Dodaj do ulubionych

Warszawa przeciw egoistce Edycie Górniak!!!

05.06.02, 08:33
Nic nie znaczą: symbole narodowe, patriotyzm, nawet zapis nutowy (chodzi mi o
tempo mazurka). Najważniejsze to zaprezentować własne możliwości lokalne. A
piłkarze, prostaki i kibice-hołota niech się odczepią od królowej, diwy Edytki.
Ona jest artystką i w inny sposób patrzy na hymn. Szkoda, że w inny niż wszyscy
Polacy.

Warszawa nie chce widzieć tego uosobienia miłości własnej na koncertach w
Warszawie!!!!!!!

Prowincja zawsze zostanie prowincją. Wieśniaka ze wsi przegonisz, ale w drugą
stronę nie jest to już takie proste, dlatego postuluję o powszechne wyrażanie
dezaprobaty dla wyżej wymienionej osoby!!!
Obserwuj wątek
    • Gość: e. Re: Warszawa przeciw egoistce Edycie Górniak!!! IP: *.chello.pl 05.06.02, 09:05
      Po raz pierwszy w życiu nie poznałam hymnu własnego kraju!!!!!!!!!!!!!!!!!!

To straszne, ale gdy dobiegły mnie pierwsze takty z telewizora, pomyślałam (a
      wstyd!), że biedni Koreańczycy mają jakiś koszmarny, nadęty i patetyczny hymn!
      A to był nasz Mazurek Dąbrowskiego!!!

Myślę, że w opinii wielu obecnych na stadionie gości nasz wspaniały, dziarski
      hymn okazał się być czymś w rodzaju egzaltowanego discopolo. No i wielu Polakom
      też było idiotycznie, bo hymn narodowy to nie byle piosenczyna.
      • rezurekcja Re: Warszawa przeciw egoistce Edycie Górniak!!! 05.06.02, 09:43
        Gość portalu: e. napisał(a):

> Po raz pierwszy w życiu nie poznałam hymnu własnego kraju!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ja tez...

> To straszne, ale gdy dobiegły mnie pierwsze takty z telewizora, pomyślałam (a
        > wstyd!), że biedni Koreańczycy mają jakiś koszmarny, nadęty i patetyczny hymn!

Ja tez...

> A to był nasz Mazurek Dąbrowskiego!!!

Mylisz sie. To ne byl Mazurek Dabrowskiego. To byla piosenka festiwalowa w wykonaniu wzmiankowanej
        piosenkarki.

Po wysluchaniu tej pisoenki kolega stwierdzil, ze nareszcie rozumie przepis prawny o ochronie symboli
        narodowych.
        Nie wiem, czy nie nalezy zrobic z tego skandalu na cala Poslke i spowodowac pociagniecie winnych do
        opdpwiedzialnosci, glownie finasnowej, bo ona najbardziej boli. Najpierw naszyli cos na flage, potem zspofanowali
        hymn.
        Ziemi obcym nie damy, ale reszte tak....

• Gość: Sindi Re: Warszawa przeciw egoistce Edycie Górniak!!! IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 05.06.02, 10:03
      Szkoda słów...
    • indris Kto za tym stoi ? 05.06.02, 10:34
      "Wykonanie" hymnu nie było prywatną imprezą p. Górniak. Pojechała do Korei za
      publiczne pieniądze i byc może jakieś publiczne pieniądze za "występ"
      dostanie !!! Ale przed każdym występem są próby. Nie wiem jaka tam grała
      orkiestra, ale musiała dostać jakieś nuty. Czy nikt tego nie pilnował ??? Pani
      Górniak ma święte prawo do własnej koncepcji hymnu narodowego. Ale jeżeli
      wykonuje go nie jako osoba prywatna ale jako reprezentantka kraju i na
      zamówienie instytucji publicznych, to te ostatnie miały psi obowiązek
      zweryfikować tę jej koncepcję i oczywiście ją odrzucić. Ci, którzy do
      takiego "występu" dopuścili powinni na zbity pysk wylecieć ze swoich stanowisk.
    • indris Do frankofilów 05.06.02, 10:37
      Czy ktoś pamięta jak wykonywana była Marsylianka ? Czy też tak ją spieprzyli
      jak nasz hymn ?
      • Gość: Piotr Re: Do frankofilów IP: *.eurx.dupont.com 05.06.02, 15:12
        indris napisał(a):
        > Czy ktoś pamięta jak wykonywana była Marsylianka ? Czy też tak ją spieprzyli
        > jak nasz hymn ?

Nie zwrocilem uwagi kto wykonywal hymn francuski w meczu z Senegalem, ale przed
        meczem Francja-Korea "Marsylianke" spiewal jakis koreanski spiewak operowy (na
        takiego przynajmniej wygladal). Barthez i spolka malo sie nie posikali ze smiechu
        na temat jego interpretacji, ale z tego co wiem nikt nie robi na ten temat
        tragedii.

Nie rozumiem tego zamieszania - Edyta zaspiewala OK, zinterpretowala hymn we
        wlasny sposob i nie mam do niej pretensji, bo jest zawodowcem. Prosze posluchac
        jak wykonywany jest hymn amerykanski przez rozmaitej masci artystow na
        przeroznych uroczystosciach-zmiany tempa, tonacji sa na porzadku dziennym (inna
        sprawa jest jakosc dzwieku przy transmisji telewizyjnej, bo wokalu nie bylo
        slychac wczoraj w ogole).

Mysle ze na forum zadzialalo prawo typowego polskiego malkontenta -druzyna
        przegrala, a ze sedziego i Engela nie za bardzo mozna sie bylo uczepic to huzia
        na Gorniakowa!

Nie mam nic przeciwko Edycie Gorniak w Warszawie. Jezeli ktos nie chce Jej
        sluchac - wystarczy nie kupowac biletu na koncert.

pzdr
        • przystojny_bystry_skromny Re: Do frankofilów 05.06.02, 15:31
          Tu nie chodzi o porażkę piłkarzy, choć z pewnością gdyby wygrali szum byłby
          mniejszy. Chodzi o poszanowanie symboli narodowych. A także o uczciwość
          względem kibiców i piłkarzy. Jeżeli kiedykolwiek byłeś na meczu reprezentacji i
          słyszałeś oraz czułeś co dzieje się na stadionie gdy hymn wykonuje Torzewski to
          wiedziałbyś dlaczego górniak "spartaczyła robotę".
          Przychylam się do zdania że postąpiła egoistycznie
          • Gość: Piotr Re: Do frankofilów IP: *.eurx.dupont.com 05.06.02, 16:01
            przystojny_bystry_skromny napisał(a):

> Tu [...] chodzi o poszanowanie symboli narodowych. A także o uczciwość
            > względem kibiców i piłkarzy.

Eh? A co tu bylo nieuczciwego?

>Jeżeli kiedykolwiek byłeś na meczu reprezentacji i słyszałeś oraz czułeś co
            >dzieje się na stadionie gdy hymn wykonuje Torzewski to wiedziałbyś dlaczego
            górniak "spartaczyła robotę".
            > Przychylam się do zdania że postąpiła egoistycznie

Mnie sie podobalo. Coz, mozemy sie roznic w opiniach...

pzdr
            • indris Opinie i standardy 05.06.02, 17:13
              Hymn państwowy wykonywany na Mundialu jest muzycznym symbolem państwa, podobnie
              jak godło jest jego symbolem graficznym. I jako taki ma swoją ustaloną formę
              (do której należy również i tempo). P. Górniak nie miała prawa jej zmieniać,
              podobnie jak ambasador nie miałby prawa umieścić na ambasadzie zielonego orła
              z kaczymi łapami i zamkniętą koroną z krzyżem. Takie rzeczy można robić na
              własny rachunek, a p. Górniak występowała na rachunek Polski.
              Oddzielnym SKANDALEM jest to, że PZPN wg własnego oświadczenia nic o tym nie
              wiedział. Powstaje więc pytanie KTO zdecydował, że do Korei pojechała akurat p.
              Górniak i to z TAKĄ wersją hymnu, która była takim samym FAŁSZERSTWEM jak
              wspomniany zielony orzeł ? Jeżeli nie PZZPN to kto ? I jakie tam były układy ?
    • Gość: zet Re: Warszawa przeciw egoistce Edycie Górniak!!! IP: 195.187.84.* 05.06.02, 10:49
      To było straszne! Brzmiało bardziej jak tęskna dumka ukraińska, a nie jak
      energiczny mazurek! Nie dziwne, że uśpiło piłkarzy :(((

Zimoch w radiu po wysłuchaniu obu hymnów powiedział coś w stylu : "właśnie
      Polska przegrała pierwszy pojedynek z Koreą" i trudno się z nim nie zgodzić.

A swoją drogą ciekawa jestem, kto tam panią Górniak wysłał? PZPN? Teraz wszyscy
      pewnie pochowają głowy w piasek.
      A może komuś zależało na skompromitowaniu Edyci?
      • japoneczka Re: Warszawa przeciw egoistce Edycie Górniak!!! 05.06.02, 11:20
        Gość portalu: zet napisał(a):

> A może komuś zależało na skompromitowaniu Edyci?

Ona sama to potrafi dobrze robić. Wystarczy dać jej mikrofon.
        Jak zwykle wielki talent muzyczny nie idzie w parze z rozsądkiem. Zauważyłam już
        dawno pewną prawidłowość, że im człowiek ma wspanialsze predyspozycje do
        wykonywania, czy tworzenia muzyki tym jest większym kretynkiem.
        • sloggi Re: Warszawa przeciw egoistce Edycie Górniak!!! 05.06.02, 11:55
          Ten kto wysłał Edkę do Korei powinien "zostać kobietą".
          To było potworne - jakby skowyt kopanego psa. ( przepraszam kopane psy za
          obrazę ).
          • Gość: lo Re: Warszawa przeciw egoistce Edycie Górniak!!! IP: *.acn.waw.pl 05.06.02, 12:06
            sloggi napisał(a):

> Ten kto wysłał Edkę do Korei powinien "zostać kobietą".

O co Ci chodzi? Czy bycie kobietą to jakaś kara?
            Czy masz na myśli obcięcie jakiemuś facetowi jaj? Ale facet bez jaj wcale nie
            staje się kobietą. Dalej jest facetem.
            • sloggi Re: Warszawa przeciw egoistce Edycie Górniak!!! 05.06.02, 12:23
              Gość portalu: lo napisał(a):

> sloggi napisał(a):
              >
              > > Ten kto wysłał Edkę do Korei powinien "zostać kobietą".
              >
              > O co Ci chodzi? Czy bycie kobietą to jakaś kara?
              Tak myślisz ?
              > Czy masz na myśli obcięcie jakiemuś facetowi jaj?
              Nie tylko, jakieś usługi dodane też mogłyby być.
              Ale facet bez jaj wcale nie staje się kobietą.
              Należy zatem dostosować go bardziej.
              Dalej jest facetem, fujarka o męskości nie świadczy.

• Gość: Scooter Re: Warszawa przeciw egoistce Edycie Górniak!!! IP: *.centrala.kbsa / 10.1.11.* 05.06.02, 13:07
      Mam propozycję - zróbmy zrzutkę narodową na bilet dla Edyci "Kretynki" Górniak.
      Oczywiście bilet w jedną stronę. A gdzie ??? Np. do Amazonii - niech ratuje
      lasy deszczowe przed wycięciem. Wystarczy że zacznie drzeć mordę, a wystraszy
      wszystkich drwali i robotników leśnych... Jeśli nie do Amazonii, to zostaje
      ewentualnie Grenlandia, Polinezja Francuska, Burkina Faso lub Ziemia Baffina.
      Wszędzie, byle dalej od Polski... Wszystkich tych , którzy wpadli na pomysł
      wysłania Edyci "Bezmózgowca" Górniak do Korei, wysłał bym w te odludne miejsca
      razem z nią. Ona będzie "śpiewać" a oni będą w zachwycie jej słuchać (aż do
      usranej śmierci - jej lub ich).

Na pochybel Edyci-Głupiej Pici

• Gość: pan_laga Re: Warszawa ? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 05.06.02, 13:10
      znawca napisał(a):

> Warszawa nie chce widzieć tego uosobienia miłości własnej na koncertach w
      > Warszawie!!!!!!!
      >
      ile osob zamieszkałych w -w-wie zezwoliło Ci na reprezentowanie w-wy w mediach ?
      bo ja nie.
      amen
      pan laga
      • Gość: wu Re: Warszawa ? IP: *.acn.waw.pl 05.06.02, 13:24
        Zgadnij, co kogo obchodzi twoje za przeproszeniem pozwolenie? Nie wysilaj się.
        • Gość: pan_laga Re: Warszawa ? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 05.06.02, 15:48
          Gość portalu: wu napisał(a):

> Zgadnij, co kogo obchodzi twoje za przeproszeniem pozwolenie? Nie wysilaj się.

prowokacje nie na temat prosze kierowac na oslą ławę.
          amen
          pan laga
          • pan_lacha Re: Warszawa ? 05.06.02, 15:52
            Gość portalu: pan_laga napisał(a):

> Gość portalu: wu napisał(a):
            >
            > > Zgadnij, co kogo obchodzi twoje za przeproszeniem pozwolenie? Nie wysilaj
            > się.
            >
            > prowokacje nie na temat prosze kierowac na oslą ławę.
            > amen
            > pan laga

Sam prowokujesz! A później płaczesz, ze ktoś jakies prowokacje w twoim
            kierunku...Może przeniesiesz się na stałe na oślą ławkę?

Amen
            pan_lacha
            • pan_laga Re: Warszawa ? 05.06.02, 20:52
              pan_lacha napisał(a):

> Gość portalu: pan_laga napisał(a):
              >
              > > Gość portalu: wu napisał(a):
              > >
              > > > Zgadnij, co kogo obchodzi twoje za przeproszeniem pozwolenie? Nie wys
              > ilaj
              > > się.
              > >
              > > prowokacje nie na temat prosze kierowac na oslą ławę.
              > > amen
              > > pan laga
              >
              > Sam prowokujesz! A później płaczesz, ze ktoś jakies prowokacje w twoim
              > kierunku...Może przeniesiesz się na stałe na oślą ławkę?
              >
              > Amen
              > pan_lacha

prowokacje nie na temat prosze umieszczać na oslej ławce
              amen
              pan laga
              /swoją drogą ciekawe jaki dowód na oslej ławie przedstawisz na potwierdzenie
              tego, ze to ja prowokuje, łorsoł. czy pokażesz, rozpoczynające obceną zadymę
              listy kontrabeaty czy antyeeli ? /
      • przystojny_bystry_skromny Re: Warszawa ? 05.06.02, 14:44

> znawca napisał(a):
        >
        >
        > > Warszawa nie chce widzieć tego uosobienia miłości własnej na koncertach w
        > > Warszawie!!!!!!!
        > >
        > ile osob zamieszkałych w -w-wie zezwoliło Ci na reprezentowanie w-wy w mediach
        > ?
        > bo ja nie.

Jak możesz się wypowiadać na ten temat ktoś, kto używa obraźliwego skrótu w-wa i
        w dodatku nie pisze go wielką literą. Ja znawcy pozwalam, niech reprezentuje
        Warszawę.
        • Gość: pan_laga Re: Warszawa ? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 05.06.02, 15:50
          przystojny_bystry_skromny napisał(a):

>
          > > znawca napisał(a):
          > >
          > >
          > > > Warszawa nie chce widzieć tego uosobienia miłości własnej na koncerta
          > ch w
          > > > Warszawie!!!!!!!
          > > >
          > > ile osob zamieszkałych w -w-wie zezwoliło Ci na reprezentowanie w-wy w med
          > iach
          > > ?
          > > bo ja nie.
          >
          >
          > Jak możesz się wypowiadać na ten temat ktoś, kto używa obraźliwego skrótu w-wa
          > i
          > w dodatku nie pisze go wielką literą. Ja znawcy pozwalam, niech reprezentuje
          > Warszawę.

prowokacje czynione w nadziei trwania jatki - na oslą. moze otrzymasz odpowiedź.
          amen
          pan laga
          • pan_lacha Re: Warszawa ? 05.06.02, 15:53

> przystojny_bystry_skromny napisał(a):
            >
            > > Gość portalu: pan_laga napisał(a):
            > >
            > > > znawca napisał(a):
            > > >
            > > >
            > > > > Warszawa nie chce widzieć tego uosobienia miłości własnej na kon
            > certa
            > > ch w
            > > > > Warszawie!!!!!!!
            > > > >
            > > > ile osob zamieszkałych w -w-wie zezwoliło Ci na reprezentowanie w-wy
            > w med
            > > iach
            > > > ?
            > > > bo ja nie.
            > >
            > >
            > > Jak możesz się wypowiadać na ten temat ktoś, kto używa obraźliwego skrótu
            > w-wa
            > > i
            > > w dodatku nie pisze go wielką literą. Ja znawcy pozwalam, niech reprezentu
            > je
            > > Warszawę.
            >
            > prowokacje czynione w nadziei trwania jatki - na oslą. moze otrzymasz odpowiedź
            > .
            > amen
            > pan laga

Siedź tam lago czas cały. A póxniej przejdź się do lekarza specjalisty od fobii.
            Te prowokacje kiedyś cię zabiją!!!

Amen
            pan_lacha
            • pan_laga Re: Warszawa ? 05.06.02, 20:57
              pan_lacha napisał(a):

>
              > > przystojny_bystry_skromny napisał(a):
              > >
              > > > Gość portalu: pan_laga napisał(a):
              > > >
              > > > > znawca napisał(a):
              > > > >
              > > > >
              > > > > > Warszawa nie chce widzieć tego uosobienia miłości własnej n
              > a kon
              > > certa
              > > > ch w
              > > > > > Warszawie!!!!!!!
              > > > > >
              > > > > ile osob zamieszkałych w -w-wie zezwoliło Ci na reprezentowanie
              > w-wy
              > > w med
              > > > iach
              > > > > ?
              > > > > bo ja nie.
              > > >
              > > >
              > > > Jak możesz się wypowiadać na ten temat ktoś, kto używa obraźliwego s
              > krótu
              > > w-wa
              > > > i
              > > > w dodatku nie pisze go wielką literą. Ja znawcy pozwalam, niech repre
              > zentu
              > > je
              > > > Warszawę.
              > >
              > > prowokacje czynione w nadziei trwania jatki - na oslą. moze otrzymasz odpo
              > wiedź
              > > .
              > > amen
              > > pan laga
              >
              > Siedź tam lago czas cały. A póxniej przejdź się do lekarza specjalisty od fobii
              > .
              > Te prowokacje kiedyś cię zabiją!!!
              >
              > Amen
              > pan_lacha

prowokacje czynione w nadziei trwania jatki - na oslą. moze otrzymasz odpowiedź.
                                 amen
                                 pan laga

• Gość: mawi Re: Warszawa przeciw egoistce Edycie Górniak!!! IP: 212.41.132.* 05.06.02, 15:29
      a mnie interesuje dlaczego wyslali ja tak nagle i jakos po kryjomu, i podali do
      wiadomosci ze ma spiewac dopiero rano w dniu meczu (przynajmniej ja tak sie
      dowiedzialam, a sledze informacje dosc regularnie). Bali sie narodowego
      protestu?
    • jeniffer1 Re: Warszawa przeciw egoistce Edycie Górniak!!! 05.06.02, 15:39
      Może wysłali ją ze względu na podobieństwo do organizatorów???
      A ten kto ją wysłał powinien dostać nieźle po tyłku. Ale mocno żeby bolało. A
      nie w nagrodę.
    • Gość: RUDA A KTO TO JEST edyta górniak? IP: 193.0.117.* 05.06.02, 17:21
    • Gość: Zocha Re: Edycia Górniak!!! IP: *.chello.pl 05.06.02, 17:24
      Dziś w "Faktach" o 16-tej podali,że Edycia przyjechała do Korei na zaproszenie
      gospodarzy mistrzostw,gdyżjest tam bardzo lubiana.
      Szkoda,że nie było ani słowa o tym,kto ją wytypował do zawycia(bo nie-zaśpie-
      wania)hymnu polskiego.
      Ale może się kiedyś dowiemy?
      • Gość: asiax Re: Edycia Górniak!!! IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 05.06.02, 21:25
        zgadzam sie... to bylo straszne....
        A zastanawialiscie sie nad tym DLACZEGO Gorniak nie zaspiewala hymnu jak
        nalezy? Gdybym byla na jej - bardzo zaszczytnym, przeciez - miejscu
        postaralabym sie odspiewac hymn Polski w taki sposob, zeby oddac cala jego
        polskosc. Przy takiej, bardzo oficjalnej okazji nie ma, moim zdaniem, miejsca
        na wlasna interpretacje!

Korona by jej z glowy nie spadla, gdyby zaspiewala Mazurek w tempie mazurka,
        rezygnujac na kwadrans z wlasnego widzimisie.

Poza tym hymn na Mundialu spiewa sie - z zalozenia - po to aby kibice, goscie
        i PILKARZE mogli odspiewac go wspolnie. Widzieliscie chyba zaskoczone miny
        naszych zawodnikow kiedy probowali dostosowac sie do "tempa" diwy i w koncu
        spiewac przestali...

a.
        • Gość: Mr X Re: edyta górniak = wstyd IP: 2.4.STABLE* / 10.0.4.* 06.06.02, 00:22
          Słyszałem wypowiedź e. górniak (ze względu na szacunek do tej pani imię i
          nazwisko piszę z małej litery), że była to jej własna interpretacja hymnu.
          Czyli, jak rozumiem, np polska flaga na mistrzostwach, olimpidzie itp imprezach
          może być np niebiesko-zielona w różowe kropki byle zaprojektował ją artysta-
          plastyk (bo przecież to może być jego interpretacja barw narodowych)?

Czy zauważyliście, że jest to już drugie spier..lenie hymnu na ważnych,
          międzynarodowych zawodach (melodia na olimpiadzie w Sydney)?

Podobno e. górniak została tam zaproszona przez organizatorów (i to jest OK),
          ale żaden organizator nie ma prawa zmieniać czyjegoś hymnu państwowego!

PS
          Ciekawe jak czuli by się Koreańczycy gdyby zamiast ich hymnu
          odtworzono "Mydełko FA"?
        • znawca Re: Edycia Górniak!!! 06.06.02, 08:21
          Gość portalu: asiax napisał(a):

> zgadzam sie... to bylo straszne....
          > A zastanawialiscie sie nad tym DLACZEGO Gorniak nie zaspiewala hymnu jak
          > nalezy? Gdybym byla na jej - bardzo zaszczytnym, przeciez - miejscu
          > postaralabym sie odspiewac hymn Polski w taki sposob, zeby oddac cala jego
          > polskosc.
          Napisałem to na samym początku. Chciała się popisać własnymi możliwościami
          wokalnymi. Nic ją nie obchodzi, że sprofanowała symbol narodowy i dała wyraz
          braku szacunku dla kibiców i piłkarzy. ONA jest Wielką Artystką i wara chamstwu
          od NIEJ.
    • Gość: FOGG DAEWOO IP: *.lot.pl 06.06.02, 14:37
      znawca napisał(a):

> > Polacy.
      >
      > Warszawa nie chce widzieć tego uosobienia miłości własnej na koncertach w
      > Warszawie!!!!!!!
      >
      > Prowincja zawsze zostanie prowincją. Wieśniaka ze wsi przegonisz,

Można posłuchać na WP, jest super wykonanie
      W poniedziałek zagra rzempołowata orkiestra FSO- DAEWOO.

• Gość: bill Re: Warszawa przeciw egoistce Edycie Górniak!!! IP: *.pool8017.interbusiness.it 06.06.02, 16:02
      A ja P. Edytke kocham! Ona jest fajna dupcia, pieknie spiewa - ta nagonka z
      zazdrosci ze jej sie powiodlo. Jest indywidualnoscia a tego nasz upierdliwy
      narodek nie lubi!! By the way Kilkoro oszolomow to nie cala W-wa wypraszam
      sobie!!
    • Gość: marcin Re: Warszawa przeciw egoistce Edycie Górniak!!! IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 06.06.02, 17:12
      podobno gwiazdka sie obraziła i zaspiewa z Portugalią kto inny, mam nadziej że
      nie Ich Troje...
      • Gość: marobin Re: Warszawa przeciw egoistce Edycie Górniak!!! IP: *.interraw.net.pl / *.interraw.net.pl 06.06.02, 17:16
        odpiepieprzcie się od Edyty!!! mi się podobało. najśmieszniejsze jest to że
        teraz upatrują w spiewie Edyty jednej z przyczyn przeegranej polaków. hahha
        nawet jak by ac/dc zaspiewało nasz hymn to patałachy i tak by przegrały.smiechu
        warte gra polaków.
        • Gość: wiewiork Re: Warszawa przeciw egoistce Edycie Górniak!!! IP: *.Zabrze.Net.pl 06.06.02, 21:53
          najbardziej nie mogl polapac sie Oli!
    • Gość: jacekb steczkowska/VIVA IP: *.stacje.agora.pl 06.06.02, 22:29
      edyta edytą ale ta steczkowska to dopiero wyjątkowa świnia....

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka