wonderes 16.08.04, 22:34 No fakt, był głupio nieuprzejmy, a przecież legalnie mu się należało znaleźne! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Norman Re: Taksówkarz wymusił pieniądze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.08.04, 22:52 Chyba tylko prawem zwyczajowym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Funky BRAWO dla szefa za DOBRA decyzje ! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.08.04, 23:00 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gilus19 Re: Taksówkarz wymusił pieniądze IP: 195.136.247.* 16.08.04, 23:07 oddanie znalezionych dokumentow jest prawnym obowiazkiem obywatela a taki szantaz bardzo podchodzi pod kpk mam nadzieje ze szef rzeczywiscie zwolni cfaniaka yo!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Elbarto Znaleźne mu się należało IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.08.04, 00:51 ale mógł powiedzieć, że np 50 zł za fatygę, a nie po chamsku stawiać kobietę pod ścianą. Taka postawa jak jego powinna być z całą surowością tępiona. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: s.k. Re: Znaleźne mu się należało IP: *.aktivist.pl 17.08.04, 11:04 nie znalazł ich na ulicy klientka zostawiła w samochodzie sądze że jak by przyjechał i oddał pewnie dostałby kase za fatyge i uprzejmość czy w tym kraju wszystko trzeba robić za coś ?? Jak zrobisz zakupy w sklepie i zapomnisz czegoś to też jak wrócisz to trzeba zapłacić ??? Kolega był w szwecji tam zastawił w budce telefonicznej dokumenty (wszystkie) pojechał do innego miasta ,zauważył brak dokumentów wieczorem jak następnego dnia wrócił do miasteczka dokumenty czekały na komisariacie . Słowo dziękuje jest ważne i uczciwośc a nie kasa jak w Polsce myślą Polaczki :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: Taksówkarz wymusił pieniądze IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.08.04, 00:56 "Wszyscy współpracujący z nami kierowcy to ludzie o wysokiej kulturze osobistej, godni zaufania, uczciwi, posiadający wysokie kwalifikacje zawodowe". Wszyscy taryfiarze sa tacy sami... Jacy? Wszyscy wiedza - ten artykol o tym opowiada. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Halina Re: Taksówkarz wymusił pieniądze IP: *.ip-pluggen.com 17.08.04, 02:36 Z pewnoscia przedsiebiorstwa taksowkowe maja wewnetrzne przepisy nakazujace taksowkarzom oddawanie zostawionych w taksowkach rzeczy do dyrekcji taksowek. Oczywiscie bez zadania "znaleznego" od klienta, bo to jest service public. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tolip Re: Taksówkarz wymusił pieniądze IP: *.nas36.oakbrook1.il.us.da.qwest.net 17.08.04, 04:53 Wysokosci nagrody nie wyznacza znalazca. Ustala ja osoba osoba odzyskujaca zgubiony przedmiot(y).Niekiedy reguluja to przepisy prawne. 200 zlotych to spora suma. Nawet na warunki amerykanskie. Szkoda wiec ze Pan Kierowca nie otrzymal lepszego wychowania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kiero Re: Taksówkarz wymusił pieniądze IP: *.chello.pl 17.08.04, 07:27 I miał rację. Jak głupia baba ma za dużo kasy (karty kredytowe itd) to niech płaci duże znaleźne. Odpowiedz Link Zgłoś
werwolf1975 Re: Taksówkarz wymusił pieniądze 17.08.04, 08:06 Co to znaczy "za duzo"? To znaczy, ze ma wiecej od ciebie. Coz, kompleksiki, jestes dziadem i masz mentalnosc dziada, ktoremu wydaje sie, ze wszystko mu sie nalezy. Otoz gowno, nic sie nie nalezy! Nie sadze, zeby kazdy, kto nie jest nedzarzem, musial oplacac sie nedznym oszustom, takim, jak ten gowniany taksowkarz. Dobrze, ze go wyrzucili, to smiec. A smieciem stal sie pod wplywem takich wlasnie rewelacji, jak powyzej ("jak ma za duzo, karty kredytowe, to niech placi"). Nie wiem, skad akceptacja spoleczna dla zlodziejstwa, chamstwa, podlosci, braku jakiejkolwiek etyki zawodowej. Chyba to spoleczenstwo jest nienormalne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: W Re: Taksówkarz wymusił pieniądze IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.08.04, 10:29 "Nie wiem, skad akceptacja spoleczna dla zlodziejstwa, chamstwa, > podlosci, braku jakiejkolwiek etyki zawodowej. Chyba to spoleczenstwo jest > nienormalne." Masz rację, szczególnie jak ma się ksywę "Werwolf" (Wherwolf?). Odpowiedz Link Zgłoś
werwolf1975 Re: Taksówkarz wymusił pieniądze 17.08.04, 17:58 Nie "Wherwolf" (nie rozumiem, skad wzial ci sie taki dziwolag), tylko Werwolf. Jak nie wiesz, co znaczy, zobacz w slowniku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: W Re: Wilkołak IP: *.chello.pl 17.08.04, 23:24 Przepraszam, wydawało mi się że to się tak pisze. Masz rację poprawnie "WERWOLF". A Ty zobacz w historii co to był za wynalazek. Równiwe dobrze możesz używać ksywy NKWD, SB czy coś w tym stylu. Jeśli jednak nie byłeś świadomy istnienia "werwolfu" po 1945 to zmień nick. Odpowiedz Link Zgłoś
werwolf1975 Re: Wilkołak 23.08.04, 19:10 Doskonale wiem, co to jest. Nie zamierzam zmieniac nicka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mafia-taksówkarzy Wwa po północy?Okęcie? IP: *.brodwy01.nm.comcast.net 17.08.04, 07:43 skandal.wstyd Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KOTEK TEZ MIALEM Z NIMI KLOPOTY. ODRADZAM EURO TAXI IP: 62.173.207.* 17.08.04, 07:51 MIALEM ICH KARTE RABATOWA (10%). ILE MUSIALEM ZAWSZE SIE NAWALCZYC, ZEBY UZYSKAC ZNIZKE. TA KOPRORACJA TO DRAMAT, TERAZ OMIJAM SZEROKIM LUKIEM. NIECH ZBRANKRUTUJA! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Civic Re: TEZ MIALEM Z NIMI KLOPOTY. ODRADZAM EURO TAXI IP: *.dozamel.ssk.pl / *.dozamel.ssk.pl 17.08.04, 09:19 Gość portalu: KOTEK napisał(a): > MIALEM ICH KARTE RABATOWA (10%). ILE MUSIALEM ZAWSZE SIE NAWALCZYC, ZEBY > UZYSKAC ZNIZKE. TA KOPRORACJA TO DRAMAT, TERAZ OMIJAM SZEROKIM LUKIEM. NIECH > ZBRANKRUTUJA! Też mam ich kartę rabatową (10%). Nigdy nie musiałem walczyć, żeby uzyskać zniżkę. Jedna prosta zasada - kartę pokazuję zawsze gdy wsiadam do taksówki, tak jest wszystkim łatwiej, a do tego zdjae się że kasa VAT musi być odpowiednio włączona od początku jazdy. Ta korporacja jest OK, niech im się wiedzie :-) Civic Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zuzia Re: TEZ MIALEM Z NIMI KLOPOTY. ODRADZAM EURO TAXI IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.08.04, 09:27 Ja też jeżdżę z euro. I to bardzo często. Też mam kartę - nawet 15% i raczej nie muszę się dopominać o wyegzekwowanie zniżki. Wystarczy powiedzieć na początku jazdy, że karta i już. Licznik sam odlicza. Też mi się zdarzyło coś tam zostawić w taksówce, pan był bardzo kulturalny, odwiózł, ale o nic się nie dopominał. Sama mu dałam 50 zł, bo rzeczywiście przyjeżdżać nie musiał. Ja zostawiłam i ja powinnam odebrać a nie fatygować kierowcę z pustym kursem. Ale takiemu gościowi, który się dopomina na pewno bym nie dała nic! Brawo panie Prezesie. Ja bym nie tylko wykopała takiego gościa na zbity łeb, ale i list wilczy napisała, żeby nie mógł się zatrudnić gdzie indziej. A przy okazji uczuliła wszystkich innych pracowników. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: TEZ MIALEM Z NIMI KLOPOTY. ODRADZAM EURO TAXI IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.08.04, 20:21 > Też mam ich kartę rabatową (10%). Nigdy nie musiałem walczyć, żeby uzyskać > zniżkę. Jedna prosta zasada - kartę pokazuję zawsze gdy wsiadam do taksówki, > tak jest wszystkim łatwiej, a do tego zdjae się że kasa VAT musi być > odpowiednio włączona od początku jazdy. Tzn. Potwierdzasz, ze w tej korporacji pracuja ludzie nieuczciwi i jak nie pokaze sie od razu karty, to beda usilowali oszukac albo Klienta, albo Skarb Panstwa (czyli wszystkich)? Zenada. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Borys Konkretna decyzja Szefa korporacji.. IP: *.citicorp.com 17.08.04, 08:58 .. jedyna sluszna w takim wypadku zeby korporacja nie stracila twarzy. Ludzie sa ludzmi, wszedzie trafi sie cwaniaczek.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MisiekK Re: Trzeba bylo sie z nim umowic i zawolac ploicje IP: *.pwpw.pj / 217.168.193.* 17.08.04, 09:21 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antonio Re: Trzeba bylo sie z nim umowic i zawolac ploicj IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.08.04, 09:26 teraz wyrzucony taksowkarz przejdzie do innej korporacji i wszyscy beda szczesliwi... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: =t= Re: przejdzie do innej korporacji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.08.04, 13:40 przejdzie do innej korporacji? nie sądzę. bo kandydatów mają jak mrówek, a tu w rachubę wchodzi tylko dyscyplinarka co będzie odnotowane w świadectwie pracy którego zażąda każdy potencjalny pracodawca. A poza tym wszyscy wiedzą, że istnieją czarne listy, a ten cwaniaczek właśnie na takową trafił. I to z czystej głupoty, wystarczyło pojechać na komisariat i zostawić papiery, karty, pieniądze rejestrując w zgłoszeniu roszczenie znaleźnego, to reguluje expressis verbis KC. I tak dostałby swoje pieniądze. W najgorszym razie mógł się umówić na cenę kursu z Ursynowa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Frank Zappa To normalne... IP: *.sejm.gov.pl / *.sejm.gov.pl 17.08.04, 10:50 Chamstwo taksówkarzy to normalka - pomijam ich nieumiejętność prowadzenia samochodów i brak mozliwości włączania kierunkowskazów, ale chodzi mi o profesjonalizm - zdażyło mi się kilka razy że zamowieona taksówka (wawataxi) nie przyjechała, a kiedy zadzwoniłem żeby się dowiedziać co się stało to raz usłyszałem, że pani źle zapisała adres i to moja wina oczywiście i mam czekać cierpliwie, a kiedy indziej taski nie przyjechało, a gdy zadzwoniłem pani rzekła, że taksówka jest istoi tylko muszę dobrze poszukać ;-))))) Wawą już nie jeżdzę:-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: spl 2 lata dla taksówkarza IP: 217.153.92.* 17.08.04, 13:18 Za przetrzymywanie dokumentów taksówkarzowi grozi do dwóch lat więzienia. Więc w jego interesie było oddać go właścicielce lub na najbliższy komisariat. A taryfiarze, kanary i kieszonkowcy to dla mnie jedna rodzina. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: W Re: 2 lata dla taksówkarza IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.08.04, 15:13 Od kanarów to się od... Dzięki gapowiczom (m.in.) rosną ceny biletów, a o nowych pojazdach nie wspomnę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: spl Re: 2 lata dla taksówkarza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.08.04, 15:26 A właśnie, że się nie odp...ę Już dawno pisałem, że kanarzy współpracują z kieszonkowcami. A jak jesteś ciekaw dowodów to idź do komendy stołecznej. Zdjęcia są. Taksówkarz, kanar i kieszonkowiec to dla mnie jedna rodzina. Są grzeczni jak im patrzysz prosto w oczy. A i tak cały czas kombinują jak wyrwać ci kasę. Gapowiczów nie popieram! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: W Re: 2 lata dla taksówkarza IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.08.04, 15:41 OK. Kilku ch.... robi wrogą robotę dla reszty, a to że nie popierasz gapowiczów to się chwali. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: spl Re: 2 lata dla taksówkarza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.08.04, 17:08 I to ich tłumaczy? To niech czyszczą z szeregów czarne owce. Środowisko kanarów doskonale wie, kto i z kim. Dlaczego jedni mają te trasy a inni choćby się skichali to ich nie dostaną? Przykład dyrektora przedsiębiorstwa taksówkowego pokazuje, że można zadbać o dobre imię. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: W Re: 2 lata dla taksówkarza IP: *.chello.pl 17.08.04, 23:18 Ten numer z czyszczeniem się nie uda. Tu trzeba zmienić wszystko. Zaczynając od Prezydenta RP poprzez parlament do takich złodzieji o których piszesz. Amen. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bulba Re: Taksówkarz wymusił pieniądze IP: *.aster.pl / *.aster.pl 17.08.04, 17:39 A znaleźne to pies? Kodeks cywilny mówi o 10 % wartości znaleźnego. Policzmy: odtworzenie dokumentów to z grubsza 300 złotych, nie licząc zmarnowanego czasu i nerwów. Utrata kart kredytowych - lepiej nie mówić. Pani się wykpiła, a kierowca stracił pracę. I bądź tu uczciwy, człowieku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kleo Re: Taksówkarz wymusił pieniądze IP: *.aster.pl / *.aster.pl 17.08.04, 17:59 Z mojego doświadczenia wiem, że taksówkarze to specyficzne środowisko. trzy czwarte to chamy i prostaki, których iloraz inteligencji pozwala im na wykonywanie takiej a nie innej pracy. Niestety jest wielu uprzejmych i naprawdę kulturalnych kierowców, a ten facet niestety długo już nie pociagnie w tym zawodzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktośzwyższychsfer Re: Taksówkarz wymusił pieniądze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.08.04, 20:14 Nic się burakowi nie należało bo dokumenty pozostawił klient tzn. ktoś dzięki komu ten cham ma pracę. Profesjonalna firma powinna mieć jasną procedurę postępowania w takich wypadkach, a usiłujący wymusć haracz barbarzyńca powinnien zostać natychmiastowo zwolniony. pozdr człowiek z wyższych sfer Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kixx Re: Taksówkarz wymusił pieniądze IP: *.acn.waw.pl 17.08.04, 20:46 ludzie sie dziela na bezinteresownych i interesownych ci pierwsi sa sklonni zrobic jakas przysluge innemu za darmo ci drudzy beda teraz znalezione dokumenty wyrzucac do smieci Odpowiedz Link Zgłoś