Gość: x15 Re: Policjanci zastrzelili psa prowadzonego na sm IP: *.acn.waw.pl 01.02.05, 10:19 Nie wiem jak bylo w tym przypadku, ale nie mialbym nic przeciwko temu, zeby wymusic zakladanie kagancow przez wlascicieli krzyzowek pitbula z amstaffem itp. bestii. Niby teoretycznie taki pies moze byc dobrze wychowany i lagodny, a wlasciciel chociaz lysy w dresie i pijany wcale nie byc agresywny. Jednak ja to odczuwam jakbyb ktos szedl i wymachiwal odbezpieczonym kalachem i mowil, ze przy dobrym obchodzeniu sie wcale nie musi w nikogo wystrzelic. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: własciciel kota ,,Powinni zastrzelić własciciela nie psa!" IP: *.chello.pl 01.02.05, 10:19 Choć mój kot jest innego zdania :)A poważnie: dosyć agresywnych właścicieli z agresywnymi kundlami!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anjew Re: powinni zastrzelić przede wszystkim ciebie... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.05, 12:02 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GOSC BRAWO GAZETA IP: 195.94.201.* 01.02.05, 10:20 Brawo! Kolejny przyklad dziennikarskiej fachowosci. Mezczyzna, lekko pijany (a i t przez MAlysza) spacerowal z pieskiem po parku, podjechala policja, zastrzelila biedne zwierze i skula niewinnego mezczyzne. A moze: agresywny, pijany mezczyzna z niebezpiecznym psem terroryzowal warszawska Prage kilkakrotnie szczujac psem przechodniow. Policja przyjechala po wezwaniu przez poszkodowanego, w innym przypadku konieczna byla pomoc lekarza. Przy probie wylegitymowania, mezczyzna szczul policjantow psem. Qrwa, pewnie mieli dac sie pogryzc psu i pobic jakiemus menelowi. albo zadzwonic amnesty international i fundacje animals, zeby asystowali przy zatrymaniu. Zastanowcie sie zanim znow napiszecie takie bzdury! Brawo Policja! Tak trzymac! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yyy Re: Policjanci zastrzelili psa prowadzonego na sm IP: 5.3.* / *.proxy.aol.com 01.02.05, 10:23 cale szczescie ze nie mieszkam w polsce. pewnie policja zabilaby mi moje (czesciowo dzike) koty. Odpowiedz Link Zgłoś
losiu4 Re: Policjanci zastrzelili psa prowadzonego na sm 01.02.05, 18:47 jesli Twoje koty stwarzałyby realne zagrożenie dla zdrowia i życia funkcjonariuszy (np. byłyby milusińskimi tygrysami bengalskimi), to się nie martw przenosinami, bo też zostałyby odstrzelone. A kto wie czy nie i Ty przy okazji. Pozdrawiam Losiu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MIESZKANIEC KOMENDA NA GRENADIEROW? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.05, 10:23 PRZECIEZ TO NORMA. PRACUJA TAM NADETE BUFONY NADUZYWAJACE WLADZY Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzysiek Re: Policjanci zastrzelili psa prowadzonego na sm IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.02.05, 10:24 I bardzo dobrze, byle czesciej to moze sie ludzie nauczą prowadzac psy w kagancach. Żyjemy w kraju gdzie zwierzeta maja wieksze prawa niz ludzie. A bandytów nie bronić, zastanówcie sie co piszecie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ally Re: Policjanci zastrzelili psa prowadzonego na sm IP: *.238.67.106.adsl.inetia.pl 01.02.05, 21:10 W tym cholernym kraju zwierzęta nie mają ŻADNYCH praw. I to jest żenujące. Jak ktoś nieoodpowiednio zajmuje się dzeickiem, to mu odbierają prawo do opieki. JAk katuje dziecko - reportaż w TVN. Dasz dzieciakowi klapsa w dupę na ulicy - spotka Cię ostracyzm. Ktoś zakatuje psa łopatą, nikt nie zwróci na to uwagi, ewentualnie wlepią mu mandat któregop nie zapłaci. Więc niech tu nikt nie pier... że zwierzęta maja więcej praw niż ludzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tadeusz Re: Policjanci zastrzelili psa prowadzonego na sm IP: *.astrouw.edu.pl 01.02.05, 10:25 Czy ludzie sie naucza prowadzic psa na smyczy i w kagancu? Widzisz, ten pies BYL na smyczy... i nic mu to nie pomoglo (ani wlascicielowi) Jesli natomiast chodzi o kaganiec to ... niech zakladaja takze ludziom - wiecej zlego moze cie w nocy spodkac od ludzi niz od psow. W koncu mimo wszystko ten pies nikogo nie ugryzl, a sam zginal, a jego pan siedziw pace. Poza tym pies prowadzony tylko w kagancu i na smyczy, wbrew temu co sadza ci co sie psow panicznie boja, nie robi sie spokojniejszy tylko - niewyzyty i niewybiegany - moze byc coraz bardziej agresywny, zwlaszcza TAKI pies o jakim mowa. Dlaczego najglosnej zawsze krzycza ci co nie maja o niczym pojecia. O psach - ci co ich nie mieli i sie ich boja, o prezerwatywach ksieza, a o dzieciach - stare panny. Zakrawa na ironie, ze o przestepcach mowia policjanci... Odpowiedz Link Zgłoś
losiu4 Re: Policjanci zastrzelili psa prowadzonego na sm 01.02.05, 19:06 Gość portalu: Tadeusz napisał(a): > Czy ludzie sie naucza prowadzic psa na smyczy i w kagancu? mam nadzieje że w końcu tak. > Widzisz, ten pies BYL na smyczy... według notatek policyjnych własnie puszczanej z reki właściciela czworonoga. Jeśli myślisz, ze pies który ma na sobie smycz nie trzymaną przez opiekuna, lub jest trzymany, ale ma kilka metrów luzu jest w jakiś sposób ograinczony w możliwosci pogryzienia kogos w poblizu, to się mylisz. > i nic mu to nie pomoglo (ani wlascicielowi) no i słusznie, jeśli atakował człowieka > Jesli natomiast chodzi o kaganiec to ... niech zakladaja takze ludziom - > wiecej zlego moze cie w nocy spodkac od ludzi niz od psow. i to ma być argument przeciw kagańcom? nie żartuj sobie. > W koncu mimo wszystko ten > pies nikogo nie ugryzl, bo nie zdążył. I dobrze, ze tak sie stało. Sądzisz, ze byłoby lepiej gdyby kogoś pogryzł? > a sam zginal, a jego pan siedziw pace. no cóz. Ich pech. > Poza tym pies prowadzony tylko w kagancu i na smyczy, wbrew temu co sadza ci > co sie psow panicznie boja, nie robi sie spokojniejszy tylko - niewyzyty i > niewybiegany - moze byc coraz bardziej agresywny, zwlaszcza TAKI pies o jakim > mowa. _taki_ pies (o ile ma dobry kaganiec) nie jest w stanie zagryźć Cie na śmierć. W odróznieniu od takiego, który kagańca nie posiada. Na co przykład był bodajze w ostatnia sobote. > panny. Zakrawa na ironie, ze o przestepcach mowia policjanci... a co mnie obchodzi, czy ja o tym czymś pojecie, czy też nie. Jak widzę lecącego na mnie psa bez kagańca mam mieć prawo bronić sie tak, by mi krzywdy nie uczynił. Włącznie z usmierceinem zwierzecia. Nb. sami fchowcy mówia, ze pies jest w stanie zaatakować bez widocznego (dla człowieka oczywiscie) powodu. Nie mam ochoty ryzykować sprawdzenia, czy gnający na mnie pies ugryzie, czy poliże. Pozdrawiam Losiu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: Policjanci zastrzelili psa prowadzonego na sm IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 01.02.05, 10:25 Brawo! Pijany w sztok młodziak z mordercą bez kagańca. Policja wreszcie zachowała się jak trzeba. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ralf Re: Policjanci zastrzelili psa prowadzonego na sm IP: *.com / 80.249.0.* 01.02.05, 10:27 Brawo niebiescy!!!!! Trzeba było od razu wyeliminować łysego właściciela. A tak kupi sobie następnego kundla i dalej będzie grasował po ulicach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asfalt Re: Policjanci zastrzelili psa prowadzonego na sm IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.05, 10:28 I badzo dobrze, wlasciciele psow nie maja swiadomosci, ze uzywaja granatow z ledwo trzymajaca sie zawleczka...Pies w Polsce moze wiecej niz czlowiek i ma wiecej obroncow. Psy w rekach niektorych wlascicieli to powtorka z historii, to powtarzanie zachowan SS. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pyza Re: Policjanci zastrzelili psa prowadzonego na sm IP: *.chello.pl 01.02.05, 10:28 BRAWO PLICJA! I TAK TYLKO WSZĘDZIE SRAJĄ, A PRZYJEZDNE BURAKI Z PCIMIA DOLNEGO TYLKO CHLAJĄ I .......... TEŻ SRAJĄ. RÓBCIE TAK DALEJ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yyy Re: Policjanci zastrzelili psa prowadzonego na sm IP: 5.3.* / *.proxy.aol.com 01.02.05, 10:28 SPRZATAC to jest najwazniejszy punkt. mieszkalem na ursynowie przez ponad trzy miesiace. mialem klopoty z czyszczeniem butow. Nawet w bronx'sie wlasciciele psow usuwaja ich go..a (sam widzialem). ale nie w warszawie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Brrr Re:Biedny piesek i źli policjanci IP: *.wielun.sdi.tpnet.pl 01.02.05, 10:31 GW jak i wiekszość forumowiczów jest poprostu popierd....a Brawo POLICJA ! Powinni dostać pochwałę. Jeszcze raz brawo dla Policjantów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Polonofil Re:Biedny piesek i źli policjanci IP: *.internetdsl.tpnet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 01.02.05, 10:36 Proponuje stworzyc azyl dla takich, jak Ty - zalosny produkcie Michnikowej pseudorewolucji w nocniku !!! Biedne zwierzeta wsrod takich osobnikow! Dixi ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: brrr Re:Biedny piesek i źli policjanci IP: *.wielun.sdi.tpnet.pl 01.02.05, 11:11 Niech Ci mądralo taki milusi piesek trzymany(?) na smyczy przez narąbanego gościa urwie z dupy z dwa kg mięcha (w najlepszym dla ciebie przypadku) to może trochę oleju i rozsądku Ci przybedzie. Odpowiedz Link Zgłoś
very_martini Re:Biedny piesek i źli policjanci 01.02.05, 12:42 Większość forumowiczów jest akurat tego samego zdania, co Ty. Jeśli masz już maturę, to dobrze, jeśli nie, to ja bym się na Twoim miejscu obawiała tego zadania z rozumienia pczeczytanego tekstu. 16%VOL 22%VAT takie tam sobie forum homeopatia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PIO Re: Policjanci zastrzelili psa prowadzonego na sm IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.02.05, 10:36 Każdy pies bez kagańca powinien zostać zastrzelony - bez dyskusji i po czasowych opinni kocich mam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: strzałek Re: Policjanci zastrzelili psa prowadzonego na sm IP: 193.19.104.* 01.02.05, 10:45 jak bym miał giwerę to bym częściej strzelał, zwłaszcza do właścicieli, którzy mówią że ich piesek(amstaf, pitbul lub inne takie bydle)NIE GRYZIE. Ja się wtedy pytam to jak on je. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anjew PIO, leczysz sie juz? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.05, 15:40 Jesli nie, to czas najwyzszy. Kogos jeszcze chcesz zastrzelic? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ally Re: Policjanci zastrzelili psa prowadzonego na sm IP: *.238.67.106.adsl.inetia.pl 01.02.05, 21:13 Niech ktoś Ciebie zastzreli, zasrańcu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: peter Re: Policjanci zastrzelili psa prowadzonego na sm IP: *.ew.pl 01.02.05, 10:45 Brawo policja. Nad czym tu się zastanawiać. Pijany gość i pies bez kagańca. Dosyć dla właścicielów czworonogów, którym się wydaje iż wszystko wolno (trgedia w Legionowie). Odpowiedz Link Zgłoś
remislanc Nareszcie - jednego kundla mniej !!!!!!!!!!! 01.02.05, 10:50 Psów jest qrwa więcej niż ludzi! Sraję wszędzie, ujadają od świtu do nocy, obszczekują ludzi! Najwyższa pora zrobić porządek z kundlostwem i ich właścicielami, dla których ich kundel jest ponad prawem i pozostalymi mieszkańcami. Odpowiedz Link Zgłoś
icka Re: Nareszcie - jednego kundla mniej !!!!!!!!!!! 01.02.05, 15:02 remislanc napisał: > Psów jest qrwa więcej niż ludzi! Sraję wszędzie, ujadają od świtu do nocy, > obszczekują ludzi! > Najwyższa pora zrobić porządek z kundlostwem i ich właścicielami, dla których > ich kundel jest ponad prawem i pozostalymi mieszkańcami. Proponuję czystkę zacząć od takiego kundla jak ty! Odpowiedz Link Zgłoś
remislanc Re: Nareszcie - jednego kundla mniej !!!!!!!!!!! 01.02.05, 18:20 Ile icusia masz kundli w domku? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ghg Do serca przytul psa, weź na kolana kota ... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.02.05, 10:47 Policja jest żałosna. Ze strachu robią krzywdę i ludziom i zwierzakom. Żałośni sa również ci, którzy z taką zaciekłością zieja nienawiścią do zwierząt. Też przewaznie ze strachu. Spotykam czasem takich "krewkich" facetów, którzy strach usiłuja zamaskować wrzaskami i przekleństwami. Śmieszne wypierdki. O smyczach i kagańcach traktuje obowiązujaca od zeszłego roku ustawa Rady Miasta. Ma być smycz LUB kaganiec. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mikołaj BRAWO DLA POLICJ. Koniec z "dyskryminacją" ludzi. IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 01.02.05, 11:02 Nie dalej jak miesiąc temu przemiły owczarek niemiecki w kagańcu (więc przepisowo) uderzył w mojego 3-letniego syna na podwórku. (chciał się pobawić rzekła 50-letnia właścicielka) Na szczęście malec się odwrócił i dostał kagańcem w plecy a nie w twarz. Nie ukrywam, że już miałem zamysł, by zabić tego psa albo przynajmnie okaleczyć go kluczem do mieszkania typu GERDA. Lecz zamiast tego resztkami spokoju skierowałem się w stronę syna, by go podnieść i przytulić. Właścicielka psa się ulotniła, a ja zostałem z przestraszonym dzieckiem i kompletem odzieży do prania. Akcja działa się we Wrocławiu, na trawniku przed domem, stałem nie dalej niż 20m od dziecka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anjew Re: BRAWO DLA POLICJ. Koniec z "dyskryminacją" l IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.05, 15:46 I dobrze, ze go nie zabiles, biedny debilu, bo mialbys sprawe o znecanie ze szczegolnym okrucienstwem. Mogles wezwac policje, a nie kombinowac czy by przypadkiem nie skrzywdzic psa, ktory prawdopodobnie naprawde chcial sie pobawic z dzieciakiem, tylko musi nosic kaganiec, wiec go tym kagancem tracil. Masz problem? To do wlasciciela, nie psa, przyglupie! Odpowiedz Link Zgłoś
losiu4 Re: BRAWO DLA POLICJ. Koniec z "dyskryminacją" l 01.02.05, 19:17 a powinien mieć prawo. A juz bezwzgledne prawo, gdyby ów pies był bez kagańca. Do czego wtedy policje wzywac? do zwłok dziecka? Nie interesuje mnie to, co pies by chciał. Ba podejrzewam nawet, ze nikt nie byłby w stanie odpowiedziec co pies naprawdę chciał. W opisanym przypadku raz: prawo do unieszkodliwienia atakującego zwierzęcia (naprawdę mało mnie interesuje co tam obcy pies sobie planował), dwa: odszkodowanie od własciciela. Pozdrawiam Losiu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anjew Re: Do serca przytul psa, weź na kolana kota ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.05, 11:59 1 normalny. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
alinka123 Re: Do serca przytul psa, weź na kolana kota ... 02.02.05, 00:06 tu nie chodzi o psa tylko o mutanta groźnych ras Odpowiedz Link Zgłoś
alinka123 Re: Do serca przytul psa, weź na kolana kota ... 02.02.05, 00:16 W przypadku groźnych ras nie ma opcji smych LUB kaganiec: (przykładowo) amstaf w kagańcu może kogoś przewrócić, a efektem tego przewrócenia może być nawet śmierć człowieka; amstaf na smyczy ma więcej możliwości, bo może się wyrwać i zagryźć lub przynajmniej pogryźć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: głupek wioskowy punkt widzenia zalezy od pkt. siedzenia IP: *.toya.net.pl 01.02.05, 10:49 "Zdaniem Anny Szymońskiej pies nie był aż tak agresywny, by trzeba go było zabić." Ciekaw jestem zdania p.Anny, w sytuacji gdyby to ona musiała przekonywać zalanego właściciela do założenia kagańca, albo gdyby ten nieagresywny pies zaczął dobierać się do niej, albo jej córki.. czy wtedy też była zdania, że wystarczy go pogłskać? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m.miodek Re: Policjanci zastrzelili psa prowadzonego na sm IP: 80.55.211.* 01.02.05, 10:50 Po pierwsze - co z pojęciem "braci mniejszych", Pies ciągle jest przyjacielem człowieka, to nie jest tylko taki slogan. "A czym jest człowiek dla psa?" (to cytat. A dal przeciwników psów w ogóle, lub tylko tych potencjalnie niebezpiecznych - tworzenie męczenników po stronie przeciwnej nigdy nie było dobre dla danej strony. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: głupek wioskowy Re: Policjanci zastrzelili psa prowadzonego na sm IP: *.toya.net.pl 01.02.05, 10:52 "Policjanci bezceremonialnie zastrzelili psa prowadzonego wprawdzie na smyczy, ale bez kagańca" Bezceromanilni policjanci... Jak tak można!!?? Przecież każdy wie, że w takim przypadku, policjant najpierw musi dać przegryźć sobie gardło, po to, żeby udowodnić, że pies faktycznie jest niebezpieczny. Popieram poglądy autora arytykułu. Musimy trzymać się razem!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anna Re: Policjanci zastrzelili psa prowadzonego na sm IP: 83.238.97.* 01.02.05, 10:54 ten kto broni właściciela psa naprawdę nie wie co robi ! Bandog prowadzony przez pijanego właściciela jest znacznie bardziej niebezpieczny niż odbezpieczony karabin maszynowy w rękach tegoż. Działa sam - tu nie trzeba naciskać spustu. Tym świadkom którym wydaje się że policjanci mogli grzecznie poprosić pijanego kretyna o przywiżanie psa do drzewa szczerze życzę spotkania z bandogiem. Zabija w minutkę :-))) Sama mam psy i trochę wiem na temat ich możliwości. Właściele powinien trafić do więzienia za używanie śmiercionośnego narzędzia w stanie nietrzeźwym. Przez takich odpowiedzialni właściciele spokojnych psów są notorycznie ścigani Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: RaH Re: Policjanci zastrzelili psa prowadzonego na sm IP: *.osd.vectranet.pl 05.02.05, 15:00 sorry jaki bandog?? kundel bo pit+ast ale w polsce nawet takiej rasy nie ma jak pit bo mamy zkwp a ono należy do fci. ale patrząc na historie i rozwój rasy to nie jest to mieszanka bo ast i pit to to samo. jak by nie było to nie bandog a nawet gdyby był to gwarantuej ci że gaz łzawiący jest w stanie wybić z głowy głupie pomysły każdemu psu, wielokrotnie sprawdzone przy atakach na mojego psa. w jednym sie zgodze: o psach wiesz troche i dużo musisz się jeszcze nauczyć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kon-tiki prawidlowo, wiecej takich akcji i ludzie nie beda IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.05, 10:56 drzeli ze strachu przed wlascicielami duzych agresywnych psow Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: OJCIEC CHRZESNY AGRESYWNE PSY IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.05, 10:56 ...TO SPRAWA MIĘDZY PASMI ...WPISAĆ POLICJANTÓW NA LISTĘ PSÓW AGRESYWNYCH... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: askdwe "obezwladnic" krzyzowke amstafl pitbull ??? heh... IP: *.com.pl 01.02.05, 10:56 kobieta z artykulu chrzani glupoty. Niech sama sprobuje takiego psa obezwladnic palka, gazem, lub "ciezkim butem" :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Opty Re: Policjanci zastrzelili psa prowadzonego na sm IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.02.05, 10:57 Pies bez kagańca jest zawsze grożny, a przy głupawym opiekunie podwójnie niebezpieczny. Zdecydowanie popieram działanie policjantów. Odpowiedz Link Zgłoś