwierdzam, że CMOK ma rację i że przebieg WOW powinien zostać przesunięty bardziej na zachód. Trasa będzie krótsza, tańsza w budowie i eksploatacji, a dodatkowo omienie obszar wrażliwy przyrodniczo.
              Chcesz w tym temacie podyskutować lub więcej się o tym czegoś dowiedzieć, to pisz ub pytaj jak przystało na inteligentnego człowieka, a nie jak na menela.

> Procedura środowiskowa a właściwie jej owoc w Polsce polega na tym że instaluje
              > się ekrany warte miliony w szczerym polu wzdłuż autostrady po to aby chronić p
              > ole przed hałasem:) Oczywiście podatnicy są sponsorami tychże urojonych pomysłó
              > w.

I to własnie pokazuje, że nie masz zielonego pojęcia o czym piszesz, a wiedzę swoją czerpiesz jedynie z nagłówków brukowców.
              Niestety, ale w Polsce od pewnego czasu panuje swoista moda na nieoczytanie i na kulturę i wiedzę obrazkową.
              • Gość: Paulina Dzierża Re: Do administracji forum IP: *.robbo.pl 01.03.13, 01:21
                Do Pana Jakuba Wolińskiego: podanie numeru konta na stronie internetowej jest normalne w przypadku organizacji non-profit, choć nie tylko one je udostępniają publicznie. Nie uważamy, aby był to najważniejszy element naszej strony internetowej. Pana zarzuty odnośnie domniemanej przez Pana działalności CMok niegodnej z prawem i statutem stowarzyszenia są zniesławieniem, a ich bezpodstawne publiczne głoszenie może być karalne. Zwracam Pana uwagę na ten fakt szczególnie, że ujawnił Pan swoje imię i nazwisko, i jest gotów podać nr PESEL.

Stowarzyszenie SISKOM skupia specjalistów w dziedzinie budowy dróg, podobnie jak CMok zrzesza nie tylko amatorów, ale przede wszystkim specjalistów w dziedzinach nauk przyrodniczych. Zajmujemy się przede wszystkim czynną ochroną przyrody, a tzw. interwencje przyrodnicze są marginalną, choć nie najmniej ważną, a dla nas z pewnością najmniej wdzięczną częścią naszej działalności.
                • Gość: as Re: Do administracji forum IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.03.13, 10:47
                  Szanowna Pani
                  W którym dokładnie miejscu zniesławiłem CMoK?
                  Proszę wskazać dokładnie.
                  Na czym polega owe zniesławienie?

Czy imię dziadka i babci również Pani sobie życzy?:)
                  Czy naprawdę jest Pani aż tak naiwna że wierzy Pani w to że podam nr PESEL na forum publicznym? To była ironia odnośnie PESEL. Myślałem iż jest to oczywiste, ale najwyraźniej ma Pani problem ze zrozumieniem tekstu.
                  Dla mnie jesteście instytucją zbędną nie robiącą w moim mniemaniu nic pożytecznego i mam prawo mieć taki pogląd. Jest to moje subiektywne zdanie. Mogę się nim publicznie podzielić.
                  Nie mam obowiązku podawania imienia i nazwiska. Na forum nie ma takiego nakazu.
                  Odnośnie numeru konta CMoK to niestety nie przeleje Państwu żadnej kwoty, mimo iż nr konta rzuca się w oczy na Państwa stronie.

Jeśli uraziłem to serdecznie przepraszam:)

Pozdrawiam
                  Jakub Woliński
                  Franek Kimono
                  Alojzy Bombel
                  Jan Szymański

Proszę sobie wybrać...lub wpisać dowolne
                  Szanuje swoją prywatność:)
                  • Gość: Paulina Dzierża Re: Do administracji forum IP: *.robbo.pl 01.03.13, 11:26
                    Rzeczywiście, sprawdziłam Pana wypowiedzi i nie zniesławił nas Pan wprost, tak jak to zrobiło kilka osób przed Panem. Sugeruje Pan, że najważniejsze są dla nas pieniądze, nie znalazłam w Pana wypowiedzi sformułowania wprost na temat naszych rzekomych korzyści majątkowych z działalności niezgodnej z prawem. Oczywiście to domniemanie również nie jest prawdziwe.

Co do Pana danych personalnych: myślę, że właśnie o tym pisał Robert Chwiałkowski pisząc "Jeśli pomawiasz innych, to miej odwagę się pod tym podpisać, a nie czynić to anonimowo". Podejrzewam, że chodziło mu o odwagę cywilną. Widzę ironię w Pana wypowiedziach, jednak uważam, że jest ona nie na miejscu w rozmowie na poważne tematy.

Trochę mnie Pan uraził, w sposób ironiczny sugerując brak inteligencji. Przyjmuję przeprosiny i mam nadzieję, że nie będzie Pan tego więcej robił. Jeśli natomiast tak się stanie, nie będę kontynuować rozmowy z Panem.
                  • robert_c Re: Do administracji forum 02.03.13, 11:47
                    > Dla mnie jesteście instytucją zbędną nie robiącą w moim mniemaniu nic pożyteczn
                    > ego

Dla mnie Ty z kolei z faktu, że żyjesz, zabierasz tylko tlen

> i mam prawo mieć taki pogląd. Jest to moje subiektywne zdanie. Mogę się nim
                    > publicznie podzielić.

To ciekawe. Ty masz prawo mieć swoje zdanie.
                    A teraz zastanów się, dlaczego posiadania swojego zdania odbierasz CMOK-owi.
                    CMOK zaprezentował swoją opinię, bo ma do tego prawo.
                    Róznica pomiędzy Twoim zdaniem, a ich zdaniem jest jednak taka, że oni doskonale wiedzą o czym piszą i piszą to nie anonimowo, a Ty nie masz pojęcia o czym piszesz i masz odwagę swoje zdanie wyrażać jedynie anonimowo.
    • Gość: antyfaszysta osiedlić poj...ów z ĆMOK-a na bagnach IP: *.dynamic.chello.pl 01.03.13, 10:40
      Czy w Polsce mieszkają tylko przestępcy typu ĆMOK-i, którzy dzięki pojebanej ustawie mogą terroryzować resztę Polaków...?
      To ludzie są najważniejsi. Nie żółwie, motyle, ptaszęta i inne jakieś tam rozgwiazdy. Zwierzątka można przenieść lub przeniosą się same. Nie można pozwolić na terroryzm ścierw typu ekofaszystów, przez których rocznie w wypadkach w całej Polsce giną tysiące ludzi.
    • Gość: dw A kiedy ma być ta obwodnica? IP: 194.29.130.* 06.05.13, 11:33
      A kiedy w ogóle tę obwodnicę zaczną robić? I czy będą mogły po niej jeździć TIRy jadące tranzytem?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka