Gość: sedes IP: *.30.93.155.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 21.03.13, 09:21 kupa Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Dziki Kim są hispterzy, kim lemingi. Co ich łączy, co... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.03.13, 09:26 cytuję tytuł artykułu:"Kim są hispterzy, kim lemingi. Co ich łączy, co dzieli" Pani ałtorko Dubrowska-ty na pewno ne jesteś dziennikarką. Na pewno nie potrafisz również pisać. Taki bzdet jak ten w tytule, dyskwalifikuje cię z zacnego grona dziennikarzy. Zresztą nie tylko ten. Tematyka poruszana w artykułach, stronniczość, kreowanie rzeczywistości wg swoich lub redakcyjnych wizji, mizerny warsztat.... To wszystko przekłada się na spadek sprzedaży Gazety, jednego z najbardziej opiniotwórczych dzienników na rynku. Kiedyś. Bo teraz już nie. Co ma od jakiegoś czasu odzwierciedlenie w sprzedawanych nakładach. Znaczy lecą na zbity pysk. I nic na to nie potraficie poradzić. Aha, i jeszcze coś-chyba cała redakcja w której Pani pracuje, to swoiste połącznie tytułowych cech + kilku innych: hipsterzy, lemingi, w dużej mierze przyjezdne słoiki nie znające miasta i bredzące głupoty nniemal na każdy temat, dla medialnego zastnienia gotowi zrobić wszystko. Odpowiedz Link Zgłoś
archiakcelerator Kto to puścił do publikacji !? 21.03.13, 09:57 Dziki, w pełni się z Tobą zgadzam. Ten artykuł to jakaś pseudosocjologiczna analiza! Zwykły bełkot o niczym. Nawet jeśli dziennikarz wypuszcza spod palców swojej klawiatury nonsensy, to chyba jest tak jakiś redaktor naczelny, który, powinien powiedzieć: "kochana taki tekst to możesz pisać do gazetki szkolnej, napisz coś o pękniętej kanalizacji, będzie więcej pożytku". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Viki PeO IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 24.03.13, 22:05 zabawne. zupełnie pominieto w tym elaboracie fakt, ze lemingi bezmyslnie konsumuja papke medialna serwowana przez tvn czy gw i masowo głosuja w swej desperacji na PO, za to - jak zwykle w gw - porcje drwinek otrzymal Kaczynski, ktory jest tu zupelnie nierelewantny, bo ani lemingi, ani hipsterzy na PiS mie głosują. Żal. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gaga na PiS głosują tylko zwolennicy teorii sPiSkowych IP: *.dynamic.chello.pl 29.05.13, 11:30 made in Antonio Macierescu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: Kim są hispterzy, kim lemingi. Co ich łączy, IP: *.scansafe.net 21.03.13, 10:02 Tak, literówka dyskfalifikuje fakt, że ktoś jest dziennikarzem... haters gonna hate Odpowiedz Link Zgłoś
klemens1 Kim są hispterzy, kim lemingi. Co ich łączy, co... 21.03.13, 09:30 W klasyfikacji należałoby uwzględnić słoikowość z dodatkowych podziałem na zameldowanych i nie. Czyli mamy: - słoik niezameldowany leming - słoik niezameldowany hipster - słoik zameldowany leming - słoik zameldowany hipster - warszawiak z dziada/pradziada leming - warszawiak z dziada/pradziada hipster W przypadku słoików dodatkowo podział na województwo z którego "napłynęli". Odpowiedz Link Zgłoś
polskirozlamacz Nie ma "warszawiaków z dziada/pradziada" 21.03.13, 09:43 - wszyscy zginęli w powstaniu. Dziękuję za uwagę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kali55 Re: Nie ma "warszawiaków z dziada/pradziada" IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.03.13, 10:26 NIE WSZYSCY> Mojego dziadka wykonczyli czerwoni - po powstaniu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: A.K. Re: Nie ma "warszawiaków z dziada/pradziada" IP: 194.246.124.* 21.03.13, 10:29 Mam nadzieję, że dzięki temu faktowi jesteś jednym z nielicznych, którzy nie chcą powrotu Pomnika Obserwatorów Powstania Warszawskiego na pl. Wileński. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bebech Re: Nie ma "warszawiaków z dziada/pradziada" IP: *.adsl.inetia.pl 21.03.13, 11:19 o wypraszam sobie. moj dziadek spedzil wojne w oflagu. warszawiak w 6 pokoleniu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Nie ma "warszawiaków z dziada/pradziada" IP: 178.42.94.* 21.03.13, 12:17 > o wypraszam sobie. moj dziadek spedzil wojne w oflagu. > warszawiak w 6 pokoleniu A w 7? Pewnie napływ ze ściany wschodniej? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ziom Re: Nie ma "warszawiaków z dziada/pradziada" IP: *.warszawa.vectranet.pl 22.03.13, 07:56 ale w przeciwieństwie do ciebie nie robił grilla na balkonie i nie trąbił na przejściu na pieszych Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wesoły_Borsuk Co ty chrzanisz słoiku???? IP: *.204.52.153.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 21.03.13, 13:10 Tata Taty mojego śp. Dziadka (czyli mój pra, pra Dziadek) był warszawiakiem, Mama Mamy Babci też - jestem jednym z nielicznych rodowitych warszawiaków! Co na to powiesz hipstero-lemingo-słoju? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: A.K. Re: Co ty chrzanisz słoiku???? IP: 194.246.124.* 21.03.13, 14:23 Czyli wychodzi, że jesteś rodowitym warszawiakiem w 1/8 :) Równie dobrze ja mogę napisać, że jestem w 1/16 Czechem, bo moja praprababka Maria Kierpaul pochodziła z Moraw oraz że w 1/32 Niemcem, bo mój praprapradziadek Anton (wg obowiązującej na Górnym Śląsku w 1875 roku niemieckiej pisowni) chajtnął się z Jozefą Loeffler. Odpowiedz Link Zgłoś
kan_1 Re: Co ty chrzanisz słoiku???? 09.08.13, 18:15 Ja przepraszam i jest mi przykro, że to piszę ale czy w tamtych latach jesteś pewien, że wszyscy się chajtali i mieli dzieci z miłości ??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: IzaW Re: Co ty chrzanisz słoiku???? IP: *.warszawa.vectranet.pl 21.05.13, 20:33 Oż... A o co wam wszystkim chodzi? Z tymi Warszawiakami? Ja kombinuję jak się stąd wyprowadzić... To nie jest miasto do życia i nie chodzi mi o "atrakcje kulturalne", lecz o powietrze, którym tu oddychamy... Widocznie szkodzi ono niektórym, bo jedyne, co was wszystkich porusza, to od którego pokolenia macie meldunek w stolicy... A cóż to za różnica? Dzisiaj Warszawa, jutro Zamość, albo Suwałki. Jeśli wasze życie ma sens i jest ciekawe, to będzie ciekawe wszędzie, inaczej to tylko "dowartościowywanie się" meldunkiem w stolicy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PR Co za B/S pokoleniowo-pochodzeniowy IP: *.siedlce.vectranet.pl 24.03.14, 16:44 True, True... Ja np. jestem Siedleckim słoikiem, wielopokoleniowym Warszawiakiem, który przeprowadził się do Siedlec. I wiecie co? Dobrze mi tu... Może to małoszlacheco- rycerskie korzenie... ehhh... nieważna bo powiem wam że warszawa ma tyle samo wad co zalet... i naprawdę nie ma się czym podniecać... W WWA byłem / byłbym tam mieszkając lemingiem / hipsterem / lub częścią jakiegoś innego niezidentyfikowanego masowego tworu który tak samo jak moja subkultura z młodości za parę lat zniknie z powierzchni ziemi i nikt nie będzie pamiętał "co to"... nie ma się czym naprawdę wywyższać w małym miasteczku / dużej wsi jak Siedlce czy inne Suwałki to co robisz częściej ma jakiś sens, wpływ na otoczenie, społeczność. Robiąc coś dobrego / lub po prostu dobrze macie szacunek, poparcie i często dobrą pensję oraz co najważniejsze poczucie ze to jest ważne... dużo przyjemniejsze niż poczucie " jestem hipsterem w planie B i cały plac zbawicie to wie" czy "jestem największym lemingiem w biurowcu i mój Auris ma klimę, lepszą tapicerkę i czujniki parkowania" ... spróbujcie kiedyś... warto :) P.S. Czy jeżeli nie przywożę nic do Siedlec w żadnym staroświeckim czy tradycyjnym szklanym opakowaniu to jestem słoikiem? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ziom Re: Nie ma "warszawiaków z dziada/pradziada" IP: *.warszawa.vectranet.pl 22.03.13, 07:55 nie wszyscy słoiku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Warszawianka Re: Nie ma "warszawiaków z dziada/pradziada" IP: 89.174.65.* 29.05.13, 07:26 To nie prawda. To że mój pra pra dziadek zginął na wojnie, to nie znaczy, że cała rodzina. Wiele warszawiaków z dziada, pradziada wróciło do Wawy po wojnie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Su. Re: Nie ma "warszawiaków z dziada/pradziada" IP: *.dynamic.chello.pl 08.08.13, 15:22 oto jestem prawdziwa. ojciec ranny w powstaniu, urodzony w wrszawie 38 roku, potem rodzina wypedzona a wlosci z ul. hozej diabli wzieli. ale jestem tu i jestem dumna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asrfgg Re: Kim są hispterzy, kim lemingi. Co ich łączy, IP: 62.29.248.* 21.03.13, 09:55 Pomińmy słoiki bo tu już wszystko zostało powiedziane myślę że warszawiaków warto też podzielić - warszawiak od 1 pokolenia leming - warszawiak od 1 pokolenia hipster - warszawiak od 2 pokolenia leming - warszawiak od 2 pokolenia hipster - warszawiak od 3 pokolenia leming - poziom dziada pradziada - warszawiak od 3 pokolenia hipster - poziom dziada pradziada tych z dzida pradziada jest garstka, lub nie ma ich wcale, jeszcze 200 lat temu w Warszawie mieszkało 60 tys osób, a przecież 2 wojna i powstanie też zrobiło swoje... że nie wspomnę, że przed 2 wojną 40% ludności Warszawskiej to byli żydzi... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koty Re: Kim są hispterzy, kim lemingi. Co ich łączy, IP: 213.25.44.* 22.03.13, 12:40 odezwał się rodowity warszawiak i pie... o słoikach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mm "Prawdziwi warszawiacy"? IP: *.free.aero2.net.pl 22.03.13, 23:11 Klemens1, do jakiej kategorii zaliczasz szmalcownikow? A o jajkiej przedwojenne bojowki atakujace Zydow? Do jakiej kategorii zaliczacz tropiceli sloikow? Czy to sa "prawdziwi warszawiacy"? Odpowiedz Link Zgłoś
zalobanarodowa [...] 21.03.13, 09:44 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: trexx Re: Kim są hipsterzy, kim lemingi. Co ich łączy, IP: *.dynamic.chello.pl 21.03.13, 09:49 ja jestem bardziej warszawiak niż ty warszawiak, bo moja babcia tu mieszkała przed woją a twoja napłynęła po wojnie odbudowywać stolicę. nie mów że jesteś wrszawiak jak twoja babcia napłynęła po wojnie. Jesteś zwykły słoik. Licytujmy się dalej! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 123 Re: Kim są hipsterzy, kim lemingi. Co ich łączy, IP: *.um.warszawa.pl 26.09.13, 15:40 BZDURA!!! Moi dziadkowie napłynęli do Łodzi po wojnie i co??? czy przez to nie jestem Łodzianką??? Jestem! Gdyby każdy myślał w takich kategoriach to okazałoby sie, że nie ma już ani Warszawiaków, ani Łodzian ani żadnych innych bo ludzie po wojnie migrowali w różne rejony, nie tylko Polski. Czasem warto się zastanowić jakie głupoty się pisze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dziadek Re: Kim są hipsterzy, kim lemingi. Co ich łączy, IP: *.neanet.pl 21.03.13, 09:54 W Polsce jest coś oprócz lansowania zboczeń ,agencji towarzyskich i in vitro? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: normales jedni i drudzy to kupa g..... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.03.13, 10:00 pasożyty na zdrowym ciele społeczeństwa i tyle Odpowiedz Link Zgłoś
dd_heretyk Re: jedni i drudzy to kupa g..... 21.03.13, 10:13 Czemu tak sądzisz? A już wiem. Bo w przeciwieństwie do ciebie, oni coś potrafią, a ty nie. Oni zarabiają więcej od ciebie i nie są takimi nieudacznikami jak ty. Zgadza się? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mekong Re: jedni i drudzy to kupa g..... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.03.13, 13:18 jasne, jasne zarabiają i wszystko przechlewają i w dragi pakują, totalne DNO Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zz "zdrowe cialo społeczeństwa" IP: *.dynamic.chello.pl 21.03.13, 11:14 składa się z wielu części.Niektórzy "normalesi" lokują się w nim tak bliżej dupy... Odpowiedz Link Zgłoś
kan_1 Re: Kim są hipsterzy, kim lemingi. Co ich łączy, 21.03.13, 10:22 Jest jeszcze matka Madzi z Sosnowca. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: www Kim są hipsterzy, kim lemingi. Co ich łączy, co... IP: *.jmdi.pl 21.03.13, 09:57 Jak już to większość to mieszańcy. Raniutko do pracy pod krawat tak ścisły że nie może oddychać. A wieczorem lub w weekend następuje przeobrażenie w luzaka freelancera. Ktoś w tych biurowcach pracuje nie zmieszczą się na samym miasteczku Wilanów jak twierdzi autor. Takich typowych hipsterów jest garstka i napewno nie bywają w tych miejscach które autor opisał. Ale jeżeli dla autora poznaje człowieka po tym jaki ma komputer, czy miejsce zamieszkania. To trudno tu coś pisać Odpowiedz Link Zgłoś
matur Kim są hipsterzy, kim lemingi. Co ich łączy, co... 21.03.13, 09:59 Nie pasuję do żadnej z tych grup. Czy nie istnieję? Czy mój żywot ma sens? Pierdu pierdu "dziennikarza". Odpowiedz Link Zgłoś
warzaw_bike_killerz Re: Kim są hispterzy, kim lemingi. Co ich łączy, 21.03.13, 10:08 Za moich czasow byli punkowie i poppersi. Bez wzgledu po ktorej stronie, dzis jedni sa bogaci inni biedni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bagieda Re: Kim są hispterzy, kim lemingi. Co ich łączy, IP: *.dynamic.lte.plus.pl 27.03.13, 22:12 za moich tez byli punkowcy - lady punk i popersi - republika i nie chodziło kto gdzie pracuje i skad jest, to skad kto jest załatwiali kibice legii :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alek Kim są hipsterzy, kim lemingi. Co ich łączy, co... IP: *.warszawa.mm.pl 21.03.13, 10:18 Leming to małe głupie zwierzątko które podobno leci prowadzone jakimś wewnętrznym głosem prosto w przepaść tylko dlatego że inne lemingi biegnące przed nim też to robią - to jest esencja leminga a nie to że mieszkają na wilanowie i pracują w korporacjach. Nie ma znaczenia że na grunt polski wprowadził to pojęcie to Kaczyński - to jest świetne określenie na niemyślącego człowieka który idzie gdzie mu gazety, media itd każą, robi to co inni robią i nie patrzy na konsekwencje. Lemingiem może być wyznawca PO, PIS, rydzyka, jak się chce kogoś obrzucić błotem to pisze się artykuł może być nawet kłamliwy i wszystkie lemingi od razu rzucają się na delikwenta bez namysłu i poznania faktów. Ostatecznie i to ma być esencja mojej wypowiedzi.... leming uwierzy w to co własnie napisała gazeta - że lemingiem jest człowiek pracujący w korporacji, mieszkający na wilanowie albo głosujący tylko na po - i nie zastanowi się nawet przez chwile co oznacza naprawdę słowo leming. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Łilson 007 Re: Kim są hipsterzy, kim lemingi. Co ich łączy, IP: *.rev.snt.net.pl 21.03.13, 10:48 @Alek Bardzo słuszna uwaga, od której dyskusja powinna się zacząć. Odpowiedz Link Zgłoś
howlin_wolf Re: Kim są hipsterzy, kim lemingi. Co ich łączy, 21.03.13, 11:02 Dobry człowieku, wypowiadz się o lemingach nie mając o nich zielonego pojęcia. Powtarzasz mit o masowych samobójstwach. Polecam Ci wikipedię ( jeśli wiesz co to takiego). pl.wikipedia.org/wiki/Lemingi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: timmy Ja pitolę :D IP: *.ip.netia.com.pl 21.03.13, 10:50 Do świąt jeszcze daleko, a Wy już tak cienko w gazetce przędziecie, że trzeba się posiłkować materiałami wprost z portalu sciaga.pl? Sezon ogórkowy wcześnie przyszedł w tym roku. Zakończenie mnie zabiło. Jakbym czytał swoje prace z polaka, które pisałem pod koniec podstawówki. "Można by się więc pokusić się o teorię, że hipsterzy i lemingi były zawsze, tylko nadawano im inne nazwy. No bo czym są np. "szczury" z "wyścigu szczurów" z lat 90. XX w., jeśli nie współczesnymi lemingami? Czym są warszawscy "bikiniarze" lat 50., jeśli nie hipsterami? Stachanowcy - lemingi. Banany - hipsterzy. Oczywiście, zmieniały się czasy, rządy, ubrania i Warszawa. Ale my, lemingi czy hipsterzy, nie zmieniamy się prawie wcale." Słiiiiiiit. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: A.K. Kim są hipsterzy, kim lemingi. Co ich łączy, co... IP: 194.246.124.* 21.03.13, 11:00 A oto moje definicje: Hipster - nie wiadomo czy jeszcze dziwak, czy już pedzio. Koleś w okularkach z grubymi, czarnymi ramkami. Włosy koniecznie dłuższe na czubku głowy i zaczesane na bok, z boku przygolone. Obowiązkowo z tygodniowym zarostem. Zimą albo eksponuje swój fryz, albo nakłada wełnianą czapkę tak, by grzywka z przodu ładnie spod niej wystawała, a tyłu pięknie zwisał biegun czapki, z pomponem lub bez. W okresie zimowym kołnierz płaszcza postawiony pionowo. Spodnie obcisłe i zbyt krótkie. Skarpetki czerwone, różowe lub żółte. Nierzadko paraduje z dużą, czarną, skórzaną torbą. Leming - osoba która nie ma własnego zdania, opinii, zachowań. Wszystko co robi jest spowodowane tym, że robi to większość. Leming w kinie zawsze żre pop corn, bo tak robią inne lemingi. Leming podnieca się "Gang Bang Stylem" oraz "Nią, która tu jest", bo wszystkie inne lemingi też tym się podniecają. Leming w czasie Euro2012 zakładał biało-czerwoną choragiewkę na auto, mimo że nawet nie wie co to jest spalony. Ale czort z tym. Inne lemingi też zakładały chorągiewki. Leming namiętnie korzysta z FB i innych tego typu portali, bo dzięki temu może się dowiedzieć co lubią inne lemingi, jakie mają dzieci, kiedy poszli do kibla, gdzie byli na wakacjach, etc. Leming koniecznie obchodzi walentynki, bo inne lemingi też to obchodzą. Jeśli ktoś nie obchodzi walentynek, to dla leminga jest jakiś dziwny. Leming uwielbia wolny czas poświęcać na szwędanie się po galeriach handlowych. Nawet klika godzin, a bez jakiegoś konkretnego planu zakupu. Leming gdy zobaczy stado biegnących lemingów od razu się do nich dołącza bez pytania dokąd i po co biegną. Uwaga! W ostatnim czasie lemingi zaczęły interesować się jakimś Harlemem Shakiem i Halloweenem. Preferencje polityczne (PO), miejsce zamieszkania (Willanów) czy rodzaj wykonywanej pracy (korporacje) nijak moim zdaniem sie świadczą o byciu lemingiem. Hipsterzy (wg mojej definicji) też bardzo często pracują dla korporacji czy mieszkają na Willanowie. Jarek K. swoimi wypowiedziami bardzo zakrzywił definicję leminga. Ponadto chęć robienia kariery i zdobywania funduszy na godziwe życie to chyba jest pozytywne zjawisko, którego nie należy piętnować dość pejoratywnym określeniem "leming", a powinno być normą w społeczeństwie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: P. Re: Kim są hipsterzy, kim lemingi. Co ich łączy, IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.03.13, 21:02 Mylą Ci się orientacja seksualna ze sposobem bycia. Niestety, trudno Ci to będzie sobie wyobrazić, ale nie mają ze sobą wiele wspólnego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Buncol Metalowcy, Depesze. Skini, Punki IP: *.warszawa.vectranet.pl 21.03.13, 11:04 To były czasy Potem przyszła era komerchy , pojawili się dresy i hiphopowcy A teraz to już w ogóle nie wiem jakie mamy subkultury Hipster to niby mieszka w kamienicy a lemeingi w Wilanowie? To ja znam ludzie majacych świetny indywidualny styl i sposób bycia i mieszkaja w wilenowie A sam do niedawna byłem koroporacyjnym szczurem a mieszkam w bloku z płyty Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wesoły_Borsuk Wiesz, dresiarze i hiphopklopy to jeszcze ujdą.... IP: *.204.52.153.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 21.03.13, 13:19 To co teraz się dzieje to masakra! Fryz na pedała (żadnego geja - mówmy po imieniu!), wygląd bliżej nieokreślony... Najgorsze jest to, że wieczorami niemal każdy leming czy słoik udaje wyluzowanego klienta w stylu bliżej nieokreślonym... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Yga Re: Wiesz, dresiarze i hiphopklopy to jeszcze ujd IP: *.devs.futuro.pl 21.03.13, 18:06 przepraszam, a jaka to jest fryzura na pedała??? znam wielu gejów, ale każdy z nich ma inną fryzurę, hm Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: P. ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.03.13, 21:01 Ale z Ciebie ponury prymityw. Zero szacunku do ludzi, jak Ci się z tym żyje? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: metalhead Re: Metalowcy, Depesze. Skini, Punki IP: *.dynamic.chello.pl 02.06.13, 17:35 kiedyś metal rządził Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: P. Re: Bardzo dobry artykuł:) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.03.13, 21:03 Hurra, jakiś pozytywny głos! Też chciałem napisać, że ciekawy artykuł, ale gdy zobaczyłem liczbę zjadliwych komentarzy pod spodem... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zaciekawiony Śmieszni jedni i drudzy IP: 195.189.84.* 21.03.13, 11:12 Jedni gardzą drugimi a obie grupy brandzlują się świadomością należenia do grupy zamkniętej w schematach. Przyganiał kocioł garnkowi, chciałoby się powiedzieć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaa Kim są hipsterzy, kim lemingi. Co ich łączy, co... IP: 149.226.255.* 21.03.13, 12:31 Droga Pani, któa napisała ten tekst. Wiem, że pewnie wpisuje się Pani w wysiłki gazety, żeby zrobić z leminga osobę cool, ale to tak prosto nie działa. Nie rozumie pani pojęcia leming. Pewnie jak każdemu lemingowi, wmówiono pani, że leming to jest osoba o jakimś lepszym statusie statusie społecznym. Leming/leminżyca to jest osoba bezmyślnie reagująca na rzeczywistość i poddająca się tzw. mainstreamowej opinii, osoba gotowa nawet samounicetwić się, bo właśnie jak leming bezmyślnie skacze do wody topiąc się. Leming to spoób funkcjonowania w społeczeństiwe. Leminga można spotkać i w korporacji i wśród bezrobotnych, wśród lepiej zarabiających i wśród biedoty. Ale pewnie dostała pani z góry "wytyczne" żeby zmienić postrzeganie leminga. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wesoły_Borsuk A jaką masz definicje hipstera? IP: *.204.52.153.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 21.03.13, 13:22 Bo jak na moje oko to nieudolna podróbka hippisa z wiecznei niemytymi kudłami, porozciągane ciuchu, makijaż rodem z horroru - jednym słowem: zero obycia, elegancji czy samokrytyki! Won z taki tałatajstwem! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaa Re: A jaką masz definicje hipstera? IP: 149.226.255.* 21.03.13, 14:24 Chyba się z Tobą zgodzę. Generalnie raczej dotyczy to osób które wynajmują stare i tanie mieszkania, a udają kogoś, kogo w polskim społeczeństwie nie ma. To jest określenie dla dość zamożnej grupy osób, ale w społeczeństwach postmodernstycznych w Europie zachodniej. Bo osoby, o których pisze ta pani, to w Polsce kasy na kupno jakiegokolwiek mieszkania nie mają, jak sugeruje autorka. Zastanwia mnie wogóle fenomen bezmyslknego i oderwanego od rzeczywistych problemów "dziennikarstwa" tej kobiety i właściwie naginanie faktów, żeby odpowiedzieć na zamówienie kierownictwa gazety. Chociaż trudno się dziwć, bo gazeta właśnie celowo takich zatrudnia. Łatwiej sterować. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dfgdfg Kim są hipsterzy, kim lemingi. Co ich łączy, co... IP: *.143.163.75.rev.kbt.pl 21.03.13, 12:36 kim sa murzyni? kim sa muzulmani? Juz dajcie spokoj z tym... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wesoły_Borsuk I murzyni i muzułmani.... IP: *.204.52.153.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 21.03.13, 13:24 ...nie mają prawa życia czy też egzystencji w naszym kraju! A już zwłaszcza płodzenia mieszańców! To już wolę lemingów - hipsterami się brzydzę, to brudasy i tyle Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wesoły_Borsuk Lemingi - szpanerzy, hipsterzy - brudasy IP: *.204.52.153.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 21.03.13, 12:49 Leming, niewinne małe zwierzątko doczekał się swojego odpowiednika w Warszawie - trolla wychwalającego w niebiosa swoją korporację, nie mającego żadnego życia prywatnego... Hipster? Cóż, czyżby to było zwyrodnienie słowa hippie (hipis)? Typowy brudas, nierób, mający cały system prawno - organizacyjny Państwa w doopie... I jedni i drudzy nie są mile widziani wśród normalnych ludzi. Normalnych, znaczy mających swoje MIESZKANIA (nie żadne tam apartamenty czy kamienice), płacących UCZCIWIE podatki w MIEJSCU ZAMIESZKANIA. Nagromadziło się tego tałatajstwa w Warszawie, protestują o swoje prawa (nie jestem lemingiem, zostawcie mekkę hipsterów), a co dają w zamian? A już mówię: leming - zaniża pensje (max 2500 netto) rodowitym warszawiakom, co tydzień zapierd..la do mamusi czy babci do swojej wioski po "zapomogę" w postaci żarcia na cały tydzień (kredyt na apartament kosztuje i na żarcie już mało zostaje z tych 2500), hipster daje swoje widzimisie, swoje olewanie systemu. Nie płaci za nic (poza czynszówką w kamienicy), podatki płaci w miejscu zameldowania (pcim dolny albo kaczedupy górne) i ma w dupie to gdzie szczy czy gdzie chla i jak się zachowuje. I jednym i drugim trzeba powiedzieć zdecydowane WON! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wars wiocha z której tutaj się zwalili IP: *.primeoptic.net 21.03.13, 16:35 jedne i drugie to buraki z Przasnysza Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paweł Re: wiocha z której tutaj się zwalili IP: *.com 21.03.13, 18:18 Nie mylić z Przasnyską, ulicą na najbardziej rodowitej dzielnicy Warszawy - Żoliborzu! -- Wojciechowicz? Kompromitacja!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: wiocha z której tutaj się zwalili IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.03.13, 20:12 Buraki nie buraki grunt żeby płacili podatki w Warszawie. A kto pamięta jeszcze "japiszonów i "mylkesów"? Lemingi i hipstersi to właściwie ich kalka. Odpowiedz Link Zgłoś
a_qq Kim są hipsterzy, kim lemingi. Co ich łączy, co... 22.03.13, 20:01 gazetapraca.pl/ogl/1442313/praktykant%2Fredaktor jeśli pani Magdalena Dubrowska też zalicza się do tych "najlepszych" to ja czarno widzę przyszłośc dziennikarstwa nad Wisłą :) Odpowiedz Link Zgłoś
morfeusz_1 Kim są hipsterzy, kim lemingi. Co ich łączy, co... 22.03.13, 23:40 Od razu mi się przypomniał dowcip jak ojciec pyta syna który przyznał się że jest homo czy nosi garnitury od Versace Tak też jest z hipsterami po polsku ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Kim są hipsterzy, kim lemingi. Co ich łączy, co... IP: *.dsl.irvnca.sbcglobal.net 03.04.13, 22:05 Kawa typu drive-through atrybutem hipstera? A fuu... Moze jeszcze hamburger z mcdonaldsa w druga lape? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: west Re: Kim są hipsterzy, kim lemingi. Co ich łączy, IP: *.dynamic.chello.pl 09.08.13, 12:00 burak zawsze będzie burakiem i pobyt w warszawie tego nie zmieni Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hip Kim są hipsterzy, kim lemingi. Co ich łączy, co... IP: *.dynamic.chello.pl 09.10.13, 02:51 Byłem kiedyś lemingiem, ale przejrzałem na oczy... i zostałem hipsterem. Odpowiedz Link Zgłoś
gtpress Kim są hipsterzy, kim lemingi. Co ich łączy, co... 26.10.13, 21:55 i jedni i drudzy - ukrzyzowane przez media bezmozgi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kim Kim są hipsterzy, kim lemingi. Co ich łączy, co... IP: 217.153.13.* 16.12.13, 15:04 a oc ze słojami? Odpowiedz Link Zgłoś