Gość: niuń IP: *.stacje.agora.pl 06.05.02, 11:43 Czy Wy też umieracie z gorąca w MANach i solarisach? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: James Re: Sauna w autobusach IP: *.MacroSoft.pl / *.macrosoft.pl 07.05.02, 08:38 Nie wiem czy to tylko moje spostrzezenie, ale w Solarisach Rapidu jest wlaczone ogrzewanie po lewej stronie nawet w lato. Byc moze to z silnika, albo cos podobnego, ale jest to chore. Te autobusy sa dobre tylko zima. Odpowiedz Link Zgłoś
masaker Re: Sauna w autobusach 08.05.02, 15:20 To są swietne autobusy, ale nie na nasze kieszenie. Podobno każdy pojazd jest wyposażony w klimatyzację, ale to droga impreza. Poza tym, panuje w tych autobusach straszny tłok, co wynika z rzadkiego kursowania komunikacji miejskiej w Warszawie. Tylko IKARUS był robiony z myslą o socjalistycznych warunkach (piszę "socjalistycznych", bo generalnie zmienilismy ustrój, ale pewne rzeczy zostały po staremu). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MM Re: Sauna w autobusach IP: 217.8.161.* 31.05.02, 14:08 Solarisy są najgorsze, tylko 3 wywietrzniki dachowe w neoplanach buly 4, nie wszystkie okna sie uchylają. ZTM i Rapid oszczędzają na klimatyzacji, a nowoczesne wozy bez klimy są nie do wytrzymania w lecie. Odpowiedz Link Zgłoś
miriam_73 Re: Sauna w autobusach 31.05.02, 17:10 nie tak dawno jechałam 189 - miał na full włączone ogrzewanie. Nie dało sie usiąść na fotelu koło grzejnika, tak było gorąco. Na zewnątrz było ... 27 st. C. Odpowiedz Link Zgłoś
anx Re: Sauna w autobusach 04.06.02, 11:17 Bo może ta klima działa w drugą stronę ? U kierowcy jest zimno a ciepłe powietrze jest wydmuchiwane na autobus? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grovan Re: Sauna w autobusach IP: 217.153.35.* 04.06.02, 11:26 Gość portalu: niuń napisał(a): > Czy Wy też umieracie z gorąca w MANach i solarisach? Ilekroć wsiadam ok. 8 rano do autobusu (np. 189, 191, 517) ZAWSZE pozamykane są wszystkie okna. I kochani współpasażerowie nic. Niezależnie od marki i wieku autobusu wewnątrz w takich przypadkach jest po prostu dramat. Czy te zamknięte okna Was nie dziwią????? Odpowiedz Link Zgłoś
sloggi Re: Sauna w autobusach 04.06.02, 12:55 Widocznie zawartość autobusu to ludzie z prowincji, którym "cugi" szkodzą. Koło mnie w busie linii 132 to norma. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iwo Re: Sauna w autobusach IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 06.06.02, 17:10 sloggi napisał(a): > Widocznie zawartość autobusu to ludzie z prowincji, którym "cugi" szkodzą. > Koło mnie w busie linii 132 to norma. Wypraszam sobie. Zawartość z Maniów Wojdów (fajna nazwa, nie ?)to może ludzie z prowincji, ale nie z Zacisza - centrum Targówka! Jak wsiadam koło mojego domu do 132 i jest potrzeba otworzenia okna, to otwieram je na full! A poza tym 132 to linia peryferyjna. Jak na autobus w szczycie załapie się 20 osób to jest dobrze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wojtas Sezonowe autobusy IP: 2.1.* / *.pnu.com 06.06.02, 12:09 Z przeczytanych tutaj postów i obserwacji rzeczywistości stwierdzam, że po Warszawie powinny jeżdzić wyłącznie linie sezonowe. W sezonie letnim Ikarusy z szeroko otwieranymi oknami i wywietrznikami dachowymi, a w sezonie zimowym Solarisy, Many i inne marki a okanmi uchylnymi i wywietrznikami uchylanymi przez kierowcę. Notabene niedawno jechałem autobusem Solaris linii 408 rano i w autobusie z powodu duchoty zasłabła osoba. kirowca niestety nie wiedział jak może ze swojego kokpitu uchylić wywietrznik dachowy - szkoda, że nie został poinstruowany na tę okoliczność. Pasażerka przeżyła. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abc Re: Sauna w autobusach IP: *.auth-el-0209568.acn.pl 06.06.02, 13:46 Powinniście się cieszyć - gdzie znajdziecie drugą taką tanią (tylko 2,40 ZŁ) saunę w Warszawie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zet Re: Sauna w tramwajach IP: 195.187.84.* 06.06.02, 15:49 W nowych niskopodłogowych tramwajach też można paść z gorąca. Przez te uchylne okienka niewiele powietrza wpada. Najgorzej jest rano, ludziska się tłoczą, pot płynie strumieniami, a okienka pozamykane.... i nikt się nie ruszy, żeby je otworzyć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SOLARIS Re: Sauna w tramwajach IP: 212.244.106.* 06.06.02, 20:20 Gość portalu: zet napisał(a): > W nowych niskopodłogowych tramwajach też można paść z gorąca. Przez te uchylne > okienka niewiele powietrza wpada. Najgorzej jest rano, ludziska się tłoczą, pot > > płynie strumieniami, a okienka pozamykane.... i nikt się nie ruszy, żeby je > otworzyć. A najgorzej jest w U-BOTACH,czyli tzw:niskopodlogowych,przegubowych tramwajach... To jest szmelc i chlam z Chorzowa,ktory wcisneli naiwnym Tramwajom Warszawskim... Odpowiedz Link Zgłoś