zaretpug 16.05.13, 21:21 To wręcz niewyobrażalne jaka ta Warszawa to jednak zaścianek i wiocha: kultura.gazeta.pl/kultura/1,114530,13922643,Tworca__sloikowych__neonow__To_nie_mial_byc_zart_.html#BoxSlotII3img Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: a Re: Sloiki IP: *.adsl.inetia.pl 19.05.13, 08:31 Wiocha, bo zadeptana przez tłumy prowincjuszy? A może wiocha, bo - pomimo terroru poprawności - ludzie sprzeciwiają się napływowi obcych? Odpowiedz Link Zgłoś
sibeliuss Re: Sloiki 19.05.13, 14:40 Ale co Cię tak naprawdę boli? Skąd pochodzisz i jaki to ma wpływ na to kim jesteś? Słoik to mentalność, a nie miejsce urodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rodowita warszawia !!! IP: *.dynamic.chello.pl 23.05.13, 15:57 jestem rodowitą warszawianką a mimo to uważam , że nazwa słoiki jest ubliżająca Każdy gdzieś się musiał urodzić , ja akurat w Wa-wie więc jako ta rodowita sprzeciwiam się obrażaniu przyjezdnych! Prawdziwy warszawianin nigdy czegoś takiego by nie wymyślił Prawdziwi Warszawianie szanują każdego człowieka! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 123 Re: !!! IP: *.dynamic.chello.pl 23.05.13, 17:07 W określeniu "słoik" nie chodzi tylko o pochodzenie ale pochodzenie i stan umysłu.Słoikiem można też być np. w Krakowie, Wrocławiu itd. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wawa Re: !!! IP: *.dynamic.chello.pl 23.05.13, 21:05 Ja nie jestem Warszawianinem. Jestem Warszawiakiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wawa bez matury Re: !!! IP: *.fbx.proxad.net 28.05.13, 15:00 Od razu wiadomo, ze nie tylko jestes warszawiakiem, ale tez warszawiakiem bez matury, a nawet bez gimnazjum! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maria Re: !!! Echh.. rodowita Warszawianko!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.05.13, 23:55 Gość portalu: rodowita warszawia napisał(a): > jestem rodowitą warszawianką a mimo to uważam , że nazwa słoiki jest ubliżająca > Każdy gdzieś się musiał urodzić , ja akurat w Wa-wie więc jako ta rodowita .... Tu akurat mam wątpliwości, bo odkąd pamiętam (a trochę żyję na tym świecie i w tym mieście - ponad pół wieku), nazwę naszego miasta pisało się skrótem: "W-wa" a "Wa-wa" to już wprowadził tzw napływ. Podobnie jak mieszkanie NA Wilanowie ;) Takie drobiażdżki a jednak istotne! Odpowiedz Link Zgłoś
ukrytytalent Re: !!! Echh.. rodowita Warszawianko!!!! 27.05.13, 14:43 ja także jestem z dziada prapradziada Warszawianką i piszę skrót Wa-wa mało tego na pl.Wilsona mówię od zawsze plac Łylsona , wiec nie czepiajmy się drobiazgów Prawdziwy rodowity Warszawianin czy jak inni wolą Warszawiak i Warszawianka to do ,,tańca i do różańca" pracy się nie boja a co także istotne nie zadzierali nigdy głowy jak ci przyjezdni, którzy czasem wstydzą się swojego ojca rolnika , a za którego to ciężko zarobione pieniądze się kształcą Był nawet taki pl film z Fijewskim w roli gł.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BYK Re: Sloiki IP: *.multi.internet.cyfrowypolsat.pl 28.05.13, 13:24 Te "słoiki" jak na nich mawiacie, to powiem wam żeby nie oni to stolica by brudem, smrodem i trawą zarosła. Prawdziwy warszawiak jest miły, kulturalny, uczciwy,grzeczny, szanuje ludzi i ich ciężką pracę i nie krytykuje za pochodzenie. Te osoby co tak krytykują tych "słoików" to nie są warszawiacy tylko przyloty z pod stolicy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Baba Re: Sloiki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.05.13, 00:02 Wracam dziś tramwajem z pracy i widzę dziewczynę, która już wyglądu nie ukryłaby, że słoik - coś jest w niektórych osobach, że z daleka to widać po samym wyglądzie (nie po wszystkich ale niektórych tak). Nic to, jedziemy, nagle telefon, dziewczyna rozmawia tłumacząc się, że nie mogła wcześniej odebrać bo spotkanie jakieś itp., po czym zaczyna mówić o kimś kto być może "zajedzie": "podaj przez niego parę ryb. On jest łasy na jedzenie, jak mu obiecam rybę to może zajedzie. I jak jajek dużo macie to też podaj ". Musiałam się odsunąć, bo nie byłam w stanie zachować powagi! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BYK Re: Sloiki IP: *.multi.internet.cyfrowypolsat.pl 29.05.13, 08:08 Z was "warszawiaki" też się śmieją. Te "słoiki" przynajmniej gotować potrafią i nie muszą jeść tych śmierdzących posiłków w knajpach tak jak was tam pasą. Odpowiedz Link Zgłoś