Gość: premax@hot.pl IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.09.04, 00:31 Gazeto, zainteresuj się i koniecznie zrób na ten temat reportaż: SKĄD DZIECKO WIE JAK ŚMIERDZI WÓDKA? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ok Re: Alkohol w lodach dla dzieci IP: 195.205.42.* 02.09.04, 08:33 popieram. to bylby znacznie ciekawszy temat. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gleb czy to normalne? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.09.04, 08:59 no wlasnie, czy to normalne, zeby 8-latek mowil ze cos "smierdzi wódą". moglibyscie to zbadac Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oki Re: Alkohol w lodach dla dzieci IP: *.itc.pw.edu.pl 02.09.04, 09:37 To trochę tak, jak z historią zgorszonej dziennikarki. Weszła do męskiej szatni po meczu i krzyczy - "... co za zboczeńcy i flejtuchy nie dość, że śmierdzą to jeszcze nago idą pod prysznic..." A jakby było mało, to pytanie do redakcji o zasadność pretensji do McDonalda o poparzenie gorącą kawą... Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cosmic Re: Alkohol w lodach dla dzieci IP: *.chello.pl 02.09.04, 09:46 Hehe, BARDZO DOBRE!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bb Ale żenada IP: *.visp.energis.pl 02.09.04, 09:57 Kurwa (przepraszam) ktoś wziął pieniądze za napisanie tego tematu, a głupi redaktor pozwolił na druk, marnując cenny papier. Trochę przyzwoitości dla czytelników. ps. Moja mama dodaje rumu do ciasta. I robi to od zawsze! Teraz już wiem dlaczego jestem akloholikiem. Ale dzięki, podam ją do sądu!!! Odpowiedz Link Zgłoś
buggi Re: Ale żenada 02.09.04, 23:49 Gość portalu: bb napisał(a): > Kurwa (przepraszam) ktoś wziął pieniądze za napisanie tego tematu, a głupi > redaktor pozwolił na druk, marnując cenny papier. > Trochę przyzwoitości dla czytelników. > ps. > Moja mama dodaje rumu do ciasta. I robi to od zawsze! Teraz już wiem dlaczego > jestem akloholikiem. Ale dzięki, podam ją do sądu!!! Twoj post naprowadzil nie na pewien trop: Okazuje sie, ze moja babcia latami rozpijala cala rodzine piekac wyborny piernik na PIWIE. Juz ja jej dam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rodzic Mało inteligentne komentarze IP: *.crowley.pl 02.09.04, 11:57 Niestety komentarze do artykułu małorozumne. Na tyle małorozumne, że można domniemywać, iż pisane przez kolegów pracowników restauracji San Marzano. Z drugiej strony dziennikarka nie przedstawiła całego zdarzenia rzetelnie, tylko je „ufajniła”, wypaczajac prawdę. Dziecko nie użyło zwrotu „Te lody śmierdzą wódą!”. Gdyby tak powiedziało, sam zacząłbym się zastanawiać jak kolega mojego syna jest wychowywany w domu. Ośmiolatek powiedział, że lody mu nie smakują, bo czuć je „awokadem” (miało na myśli likier „Advocat”), „alkocholem”. Całe zdarzenie jest dość zabawnne, bo świadczy o całkowitej bezmyślności kierownictwa i pracowników (być może tylko ich części) rzeczonej restauracji San Marzano. I tak potraktowali je rodzice wspomnianych dzieci. Także dotychczasowe komentarze są zabawne, również ze względu na ich bezmyslność. Niektórzy poprostu piszą coś, byle pisać, byle uderzać w klawisze. W każdej chwili są gotowi do toczenia pisemnych awanturek. To taki wewnętrzny imperatyw. „Ten typ tak ma” i tyle. Rodzic Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alla Re: Mało inteligentne komentarze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.09.04, 12:11 Gość portalu: Rodzic napisał(a): > Niestety komentarze do artykułu małorozumne. Na tyle małorozumne, że można > domniemywać, iż pisane przez kolegów pracowników restauracji San Marzano. > > Z drugiej strony dziennikarka nie przedstawiła całego zdarzenia rzetelnie, > tylko je „ufajniła”, wypaczajac prawdę. Dziecko nie użyło zwrotu > 8222;Te lody > śmierdzą wódą!”. Gdyby tak powiedziało, sam zacząłbym się zastanawiać jak > > kolega mojego syna jest wychowywany w domu. Ośmiolatek powiedział, że lody mu ale skad czytelnik ma wiedziec, co naprawde powiedzial ten osmiolatek. z artykulu mozna sie dowiedziec, ze "Te lody śmierdzą wódą! - poskarżył się ośmiolatek rodzicom" - i to jest dziwne, do tego odnosi sie wiekszosc komentarzy. moze pomysl zanim oskarzysz innych o niskie iq Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rodzic Re: Mało inteligentne komentarze IP: *.crowley.pl 02.09.04, 12:43 Droga Allu, Wprawdzie artykuł napisany jest nieporadnie, al(l)e mimo wszystko można przy odrobinie wysiłku, zrozumieć jego intencje. Artykuł, a raczej notatka prasowa nie jest o ośmiolatku tak, czy inaczej wychowanym, lecz o tym, że w stosunkowo znanej restauracji podają dzieciom lody z alkoholem. Ergo – komentarze są mało rozumne, ponieważ „komentatorzy” przy pisaniu swoich komentarzy nie zdobyli się na jakiekolwiek, choćby elementarne myślenie i całkowicie wypaczyli sens notatki prasowej. I to jest śmieszne! Jeszcze bardziej śmieszne jest to, że wokół rzeczonej notatki próbującej opisać zabawne zdarzenie narosło tyle komentarzy – prawdziwa burza w szklance wody. Miłego dnia :-). Odpowiedz Link Zgłoś
niech Rodzicowi mowimy tak! 02.09.04, 13:30 Po pierwsze slusznie zauwazyl ze naprawde zabawny jest fakt iz: "Ośmiolatek powiedział, że lody mu nie smakują, bo czuć je „awokadem” (miało na myśli likier „Advocat”), „alkocholem”". Po drugie rownie slusznie zauwazyl iz: "Całe zdarzenie jest dość zabawnne, bo świadczy o całkowitej bezmyślności kierownictwa i pracowników (być może tylko ich części) rzeczonej restauracji San Marzano". No i po trzecie - jeszcze sluszniej - zauwazyl iz "Także dotychczasowe komentarze są zabawne, również ze względu na ich bezmyslność. Niektórzy poprostu piszą coś, byle pisać, byle uderzać w klawisze.". To ostatnie zreszta jest nie tylko zabawna ale tez gorzka refleksja. Zamiast wczytac sie w intencje dziennikarzy i smiac przy lekturze odpowiednich kwestii chichracie sie jakby was laskotal personel pizzerii San Marzano. Troche uwagi i powagi - apeluje wraz z rodzicem! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alla Re: Rodzicowi mowimy tak! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.09.04, 13:46 zdolne dziecko, w lodach odroznia smak advocata od wódy. widac z nie jednego sanmarzano pizze jadlo Odpowiedz Link Zgłoś
d.z Re: lody z advocatem 02.09.04, 13:59 oj bez strachu. Lody z dodatkiem advocata można kupić niemal w każdym sklepie. Dopiero jak się poczyta spis składników to można dowiedzieć się, że i owszem advocata do nich dodano ale BEZALKOHOLOWEGO i to dopiero jest skandal bo na naszych oczach producenci lodów zawłaszczyli sobie wódkę (likier) z zdezalkoholizowali ją na własny użytek. Odnośnie lodów we wspomnianym lokalu to cóż. Nie jadłem więc i wypowiedzieć się nie mogę. Aczkolwiek gdyby były z prawdziwym alkoholem to moim skromnym zdaniem ich cena byłaby wyższa i to zauważalnie. Odpowiedz Link Zgłoś
niech Re: lody z advocatem 02.09.04, 14:10 Tez sadze ze uzyto jakiegos syntetycznego smaku - pewnie gowniarzowi nie smakowal i tyle. Tak to jest jak sie spelnia zachcianki smarkaczy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fiqs Re: Alkohol w lodach dla dzieci IP: *.aster.pl / *.aster.pl 02.09.04, 21:11 "Te lody śmierdzą wódą! - poskarżył się ośmiolatek rodzicom," Ja bym zainteresowal tymi rodzicami ludzi z opieki spolecznej albo z innej fundacji, bo skad niby osmiolatek wie jak smakuje alkohol. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pawo Jak miałem lat 8 to piłem Advocta rodzicom z barku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.09.04, 22:55 dzieci go lubią Więc ten 8;atek sie nie zna Odpowiedz Link Zgłoś
pan_pndzelek Re: Alkohol w lodach dla dzieci 05.09.04, 23:20 A pozostałe dwa dzieciaczki się nie napierdoliły? Przecież zjadły swoje porcje... Odpowiedz Link Zgłoś
niech Prawdziwa cnota krytyk sie nie boi 05.09.04, 23:33 Ale redaktorka geesu zorientowala sie jaki tekst wyskrobala - i go zmienila. Dziecko obecnie nie czuje "smrodu wody" tylko czuje alkohol. Zapewne nie bez wplywu na zmiane tekstu byly uwagi forumowiczow - przeczytane przez geesmanow. Pozostawie to litosciwie bez dalszych komentarzy. Odpowiedz Link Zgłoś