Dodaj do ulubionych

Noc Muzeów - gdzie warto się wybrać?

25.04.14, 15:13
Coraz bliżej do kolejnej edycji jednej z najsłynniejszych nocy w Polsce - Nocy Muzeów. Po kilku latach przerwy postanowiłam znowu spróbować swoich sił i odwiedzić jakieś ciekawe miejsca w Warszawie. Zazwyczaj trafiałam na muzea tak zatłoczone, że do wejścia trzeba było czekać po kilka godzin i moje zwiedzanie kończyło się max na 2-3 miejscach.
Może polecicie jakieś ciekawe miejsca, w których czekanie na wejście nie zajmie mi pół nocy? Wiem, że wszędzie trzeba będzie odstać swoje, jednak chętnie zobaczę jakieś mniej znane miejscówki, które w jakiś sposób mogą wydawać się ciekawe.
Obserwuj wątek
    • maitresse.d.un.francais Re: Noc Muzeów - gdzie warto się wybrać? 25.04.14, 19:46
      szkopuł w tym, że do tych powszechnie uznawanych za ciekawe stoją kolejki :-P

zatem musisz się skierować do jakiegoś nudnego albo przyjść pięć godzin wcześniej i poobozować :-P
      • martynak91 Re: Noc Muzeów - gdzie warto się wybrać? 26.04.14, 12:11
        Domyślam się, że wszędzie trzeba będzie się trochę przemęczyć stojąc w kolejce. Jednak fajnie by było gdyby była krótsza niż ta do Narodowego czy Sejmu. :)
    • morfeusz_1 Re: Noc Muzeów - gdzie warto się wybrać? 25.04.14, 22:05

trochę się spóźniłeś 17 kwietnia była noc konfesjonałów, mogłeś liczyć na mniejsze kolejki ..
    • 1-buc Nie możemy ci pomoc 25.04.14, 22:18
      " ...w których czekanie na wejście nie zajmie mi pół nocy? "
      Szkopuł... Szkopuł w tym, że nie ma tu wróżki, która przewidzi, gdzie słoiki ustawią się w trzygodzinnej kolejce, żeby zaoszczędzić 10-20 zł.
    • Gość: miu Re: Noc Muzeów - gdzie warto się wybrać? IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 26.04.14, 15:30
      Jesli naprawde chcesz zwiedzic muzeum, to sie do niego wybierz w normalnym dniu, w ktorym jest za darmo. Niemal kazde warszawskie muzeum ma w tygodniu jeden dzien darmowy. Proba "zwiedzania" w czasie Nocy to absurd! Bierzesz udzial w owczym pedzie. Jesli robisz to dla zabawy i poznawania ludzi, to OK, ale zwiedzanie...

Ostatecznie, na Noc Muzeow wybierz te placowke, ktora nie ma dnia darmowego. Takim miejscem jest np. Kopernik. To Centrum "Nauki" (naprawde: centrum edukacji podstawowej) ma drogie bilety i na co dzien jest okupowanie przez hordy dzieciakow. Dorosly zwiedzacz, ktory ukonczyl podstawowke/gimnazjum z przecietnym wynikiem po pierwsze wyglada tam jak idiota, po drugie - nic ciekawego tam dla niego nie ma, bo mial wszystko na fizyce. Tam warto isc za frico. Odstoisz swoje i bedziesz do przodu o chyba 25 zl.

Warto tez wchodzic do miejsc/obiektow, ktore na co dzien sa zamkniete i nie ma tam zadnego zwiedzania.
      • maitresse.d.un.francais Re: Noc Muzeów - gdzie warto się wybrać? 28.04.14, 22:35
        Warto tez wchodzic do miejsc/obiektow, ktore na co dzien sa zamkniete i nie ma tam zadnego zwiedzania.

o, to popieram
      • tom_aszek CN Kopernik 29.04.14, 09:37
        Gość portalu: miu napisał(a):

> To Centrum "Nauki" (naprawde: centrum edukacji
        > podstawowej)
        ma drogie bilety i na co dzien jest okupowanie przez hordy
        > dzieciakow. Dorosly zwiedzacz, ktory ukonczyl podstawowke/gimnazjum z przeciet
        > nym wynikiem po pierwsze wyglada tam jak idiota, po drugie - nic ciekawego tam
        > dla niego nie ma, bo mial wszystko na fizyce.

Kopernik ma też tzw. wieczory dla dorosłych, tematyczne i bez w/w hord :)

www.kopernik.org.pl/projekty-specjalne/wieczorydladoroslych/

tyle że nie w ramach Nocy Muzeów
    • maitresse.d.un.francais a w ogóle to ktoś widział jakiś program? 04.05.14, 18:27
      mam na myśli program szczegółowy, a nie tylko opis działań pięciu najbardziej znanych instytucji, z MN na czele :-P

i proszę mnie nie odsyłać na stronę Nocy Muzeów, tam już byłam:

sklep.premium.pl/noc-muzeow.pl

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka