Gość: buuu IP: *.chello.pl 07.01.05, 09:45 Podobno otworzyła się nowa włoska restauracja "Pieprz i sól". Ktoś coś słyszał od kogoś, kawa pyszna, ale nie bardzo wiadomo, gdzie ona jest. Czy możecie pomóc? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Bodzio Re: "Pieprz i sół" nowa włoska knajpka - gdzie to IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.05, 22:02 Przy ulicy Lukowskiej zdjae sie ze 17,trzeba skrecic z Zamienieckiej(na Pradze Poludnie)niedaleko od Geanta. A skad wiedz ze jest tam dobra kawa byl ktos z twoich znajomych,moze podzielisz sie wrazeniami bo ja mieszkam 500 metrow od tej knajpki i zamierzam sie tam wybrac!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kiwi Re: "Pieprz i sół" nowa włoska knajpka - gdzie to IP: *.chello.pl 10.01.05, 09:37 Wiem gdzie to jest ale nie byłam. Z zewnatrz wygląda znacznie lepiej, niż św. pamięci Max. Była za to moja znajoma, też chwaliła kawę i nie tylko. Podobno właściciel ma brata bliźniaka ale nie jestem pewna, czy to wpływa na jakosć potraw i obsługi... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maluchin Re: "Pieprz i sół" nowa włoska knajpka - gdzie to IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.01.05, 09:51 Witam, Moze ktoś już odwiedził "Pieprz i sól" na Łukowskiej,czekam na wrażenia. Pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś
serek.topiony Re: "Pieprz i sół" nowa włoska knajpka - gdzie to 17.01.05, 15:11 No więc relacjonuję:) Wrażenia pozytywne:) Powiem tak: jak na włoską knajpę w Polsce jest ok, jak na knajpę w Pradze PPłd jest świetnie, jak na knajpę nw osiedlu Ostrobramska jest genialnie:))) Miłe, stylowe wnętrze, duży wybór w karcie dań, grzeczna, acz jeszcze nieco pogubiona obsługa. Jest parter i piwniczka. Oddzielna karta win (nie piłam). Jedliśmy pizzę Sól i Pieprz z prosciutto i rukola, bardzo smaczna i penne ze szpiankiem, też smaczne, piłam caffe latte, pychota. Ceny ciut nizsze niż w innych włoskich knajpkach, ale jak na ten rejon miasta wysokie (pizza plus makaron plu kawa plus sok ponad 60 zł). Ale może to i dobrze, bo odstraszy blokersów?:) Warto zajrzeć. Na wizytówce mają adres www.solipieprz.com ale chyba jeszcze nie działa. Odpowiedz Link Zgłoś
serek.topiony "Sól i Pieprz" 17.01.05, 15:13 Aha, dokładny adres to Łukowska 17 a, w tym budynku mieściła się kiedyś jakas obskurna mordownia. Czynne od 12. Tel. 6121578, adres mailowy restauracja@solipieprz.com Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ana Re: "Sól i Pieprz" IP: *.chello.pl 23.01.05, 18:16 Hejka:-) Tez mieszkam zaraz obok i zastanawiam sie, czy warto odwiedzic to miejsce... mam pytanie - a jak wogóle klimat? Muzyka? i czym się różni dolny poziom od górnego oraz jak cenowo karta win? Ruch to chyba maja nie za duzy? I jeszcze pytanie - do której godziny są czynni? Dziękuję z góry za odpowiedź i pozdrawiam wszystkich wielbicieli włoskiej kuchni :) Odpowiedz Link Zgłoś
serek.topiony Re: "Sól i Pieprz" 25.01.05, 13:48 Czynni są od 12 do ostatniego gościa. O klimacie na razie trudno mówić, bo na górze bylismy sami:) Ale jest ładny wystrój, jakas spokojna muzyczka, więc może wieczorami bywa bardziej nastrojowo? Na dole biesiadowała jakaś grupka starszych osób, więc nawet tam nie zajrzałam. Myślę, ża warto zajrzeć, na początek na przykład na kawę. Ja pewnie tam wrócę, bo w okolicy jets mocny deficyt jakichkolwiek miejsc tego typu, o fajnych juz nie wspomnę (najbliżej chyba Santorini...). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agulha Re: "Sól i Pieprz" IP: *.aster.pl / *.aster.pl 11.02.05, 00:40 Jak wspomniałam [w innym wątku], byłam tam. Nawet dwa razy. Jedzenie było pierwsza klasa: jadłam makarony i typowe secondi, jeśli chodzi o pizzę, nie wypowiadam się, bo nie kosztowałam (w końcu ile można zjeść :-)). Aha, przystawki też były i też dobre (np. carpaccio). Jako osobnik dotknięty migreną i inszymi bólami głowy doceniłam jakość win: mimo że wypiłam sporo, następnego dnia nie było żadnych objawów. Nie śmiejcie się, ale to znaczy, że były dobrej jakości. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maluchin Re: "Sól i Pieprz" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.03.05, 09:19 Witam ponownie, Wczoraj po raz pierwszy odwiedzilismy Sól i Pieprz i bardzo nam się podobało.To naprawdę fajne miejsce z dobrą kuchnią.Polecam Carpaccio z łososia z selerem naciowym i parmezanem(16zł)sałatkę "Sól i Pieprz" z łososiem i grilowanymi warzywami(23zł)sałatkę con Gamberi ze smażonymi krewetkami(21zł)Tagliatelle ze smażonym łososiem(24zł),zupa cebulowa była odrobinę za słona ale to kwestia gustu.Napewno tam wrócimy. Pełne menu dostępne na stronie www.solipieprz.com/menu.htmlPozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: misio Re: "Sól i Pieprz" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.06.05, 23:42 Ze trzy razy sie tam dosc ostro najebalem.Browar dosc tani.Warto sprobowac.Poecam Odpowiedz Link Zgłoś