Dodaj do ulubionych

Trasa nr 50 bedzie miala obwodnice przy G.Kalwarii

07.10.04, 21:26
przedtem sie tym specjalnie nie intersowalem bo i po co.
Ale wczoraj dowiedzialem sie, ze modernizacja obwodnicy nr 50 przewiduje
zbudowaniue obwodnicy Gory kalwarii.
i bardzo sie ciesze.
tylko wciąż staram sie przypomniec kto i gdzie na tym forum straszył mnie
że po zbudowaniu platnej obwodnicy w Warszawie tiry rozjezdzą Gore Kalwarie.

wlaśnie będę szukał, a jak znajdę, to nogi z d... powyrywam, a ja.a powiesze
nad swoimi drzwiami.
Obserwuj wątek
    • kalwaryjczyk Re: Trasa nr 50 bedzie miala obwodnice przy G.Kal 07.10.04, 21:33
      znalazłem :
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=51&w=14210213&a=15960484
      ico teraz Pani powie Pani komagane? jakieś kolejne klamstewko?
      • Gość: kixx Re: Trasa nr 50 bedzie miala obwodnice przy G.Kal IP: *.acn.waw.pl 07.10.04, 21:44
        teraz masz problem
        najpierw musisz wyslac komangane na przyszycie j.j,a potem bedziesz mogl ja
        powiesic za w/w
        • kalwaryjczyk Re: Trasa nr 50 bedzie miala obwodnice przy G.Kal 07.10.04, 21:56
          to chociaz dupsko jej skopie.
          dawno mnie nie bylo tu, bo w interesach w kraju protestanckim przebywalem
          ale tak pomalu czytam i uszom nie wierze, co tez ta komagane wypisuje.
          Jakies wyliczenia, jakies sumowanki, jakies stanie przy skrzyzowaniu.
          czy ona na pradeę myśli, że kazdy tir w Wawce to jest tylko przejazdem?
          to zwykłe brednie. Sam mam mały interes w okolicach GK i nieraz wysylam tira do
          hurtowni w Wawce po towar.
          • Gość: komagane Re: Trasa nr 50 bedzie miala obwodnice przy G.Kal IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 07.10.04, 22:02
            Jak wysyłasz tiry do Warszawy, to przy okazji wyslij tez do hurtowni przy Al.
            Niepodległości, własnie się otwiera. To obok mieszkania pewnego wampira. On
            bardzo lubi duże pojazdy i zapach oleju napędowego. Rozumiem, że sąsiedzi też
            nie mają nic przeciwko temu, a w referendum w sprawie tranzytu przez Warszawę
            wszyscy ochoczo powiedzą "jestem za".
            • kalwaryjczyk Re: Trasa nr 50 bedzie miala obwodnice przy G.Kal 08.10.04, 00:02
              Gość portalu: komagane napisał(a):

> Jak wysyłasz tiry do Warszawy, to przy okazji wyslij tez do hurtowni przy Al.
              > Niepodległości, własnie się otwiera. To obok mieszkania pewnego wampira. On
              > bardzo lubi duże pojazdy i zapach oleju napędowego. Rozumiem, że sąsiedzi też
              > nie mają nic przeciwko temu, a w referendum w sprawie tranzytu przez Warszawę
              > wszyscy ochoczo powiedzą "jestem za".

Wysylam tira do Warszawki, bo tam akurat jest hurtownia z ktorej korzystam.
              Wraszawka przejela caly biznes i nie moja wina, ze nie ma nigdzie innej.
              a to co pani pisze te Pani wyliczenia ruchu w Al.Krakowskiej, to prosze odjac jeden
              tir, bo on jest wlasnie moj.
          • Gość: Automobilista Re: Trasa nr 50 bedzie miala obwodnice przy G.Kal IP: 62.233.175.* 08.10.04, 08:04
            > to chociaz dupsko jej skopie.
            > dawno mnie nie bylo tu, bo w interesach w kraju protestanckim przebywalem
            > ale tak pomalu czytam i uszom nie wierze, co tez ta komagane wypisuje.
            > Jakies wyliczenia, jakies sumowanki, jakies stanie przy skrzyzowaniu.
            > czy ona na pradeę myśli, że kazdy tir w Wawce to jest tylko przejazdem?

A może ona ma zeza i każdego TIR-a liczy podwójnie? :D
          • Gość: PIOTR kalwaryjczykowi IP: *.aster.pl / *.aster.pl 09.10.04, 15:45
            się prosisz o uszczypliwości:

>pomalu czytam i uszom nie wierze<

dlaczego pomału czytasz to zrozumiałe , ale dlaczego uszami???

> Jakies wyliczenia, jakies sumowanki, jakies stanie przy skrzyzowaniu<
            cóż ,wiem że ci trudno pojąć, bo to niewiarygodne, ale są ludzie co mogą tez
            prowadzić badania statystyczne,
            ( portalwiedzy.onet.pl/78621,haslo.html ). Że płatne? Tu masz
            bezpłatne: pl.wikipedia.org/wiki/Strona_g%C5%82%C3%B3wna. Są tacy
            ludzie co nawet kalkulatorem posługiwać się potrafią. Wiem , to jest
            NIEWIARYYYYYYYYYYYYYYYGODNE w Polsce !!!! Ale to wyższa wiedza i wielce
            tajemna. O ile wiem to nie dotarła jeszcze do kalwari. Ale wszystko przed tobą.

>Sam mam mały interes w okolicach GK i nieraz wysylam <

ja ci bardzo współczuję z tym „małym interesem” . Ludzie w GK mają z reguły
            przeciętny. A ty masz MAŁY INTERES???? Polecam
            www.poradnikmedyczny.pl/
        • Gość: jaa_ga Re: Trasa nr 50 bedzie miala obwodnice przy G.Kal IP: *.aster.pl / *.aster.pl 07.10.04, 22:00
          Proszę sie nie znęcać...darujcie...:)
      • Gość: komagane Re: Trasa nr 50 bedzie miala obwodnice przy G.Kal IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 07.10.04, 21:57
        No wyrywaj, kochany, wyrywaj, ale sobie.

Pierwsza informacja na temat obwodnicy Góry Kalwarii padła na pamiętnej sesji
        Rady Warszawy 30 września.
        A nie zapytałes sie przypadkiem, którędy pójdzie ta obwodnica? Czy nie przez
        twoje podwórko? I będziesz miec na podwórku nie autostradę, tylko normalna
        dwupasmówkę bez zabezpieczeń? I to cie tak rajcuje?
        Szczególne upodobania.
        • kalwaryjczyk Re: Trasa nr 50 bedzie miala obwodnice przy G.Kal 08.10.04, 00:15

> No wyrywaj, kochany, wyrywaj, ale sobie.
          >
          > Pierwsza informacja na temat obwodnicy Góry Kalwarii padła na pamiętnej sesji
          > Rady Warszawy 30 września.

znow pani kłamie pani Kamegane. ja dowiedzialem sie o obwodnicy z internetu
          www.nadwisla.pl/modules.php?name=News&file=categories&op=newindex&catid=10
          jak pani tam sprawdzi date artykułu to jest 30 sierpnia
          no i po co te klamstwa?

> A nie zapytałes sie przypadkiem, którędy pójdzie ta obwodnica? Czy nie przez
          > twoje podwórko? I będziesz miec na podwórku nie autostradę, tylko normalna
          > dwupasmówkę bez zabezpieczeń? I to cie tak rajcuje?
          > Szczególne upodobania.

Nie, nie przez moje podworko w przeciwienstwie do a2
          wiec?...
          Może jakies male sprostowanko, co?
          Poczytałem przed chwila troche pani tekstów. i scyzoryk mi sie otwiera
          jak mozna tak mącić? przekonuje Pani, że obwodnica w warszawie będzie płatna,
          więc wszystko ppoleci przez GK. a potem wylicza pani, ze 444 tiry pojadą
          przez ursynów, nawet te z Góry K. to którędy w końcu pojada?
          prosze choc przez moment sie zastanowic nim pani znów coś chlapnie.
          niestety są takie kobity, co wpierw mówią, a potem myślą o ile w ogóle myślą.

I żeby było jasne, nie obchodzi mnie gdzie i czy wogóle w warszawie będzie
          autostrada, to wasz problem a nie mój. Róbcie se ją nawet i na 100 metrowych
          słupach i nad pałacem kultury. Nie wciskaj mi jednak bredni, bo nie cierpię
          tego i jak widzę takich krętaczy jak Pani,to... lepiej bym nie konczył
          • Gość: jacek a co ty wiesz o mysleniu ????????? IP: *.u.mcnet.pl 08.10.04, 10:10
            macenie za to ci wychodzi swietnie
          • Gość: komagane Re: Trasa nr 50 bedzie miala obwodnice przy G.Kal IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 08.10.04, 12:16
            Dostosowanie szosy nr 50 na odcinku Grójec - Mińsk Mazowiecki do ruchu ciężkich
            samochodów miało kosztować 82,6 mln euro, z czego 55,8 mln euro miał wyłożyć
            europejski fundusz ISPA. Jednak już wiadomo, że wzmocnienie i poszerzenie jedni
            będzie kosztowało tylko nieco ponad 50 mln euro, ponieważ najniższa oferta
            złożona w przetargu opiewa na 47 mln euro. Wysokość pozostałych ofert odbiega
            od tej kwoty nieznacznie.
            Zaoszczędzone w ten sposób pieniądze posłużą do budowy obwodnicy ronda w Górze
            Kalwarii (i - jeżeli starczy - obejścia drogowego Kołbieli po drugiej stronie
            Wisły). Południowa obwodnica Góry Kalwarii będzie rozpoczynać się w pobliżu
            stacji benzynowej Orlen przy szosie nr 50 i po przecięciu ul. Wojska Polskiego
            (obok stadionu) skieruje się ku mostowi na Wiśle.

Zaraz, zaraz, bo nie kumam. Obwodnica ronda? To znaczy co? Nie obwodnica
            miasta, tylko - ? Lepiej wyprofilowane rondo? A co z mostem? I z dojazdem do
            mostu?

Prowizoryczna droga nr 50, na niej prowizoryczne inwestycje, prowizoryczne
            ronda, prowizoryczne obwodnice - a to wszystko ma sie nazywac Europejski
            Korytarz Transportowy. I rdzenni kalwaryjczycy ciesza się bardzo, że tak GDDKiA
            o nich dba.
            Wiesz co, weź ty sie raczej zajmij tą inwestycją. W Kalwarii chyba wiedzą, że
            prowizorki trwają najdłużej...

Tylko obwodnica Mszczonowa (jeszcze nieukończona zresztą) nosi znamiona
            prawdziwej obwodnicy miasta. O tej kalwaryjskiej nie było oficjalnych
            wiadomości, bo - o czym tu pisać?
            • kalwaryjczyk Re: Trasa nr 50 bedzie miala obwodnice przy G.Kal 08.10.04, 19:39

>
              > Zaraz, zaraz, bo nie kumam. Obwodnica ronda? To znaczy co? Nie obwodnica
              > miasta, tylko - ? Lepiej wyprofilowane rondo? A co z mostem? I z dojazdem do
              > mostu?

Kolejny post, kolejne klamstwo.
              widac ze nie zana Pani GK, a jesli nie zna, to po co pisze.
              Poza tym czyta Pani i jakos sama nie wie co czyta
              Przypomnne wiec tekst opisujacy obwodnice GK:
              " Południowa obwodnica Góry Kalwarii będzie rozpoczynać się w pobliżu
              (obok stadionu) skieruje się ku mostowi na Wiśle."

Pani wyczytuje tylko fragmanet tekstu nie zauwaza jego dalszej czesci i na tej
              podstawie snuje swoje wywody. czyz pani jest zwolennikiem polprawd?
              To ja juz widze jak naciaga Pani swoje obliczenia ruchu.
              moze liczy pani tez samochody z kratką, ostatecznie majs tez homoligacje
              ciezarową. niech se pani nie załuje, najwyzej do swej wydumanej liczby dolozy
              jeszcze 100. 100 wte czy w te, co za roznica

>
              > Prowizoryczna droga nr 50, na niej prowizoryczne inwestycje, prowizoryczne
              > ronda, prowizoryczne obwodnice - a to wszystko ma sie nazywac Europejski
              > Korytarz Transportowy. I rdzenni kalwaryjczycy ciesza się bardzo, że tak GDDKiA
              >
              > o nich dba.
              > Wiesz co, weź ty sie raczej zajmij tą inwestycją. W Kalwarii chyba wiedzą, że
              > prowizorki trwają najdłużej...
              >
              > Tylko obwodnica Mszczonowa (jeszcze nieukończona zresztą) nosi znamiona
              > prawdziwej obwodnicy miasta. O tej kalwaryjskiej nie było oficjalnych
              > wiadomości, bo - o czym tu pisać?
              • Gość: komagane Obwodnica ronda? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 08.10.04, 23:32
                Nadal nie rozumiem, co to znaczy "obwodnica ronda"?
                Niech kalwaryjczyk oswieci łaskawie nas, maluczkich warszawiaków, i wyjaśni, co
                to za obwodnicę budowac mają w Górze Kalwarii? Jak długa? Gdzie się zaczyna,
                gdzie kończy? Ile to kilometrów czy metrów? Czy przechodzi przez miasto, czy za
                miastem?
                Apel do Kalwaryjczyka, zwolennika całych prawd, a nie półprawd: dowiedz się
                łaskawie bardziej dokładnie, bo to twoje źródło cos mało jasno pisze.
                • Gość: kalwaryjek Masz(((( IP: *.aster.pl / *.aster.pl 09.10.04, 00:02
                  Grójec: Zaoszczędzą i zbudują więcej
                  30-08-2004 o godz. 10:37:10 przez Nad Wisłą (3 odsłon)

Modernizacja trasy tirowskiej zacznie się od budowy obwodnic
                  Dziesięć firm złożyło oferty na przebudowę drogi nr 50 Grójec-Mińsk Mazowiecki.
                  Rozstrzygnięcie międzynarodowego przetargu nastąpi w najbliższych dniach.
                  Generalna Dyrekcja Dróg Krajowych i Autostrad zapowiada, że drogowcy wejdą na
                  plac budowy najprawdopodobniej we wrześniu.

Dostosowanie szosy nr 50 na odcinku Grójec - Mińsk Mazowiecki do ruchu ciężkich
                  samochodów miało kosztować 82,6 mln euro, z czego 55,8 mln euro miał wyłożyć
                  europejski fundusz ISPA. Jednak już wiadomo, że wzmocnienie i poszerzenie jedni
                  będzie kosztowało tylko nieco ponad 50 mln euro, ponieważ najniższa oferta
                  złożona w przetargu opiewa na 47 mln euro. Wysokość pozostałych ofert odbiega
                  od tej kwoty nieznacznie.
                  Zaoszczędzone w ten sposób pieniądze posłużą do budowy obwodnicy ronda w Górze
                  Kalwarii (i - jeżeli starczy - obejścia drogowego Kołbieli po drugiej stronie
                  Wisły). Południowa obwodnica Góry Kalwarii będzie rozpoczynać się w pobliżu
                  (obok stadionu) skieruje się ku mostowi na Wiśle.
                  Wybrany w międzynarodowym przetargu wykonawca modernizacji szosy na odcinku
                  Grójec - Góra Kalwaria, jeżeli inni oferenci nie złożą protestów, wejdzie na
                  plac budowy już za kilka tygodni. Najprawdopodobniej rozpocznie roboty od
                  budowy obwodnic Słomczyna (długość 6 km) oraz Drwalewa i Chynowa (8 km). Dzięki
                  temu zimowa przerwa w pracach nie będzie wiązała się z pozostawianiem przeszkód
                  dla kierowców korzystających z trasy tranzytowej. Większość robót na 32-
                  kilometrowym odcinku przeprowadzona zostanie w przyszłym roku.

PIOTR CHMIELEWSKI

Dalej wlasnej dupy nic nie widzisz i pieprzysz jak potluczony(a):((

www.nadwisla.pl/modules.php?name=News&file=categories&op=newindex&catid=10

• komagane Re: Masz(((( 09.10.04, 00:19
                    Nadal nie rozumiem, co to znaczy "obwodnica ronda". Nie przytaczaj mi linków po
                    raz piąty, tylko wytłumacz.
                    • vampi_r Re: Masz(((( 09.10.04, 02:05
                      komagane napisała:

> Nadal nie rozumiem, co to znaczy "obwodnica ronda". Nie przytaczaj mi linków po
                      >
                      > raz piąty, tylko wytłumacz.

Masz dokładnie opisaną trasę tej obwodnicy. Jedź do Góry Kalwarii i zobacz.
                      Ja o tej obwodnicy dowiedziałem się na sesji rady Warszawy. Trasa ma omijać całe miasto. Nie znam Góry Kalwarii niestety, choć często przejeżdżam, i nie wiem gdzie jest ta stacja benzynowa i tak dalej. Jakby gdzieś zdobyć mapkę byłoby łatwiej zobaczyć.
                      Ty trochę się czepiasz niefortunnego sformułowania dziennikarza, a całe sedno i opis jest dalej. Daj więc spokój.
                      Równie dobrze ja mógłbym się czepiać, że niektórzy trasę szybkiego ruchu nazywają autostradą. Wiem,ze w Polasce autostrad mało i na bezrybiu i rak ryba, ale nie można nazywać fiata mercedesem, nawet jeśli miało się przedtem malucha.
                    • kalwaryjczyk Re: Masz(((( 09.10.04, 11:52
                      komagane napisała:

> Nadal nie rozumiem, co to znaczy "obwodnica ronda". Nie przytaczaj mi linków po
                      >
                      > raz piąty, tylko wytłumacz.

dla Pani informacji Pani Komagane - obwodnica nronda to szosa okrążająca rondo
                      i oczywiscie Pani usiluje zasugerowac, ze robi to promieniem nie wiekszym niz
                      10 metrow. niech se Pani w to wierzy, jesli do pani rozumku nie moze trafic
                      nic innego. Tylko prosze nie dzielic sie tymi Pani wnioskami z innymi
                      • Gość: komagane Re: Masz(((( IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 09.10.04, 13:30
                        Nie wykręcaj kota ogonem, tylko napisz: gdzie ma sie zaczynac obwodnica, ile ma
                        miec kilometrów, w jakiej odległości od obecnego ronda itd. Nadal nie rozumiem,
                        co to jest "obwodnica ronda".
                        Jako kalwaryjczyk prawdopodobnie znasz miasto lepiej ode mnie i te informacje
                        nie sa dla ciebie obce.
                        Pamietaj, że piszesz nie dla mnie, ale do wszystkich warszawiaków i mieszkańców
                        innych miejscowości. Kalwaria nie jest duzym miastem, jesli nie znasz terenu,
                        to sie wybierz na spacer niedzielny.
                        Czekamy z niecierpliwoscią.
          • Gość: Tomasz T Re: Trasa nr 50 bedzie miala obwodnice przy G.Kal IP: *.acn.waw.pl 09.10.04, 14:40
            >"Komagane- Pierwsza informacja na temat obwodnicy Góry Kalwarii padła na
            >pamiętnej sesji Rady Warszawy 30 września.
            >kalwar - znow pani kłamie pani Kamegane. ja dowiedzialem sie o obwodnicy z
            >internetu www.nadwisla.pl/modules.php
            name=News&file=categories&op=newindex&catid=10
            >jak pani tam sprawdzi date artykułu to jest 30 sierpnia
            >no i po co te klamstwa?

Alez z Pana nerwowy i przewrazliwiony w temacie klamstw czlowiek!

Nerwowy kalwaryjczyk odgrzebal niedawno ,powodowany checia mordu, tudziez
            wyrywania artykul w LOKALNYCH zrodlach datowany na 30 sierpnia - to fakt...

Komagane uslyszala o temacie puszczenia ruchu przez Góre Kalwarii ( slyszeli to
            wszyscy obecni) na spotkaniu 30 wrzesnia - to fakt, nie klamstwo

(kalwaryjczyk dotarl do rzeczonego artykulu, dopiero gdy wyczytal o temacie na
            forum( nie chce byc oskarzony o oszczerstwo) zdaje sie jeszcze pozniej inaczej
            zylby do dzis w nieswiadomosci- to moje przypuszczenie

Taka jest kolej rzeczy, ze lokalne wiadomosci moga dotrzec do wyzszych
            inastancji - ot chocby na rade dzielnicowa, czy miejska,np miasta warszawy - ze
            zrozumialym i przewidywalnym opoznieniem! :) Trudno obwiniac Komagane, ze nie
            czytuje lokalnych portalików - vide rzeczony wpi.pl, na bierzaco... ;)

Mogla zatem owa Komagane uslyszawszy informacje na radzie przejac sie i talk
            przejeta - uzyc jej w dyskusji na forum w dowolnym terminie.

Kalwaryjczyku. Radze meliske na uspokojenie.
            Nikt Panu w jego ogródku nie grzebie - prosze sie zatem cieszyc, ze sprawa
            tirow i gigantycznego ruchu Pana sie wyjasnila bo nie bedzie przebiegac pod
            Pana oknem!
            I koniec . Sprawa Pana nie dotyczy - prosze stad zabrac swoje zabawki!

Doswiadczenia innych,( www.wrzesnia.info.pl/html/artyk/load.php?nrartyk=3019 ),
            ucza nas, ze po fakcie wybudowania "obwodnicy" gddkia umyje rece a my wszyscy
            zostaniemy z gównem pod nosami
            - i zwolennicy ( którzy beda (hura, hura) mogli sobie szybciej jezdzic do
            lublina, poznania czy na okecie). Tunel ich impregnuje od drgan, halasu i
            spalin.... pytanie czy na pewno :)
            -i przeciwnicy, którzy nie ufaja przedstawionym przez gddkia planom (pelnym
            niedomowien i nieprecyzyjnosci, nie gwarantujacym nam absolutnie nic, jezeli
            chodzi o ogólnie pojete bezpieczenstwo naszego zdrowia).

I beda mowic o swoich watpliwosciach!!! Bo to bardzo wazna moneta
            przetargowa!!!
            Prosze zauwazyc! Gdyby nie przeciwnicy i watpliwosci tematy:
            1- autostrady przez miasto(dzis przemianowanej na obwodnice /co niestety jest
            pewnie tylko zabiegiem formalnym)
            2-owego tunelu WOGÓLE NIEBYLYBY PODJETE!!!

Czego nie wywalczymy dzis, nie dostaniemy nigdy - uczy praktyka zycia w naszym
            kraju. Wiec mowmy o tym czego sie obawiamy, moze gdzies to dotrze i przelozy
            sie na realne dzialania, posuniecia , kroki.

ps. Pana postawa , zakladam wulgarny kontratak, naprawde do niczego nie prowdzi.
    • Gość: PIOTR Re: Trasa nr 50 bedzie miala obwodnice przy G.Kal IP: *.aster.pl / *.aster.pl 09.10.04, 13:43
      no cóz lepiej późno niż wcale. Straszyła cię jaga. Miej litość z tym wyrywaniem
      nóg. To w końcu kobieta w średnim wieku
      • Gość: kalwaryjek Do manipulanta PIOTRA IP: *.aster.pl / *.aster.pl 09.10.04, 14:46
        Bubel jesteś

Re: oki - to wywalamy mieszkancow g - k z pracy
        Autor: Gość: komagane IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl
        Data: 21.09.2004 09:22 + dodaj do ulubionych wątków

skasujcie

+ odpowiedz

--------------------------------------------------------------------------------
        Jacek, daj spokój. To tylko jeden kalwaryjczyk, i to farbowany. W Górze
        Kalwarii te tiry i droga nr 50 naprawde stanowia problem i naprawde rozwiązanie
        tego problemu tez jest potrzebne.
        Prawdziwi Kalwaryjczycy doskonale sobie zdaja sprawe, że autostrada płatna w
        warszawie oznacza, że tranzyt z ich miasta nie zniknie. Wiedza też, że droga nr
        50 nie będzie, bo nie może byc lepsza (moze tylko asfalt lepszy), a drugiej
        drogi nie zrobia tak szybko. Argumenty podejrzanego kalwaryjczyka pochodza
        zapewne z tego samego źródła co wypociny Vampira i nie warto z nim polemizować.

• Gość: komagane Re: Do manipulanta PIOTRA IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 09.10.04, 17:13
          No i co z tą obwodnica ronda? Dowiemy sie wreszcie jakichś konkretów, panowie
          Kalwaryjkowie i Kalwaryjczykowie?
    • Gość: tt :))))) kalwaryjczyk rzecznik prawdy IP: *.acn.waw.pl 09.10.04, 14:58
      Skoro pan zarzuca klam Komagane, gdyz mija sie ona z prawda podajac bledny
      termin wyplyniecia informacji o przebiegu ewentualnej trasy przz G.Kalwarii...
      czym mozna nazwac Pana SWIADOME WPROWADZANIE FORUMOWICZÓW W BLAD??!!!
      Oburzajace - temat, który Pana tak zdenerwowal na rzeczonym lokalnym portaliku
      pojawil sie nie 30 sierponia a jeszcze wczesniej - siegaja pazdziernika
      2003!!!!!

:o)

Gra o Łąki
      Wysłany przez: Nad Wisłą
      Wysłany przez Nad Wisłą dnia 30-08-2004 o godz. 12:02:31

Zaoszczędzą i zbudują więcej
      Wysłany przez: Nad Wisłą
      Wysłany przez Nad Wisłą dnia 30-08-2004 o godz. 09:27:56

Wokół miasta
      Wysłany przez: wpi.pl
      Wysłany przez wpi.pl dnia 24-05-2004 o godz. 12:52:47