Dodaj do ulubionych

Zakończyły się spotkania ratusza z firmami śmie...

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.13, 21:16
Czyli zostaje "po staremu" za to z nowymi stawkami tak? Ktoś we władzach miasta dobrze liczy jak strzyc mieszkańców. Przecież to jest jakaś kpina!!!
Obserwuj wątek
    • Gość: Zenek Re: Zakończyły się spotkania ratusza z firmami śm IP: *.dynamic.chello.pl 06.06.13, 21:19
      Ale faktury mają trafiać do miasta i być wystawiane po staremu hehe, czyli różnica do kieszonki urzędasa + naruszenie tajemnicy handlowej.
      • Gość: bufetwon jak to było? CDN? no to macie :-) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.13, 21:21
        bufeciara przeszła siebie, zarżnęła to miasto i rżnie dalej na miliony
        • Gość: tomek Re: jak to było? CDN? no to macie :-) IP: *.warszawa.vectranet.pl 06.06.13, 21:31
          Bo bufet już ledwo dyszy i szuka kasy gdzie tylko się da. Moim zdaniem oni nie mają prawa pobierać kasy skoro są nie przygotowani.
        • Gość: kixx bananowa republika IP: *.dynamic.chello.pl 06.06.13, 21:36
    • Gość: ex_pat Zakończyły się spotkania ratusza z firmami śmie... IP: *.dynamic.chello.pl 06.06.13, 21:33
      "to będą umowy dorozumiane"... że co? że jak? Dorozumiana to może być inteligencja ratusza i jego pociotków, którym nie udało się przepchnąć smieciowego przekrętu z MPO. umowę wypowiedziałem bo urzędniki HGW mówili ze oni to na pewno etc. etc. Nowej nie podpisałem. Nie dałem tym niepełnosprytnym pociotkom prawa do występowania w moim imieniu i zawierania w moim imieniu "dorozumianych" umów. Gdy pierwszy raz zapłacę te cholerną opłatę śmieciową to najmę jakiegoś bystrego prawnika by pokombinował czy to (...) uchwalone przez oderwanych od pługa chlopów małorolnych, analfabetów i zwykłych baranów prawo jest aby na pewno zgodne z Konstytucją (tryb uchwalania ustaw podatkowych) i ew czy aby na pewno jest ono zgodne z prawem unijnym.
      A HGW jeśli wyda choć zlotówkę to powinna beknąć za złamanie dyscypliny finansów. I guzik mnie obchodzą wyjaśnienia a'la ministra - 2 lata na przeprowadzneie przetargu to zdecydowanie wystarczający okres czasu.
      Dość niekompetencji urzedników ratusza, pociotków, partyjnych bonzów i innych funkcjonalnych analfabetów.
    • Gość: bzyk Re: Zakończyły się spotkania ratusza z firmami śm IP: *.dynamic.chello.pl 06.06.13, 21:46
      W najbliższym czasie rozpatrywane jest wprowadzenie niższych miesięcznych stawek opłat za odbiór odpadów komunalnych uiszczanych przez właścicieli i zarządców nieruchomości. czysta.um.warszawa.pl/czysta/-/blogs/program-pomostowy-na-odbior-i-zagospodarowanie-odpadow-w-okresie-od-1-lipca-do-31-grudnia-2013-r-?_33_redirect=http%3A%2F%2Fczysta.um.warszawa.pl%2Fczysta%3Fp_p_id%3D33%26p_p_lifecycle%3D0%26p_p_state%3Dnormal%26p_p_mode%3Dview%26p_p_col_id%3D_118_INSTANCE_aOgBfC8i6tO9__column-2%26p_p_col_count%3D1
      • Gość: ex_pat Re: Zakończyły się spotkania ratusza z firmami śm IP: *.dynamic.chello.pl 06.06.13, 21:59
        "Co w tej sytuacji powinni zrobić właściciele i zarządcy nieruchomości:

(...)
        3. Do 28 dnia każdego miesiąca (w lipcu 2013 r. do dnia 29 miesiąca) wnosić miesięczną opłatę na konta samorządu udostępnione na stronach internetowych Urzędu oraz w urzędach dzielnic."

Brawo bufecie... brawo. łaskawie obnizysz mi opłatę. O dzięki Ci i bądź pozdrowiony. Tylko proszę o wyjaśninie jednego jedynego małego szczególiku... do tej pory miałem umowę z odbiorcą i placiłem dajmy na to X pln. Wprowadziłeś drogi bufecie stawke 4X (dla mnie) - dla porownania kolega który mieszka 4 km dalej (Piaseczno) będzia płacił 0,5X. Teraz drogi bufecie chcesz mnie przekonać że działając dla mojego dobra (a raczej by ukryć smród związany z nieudanym przekrętem z MPO) jesteś w stanie zapewnić odbiór śmieci za mniej. Ale drogi bufecie - jeśli Twoja propozycja będize wyższa niż X pln które płaciłem to proszę o wyszczególnienie na rachunku (chcesz zawierać dorozumianą umowę w moim imieniu bez pełnomocnictwa i bez rozliczania co jest delikatnie mówiąc wątpliwe) na co pójdzie kwota przewyższająca X pln (czyli tyle ile zaplacisz odbiorcy). Bo chyba nie na premie dla nieudacznych urzędników i ich niepiśmiennych przełożonych...

Słusznie śpiewał kazik o komunie: "to były takie super super chwile, nie złodzieje rządzili lecz debile"
        • Gość: gość Re: Zakończyły się spotkania ratusza z firmami śm IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 07.06.13, 11:07
          lecz się !!!!!
          • qwww Re: Zakończyły się spotkania ratusza z firmami śm 07.06.13, 14:46
            Gość portalu: gość napisał(a):

> lecz się !!!!!
            lekarzu lecz się sam, złodziejski bufeciarzu
            psychiatra się znalazł, z kur.wy urzędniczej pomiot
    • Gość: bzyk Re: Zakończyły się spotkania ratusza z firmami śm IP: *.dynamic.chello.pl 06.06.13, 21:48
      W najbliższym czasie rozpatrywane jest wprowadzenie niższych miesięcznych stawek opłat za odbiór odpadów komunalnych uiszczanych przez właścicieli i zarządców nieruchomości. czysta.um.warszawa.pl/czysta/-/blogs/program-pomostowy-na-odbior-i-zagospodarowanie-odpadow-w-okresie-od-1-lipca-do-31-grudnia-2013-r-?_33
    • nessuno Koko spoko 06.06.13, 22:10
      Dziś byłem świadkiem , jak na Pl.Wilsona przy parku sługuski bufetu zwane dla niePOznaki tzw.strażą wiejską, z lubością wypisywały mandat kierowcy terenówki z przyczepą, na której był wielki baner z logo WWS i referendum. Już nie wnikam, czy kierowca miał prawo w tamtym miejscu stać,czy też nie ale domyslam się,że to właśnie na zlecenie bufetu auta z reklamami WWS i referendum są szczególnie na cenzurowanym. Służalcze pieski zadanie wykonały, bufet może być dumny, ale HGW5złotych i tak POleci :)
    • Gość: Sylwester Zakończyły się spotkania ratusza z firmami śmie... IP: *.dynamic.chello.pl 06.06.13, 22:20
      No to PO właśnie po raz kolejny łamie prawo... Takie umowy dorozumiame to niezgodne z prawem i karygodne obejście ustawy o zamówieniach publicznych... Ale jak widać monopol partyjny może wszystko...
    • Gość: xtc Zakończyły się spotkania ratusza z firmami śmie... IP: *.dynamic.chello.pl 06.06.13, 22:24
      Bardzo mnie ciekawi jak miasto sprawdzi czy nie jest robione w balona. Dziesiątki firm, tysiące śmietników, jak oni przy takiej organizacji jaka mają w ratuszu będą w stanie sprawdzić, czy to co przedstawia firma jest takie samo jak dotychczas (rejon, cena, częstotliwość, ilość)?
      Powiedzmy, że dotychczas firma pojawiała się dwa razy w tygodniu i odbierała łącznie dwa worki śmieci z mojego domu. A co jeśli po 1 lipca zgłosi, że odbiera trzy razy w tygodniu i łącznie dobiera sześć? Zatrudnią dziesiątki dodatkowych urzędników, którzy będą chodzili po mieście i sprawdzali?
    • Gość: bazgrus To może zostawić taki przejściowy układ na stałe? IP: *.centertel.pl 06.06.13, 22:27
      Skoro da się niesegregowane śmieci wywozić w cenie niższej niż posegregowane to po co nam nowy system?
      • Gość: HGW Stan wyjątkowy na obszarze stołecznym IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.13, 22:46
        My - z Bożej Łaski prezydent Warszawy ogłaszamy dekret o śmieciowym stanie wyjątkowym na mocy którego na terytorium stolicy zawiesza się do 31 grudnia br. termin wejścia w życie niektórych przepisów ustawy o utrzymaniu czystości i porządku w gminach... - czytać tutaj
    • donek2010 Zakończyły się spotkania ratusza z firmami śmie... 06.06.13, 22:48
      Won złodzieje, won!!!

do tej pory płaciłem 12PLN miesięcznie, teraz mam płacić 56PLN!!!

na co pójdą te pieniądze? na premie? Ministra Mucha zorganizuje jakiś koncert Madonny?
      czy macie jakieś inne POjeb.ne POmysły?
    • Gość: adggggggg Re: Zakończyły się spotkania ratusza z firmami śm IP: *.promax.media.pl 06.06.13, 23:01
      www.dailymotion.com/video/x107ljd_muzulmanie-bestialsko-morduja-katolikow-bo-nie-chcieli-przejsc-na-islam-480p-h-264-aac_webcam&start=342#.UbD3T5zK_o4
    • Gość: oburzony Re: Zakończyły się spotkania ratusza z firmami śm IP: *.warszawa.vectranet.pl 07.06.13, 00:41
      HGW5zł - żegnaj się z Warszawą - nic tu po tobie.
      A za "To będzie umowa dorozumiana, nie podpisana" to prokurator musi się zabrać.
      • Gość: gość Re: Zakończyły się spotkania ratusza z firmami śm IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 07.06.13, 11:10
        Za Ciebie i Tobie podobnych niech się zabierze
        • qwww Re: Zakończyły się spotkania ratusza z firmami śm 07.06.13, 14:49
          Gość portalu: gość napisał(a):

> Za Ciebie i Tobie podobnych niech się zabierze

bufetowy złodziejski pomiot się znów wypowiedział
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka