Dodaj do ulubionych

Złoty interes według samorządowców i prokuratury

30.12.04, 02:53
Brawo Kaczyński, a brakiem wniosku prokuratora o środek zapobiegawczy dla
tych złodziei, powinna się zająć ABW, bo zachodzi poważna obawa korupcji.
Ach, zapomniałbym: JUŻ NIGDY NIE ZAGŁOSUJĘ NA UW I PO, zagłosuje za to na
PiS. co polecam reszcie społeczeństwa
Obserwuj wątek
    • Gość: TruePepe Re: Złoty interes według samorządowców i prokurat IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.12.04, 09:51
      A niech ktorys z oburzonych dziennikarzy napisze ile warte byly roszczenia do
      terenow? W koncu jesli nie miasto to inwestor musial te roszczenia splacac.
      Warszawa juz udowodnila wczesniej, ze z roszczeniami dawnych wlascicieli nie
      umie sobie radzic.
      Zadziwia mnie niechetny stosunek do tych "roszczen" wszystkich wladz stolicy,
      wlaczajac w to aktualne, "prawicowe". To w koncu nie sa zadne "roszczenia" tylko
      domaganie sie zwrotu nieprawnie zagrabionego mienia.Czy ja komus ukradna na
      ulicy komorke i zlodzieja zlapie policja to ten ktos wystepuje z "roszczeniem"?
      Nie, on tylko chce zwrotu swojej komorki:)
    • Gość: Archie Re: Złoty interes a amatorszczyzna IP: *.aster.pl 30.12.04, 10:21
      i arogancja - bo to one cechowały działania takich panów jak Guz czy Wieteska,
      pozwalają dzisiaj szaleć prokuraturze przy tej budowie, która mogła by być
      sukcesem, gdyby była prpofesjonalnie przygotowana ... Spółki gmin samorządowych
      z inwestorami w celu realizacji wspólnych przedsięwzieć nie są z definicji
      kryminogenne, ale nie mogą sie za nie brac amatorzy ...niestety partner d.
      gminy centrum tj. ING RE też nie jest bez winy, bo "nie dochował nalezytej
      staranności" itd., ale oni juz za to płacą, bo budowa stoi ... ciekawe czy i
      kiedy zostaną skazane te p....y urzedasy ?
      Archie
    • Gość: rom A ja sie ciesze ze cos postawili w tym ohydnym mi IP: *.plwaw.energis.pl 30.12.04, 10:32
      miejscu w srodku miasta. Skoro nie mozna odbudowac po staremu budujmy
      nowoczesnia a zlote tarasy wygladaja super.
      • pan_pndzelek Re: A ja sie ciesze ze cos postawili w tym ohydny 30.12.04, 10:35
        I na szczęście mimo sprzeciwów ekozłodziei spod znaku wojnara nadal pną się do
        góry...
        • Gość: jj Re: A ja sie ciesze ze cos postawili w tym ohydny IP: *.aster.pl / *.aster.pl 30.12.04, 10:40
          Tylko konstrukcja wieżowca i dwóch półkolistych budynków biurowych. Reszta prac
          jest wstrzymana, a straty z tytułu półrocznego opóźnienia już są bardzo duże.

Ciekawe, czy ING skieruje o to sprawę do sądu.
          • tarantula01 Re: A ja sie ciesze ze cos postawili w tym ohydny 30.12.04, 14:44
            Gość portalu: jj napisał(a):

> Tylko konstrukcja wieżowca i dwóch półkolistych budynków biurowych. Reszta
            prac
            >
            > jest wstrzymana, a straty z tytułu półrocznego opóźnienia już są bardzo duże.
            >
            > Ciekawe, czy ING skieruje o to sprawę do sądu.

Już to zrobiło.
            • tarantula01 Re: A ja sie ciesze ze cos postawili w tym ohydny 30.12.04, 14:45
              Choć w innej sprawie.
      • Gość: Archie Re: A ja sie ciesze ze cos postawili w tym ohydny IP: *.aster.pl 30.12.04, 15:11
        A ja bym się cieszył jeszcze bardziej, żeby taka wielka inwestycja była
        przygotowana i prowadzona profesjonalnie, bez przekrętów, bez pomijania stron w
        procesie wydawania decyzji jej dotyczacej itd. itp. Hucpa towarzysząca tego
        typu budowom zakłada właśnie, że skoro budynek jest "taki wielki i taki piękny,
        a przecież przedtem było tu tylko błoto", to zawsze znajdą się obrońcy, którzy
        nic z tego wszystkiego nie rozumieją (np. tacy jak "rom"), którzy będą
        bronić "przedsiębiorczych" urzędasów (bo może wzięli kasę, ale przecież "się
        buduje" !), inwestora który lekceważy ekologów i przepisy(czego by się nie
        ośmielił zrobić u siebie w Holandii !), za to potępią "ekoterrorystów", sądy -
        "za obronę biurokracji", b. właścicieli - "że chcą coś dostać "za darmo" i
        przeszkadzają ...
        Tymczasem afera towarzsząca realizacji Złotych Tarasów rzuca b. złe światło na
        ten sposób prowadzenia wielkich inwestycji (tzn. jako przedsięwzięć publiczno -
        prywatnych), w konsekwencji czego coraz mniej będzie tego typu realizacji,
        ponieważ z definicji przypisuje się im miano afer ... a przecież tak nie musi
        być ... tyle tylko, że jak biorą sią za to aroganccy "amatorzy", tacy jak Guz
        (czy burmistrz Smoczyński ze swoim komicznym "Królewskim Portem Żerań" w spłce
        z oszustami z JW Construction ! albo samorządowcy z Wilanowa w
        spółce "ratuszowej" z Turkami ...), to trudno się dziwić, że takie sprawy
        kończą w prokuraturze ... to żałosne i żenujące jednocześnie ...
        Archue
    • Gość: jaa_ga Re: Złoty interes według samorządowców i prokurat IP: *.acn.waw.pl 30.12.04, 10:46
      Gazeto, związki z samorządem ma, a i owszem,
      Wojciech Szymborski.
      Jest radnym Rasy Warszawy z ramienia SLD.
    • Gość: pckloss Re: Złoty interes według samorządowców i prokurat IP: *.mz.mofnet.gov.pl / *.mofnet.gov.pl 30.12.04, 13:07
      O ile dobrze pamiętam Stadion "Narodowy" ma być budowany przez ekipę
      Kaczyńskiego w spółce z przedsiębiorcami, a to oznacza tylko jedno - kolejny
      przekręt. Już kolejna warszawska ekipa znajdzie odpowiedni "paragraf".
      Jest jeszcze jedna możliwość myślę że dużo bardziej prawdopodobna - za rok
      wybory prezydenckie a więc wyborczy pomysł Kaczyńskiego (nomen omen skierowany
      do całego narodu - wszak chodzi o budowę stadionu narodowego) nie zostanie
      zrealizowany.
    • tarantula01 Błahy incydent 30.12.04, 14:41
      "Bankiet w Bristolu zakłócił z pozoru błahy incydent - na salę wkroczyli
      spadkobiercy familii Żółtowskich, przedwojennych właścicieli działek przy ul.
      Złotej. Mieli transparent: "ING Bank kupuje nasz teren od pasera"."

Ci spadkobiercy mogą niedługo stać się współwłaścicielami całkiem ładnej
      kamiennicy w Centrum (ZT).
    • Gość: wwk Re: Złoty interes według samorządowców i prokurat IP: *.aster.pl 30.12.04, 17:04
      Przyjdzie czas, że zjamie się i Kaczyńskim.
    • Gość: L.Kaczyński Re: Złoty interes według samorządowców i prokurat IP: *.elartnet.pl / 62.233.208.* 30.12.04, 17:13
      Więcej błota , wiecej brudu i jedno muzeum na pokaz ( budowane zresztą przez
      zatrudnionych na lewo "ruskich" do tego bez wymaganych zezwoleń ). wiecej ,
      wiecej - niech wszyscy zapomna o tej brudnej dziurze zwanej stolicą.
      SOPOT GÓRĄ , TYLKO TRÓJMIASTO, MORZE NASZE POLSKIE MORZE.
      A jak zostanę prezydentem kraju to dopiero zobaczycie.
      L. Kaczyński
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka