Dodaj do ulubionych

Wiadukt na Łopuszańskiej do remontu. Od czerwca...

IP: *.warszawa.vectranet.pl 20.05.13, 20:14
a kiedy otworzą tak jak powinien funkcjonować, wiadukt nad Żwirki i Wigury. To, co wyczynił tam galas świadczy o jego inteligencji inaczej. Przecież ten pasożyt już dawno powinien dostać wilczy bilet i kopa z tej posady.
Obserwuj wątek
    • Gość: a Re: Wiadukt na Łopuszańskiej do remontu. Od czerw IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.05.13, 21:04
      Remont powinien odbyć się dopiero po wybudowaniu obwodnicy.
      • Gość: wuwu Re: Wiadukt na Łopuszańskiej do remontu. Od czerw IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.05.13, 21:16
        a po co, czy tam ktoś myśli logicznie? pół godziny w tą pół w tamtą, co to jest dla kierowców, którzy i tak po 2 godziny stoją w dwupasmowym sznurze
        to jak bardzo nie szanuje się użytkowników dróg w Warszawie jest porażające
    • taka_prawda500 Wiadukt na Łopuszańskiej do remontu. Od czerwca... 20.05.13, 21:22
      Hmmm... czy mi się wydaje, czy cała Marynarska wraz z wiaduktami była remontowana gdzieś koło 1999-2002 (dokładnie nie pamiętam)? Ile warte są te remonty skoro nawet 20 lat nie wytrzymują? Ale co tam, jakiś POciotek kaskę przytulił i to jest POdstawa.
      • johanna_haase bleble 20.05.13, 22:04
        taka_prawda500 napisała:

> Hmmm... czy mi się wydaje, czy cała Marynarska wraz z wiaduktami była remontowa

1. Kłamiesz
        2. Gó... wiesz, nawet o tym, gdzie jest jaka ulica.
        • antipasti60 Re: bleble 20.05.13, 22:45
          Zarzucasz kłamstwo ale nie uzasadniasz tego. Mam jeszcze dość dobrą pamięć i remonty wiaduktów na Marynarskiej jeszcze pamiętam.
          O drugiej części twojej wypowiedzi litościwie przemilczę.Sam/a sobie wystawiasz świadectwo kultury osobistej .
        • taka_prawda500 Re: bleble 21.05.13, 00:55
          johanna_haase napisała:

> 1. Kłamiesz

Piszę prawdę.

> 2. Gó... wiesz, nawet o tym, gdzie jest jaka ulica.

Oj władzuchna ucieka, oj ucieka...
          Oj władzuchnie i bufetowym klakierkom nerwusie puszczają, oj puszczają...
          Oj z wioseczki się przyjechało, oj przyjechało...
          Oj chamówa z wioseczki wylazła, ale wioseczka z chamówy nie wyjdzie, oj nie wyjdzie...

--
          Bufetowi już dziękujemy!
      • Gość: jax Re: Wiadukt na Łopuszańskiej do remontu. Od czerw IP: *.adsl.inetia.pl 20.05.13, 22:25
        gdzie Rzym, gdzie Krym... coś ci się po........ło! (albi dobrze wiesz, ale polecenie partyjne było...)
      • Gość: tuomas ten wiaduk nie IP: *.ip.netia.com.pl 21.05.13, 09:40
        ten wiadukt nie był remontowany, bo to jest najstarszy wiadukt na tej trasie
      • Gość: Tomek Re: Wiadukt na Łopuszańskiej do remontu. Od czerw IP: *.108.waw.supermedia.pl 22.05.13, 09:51
        A co ma Marynarska do Łopuszańskiej? Owszem, był remont na Marynarskiej, a teraz wiaduktów na Łopuszańskiej. Ale co ma piernik do wiatraka?
    • torun323 Wiadukt na Łopuszańskiej do remontu. Od czerwca... 20.05.13, 21:33
      Remontować, ale po otwarciu chociaż jednej jezdni POW od al. Krakowskiej do Konotopy.
      Chociaż nie... jest coraz więcej stacji Veturilo i SKM ze Służewca. Co kogo samochody obchodzą. Miasto ma być zielone i przyjazne pieszym ;P
      • Gość: Wujek Staszek Re: Wiadukt na Łopuszańskiej do remontu. Od czerw IP: *.108.152.207.wlantech.pl 20.05.13, 23:05
        Ty tak na poważnie? Bo jeżeli tak to możesz spokojnie na wieś jechać. Dużo spacerów i roweru...
    • Gość: popo Wiadukt na Łopuszańskiej do remontu. Od czerwca... IP: *.warszawa.vectranet.pl 20.05.13, 22:14
      To kiedy to referendum w sprawie odwołania HGW? Mam dość porażającej arogancji i bezmyślności urzędników ratusza na czele z P. Galasem. Mam dość wyjeżdżania z Ursusa przez 40 minut. I mam dość życia w mieście, które przyjazne jest tylko dla kohort urzędników HGW. Z pewnością zagłosuję za odwołaniem. Wystarczy.
      • miguelsantiago Skoro 1 nitka jeszcze tok wytrzyma, to i 2 da radę 20.05.13, 23:06
        Za rok będzie gotowa POW, a kary za opóźnienie dla wykonawcy sfinansują remont wiaduktów..
        No ale nam w magistracie myśleć nie kazano...
        Galas won, popieram
      • miguelsantiago Skoro 1 nitka jeszcze rok wytrzyma, to i 2 da radę 20.05.13, 23:07
        Za rok będzie gotowa POW, a kary za opóźnienie dla wykonawcy sfinansują remont wiaduktów..
        No ale nam w magistracie myśleć nie kazano...
        Galas won, popieram!
        • Gość: keko Re: Skoro 1 nitka jeszcze rok wytrzyma, to i 2 da IP: *.ai.com.pl 21.05.13, 09:37
          Jakie kary. Opoznieniom jest winna glownie gdaka, do dzisiaj maja nieuregulowane 43 sprawy z wykonawca. M.in. nie ma projektu ruchu ani barierek miedzy jezdniami. Ci nieudacznicy urzednicy sa glownie winni opoznieniom na POW jak i na pobliskiej TSW.
    • Gość: rafal70 Że co??? IP: 193.24.24.* 21.05.13, 07:50
      Czy kogoś z miejskich urzedasów powaliło już do końca?
      1) Zamknięty przejazd z Ursusa na Okęcie Szyszkową - na cały miesiąc (podobno) bo .. zamiast zmusić wykonawcę by najpierw skończył wiadukt Środkowej, to zamknięto całą środkową, choć roboty z powodu których oficjalnie ją zamknięto możnaby przy odpowiedniej mobilizacji w tydzień zrobić (jak nie krócej). W efekcie objazd to albo przez Raszyn, albo właśnie Łopuszańska
      2) Rozkopane al Jerozolimskie (Salomea)- choć miało być rok temu otwarte - w efekcie uniemożliwia wyjazd z Ursusa przez Nowolazurową, ale też blokuje Łopuszańską w popołudniowym szczycie
      3) rozkopanie Łopuszańskiej - jeśli się rozpocznie przed skończeniem prac na Środkowej, spowoduje trudny do wyobrażenia armagedon drogowy w tej części miasta (tego NIE DA SIĘ objechać)
      3) wydano pozwolenie na przebudowę Kleszczowej - ciekawe czy i tych prac nie zaczna w te wakacje... jak znam Galasa jest to prawdopodobne że się zgodzi.. :/

W efekcie wyjazd z Ursusa w kierunku alej i np Służewca zajmuje ponad 40 minut, a cała trasa - ciężko w godzinę się zmieścić (choć to poniżej 10 km). Co będzie po zamknięciu Łopuszańskiej? Galas - tak trudno to przewidzieć, czy aż tak ograniczony w swoim myśleniu jesteś pan?

Jeździć nie samochodem tylko zbiorkomem? proszę bardzo: jedyny autobus (401) stoi w tych samych korkach (albo i gorszych, bo Ryżowa/Kleszczowa to jeden wielki zator) więc żaden zysk
      Pociąg/SKM? właśnie ograniczono częstotliwośc kursów bo są prowadzone prace na torach :/ więc - odpada..

No i niech mi ktoś do ch...y odpowie, w jaki sposób tam funkcjonować (w końcu do pracy jakoś dojeżdzać trzeba, a nie każdy jeździ do śródmieścia).. Daleki jestem od popierania PISu, do tej pory głosowałem na PO, ale.. HGW, jeśli dojdzie do referendum, będę za odwołaniem - właśnie za ten bajzel inwestycyjny w rejonie Ursusa, wszystkie roboty na raz, bez zastanowienia się jak to utrudnia życie mieszkańcom :/
      • Gość: peko Re: Że co??? IP: *.ai.com.pl 21.05.13, 09:33
        HGW zostala wybrana na 2 kadencje m.in. glosami Ursusa. Nic Was nie nauczylo to, ze uwalila Nowolazurowa za 1 kadencji, kiedy obiecywala ja w programie wyborczym? I wszystkich oszukala! A mimo tego ja wybraliscie. Co z tego, ze teraz w koncu buduja te ulice jak ten drobny ogryzek wiele nie wnosi. Moze jak zbuduja w koncu w.Salomea to sprawa nieco sie poprawi, ale niewiele to da, bo zweza Lopuszanska.
        • Gość: rafal70 Re: Że co??? IP: 193.24.24.* 21.05.13, 12:52
          A kogo niby miałem wybrać? Nawiedzonego architekta z PISu?? To wtedy też bym nie przejechał bo na każdym skrzyżowaniu stawialiby pomniki "męczenników" smoleńskich i też by były utrudnienia :/

Ponadto - zanim coś napiszesz to najpierw pomyśl: jak ty masz mało kasy to co - inwestujesz na potęgę czy ograniczasz się i zastanawiasz się 3 razy zanim wydasz na coś kasę czy aby na pewno to konieczne? Skoro miasto nie miało kasy/ miało za mało na wszystko co byłoby potrzebne to z czegoś trzeba było zrezygnować. O NL na północ nie mam pretensji, bo gdyby zrealizowano zgodnie z planami to co jest obecnie realizowane wystarczyłoby z zapasem (nawet i bez NL).
          A zarzuty do HGW ( i nie tylko ) mam o bajzel i chaos inwestycyjny, brak koordynacji tych działań i nie zastanawianie się jakie konsekwencje może np nieść zamknięcie połowy Łopuszańkiej gdy wszystko wokoło rozkopane i nie da się jej objechać.. Bajzel i nieumiejętność skoordynowania działań to nie efekt braku kasy a kompetencji ludzi Rausza, a za nich HGW odpowiada. Odróżnij te dwie kwestie.
          • Gość: warszawiak wiekszość wolała ksiegową niż inżyniera IP: *.scansafe.net 01.07.13, 13:19
            ale stan finansów miasta wskazuje że i ksiegową jest kiepską , a każda sprawa to tylko rząd cyferek zza których ludzi nie widać
    • ganro Urzędasy, objazd jest do zrobienia za niewielkie 21.05.13, 07:51
      pieniądze. Wiem, kamery tam nie przyjadą i nie opłaca się robić.
      Zaraz za ulicą Orzechową jest mała uliczka żwirowa, która wygląda jak "ser szwajcarki" lub "krajobraz księżycowy" inaczej mówiąć resory złamiesz a nie przejedziesz. Wystarczy ją wyrównać aby zrobić objazd do ul. Instalatorów a potem do Al. Jerozolimskich, no ale aby na to wpaść to trzeba myśleć.
      • Gość: Gosc Re: Urzędasy, objazd jest do zrobienia za niewiel IP: *.ip.netia.com.pl 21.05.13, 10:05
        ganro napisał:
        > pieniądze. Wiem, kamery tam nie przyjadą i nie opłaca się robić.
        > Zaraz za ulicą Orzechową jest mała uliczka żwirowa, która wygląda jak "ser szwa
        > jcarki" lub "krajobraz księżycowy" inaczej mówiąć resory złamiesz a nie przejed
        > ziesz. Wystarczy ją wyrównać aby zrobić objazd do ul. Instalatorów a potem do A
        > l. Jerozolimskich, no ale aby na to wpaść to trzeba myśleć.

Też się zastanawiam dlaczego tego typu ulic się nie udrażnia, dlaczego nie stawia się na rozproszenie ruchu tylko priorytetem jest budowanie jednej wielkiej szesnastopasmowej auotostrady, które i tak w kóncu się zapcha bo zawsze będzie jakieś wąskie gardło! przecież wystarczy położyć na tej uliczce asfalt i część ruchu do Włoch opuściła by Łopuszańską już przed wiaduktem, tam nawet nie ma żadnych zabudowań mieszkalnych, więc zapewne obyło by się bez protestów...
    • Gość: as Wiadukt na Łopuszańskiej do remontu. Od czerwca... IP: *.net-serwis.pl 21.05.13, 08:24
      No to przez pół roku Łopuszańska, a nią Hynka i Jerozolimskie staną "dęba"
      Zamiast kopnąć wykonawcę NS i GDKiA żeby mieć objazd miasta dla ciężarówek i móc spokojnie bawić się w remonty, to Nie miasto jak zwykle buja w obłokach, a później budzą się z ręką w nocniku
    • Gość: Mała Mi Wiadukt na Łopuszańskiej do remontu. Od czerwca... IP: *.arr.gov.pl 21.05.13, 08:51
      a kiedy otworzą Szyszkową ?????????

na Łopuszańskiej jest paraliż, nie ma jak z mokotowa dostac się do Ursusa !

wczoraj stałam godzine w korku :(
    • wojnie Wiadukt na Łopuszańskiej do remontu. Od czerwca... 21.05.13, 08:51
      NIE ZAMYKAJCIE TEGO WIADUKTU
      PRZED OTWARCIEM POŁUDNOWEJ OBWODNICY WARSZAWY !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Już teraz tworzą się tam ogromne korki, rano w kierunku Hynka a po południu w stronę Jerozolimskich. Budowana stacja Ursus-Niedźwiadek, budowa obwodnicy oraz zamknięcie tego wiaduktu teraz, odetnie mieszkańców z kierunku Ursusa i Pruszkowa od Warszawy !!!
    • Gość: warszawiak Wiadukt na Łopuszańskiej do remontu. Od czerwca... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.05.13, 09:54
      Te remonty i budowy z kilku ostatnich lat wnerwiają na całego.
      Konotopa - Puławska rok poślizgu i żadnych konkretnych perspektyw na zakończenie, a miało być przejezdne do Al. Krakowskiej już w styczniu tego roku
      Lazurowa - Górczewska to samo
      Nowolazurowa - jeden kilometr drogi donikąd
      Czy jakaś inwestycja w ostatnich latach została zakończona w terminie??????
      • taka_prawda500 Re: Wiadukt na Łopuszańskiej do remontu. Od czerw 02.06.13, 02:17
        Muzeum Żydów ;-)
    • pijak.i.zlodziej Wiadukt na Łopuszańskiej do remontu. Od czerwca... 21.05.13, 10:02
      Remontuj Hania, remontuj.

Ten remont (do listopada - znając życie i "zaskoczenie wykonawcy zimą, deszczem lub innym niespotykanym w Polsce objawem klimatycznym w listopadzie") potrwa znając "osiągnięcia" ekipy HGW w planowaniu, do marca jeśli nie dłużej.

Piękny gwóźdź do trumienki HGW. Ludzie raczej Ci nie zapomną setek i tysięcy godzin głupio zmarnowanych w samochodach i przeładowanych autobusach.
      • wolfgang87 Re: Wiadukt na Łopuszańskiej do remontu. Od czerw 21.05.13, 10:07
        Najgorzej będzie jak zapomną... Za dużo wiary w ludzi.
      • Gość: Walery Re: Wiadukt na Łopuszańskiej do remontu. Od czerw IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.05.13, 10:14
        Superowo. HGW i słynny inżynier Galas mają przy następnych wyborach mój głos.
        Przeciw.
    • Gość: Mam dość Wiadukt na Łopuszańskiej do remontu. Od czerwca... IP: *.static.chello.pl 21.05.13, 10:40
      Galas - mieszkańcy Ursusa/Pruszkowa wykończą twoją nędzną kariere!
      Nie masz człowieku mózgu i wyobraźni!
    • Gość: szej Veto, pójdę protestować - to zabije Ursus. IP: 81.15.171.* 21.05.13, 10:44
      Dziś jechałem do pracy 40 minut, a dojeżdżam ze Skoroszewskiej do biurowców Batory na Jerozlimskich (tuż za węzłem Łopuszańska w kierunku Pruszkowa). Po zamknięciu wiaduktu będę jechał 1,5 godziny. Autobus będzie jechał tyle samo. Chętnie pójdę piechotą przez ulicę Dzieci Warszawy, ale ta przy końcu jest zamknięta dla ruchu pieszego (plac budowy węzła Salomea). Mogę pójść dookoła (Ryżowa, Kleszczowa), ale na Jerozolimskich brak chodnika i plac budowy (Salomea).
      Kawałek jaki mam do pokonania to jakieś 2 - 2,5 kilometra. Kiedy uliczka Dzieci Warszawy dochodziła do Alei jechałem do pracy około 2 minut ze wszystkim, a piechotą szedłem 15 minut.
      Czerwona kartka dla bufetu.
      • Gość: nika mo Re: Veto, pójdę protestować - to zabije Ursus. IP: *.play-internet.pl 17.06.13, 22:32
        Przez budowę na końcu Dzieci Warszawy możesz chodzić. Ja tak cały rok robiłam, jak jeszcze pracowałam w BOB-ie. Musisz tylko zakupić kalosze ;).Teraz niestety stoję w korku na Łopuszańskiej :/
    • Gość: szej Dawać temat na główną! IP: 81.15.171.* 21.05.13, 11:12
      Jak tylko pojawiły się komentarze na temat władzy, to informacja spada z głównej! PRL!
    • Gość: zjelonek UWAGA! Tunel Dźwigowej znow przecieka ! Zapada się IP: *.scansafe.net 21.05.13, 14:36
      na razie tylko na pasie dla rowerów - ale czy to nie oznacza że cos się znowu wypłukało ?
      Moze by to sprwdził jakiś fachowiec , zanim znów trzeba będzie zamknąć ?
      • miguelsantiago Re: UWAGA! Tunel Dźwigowej znow przecieka ! Zapad 21.05.13, 22:44
        To byłby akurat super news, z rozrzewnieniem wspominam początek 2012 gdy Dźwigowa była zamknięta, Kleszczowa i Łopuszańska były puściutkie...

Gość portalu: zjelonek napisał(a):

> na razie tylko na pasie dla rowerów - ale czy to nie oznacza że cos się znowu w
        > ypłukało ?
        > Moze by to sprwdził jakiś fachowiec , zanim znów trzeba będzie zamknąć ?
    • Gość: Tomek Wiadukt na Łopuszańskiej do remontu. Od czerwca... IP: *.108.waw.supermedia.pl 22.05.13, 09:53
      Trzeba było te wiadukty remontować, jak robili węzeł Łopuszańska/Jerozolimskie. I tak były tam utrudnienia w tym miejscu. A tak to skończyli jedno, zabierają się za drugie i korki zamiast rok będą ze 2 albo 3 lata, jak znam tempo takich robót.
      • miguelsantiago Trzeba działać, zasypmy decydentów mailami: 27.05.13, 10:00
        Nie remontować do czasu oddania POW!!!
        • Gość: mm Re: Trzeba działać, zasypmy decydentów mailami: IP: *.adsl.inetia.pl 02.06.13, 01:29
          Masakra! Mieszkam we Włochach blisko Dźwigowej, pracuję przy Marynarskiej (blisko GM), już teraz poranna podróż na mokotów to masakra. Często wysiadam po przejechaniu jednego przystanku na PKP Włochy i idę piechotą, aż do momentu kiedy mogę wsiąść w kolejny minięty 189 i jechać, a nie stać. Zwykle wsiadam już na Łopuszańskiej, kilka razy na WKD Raków (!). Próbowałam kolejką z przesiadką, ale to niewiele daje. Jak zrealizują te chory plany zamknięcia wszystkiego bez otwarcia nowych tras, włochy i ursus to będą więzienia!! Czy władze dzielnic nie mogę czegoś zrobić w tej sprawi??
          • gom1 Re: Trzeba działać, zasypmy decydentów mailami: 03.06.13, 09:49
            Gość portalu: mm napisał(a):
            > Czy władze dzielnic nie mogę czegoś zrobić w tej sprawi??

Umiesz liczyć, licz na siebie. Ja policzyłem dwa lata temu i kupiłem rower. Zwrócił się po kilku miesiącach. A zaoszczędzonego czasu nie jestem w stanie policzyć. Nie mówiąc o nerwach.
    • vladexpat Czy ich kompletnie porąbało?!?!? 03.06.13, 10:53
      Odcinek S-2 Konotopa-Al. Krakowska nieotwarty, Środkowa (wąska, ale jednak alternatywa wobec Łopuszańskiej) w remoncie od końca kwietnia. Jak w tym samym czasie zwężą wiadukt na Łopuszańskiej to się zakorkuje na amen. Nie można z tym poczekać, dokończyć najpierw to, co rozgrzebane i dopiero potem zaczynać nowy obiekt? Może rzeczywiście czas wymienić władze w Warszawie?
    • miguelsantiago No to młotkujemy urzędniczy beton, do dzieła! 04.06.13, 16:02
      Każdy wysyła maila, co o tym myśli

zdm@zdm.waw.pl

• claudel6 Re: Wiadukt na Łopuszańskiej do remontu. Od czerw 01.07.13, 10:07
      masakra :( dziś się stamtąd nie dało wyjechać :((

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka