Dodaj do ulubionych

Którym autobusem najczęściej jeździmy?

IP: *.zigzag.pl 17.05.02, 17:39
Ja osobiście jeżdżę przede wszytkim 180
Obserwuj wątek
    • Gość: abc Re: Którym autobusem najczęściej jeździmy? IP: *.auth-el-0209568.acn.pl 20.05.02, 10:30
      Żółto-czerwonym.
      • Gość: :)) Re: Którym autobusem najczęściej jeździmy? IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 20.05.02, 10:31
        TYLKO TRAMWAJE :))
    • Gość: mnk Re: Którym TRAMWAJEM najczęściej jeździmy? IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 20.05.02, 10:32

Oczywiscie ze 13 lub 23 z Bankowego w strone Bemowa ;-)
      • Gość: pawel_ziolek@go2.p Re: Którym TRAMWAJEM najczęściej jeździmy? IP: *.isep.pw.edu.pl 15.10.02, 09:28
        A nie prawda! 13 z Bankowego w stronę Kawęczyńskiej!
      • Gość: pax Re: Którym TRAMWAJEM najczęściej jeździmy? IP: *.acn.waw.pl 28.10.02, 22:16
        Gość portalu: mnk napisał(a):

>
        > Oczywiscie ze 13 lub 23 z Bankowego w strone Bemowa ;-)
        Oczywiście 1, 12, 13, 23 z Bemowa w świat :)
    • Gość: Wojtas Re: Którym autobusem najczęściej jeździmy? IP: 2.1.* / *.pnu.com 22.05.02, 11:09
      Tym, ktory jest najbardziej zapchany!
      • Gość: Zbych Re: Którym autobusem najczęściej jeździmy? IP: *.ien.com.pl / 192.168.5.* 01.07.02, 12:01
        362, 162, 520, 117, 517 praca - dom;
    • zdzicha Re: Którym autobusem najczęściej jeździmy? 22.05.02, 11:47
      A skąd ja mam wiedzieć, którym autobusem najczęściej jeździcie? To konkurs jest
      jakiś?
    • Gość: martynka Re: Którym autobusem najczęściej jeździmy? IP: *.lukowa7.waw.pl 22.05.02, 12:12
      Są autobusy , którymi muszę jeździć - jak 503 czy 195. A le są też takie
      których rasę lubię - tak było ze 165 - szkoda , że już nie jeździ...Teraz
      przkonuje się do 192 i odkrywam Pragę...
    • Gość: olala Re: Którym autobusem najczęściej jeździmy? IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 22.05.02, 12:21
      Najczesciej jezdze metrem gdzie baby z owlosionymi pachami zadzieraja lapska do
      gory w poszukiwaniu drązka.
      • d.z Re: Proszę tylko o jedno - nie rozwijaj...;))) 22.05.02, 12:29
        Gość portalu: olala napisał(a):

> Najczesciej jezdze metrem gdzie baby z owlosionymi pachami zadzieraja lapska do
        > gory w poszukiwaniu drązka.

Proszę tylko o jedno! Nie rozwijaj tego tematu...;)))
        • zosia Re: Proszę tylko o jedno - nie rozwijaj...;))) 26.05.02, 22:22
          Popieram!!!!!!!!!!!!!!
          Zosia
          • Gość: ela Re: Proszę tylko o jedno - nie rozwijaj...;))) IP: 212.160.235.* 16.10.02, 09:37
            fuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu, dobrze, ze nie musze
            jezdzic metrem
      • Gość: żaba Re: Którym autobusem najczęściej jeździmy? IP: 195.94.193.* 23.05.02, 12:26
        :)))))))
      • Gość: Zbyszek_5710 Re: Którym autobusem najczęściej jeździmy? IP: *.cezex.pl 23.10.02, 09:30
        Gość portalu: olala napisał(a):

> Najczesciej jezdze metrem gdzie baby z owlosionymi pachami zadzieraja lapska
        do
        >
        > gory w poszukiwaniu drązka.

Mam dla Ciebie propozycję.
        Przejedź się (bez dodatkowej opłaty jeśli masz bilet miesięczny ZTM) pociągiem
        podmiejskim np. ze Śródmieścia do Ochoty lub Powiśla (to tylko 1,5 km).
        Zatęskinsz za metrem jak za powietrzem.
        Ze względów bezpieczeństwa weź maskę gazową i nie siadaj, choćby były wolne
        miejsca. A jeśli mało Ci będzie tej odrutki (to taka komunikacyjna homeopatia),
        to zapraszam do spędzenia 1/2 godziny na dworcu Śródmieście (koło Pałacu tzw.
        Kultury i 50 m od patio przy stacji metra) - najlepiej wieczorem.

Pozdrawiam
      • Gość: betka Re: Którym autobusem najczęściej jeździmy? IP: *.chello.pl 27.10.02, 08:50
        Ciekawe czy faceci z owłosinymi pachami mie szukają w metrze drążka?! A może
        oni nie są fuj tylko supermeni co?!
    • irzyk Re: Którym autobusem najczęściej jeździmy? 22.05.02, 12:43
      Najczęściej oczywiście ukochanym 506
      • Gość: iluzja Re: Którym autobusem najczęściej jeździmy? IP: *.jelonki.home / 192.168.0.* 22.05.02, 20:29
        Jak mogę to nie jeżdzę bo na Woli zwyczaj mycia się przed korzystaniem ze
        śrogków komunikacji miejskiej jeszcze się nie rozpowszechnił:(
    • Gość: Mesiash Re: Którym autobusem najczęściej jeździmy? IP: *.rej.edu.pl 23.05.02, 08:17
      Pierwszym, który przyjedzie na przystanek - kiedy ma się 1-2 przystanki do
      PKS-u to nie ma różnicy :P
      • Gość: damona Re: Którym autobusem najczęściej jeździmy? IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 23.05.02, 09:39
        13 z Pragi w kierunku Bankowego, a potem metrem
    • tassman Re: Którym autobusem najczęściej jeździmy? 23.05.02, 09:41
      Gość portalu: kamil napisał(a):

> Ja osobiście jeżdżę przede wszytkim 180

ja jezdzę po Warszawie albo takimi czerwonymi albo żółtymi......
      A numery??? Po co ci to???

tassman:)

• Gość: Lukasz tylko E-2! Najszybsi, najlepsi kierowcy! IP: *.wp.mil.pl 23.05.02, 09:44
      Nie mowiac juz o wyskoczni na Gorczewskiej:))
      • Gość: iwo Re:500-No. 1 IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 26.05.02, 12:23
        Stawiam na 500, jest bezkonkurencyjna.Chociaż nie jest linią expresową, łatwo
        się nią dostać z Centrum na Bródno (ma mało przystanków).Niezłe jest też 460.
        Najwięcej ludzi jezdzi chyba 125, 190, 521...
        • Gość: iwo Re:500-No. 1 IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 26.05.02, 13:00
          Gość portalu: iwo napisał(a):

> Stawiam na 500, jest bezkonkurencyjna.Chociaż nie jest linią expresową, łatwo
          > się nią dostać z Centrum na Bródno (ma mało przystanków).Niezłe jest też 460.
          > Najwięcej ludzi jezdzi chyba 125, 190, 521...

Zapomniałem dodać, że oprócz 500, DEBEŚCIARSKĄ LINIĄ JEST 512, BO JEZDZI Z
          ZACISZA (niedaleko mojego domu)!!!!!!!!!!!!!!!!!!
          • sloggi Re:500-No. 1 20.06.02, 10:51
            Ostatnio polubiłem 500.
      • Gość: PM Re: tylko E-2! Najszybsi, najlepsi kierowcy! IP: *.acn.pl / 10.134.131.* 20.10.02, 18:29
        Edward (E2) faktycznie jest niezly, ale z bemufka na bankowy lepiej sie jedzie
        13 lub 23, a wieczorami nie wiem dlaczego ale lubie 171 i cieple jasne Solarisy.
    • eela Re: Którym autobusem najczęściej jeździmy? 26.05.02, 21:40
      Najczęściej 182 i 500
      • _kontrabeata_z_szufelka_ Re: Którym autobusem najczęściej jeździmy? 27.05.02, 14:45
        eela napisał(a):

> Najczęściej 182 i 500

tzw. eelobusami. jest jeszcze 122
        • Gość: pan_laga Re: Którym autobusem najczęściej jeździmy? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 28.05.02, 01:36
          _kontrabeata_z_szufelka_ napisał(a):

> eela napisał(a):
          >
          > > Najczęściej 182 i 500
          >
          > tzw. eelobusami. jest jeszcze 122

ja najbardziej lubię eelobus 122 spod carefurra na bemowie na żoliborz, bo zawsze
          mam gdzie siedzieć.
          pan laga
          • eela Re: Którym autobusem najczęściej jeździmy? 28.05.02, 07:41
            Masz rację, rzeczywiście od tego miejsca jest luźno, ale rzadko nim z Bemowa
            jeżdze do siebie, bo jedzie okrężna drogą przez pół Warszawy
            • irzyk Re: Którym autobusem najczęściej jeździmy? 28.05.02, 07:46
              Podobno ostatni wykazały, że przez Żoliborz z Bemowa szybciej (ale chyba 406)

pozdr
              irzyk
              • eela Re: Którym autobusem najczęściej jeździmy? 28.05.02, 08:40
                Tak, masz rację, ale 406 jeździ tylko w godzinach szczytu w dni robocze, a ja
                na Bemowie mam działkę i jeżdzę częściej w wolne dni. Sama zas godzina szczytu
                dla 406 kończy się około 17.30. Ostatnio jeżdze 167 do Pola Mokotowskiego a
                potem metrem. Zajmuje mi to około 50 minut
                • tylne_siedzenie_vectry Re: Którym autobusem najczęściej jeździmy? 28.05.02, 15:39
                  To pani nie szczytuje w weekendy ?
    • zosia Re: Którym autobusem najczęściej jeździmy? 26.05.02, 22:25
      Ja tam kocham nasze warszawskie autobusy, mogę przynajmniej podziwiać
      zmieniające się krajobrazy za oknem a nie szare ściany w tunelach metra.
      Najczęściej jeżdżę 503 i 506.
      Zosia
      • irzyk Re: Którym autobusem najczęściej jeździmy? 27.05.02, 16:39
        zosia napisał(a):

> Ja tam kocham nasze warszawskie autobusy, mogę przynajmniej podziwiać
        > zmieniające się krajobrazy za oknem a nie szare ściany w tunelach metra.
        > Najczęściej jeżdżę 503 i 506.
        > Zosia

Miło poznać kolejną fankę 506

pozdr
        irzyk
        • Gość: BMWianka Re: Którym autobusem najczęściej jeździmy? IP: *.acn.pl / *.acn.waw.pl 27.05.02, 19:34
          E2.. kierowcy-rajdowcy, 171-zapchane od rana do wieczora), 507(chyba najlepszy
          autobus jezdzacy na bemowo) i oczywiscie ukochane 603;))

A tak poza tym to chcialam dodac, ze ktos moglby w koncu wpasc na pomysl
          poprowadzenia linii autobusowej/tramwajowej z bemowa na służewiec!!!!!
          • Gość: Lukasz Re: Którym autobusem najczęściej jeździmy? IP: *.wp.mil.pl 27.05.02, 20:46
            Gość portalu: BMWianka napisał(a):

> E2.. kierowcy-rajdowcy, 171-zapchane od rana do wieczora), 507(chyba najlepszy
            > autobus jezdzacy na bemowo) i oczywiscie ukochane 603;))
            >
            > A tak poza tym to chcialam dodac, ze ktos moglby w koncu wpasc na pomysl
            > poprowadzenia linii autobusowej/tramwajowej z bemowa na służewiec!!!!!

o widze ze kolezanka tymi samymi autobusami sie porusza, szczegolnie 603:))
            niestety wg mnie na 507 same fujary jezdza, albo inaczej powinni sie uczyc od
            kierowcow e-2
            • Gość: max Re: Którym autobusem najczęściej jeździmy? IP: *.acn.pl / 10.134.129.* 27.05.02, 21:59
              Ci kierowcy z E-2 to niezłe wyczesy.Potrafią z Bankowego na Bemowo(pierwszy
              przystanek na Powstańców)przejechać w 7 (słownie siedem minut).
              • Gość: Lukasz na E2 sa rajdowcy choc ostatnio dostali Solarisy IP: *.wp.mil.pl 27.05.02, 23:01
                i MAN-y wiec jezdza nimi wolniej. Ja zawsze takiego nowego kulturalnie
                przepuszczam i czekam na nastepne E2 (najlepiej stary model w wyblaknietej juz
                farbie) a wtedy zazwyczaj jestem szybciej niz ten wczesniejszy plus efekt
                skoczni na Gorczewskiej i atak w prawo w Powstancow z lewego pasa a na prawym
                koreczek :)) Sama przyjemnosc. Ja najszybciej spod urzedu Gminy Bewowo na UW
                jechalem 12minut sam sie bardzo zdziwilem.
                • Gość: liloom jak tylko moge ... IP: *.11.vie.surfer.at 27.05.02, 23:11
                  to jezdze 122 i 121 - to moje ulubione:)
                • Gość: math Re: na E2 sa rajdowcy choc ostatnio dostali Solarisy IP: *.ntc.nokia.com / 192.168.14.* 12.06.02, 12:41
                  e-x sa w porzadku. E-5 to moj faworyt, jak kierowca nie jest pierdola i jedze
                  Francuska a nie Saska to nawet w korku, moze wykrecic czas 15 minut z petli na
                  Goclawiu do Centrum.

pozdr
                  --
                  math
              • irzyk Re: Którym autobusem najczęściej jeździmy? 28.05.02, 07:39
                Polecam wieczorną wycieczkę z rajdowym kierowcą 506 Wisłostradą
                Z Bródna na Jelonki przez Centrum w 35 min - myślę że niezły wynik

pozdr
                irzyk
                • Gość: gacek Re: Którym autobusem najczęściej jeździmy? IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 02.07.02, 13:15
                  irzyk napisał(a):

> Polecam wieczorną wycieczkę z rajdowym kierowcą 506 Wisłostradą
                  > Z Bródna na Jelonki przez Centrum w 35 min - myślę że niezły wynik
                  506 jest debeściak.
                  niekiedy 9 minut zŻerań Dajewo- FSO do Metra Świętokrzyskiej
                  to jest coś. Albo spóźnione rano- kiedy potrafi polecieć nawet 90 km/h
                  gacek

• Gość: martica Re: Którym autobusem najczęściej jeździmy? IP: 193.0.121.* 22.10.02, 15:37
              Gość portalu: Lukasz napisał(a):

> Gość portalu: BMWianka napisał(a):
              >
              > > E2.. kierowcy-rajdowcy, 171-zapchane od rana do wieczora), 507(chyba najle
              > pszy
              > > autobus jezdzacy na bemowo) i oczywiscie ukochane 603;))
              > >
              > > A tak poza tym to chcialam dodac, ze ktos moglby w koncu wpasc na pomysl
              > > poprowadzenia linii autobusowej/tramwajowej z bemowa na służewiec!!!!!
              >
              > o widze ze kolezanka tymi samymi autobusami sie porusza, szczegolnie 603:))
              > niestety wg mnie na 507 same fujary jezdza, albo inaczej powinni sie uczyc od
              > kierowcow e-2

kierowcy w e-2 sa the best. przynajmniej jezdza z normalna predkoscia. ostatnio
              mialam 'nieklamana' przyjemnosc jazdy 171. jechal wolniej niz dziecko na 4-
              kolowym rowerku. rozumiem, ze biorac pod uwage srednia wieku w 171 (jakies 65
              lat, same dziadki nim jezdza), nie nalezy prezyspiesazac, ale ci mlodsi chcieli
              by byc na czas!!!

• Gość: MW Re: Którym autobusem najczęściej jeździmy? IP: proxy / 134.20.71.* 25.10.02, 19:27
              E-2 to potęga, chociaż ostatnio troche sie spozniaja. I strasznie mnie to
              denerwuje od samego rana, bo nie wiem, czy zdaze na 710 czy tez moze nie zdaze.
              Stres od samego rana...
    • Gość: iwo Re: Którym autobusem najczęściej jeździmy? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 27.05.02, 23:33
      Od czasu powstania linii 190 MARKI-OS.GÓRCZEWSKA (1.09.1999)korzystam z niej
      praktycznie codziennie. Jest to bardzo dobra linia, ale jak wiele innych -
      niestety zatłoczona.
      Niezła jest też 524.
      • Gość: BMWianka Re: Którym autobusem najczęściej jeździmy? IP: *.acn.pl / *.acn.waw.pl 28.05.02, 21:36
        (...)
        > > Niezła jest też 524.

524.. zawsze kiedy wysiadam z metra musze biec, bo zazwyczaj okazuje sie, ze 524
        juz mknie przed siebie.. A nawal starszych pan jest po prostu nie do
        zniesienia... Chociaz mozna podsluchac kilka interesujacych rozmow typu "wczoraj
        na dzialce zakwitly mi pelargonie, a Halinka mowi ze zaraz zaatakuja je robaki"..
        Jak to mowil Lech Walesa.. Sa plusy dodatnie i ujemne tej sprawy;)
        pzdrw;)
      • Gość: pawel_ziolek@go2.p 170 i 7 IP: *.isep.pw.edu.pl 15.10.02, 09:44
        Często jeżdżę 170 i 7. A nie cierpię 190. Zdaje się, że to właśnie przez nią na
        170 jeżdżą same gnioty. A do tego ta kpina z linii miejskiej, chyba miasta
        Ząbki.
    • Gość: karo Re: Którym autobusem najczęściej jeździmy? IP: 213.17.165.* 28.05.02, 08:20
      Najczesciej jeżdzę linia 186 z tarchomina na Ochote.Dobre połaczenie, byłoby
      super gdyby ZTM na prosbe zarzadu Gminy Bialoleka wydłużylo trase do petli
      Nowodwory, ale nie chce. To jedna sprawa a druga jest tak iz nie ma chyba
      tygodnia gdy na tej trasie pojawiaja sie kierowcy ktorzy jej nie znaja.
      Poczawszy od krancówki na Tarchominie, czesto pomijaja trzy przystanki, a wiele
      osob chcialoby zdazyc do pracy. Kierowcy sa na tyle bezstroscy iz po zwroceniu
      im uwagi iz pojechal nie wlasiwa trasa twierdza ze "no to trudno".
    • Gość: zet Re: Którym autobusem najczęściej jeździmy? IP: 195.187.84.* 28.05.02, 16:14
      125, 106, 506
    • zosia Emeryci w autobusie 28.05.02, 21:48
      Jak reagujecie na nachalne "prośby" sprawnych emerytów, żeby ustąpić im miejsce?
      Czy nie uważacie, że zbyt wielu ludzi uważa się za niesprawnych, słabych i
      chorych? Rozumiem, że każdy chce usiąść, ale ja chętniej ustępuje pani, która
      naprawde musi usiąść i niedomaga się tego w sposób nie kulturalny? Jakie są
      wasze zdanie na temat? Czy mieliście jakieś ciekawe przeżycia z emerytami?
      Pozdrawiam
      Zosia
      • bmwianka Re: Emeryci w autobusie 28.05.02, 21:53
        Moje zdanie jest takie, ze nie powinno sie na to reagowac.. po prostu oczy w
        szybe i udajemy ze nic nie widzimy:> to zawsze skutkuje, a komentarze typu "ta
        dzisiejsza mlodziez"..to chyba chleb powszedni;)

ps. Ostatnio w autobusie linii 171 jedna pani rozlala sie na siedzeniu obok mnie,
        a gdy chcialam wyjsc nie raczyla nawet podniesc kupra. Musialam nad nia
        przelatywac, co nie bylo mi na reke z racji tego ze autobus byl zatloczony. Na
        szczescie wszystko skonczylo sie szczesliwie i zdazylam wysiasc w miejscu
        przeznaczenia;)
        pzdr
        • Gość: iwo Re: Emeryci w autobusie IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 28.05.02, 22:24
          Denerwują mnie takie wielkie tumby co pchają się na mnie ze swoimi biustami.
          Autobus odjeżdża z przystanku, a jestem przy drzwiach - rencistka za mną.
          Ładuje się na mnie, chociaż kierowca dopiero zamknął drzwi,a do następnego
          jeszcze daleko.Gdy nie ustąpie galarecie, zaczyna zrzędzić!

Jednak nie wszystkie starsze panie tak się zachowują, niektóre są bardzo miłe.
          • bmwianka Re: Emeryci w autobusie 28.05.02, 22:28
            a swoisty zapach starych ludzi?.. nie to zebym byla nietolerancyjna itd.. ale
            chyba hmm kazdego i w kazdym wieku obowiazuje zachowanie zasad higieny.. A jak
            taka pani podniesie mi wylniala pache nad glowa... to naprawde sie zyc
            odechciewa... ehh.. Moze warto przesiasc sie na hulajnoge?
            • Gość: iwo Re: Emeryci w autobusie IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 28.05.02, 23:35
              bmwianka napisał(a):

> a swoisty zapach starych ludzi?.. nie to zebym byla nietolerancyjna itd.. ale
              > chyba hmm kazdego i w kazdym wieku obowiazuje zachowanie zasad higieny.. A jak
              > taka pani podniesie mi wylniala pache nad glowa... to naprawde sie zyc
              > odechciewa... ehh.. Moze warto przesiasc sie na hulajnoge?
              Zniesmaczyłaś mnie, ale masz racje-od tych ludzi po porostu jedzie! Tumby
              wcierają se naftaline,czy co???

Wiesz, z tą hulajnogą to dobry pomysł... [i w korkach nie będzie się stało]

• bmwianka Re: Emeryci w autobusie 29.05.02, 15:21
                w sumie to do takiej hulajnogi mozna silniczek dobudowac.. i wtedy bedzie
                elegancko;)

• Gość: iwo Re: Emeryci w autobusie IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 29.05.02, 23:19
                  bmwianka napisał(a):

> w sumie to do takiej hulajnogi mozna silniczek dobudowac.. i wtedy bedzie
                  > elegancko;)
                  >
                  Czy Ty przypadkiem nie jesteś inżynierem?? Może powinnaś stworzyć alternaty
                  transport do komunikacji publicznej... np.MZH - Miejskie Zakłady Hulajnogowe;)
                  • bmwianka Re: Emeryci w autobusie 30.05.02, 16:41

> >
                    > Czy Ty przypadkiem nie jesteś inżynierem?? Może powinnaś stworzyć alternaty
                    > transport do komunikacji publicznej... np.MZH - Miejskie Zakłady Hulajnogowe;)

Z checia stworzylabym taka alternatywe.. niestety brak srodkow nie pozwala na
                    zrealizowanie tego szczytnego celu..
                    Taniej w sumie wyszloby zorganizowanie kampani pod haslem "Polaku, obudź sie!
                    Uzyj mydla przed podroza!"..
                    Moze zrobimy pikiete na jedniej z zajezdni autobusowych?;)

• Gość: iwo Re: Emeryci i nie tylko IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 30.05.02, 20:29
                      bmwianka napisał(a):

> Gość portalu: iwo napisał(a):
                      >
                      >
                      > > >
                      > > Czy Ty przypadkiem nie jesteś inżynierem?? Może powinnaś stworzyć alternat
                      > y
                      > > transport do komunikacji publicznej... np.MZH - Miejskie Zakłady Hulajnogo
                      > we;)
                      >
                      > Z checia stworzylabym taka alternatywe.. niestety brak srodkow nie pozwala na
                      > zrealizowanie tego szczytnego celu..
                      > Taniej w sumie wyszloby zorganizowanie kampani pod haslem "Polaku, obudź sie!
                      > Uzyj mydla przed podroza!"..
                      > Moze zrobimy pikiete na jedniej z zajezdni autobusowych?;)
                      >
                      >
                      >

To by na pewno wyszło!!!Pytanie tylko:gdzie? Możemy też zaprosić Andrew Leppera i
                      zablokujemy Marszałkowską! Jędrek będzie żywym przykładem czystości Polaka.;)
                • Gość: Doreczka Re: ulubiony autobus IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 19.10.02, 14:37
                  autobus nr 158,ostatnio 515:)
      • Gość: MW Re: Emeryci w autobusie IP: proxy / 134.20.71.* 25.10.02, 19:45
        A tak wracajace do emerytow. Jechalam pewnego slonecznego dnia tramwajem,
        zmierzajac na moje niezastapione Bemowo. Sluchalam muzyki, oddajac sie blogiemu
        spokojowi, ktorego wreszcie zaczelam doznawac. Nagle, znienacka,
        uslyszalam "prosze wstac" (wypowiedziane niezmiernie glosno - inaczej nie
        bylabym w stanie uslyszec poprzez piosenki i rozne inne dzwieki). Odwrociwszy
        sie natknelam sie na starszego (chyba zasadniczo w jego wlasnym mniemaniu)
        pana, ktory zawziecie domagal sie, zebym wstala i ustapila mu miejsca.
        Zdenerwowalam sie wprost niewymiernie... I po prostu zapytalam "Dlaczego?"...
        No bo niby dlaczego? Licze sobie 23 wiosen, nie ukrywajmy - podlotkiem juz nie
        jestem ;o), ale pan jakis, raptem 20 lat ode mnie starszy wypedza mnie,
        zmeczona dniem i majaca jedyne ukojenie w tych kilku nutkach i spokoju, jakie
        przynosi podroz do domu. Cos okropnego... A za moje pytanie o maly wlos nie
        dostalam po glowie... Zdenerwowalam sie do tego stopnia, ze po prostu
        wysiadlam, powiedziawszy (moze raczej wykrzyczawszy) najpierw temu panu co
        mysle o jego nikczemnym postepowaniu... Ale na szczesnie niedlugo sie
        zestarzeje i to mnie sie bedzie nalezalo miejsce, Haaaaaahaaaaaaaa! (<
        • Gość: Ryba Re: Emeryci w autobusie IP: EUENTCHEDCISA* / *.pmintl.ch 28.10.02, 13:34
          Gość portalu: MW napisał(a):

> A tak wracajace do emerytow. Jechalam pewnego slonecznego dnia tramwajem,
          > zmierzajac na moje niezastapione Bemowo. Sluchalam muzyki, oddajac sie
          blogiemu
          >
          > spokojowi, ktorego wreszcie zaczelam doznawac. Nagle, znienacka,
          > uslyszalam "prosze wstac" (wypowiedziane niezmiernie glosno - inaczej nie
          > bylabym w stanie uslyszec poprzez piosenki i rozne inne dzwieki).
          Odwrociwszy
          > sie natknelam sie na starszego (chyba zasadniczo w jego wlasnym mniemaniu)
          > pana, ktory zawziecie domagal sie, zebym wstala i ustapila mu miejsca.
          > Zdenerwowalam sie wprost niewymiernie... I po prostu
          zapytalam "Dlaczego?"...
          > No bo niby dlaczego? Licze sobie 23 wiosen, nie ukrywajmy - podlotkiem juz
          nie
          >
          > jestem ;o), ale pan jakis, raptem 20 lat ode mnie starszy wypedza mnie,
          > zmeczona dniem i majaca jedyne ukojenie w tych kilku nutkach i spokoju,
          jakie
          > przynosi podroz do domu. Cos okropnego... A za moje pytanie o maly wlos
          nie
          > dostalam po glowie... Zdenerwowalam sie do tego stopnia, ze po prostu
          > wysiadlam, powiedziawszy (moze raczej wykrzyczawszy) najpierw temu panu co
          > mysle o jego nikczemnym postepowaniu... Ale na szczesnie niedlugo sie
          > zestarzeje i to mnie sie bedzie nalezalo miejsce, Haaaaaahaaaaaaaa! (<
    • Gość: mala Re: Którym autobusem najczęściej jeździmy? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 30.05.02, 15:02
      508!!!!!!
    • Gość: bart Re: Którym autobusem najczęściej jeździmy? IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 30.05.02, 20:46
      ktoś wie kiedy przywrócą 406 ??
      • Gość: pawel_ziolek@go2.p Re: 406 IP: *.isep.pw.edu.pl 15.10.02, 09:50
        A co, nie ma? Słodko!
    • Gość: SOLARIS Re: Która linia najczęściej jeździmy? IP: 212.244.106.* 30.05.02, 21:13
      Rzecz jasna...107-ka!!!! Najlepsza linia w Warszawie....!!!!
      • Gość: mart Re: Która linia najczęściej jeździmy? IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 30.05.02, 22:01
        cha też nią jeżdże
    • Gość: Alina Re: Którym autobusem najczęściej jeździmy? IP: 213.195.171.* 20.06.02, 10:49
      Autobus 517 i 191
      • Gość: Rembik Re: Którym autobusem najczęściej jeździmy? IP: 217.153.20.* 20.06.02, 10:58
        a ja różnie - czym mi bliżej więc sobie kombinuję. ale zwykle do pracy walę
        436, do centrum z domu 512....

pozdrawiam
      • Gość: michal Re: Którym autobusem najczęściej jeździmy? IP: *.tprc.edu.tw 23.10.02, 09:35
        111 303 e-5
    • jhbsk Re: Którym autobusem najczęściej jeździmy? 20.06.02, 11:00
      Do pracy i z powrotem metrem. Do rodziców jeżdże cetką (521) albo pociągiem.
      • Gość: Rembik Re: Którym autobusem najczęściej jeździmy? IP: 217.153.20.* 20.06.02, 11:05
        No metrem też zasuwałem jak mieszkałem z rodzicami na muranowie (pracuję na
        Natolinie więc najlepiej).

pozdrawiam
        • Gość: Me-who Re: Którym autobusem najczęściej jeździmy? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 21.06.02, 21:20
          141 408 415 515 520 (wsystkie na odcinku saska-płowiecka)
    • martolka Re: Którym autobusem najczęściej jeździmy? 21.06.02, 21:31
      117 od domu do pracy, ale nie z powrotem
    • Gość: orc Re: Którym autobusem najczęściej jeździmy? IP: 217.8.166.* 28.06.02, 15:39
      pięćsetsześć
      kiedyś jeździł prosto pod wiaduktami na Kasprzaka (w kierunku Bemowa), a
      pozniej ktos dlugo myslal i teraz kreci w Ordona
      efekt? 5 min. w plecy :(
      a najbardziej wkurzaja rozklady jazdy np. na ONZ - wszystko w strone Bemowa,
      105, 507, 109 i 506 jedzie niemal o jednej porze, a pozniej przez 20 min. nic!
      zwlaszcza wieczorem
      kogos, kto ukladal ten rozklad powinni nauczyc troche matematyki i korelacji,
      choc wystaraczylby nawet zwykly zdrowy rozsadek
      podobnie 506 i 10 z Powstancow Slaskich... :(
      a czasem jak kierowca ma jaja, to odcinek Powstancow - ONZ mozna pokonac w 15
      min! :)
      • Gość: mistrz świata Re: Którym autobusem najczęściej jeździmy? IP: *.pl 15.10.02, 23:19
        Gość portalu: orc napisał(a):

> pięćsetsześć
        > kiedyś jeździł prosto pod wiaduktami na Kasprzaka (w kierunku Bemowa), a
        > pozniej ktos dlugo myslal i teraz kreci w Ordona
        > efekt? 5 min. w plecy :(
        > a najbardziej wkurzaja rozklady jazdy np. na ONZ - wszystko w strone Bemowa,
        > 105, 507, 109 i 506 jedzie niemal o jednej porze, a pozniej przez 20 min.
        nic!
        > zwlaszcza wieczorem
        > kogos, kto ukladal ten rozklad powinni nauczyc troche matematyki i korelacji,
        > choc wystaraczylby nawet zwykly zdrowy rozsadek

Zgadzam sie w 100%!!!
        > podobnie 506 i 10 z Powstancow Slaskich... :(
        > a czasem jak kierowca ma jaja, to odcinek Powstancow - ONZ mozna pokonac w 15
        > min! :)
    • Gość: Mikee Re: Którym autobusem najczęściej jeździmy? IP: *.garwolin.sdi.tpnet.pl 29.06.02, 17:26
      Ja jezdze glownie 524,141 lub 519,119
      • Gość: Meti Re: Którym autobusem najczęściej jeździmy? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 30.06.02, 16:21
        503 jest the best. A co do emerytów, to mnie najbardziej denerwuje, kiedy w.w.
        osobnik (osobniczka) nie siada tam, gdzie są miejsca, tylko czeka, żeby jej
        ustąpić (może chodzi o jakiś sentyment do ściśle określonych miejsc w
        autobusie, a może o radość płynącą z faktu, że zmusiło się jeszcze jedną młodą
        osobę do stania?). Pozdrowienia. Meti.
        • Gość: Inga Re: Którym autobusem najczęściej jeździmy? IP: *.acn.waw.pl 18.10.02, 12:38
          Gdy byłam w ciąży jakiś 6 miesiąc, jechałam autobusem i jakiś starszy pan po
          wejściu od razu stanął przy mnie i zaczął gadkę jacy ci młodzi ludzie nie
          wychowani i tak dalej, wokól mnie siedziało też sporo chłopaków, ale dziadek
          upatrzył sobie mnie, od chłopaka może dostać po gębie, a dziewczyna nic mu nie
          zrobi. Jak siedziałam może ta ciąża nie była zbyt dobrze widoczna, a ja
          siedziałam i nic się nie odzywałam, aż do mojego przystanku, gdy wtedy
          wstałam, spytałam go czy rzeczywiście widzi powód żeby kobieta w szóstym
          miesiącu ciąży ustępowała mu miejsca, gdy wokół siedzi wiele młodych mężczyzn,
          dziadek był w szoku i zabrakło mu słów.
          • Gość: PM Re: Którym autobusem najczęściej jeździmy? IP: *.acn.pl / 10.134.131.* 20.10.02, 18:41
            No to chyba od tego czasu chodzi na piechote.
            PZDR
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka