Dodaj do ulubionych

PKiN - plac

IP: 217.153.35.* 12.04.02, 15:54
Sporo piszecie o inwestycjach w Centrum albo o dzikich targowiskach? A jak
sądzicie ile czasu minie zanim pojawią się łóżka i budy na placu przed PKiN, na
którym teraz tak pieczołowicie układa się kostkę? Bo ja sądzę, że niezbyt
wiele.
Obserwuj wątek
    • sloggi Plac nad Linią Średnicową 12.04.02, 15:59
      Myślę, że to będzie brukowana bieżnia do dyscypliny "uciekajacy kupcy z
      towarem".
      • Gość: mysza Re: Plac nad Linią Średnicową IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 12.04.02, 16:19
        zgadzam sie z wami niestety to jest jak jakas narosl nie mozna tego wytepic.
    • Gość: Troy Re: PKiN - plac IP: 192.168.1.* 12.04.02, 17:16
      Ci handlarze to istna kompromitacja dla Warszawy.
      Kiedy po 6-ciu h podrozy miedzy Ostbahnhof a
      Centralnym wysiadam z EC,widze to wszystko
      to pytam sie czy jestem na jakims bialoruskim lub
      rumunskim rynku?
      Tyle zmarnowanego miejsca,gdzie mozna
      fantastyczne,prestizowe
      rzeczy pobudowac...
      Pozdrowienia z sasiedniej stolicy,T.
      • Gość: Adam Re: PKiN - plac IP: *.bp-pragapd.waw.pl 12.04.02, 17:37
        Jedyne wyjście to szybko zabudować ten plac.Ale nowa hala ma stać trzy bądź
        cztery i pół roku(oby tylko tyle!), więc w najlepszym wypadku inwestcja może
        ruszyć na przełomie 2006/07 roku-a to chyba jednak zbytni optymizm.
        • Gość: martin Re: PKiN - plac IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 12.04.02, 17:43
          inwestycje zaczną sie w 2005 r i będzie kilka etapow a hala zniknie wlaśnie
          najdalej w 2005 (umowa była podpisana w 2001)
          • Gość: Adam Re: PKiN - plac IP: *.bp-pragapd.waw.pl 12.04.02, 18:09
            Dzięki za wiadomość.
          • Gość: mysza Re: PKiN - plac IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 12.04.02, 22:25
            Gość portalu: martin napisał(a):

> inwestycje zaczną sie w 2005 r i będzie kilka etapow a hala zniknie wlaśnie
            > najdalej w 2005 (umowa była podpisana w 2001)

chcialabym zeby bylo tak jak piszesz ale to chyba nierealne ten skandal ktory
            dumnie nazywa sie hala marc polu i to cos obok zdaje sie ze tez mialo b.krotki
            termin lokalizacji a teraz nawet nie mowi sie o tym kiedy to zniknie.nikomu z
            wladz miasta nie zalezy na poprawie wizerunku naszego miasta a moze i inne
            wzgledy wchodza w rachube nie chce nawet sie domyslac ale wszyscy wiemy o co
            chodzi.
            • cubic Re: PKiN - plac 13.04.02, 11:55
              Z doświadczenia wiem, że takie prowizorki trzymają się najdłużej, ale mam
              nadzieję, że zobaczę tak kiedyś drzewka, fontanny i ławeczki, bo było by to
              chyba najlepszym zagospodarowaniem tego terenu.
              Cubic
            • ogon123 Re: PKiN - plac 13.04.02, 12:05
              A hale marcpolu i uniwersalu też miały być tymaczasowe. No i co nic dalej sobie
              stoją i czekają na klientów.
              • cubic Re: PKiN - plac 13.04.02, 12:13
                A ludzie tam chodzą, kupują, pieniążki zostawiają i interes się kręci. A tam
                gdzie są pieniążki zapomina się o estetyce!!
                Pzdr
                Cubic
                • Gość: martin Re: PKiN - plac IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 13.04.02, 12:58
                  ale głupoty piszecie, hala wiele lat temu podpisała umowe z Gminą na 1,5 lub 2
                  lata, jako że wtedy dopiero zaczynały sie plany dotyczące zabudowy i nie
                  planowano w najbliższym czasie inwestycji hala Marcpolu otrzymywała od Gminy
                  pozolenie na następny taki okres, i tak kilka razy, jednakże w tej chwili kiedy
                  za 2-3 lata rozpoczną sie inwestycje hala bedzie miała umowe do tego terminu a
                  potem nie zostanie ona przedłużona o czym obie strony dobrze wiedzą, zresztą
                  informowały o tym
                  • Gość: req Re: PKiN - plac IP: *.bredband.skanova.com 13.04.02, 13:09
                    skad masz te wszystkie info? moglbys podac jakas strone w necie co by
                    potwierdzila twoje wypowiedzi? jak na razie wydaje mi sie ze to jest po prostu
                    wishfull thinkin' i nic pozatym. wiec jakis przyklad ktory by poparl twoje
                    wywody please...
                    pozdr
                    • Gość: martin Re: PKiN - plac IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 13.04.02, 13:12
                      Gość portalu: req napisał(a):

> skad masz te wszystkie info? moglbys podac jakas strone w necie co by
                      > potwierdzila twoje wypowiedzi? jak na razie wydaje mi sie ze to jest po prostu
                      > wishfull thinkin' i nic pozatym. wiec jakis przyklad ktory by poparl twoje
                      > wywody please...
                      > pozdr

trzeba sie starać żeby o takich rzeczach nie wiedzieć a ty jak chcesz to idź
                      sobie pogadaj z kimś z Gminy, mi sie na ten temat gadać a raczej pisać już nie
                      chce, żegnam

• Gość: req Re: PKiN - plac IP: *.bredband.skanova.com 13.04.02, 19:39
                        Gość portalu: martin napisał(a):

> Gość portalu: req napisał(a):
                        >
                        > > skad masz te wszystkie info? moglbys podac jakas strone w necie co by
                        > > potwierdzila twoje wypowiedzi? jak na razie wydaje mi sie ze to jest po pr
                        > ostu
                        > > wishfull thinkin' i nic pozatym. wiec jakis przyklad ktory by poparl twoje
                        >
                        > > wywody please...
                        > > pozdr
                        >
                        > trzeba sie starać żeby o takich rzeczach nie wiedzieć a ty jak chcesz to idź
                        > sobie pogadaj z kimś z Gminy, mi sie na ten temat gadać a raczej pisać już nie
                        > chce, żegnam
                        >

no tak pewnie zaczne od tego ze pojde do piskorskiego i sie zapytam ile to km
                        metra mieli ci prywatni inwestorzy wybudowac no i oczywiscie poprosze o
                        potwierdzenie informacji ze na prage metrem dojade w 2006 roku... :-)
                        pozatym chcialem cie kotku uswiadomic ze w gminie moga sobie mowic co chca ale
                        bez inwestora nic raczej nie wybuduja, no co najwyzej moga dac zgode na
                        postawienie nastepnej hali na pl defilad :-) wiec ponowiam pytanie/prosbe. jesli
                        nie masz zadnych szczegolow to sie do tego przyznaj ok?
                        pozdr

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka