Dodaj do ulubionych

strzelanina w Nadarzynie, policjant nie żyje...

IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 23.03.02, 20:03
podobno w Nadarzynie była strzelanina miedzy kilkunastoma bandytami a policją,
jeden policjant nie żyje, kilka osób rannych, trwa pościg i obława, horror...
Obserwuj wątek
    • Gość: vinc Re: strzelanina w Nadarzynie, policjant nie żyje... IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 23.03.02, 20:14

Mirosław Ż. policjant z sekcji kryminalnej policji w Piasecznie pod Warszawą
      zginął w sobotę wieczorem w podwarszawskim Nadarzynie w strzelaninie pomiędzy
      kilkoma policjantami a kilkunastoma bandytami. Dwóch innych policjantów zostało
      rannych, w tym jeden ciężko. Rany odniosło też kilku bandytów; trwa pościg.

Policjanci na jednej z posesji w okolicach podwarszawskiego Nadarzyna znaleźli
      ciężarówkę wyładowaną skradzionym towarem. Podczas jego inwentaryzacji pod
      posesję podjechały trzy samochody, z których wysiadło 12-13 mężczyzn z bronią
      długą i krótką. Rozpoczęła się strzelanina. Bandyci strzelali do policjantów
      oraz do dwóch cywili - kierowców pogotowia drogowego, którzy mieli odholować
      ciężarówkę.

- W czasie strzelaniny śmiertelnie ranny został Mirosław Ż., policjant z sekcji
      kryminalnej policji w Piasecznie. Napastnicy porzucili jeden samochód i
      odjechali dwoma pozostałymi - powiedział Dariusz Janas, rzecznik komendanta
      stołecznego policji.

Janas dodał, że policjanci ranili dwóch lub trzech bandytów. Ogłoszono blokadę
      dróg, sprawdzane są również szpitale i przychodnie.

• gale Re: strzelanina w Nadarzynie, policjant nie żyje... 23.03.02, 20:43
        Pięknie... Po prostu cholera mnie bierze jak coś takiego słyszę...

gale
        ----
        www.citi.prv.pl
    • Gość: Marta Re: strzelanina w Nadarzynie, policjant nie żyje... IP: *.astercity.net / 10.128.131.* 23.03.02, 22:01
      Byłam w środku tej obławy, jechałam od znajomych z Podkowy Leśnej.Na trasie
      Katowickiej stałam godzinę w korku,wszędzie pełno policji,zablokowana cała
      trasa.Dopiero teraz jak dojechałam, dowiedziałam się co się stało.Straszne, po
      prostu straszne.Kara śmierci na tych bandziorów to za mało.
      • Gość: Grzechu jak to kara smierci.... IP: 193.178.143.* 23.03.02, 22:32
        Jak to kara smierci? Przeciez zycie to najwieksza wartosc, nie mamy prawa
        decydowac, czy mozna kogos zabic czy nie, nie jestesmy barbarzyncami, prawie
        caly cywilizowany swiat nie ma kary smierci i inne takie pierdoly
        a powaznie to dla bandziorow nie jestem za kara smierci - za jaja wieszac (jak
        maja)
    • Gość: Promode Re: strzelanina w Nadarzynie, policjant nie żyje... IP: *.chello.pl 23.03.02, 22:30
      Niech jeszcze ktos sie przyczepi, ze policjanci nie krzykneli : "Rece do
      gory! ".... Znajac zycie znajdzie sie jakis baran i bedzie narzekal, ze
      strzelali do biednych, nieuzbrojonych zbirow.
      A tak swoja droga to przeciez kazdy radiowoz ma AK-47 i tym naprawde mogliby
      poszatkowac wiekszosc z "problematycznych osobnikow" . Jakby tak pare razy
      kogos ustrzelili to moze by minela moda na robienie sobie z policja takich jaj.
      • atob Re: strzelanina w Nadarzynie, policjant nie żyje... 24.03.02, 00:00

Gość portalu: Promode napisał(a):

> Niech jeszcze ktos sie przyczepi, ze policjanci nie krzykneli : "Rece do
        > gory! ".... Znajac zycie znajdzie sie jakis baran i bedzie narzekal, ze
        > strzelali do biednych, nieuzbrojonych zbirow.
        > A tak swoja droga to przeciez kazdy radiowoz ma AK-47 i tym naprawde mogliby
        > poszatkowac wiekszosc z "problematycznych osobnikow" .
        Oj kolega chyba nie zna sily ognia ak-47 choc go spotkac to szczescieo teraz to chyba Tantale ;choc i one i kaliber :nie ten " BRON WOJSKOWA NIE NADAJE SIE DLA Policji i tyle

Jakby tak pare razy
        > kogos ustrzelili to moze by minela moda na robienie sobie z policja takich jaj.

• cowynato Re: strzelanina w Nadarzynie, do atoba 24.03.02, 11:05
          ...no kolega chyba zadowolony? tym razem policjanta ustrzelili a nie odwrotnie,
          jak to miało miejsce na Bródnie.
          • atob Re: strzelanina w Nadarzynie, do Cowynato 24.03.02, 12:30

cowynato napisał(a):

> ...no kolega chyba zadowolony? tym razem policjanta ustrzelili a nie odwrotnie,

Cowynato zastanow sie zanim cos napiszesz .

NIEpozdr
        • Gość: Promode Re: strzelanina w Nadarzynie, policjant nie żyje... IP: *.chello.pl 24.03.02, 22:09
          Moze i sie nie nadaja, ale maja czesto w spadku... A nawet jezeli nie Ak-47, a
          AK-74 Tantal - co za roznica. Tak swoja droga to chyba kiedys w Lublinie
          policja dostala wycofane z wojska, juz nawet nie pamietam co, ale sie sami
          ustrzelili...
          • atob Re: strzelanina w Nadarzynie, policjant nie żyje... 24.03.02, 22:44
            "AK-74 Tantal" NIE MA CZEGOS TAKIEGO a pozatym sie zgadzam z Twoja wypowiedzia :)))
            • Gość: Promode Re: strzelanina w Nadarzynie, policjant nie żyje... IP: *.chello.pl 25.03.02, 00:42
              Sorki porabalo mi sie, Tantal po czesci bazuje na AK-74...
    • Gość: aska Re: strzelanina w Nadarzynie, policjant nie żyje... IP: 195.136.95.* 24.03.02, 12:02
      Gdyby policjanci nie byli ciągani po sądach za wykonywanie swoich obowiązków
      może nie bali by się użyć broni w swojej obronie. Bandzior strzela do
      policjanta celując w tułów (żeby zabić - a przynajmniej fest ranić) policjant
      strzela trzy razy w niebo, potem w nogi, ręce itp....
      Przy takim prawie zawsze bandzior będzie górą...
    • Gość: Lukasz Re: strzelanina w Nadarzynie, policjant nie żyje... IP: *.wp.mil.pl 24.03.02, 13:25
      a dlaczego tak sie dzieje ze bandycie strzelaja do policji? a no dlatego ze
      policja w naszym kraju nie ma szacunku w oczach przecietnego czlowieka.
      Policjant to dla przecietnego obywatela to pala, pies, suki itp. Policja nawet
      nie stara sie poprawic tego wizerunku. Najczesciej widze policjantow
      spisujacych idacych ludzi ktorzy doslownie nic nie robili tylko szli. A moze
      lepiej czasami byloby by policjant wykazal jakas inicjatywe i zatrzymal gnoja w
      bmw i dokladnie sprawdzil wszysctkie papiery ale nie robi tego bo sie boi
      • Gość: aska Re: strzelanina w Nadarzynie, policjant nie żyje... IP: 195.136.95.* 24.03.02, 14:03
        > Najczesciej widze policjantow
        > spisujacych idacych ludzi ktorzy doslownie nic nie robili tylko szli. A moze
        > lepiej czasami byloby by policjant wykazal jakas inicjatywe i zatrzymal gnoja w
        >
        > bmw i dokladnie sprawdzil wszysctkie papiery ale nie robi tego bo sie boi

Ten, który zginął akurat się nie bał, weź to może pod uwagę!
        Interesujące jest również to, że nigdy nie byłam nawet spisana przez policję. A
        nawet jakby, to mnie to osobiście nie zaboli. Jestem w porządku to niech mnie
        spisują do upadłego. Ktoś komu przeszkadza spisywanie najwidoczniej ma coś na
        sumieniu...
        Ale nie o to chodzi. Chodzi o to że policjant ma do dyspozycji kiepską broń,
        kiepski samochód i mnóstwo ograniczeń prawnych. Bandyta nie ma nic do stracenia.
        Zawsze w sądzie jest traktowany lepiej niż ofiara lub gliniarz.
        • Gość: jorgus Re: strzelanina w Nadarzynie, policjant nie żyje... IP: *.acn.waw.pl 24.03.02, 23:15
          Zadziwia mnie, że teraz, po fakcie, policja z taką łatwością aresztuje
          bandziorów. Podobno ma już kilkunastu i jest duże prawdopodobieństwo, że są
          wśród nich ci, co brali udział w napadzie. Czyli, że wcześniej policjanci ich
          znali i inwigilowali.
          Wszystkie te napady są prostą pochodną tego, że jest u nas w Polsce jakaś
          pobłażliwość dla drobnych przestępstw, a przecież właśnie z tych drobnych
          złodziejaszków, łobuzów podwórkowych, którzy włamują się do domków
          letniskowych, wywodzą się tacy bandyci, którzy nie mają żadnych oporów przed
          wygarnięciem z kałacha w policjanta, czy wymordowaniem kasjerek w Kredyt Banku.
          Druga sprawa - kompletnie martwa instytucja policji finansowej. Oglądałem
          kiedyś japoński kryminał, w którym głównym bohaterem był policjant fiskalny,
          który rozprawia się z jakimś bosem szarej strefy uchylającym się przed
          płaceniem podatków. Wszyscy bali się go chyba bardziej niż prawdziwej policji.
          Do dyspozycji miał najnowocześniejszy sprzęt podsłuchowy i całe brygady
          uzbrojonych po zęby ludzi. Gdyby w Polsce sprawnie działała taka policja na
          pewno udałoby się zapobiec rozrastaniu się świata przestępczego. Jak na razie,
          mimo ogłaszanych w mediach sukcesów w jej zwalczaniu, mafia żyje, ma się
          dobrze, i coraz bezczelniej atakuje, działając w poczuciu coraz większej
          bezkarności.
          • Gość: Zenek Re: strzelanina w Nadarzynie, policjant nie żyje... IP: 195.27.162.* 25.03.02, 11:34
            Dzieje sie tak dlatego, ze czesc (mniejszosc? a moze wiekszosc?) policjantow
            zyje z lewych pieniedzy. I to na kazdym poziomie. Zwykly kraweznik bierze w
            lape, gdy zle zaparkujesz albo przekroczysz predkosc. Ci u gory biora za
            przymkniecie oka na "zagubione" TIR'y. Ci ktorzy nie biora nic sie nie
            oddzywaja, bo boja sie tych ktorzy biora.
            • Gość: Jot Re: strzelanina w Nadarzynie, policjant nie żyje... IP: *.gazeta.pl 25.03.02, 11:50
              To co mnie najbardziej wkurza ( w nawiązaniu do postu o pobłażaniu drobnym
              przestępstwom) to fakt ża gdy słysze informacje o zatrzymaniach w takich
              poważnych sprawach jak ostatnio o zatrzymanych bandytach mówi sie " ...dobrze
              znani miejscowej policji..." - więc co ta miejscowa policja robiła przed
              powaznym przestępstwem zkończonym tragedją ???
              Mądry Polak po szkodzie ???
          • Gość: Zenek Re: strzelanina w Nadarzynie, policjant nie żyje... IP: 195.27.162.* 25.03.02, 12:56
            Dzieje sie tak dlatego, ze czesc (mniejszosc? a moze wiekszosc?) policjantow
            zyje z lewych pieniedzy. I to na kazdym poziomie. Zwykly kraweznik bierze w
            lape, gdy zle zaparkujesz albo przekroczysz predkosc. Ci u gory biora za
            przymkniecie oka na "zagubione" TIR'y. Ci ktorzy nie biora nic sie nie
            oddzywaja, bo boja sie tych ktorzy biora.
            • Gość: ZOMO Re: strzelanina w Nadarzynie, policjant nie żyje... IP: *.astercity.net / 10.128.136.* 25.03.02, 22:59
              PRL mial wiele wad,ale takie numery sie w nim nie zdarzaly.Po 89 roku ktos
              wymyslil teorie,ze kazdy milicjant to komunistyczna swinia,a wszelkie dzilania
              milicji/policji sa zle i szkodza demokracji.W dodatku nazywanie policji
              sukami,psami itp.uchodzi do dzisiaj za cos normalnego nawet w tzw.wyzszych
              kregach.Skutki dzisiaj widac.
    • atob Janik co za idiota!!!! 25.03.02, 23:03
      Panie ministrze
      Czekam az policja strzelajac do "wszystkiego co sie rusza" ZABIJE niewinne osoby ,bo co za problem minister w tv mowil ze mozemy strzelac....
      A minister NIE WIE ? iz JUZ obowiazuje prawo pozwalajace strzelac BEZ OSTRZEZENIA do bandziorow .Ale to takie nie medialne .......lepiej teraz przed KAMERA mowic glupoty
      • Gość: Skolmi Re: Janik co za idiota!!!! IP: 62.89.121.* 26.03.02, 08:57
        Dokładnie
        Nie popisał się też tekstem, że mimo ofiar Policja odniosła wielki sukces
        odpierając atak! Kpina/Paranoja
        • Gość: Mikolaj o policji IP: *.pol-assistance.spzoo.pl 26.03.02, 10:33
          Trochę nie na temat ale z tej samej beczki.
          W niedziele w nocy zatrzymała mnie policja - rytynowa kontrola, balonik itp.
          wykonanie - ręce oopadają. Ciemna noc tzw. szczere pole, a ja zatrzymuję się
          PRZED nimi, świecę na nich reflektorami a oni jak gdyby nigdy nic idą w moją
          stronę osłaniając oczy przed reflektorami. Gdybym był uzbrojonym bandytą, to
          mógłbym ich zastrzelić obu naraz a oni by nawet nie widzieli że wyciągam broń.
          Przy takim amatorskim zachowaniu o tragedię nie trudno.
          Kilka razy zatrzymała mnie policja w USA, więc mniej więcej mam wyobrażenie jak
          to powinno wyglądać.
          pzdr
          Mikołaj
    • Gość: olek Re: strzelanina w Nadarzynie, policjant nie żyje... IP: *.mimuw.edu.pl 26.03.02, 13:47
      dzisiaj rano w radio zaslyszalem ze policjanci
      uprzedzali okrzykiem 'nie strzelac, policja!'

moze to po prostu konfabulacja goscia ktory opowiadal,
      ale jakos mi sie zawsze wydawalo, ze w takich
      sytuacjach bardziej adekwatne jest 'rzuc bron,
      policja!' albo cos w tym guscie.

pozdr,

olek
    • atob OBLED !!! 27.03.02, 11:05
      Rząd: policjant powinien mieć prawo strzelać do przestępcy bez ostrzeżenia i oddawania strzału w powietrze; kara za zabójstwo policjanta na służbie powinna wynosić najmniej 25 lat więzienia lub dożywocie; skazany za zabicie policjanta nie będzie mógł się ubiegać o zwolnienie warunkowe.

A policjant ktory ZABIL dziecko [ Sp Przemek Czaja] BEDZIE mogl sie ubiegac o zwolnienie warunkowe .

Do tej pory - mówił rzecznik rządu Michał Tober - musiał najpierw krzyknąć: Policja!, potem wezwać napastnika do zachowania zgodnego z prawem i do porzucenia broni, następnie krzyknąć: Stój, bo strzelam!, a potem oddać strzał ostrzegawczy. I jeżeli jeszcze żyje, to wtedy dopiero strzelić do napastnika. Samo odczytanie tej procedury zajęło mi czas, w którym można policjanta zabić nie raz, lecz kilka.

Pan M.Tober jest pan zwyklym idiota do Qrwy nedzy .CO TO ZA BZDURY . Opisana procedura ma zastosowanie WTEDY GDY np ucieka ktos kto NIE MA broni a ukradl lizaka ze sklepu ale nie wtedy gdy ktos mierzy z broni do Policjanta . CZEKAM TERAZ NA PIERWSZA OFIARE POLICJI > ZASTRZELA NIEWINNEGO CZLOWIEKA BO JANIK I TOBER POZWOLILI STRZELAC !!!!!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka