Dodaj do ulubionych

Balcerowicz stracił ochronę BOR

IP: *.matrix.pl 06.06.02, 13:06
WARSZAWA (Reuters) - Polski rząd, który od dłuższego czasu pozostaje w sporze z
bankiem centralnym, pozbawił prezesa Narodowego Banku Polskiego (NBP), Leszka
Balcerowicza osobistej ochrony, poinformowała w czwartek osoba pragnąca
zachować anonimowość.

Według źródła Balcerowicz został w ubiegłym miesiącu nieoczekiwanie pozbawiony
czteroosobowej ochrony. Prezesi banku centralnego byli chronieni przez agentów
rządowych przez ostatnie dziewięć lat.

Zarówno Biuro Ochrony Rządu (BOR) jak i bank odmówiły komentarza w tej sprawie.
BOR poinformował tylko, że zgodnie z obowiązującym prawem nie jest zobowiązany
ochraniać osoby spoza rządu i prezydenta.

Rząd od dłuższego czasu zwiększa presję na NBP, by ten zaczął energiczniej
obniżać stopy procentowe i pomógł w ten sposób ożywić pogrążoną w stagnacji
gospodarkę.

Ech...Jak dzieci! Rząd zachowuje się jak urażona sześcioletnia księżniczka...
Obserwuj wątek
    • tolba Re: Balcerowicz stracił ochronę BOR 06.06.02, 13:25
      Proponuję, aby mister Leszek M. przed wspólnymi posiedzeniami RPP i rządu RP
      pluł członkom RPP do mineralnej. Ewentualnie za plecami Balcerowicza robił
      mu 'różki' nad głową. Co za finezja!
      • Gość: Warschau Re: Balcerowicz stracił ochronę BOR IP: *.matrix.pl 06.06.02, 13:30
        tolba napisał(a):

> Proponuję, aby mister Leszek M. przed wspólnymi posiedzeniami RPP i rządu RP
        > pluł członkom RPP do mineralnej. Ewentualnie za plecami Balcerowicza robił
        > mu 'różki' nad głową. Co za finezja!

Ewentualnie posługiwał się zabawkami ze sklepów "Śmieszne rzeczy". Na początyek
        proponuję pierdzące poduszki i kostki cukru do kawy z robalami w środku!
        • Gość: Żyd Re: Balcerowicz stracił ochronę BOR IP: 195.94.207.* 06.06.02, 13:36
          Nie znacie się na polityce, a Balcerowicz musi odejść!!!!!
          Sami jesteście dzieci, Balcerowicz zrobił juz dość zła czas najwyższy by mu
          ktoś twarz zdefasonował.
        • tolba Re: Balcerowicz stracił ochronę BOR 06.06.02, 13:37
          Pewnie chce Balcerowi podłożyć psią kupę pod wycieraczkę w domu i pękał, że
          go 'borowiki' przyuważą:)
    • indris Niech suweren ochrania się sam 06.06.02, 14:00
      P. Balcerowicz zaznacza swoją niezależność i odpowiedzialność wyłącznie przed
      Bogiem i Historią. Niech się więc niezależnie ochrania. Ma z czego (40 000
      PLN/mies minimum).
      • Gość: Warschau Re: Niech suweren ochrania się sam IP: *.matrix.pl 06.06.02, 14:01
        indris napisał(a):

> P. Balcerowicz zaznacza swoją niezależność i odpowiedzialność wyłącznie przed
        > Bogiem i Historią. Niech się więc niezależnie ochrania. Ma z czego (40 000
        > PLN/mies minimum).

Masz rację...Ale chodziło mi tutaj bardziej o postawę rządu. W taki sposób
        postepują dzieciaki. Ty mi nie dasz, to ja ci coś zabiorę...
      • d.z. Re: Niech suweren ochrania się sam 07.06.02, 07:25
        indris napisał(a):

> P. Balcerowicz zaznacza swoją niezależność i odpowiedzialność wyłącznie przed
        > Bogiem i Historią. Niech się więc niezależnie ochrania. Ma z czego (40 000
        > PLN/mies minimum).

Oj! Indris! Niedawno prasa podała, iż w jednym z koncernów (KGHM) z udziałem
        skarbu państwa sekretarka zarabiała 30.000,- a kierowca 40.000,- miesięcznie. To
        Balcerowicz - Prezes NBP - jest w porównaniu z nimi "pikuś" bo nie dość, że
        roboty więcej to i odpowiedzialność znacznie większa a i spokoju mniej i
        przeciwników mnogość. A wszystko przecież opłacane z naszych podatków....
    • jhbsk Re: Balcerowicz stracił ochronę BOR 06.06.02, 14:06
      Może p. L. Miller uważa, że Leszek Balcerowicz się przestraszy i sam poda do dymisji.
      • Gość: pan_laga Re: Balcerowicz stracił ochronę BOR IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 06.06.02, 23:48
        jhbsk napisał(a):

> Może p. L. Miller uważa, że Leszek Balcerowicz się przestraszy i sam poda do dy
        > misji.

wciąż wydaje mi się, iz pan miller i jego rząd nawyprawiali już tyle głupstw
        /których przyznam, mimo wszystko nie spodziewałem się w aż takiej skali/
        ze ciągle sądzę, iż większych nie mozna. a tu millerowcy wyskakują z czyms tak
        fantastycznym : łapiński i leki z bozej apteki, decyzja o wicemarszałkowaniu
        lepperowym i niepisanym sojuszu z samą broną, odwrót od reformy szkolnictwa,
        plany dowalenia agorze poprzez ustawę o mediach, teraz balcerowicz i jego
        ochrona.............ale denko !
        amen
        pan laga
        amen
        • Gość: Warschau Re: Balcerowicz stracił ochronę BOR IP: *.matrix.pl 07.06.02, 10:23
          Gość portalu: pan_laga napisał(a):

> wciąż wydaje mi się, iz pan miller i jego rząd nawyprawiali już tyle głupstw
          > /których przyznam, mimo wszystko nie spodziewałem się w aż takiej skali/
          > ze ciągle sądzę, iż większych nie mozna. a tu millerowcy wyskakują z czyms tak
          > fantastycznym : łapiński i leki z bozej apteki, decyzja o wicemarszałkowaniu
          > lepperowym i niepisanym sojuszu z samą broną, odwrót od reformy szkolnictwa,
          > plany dowalenia agorze poprzez ustawę o mediach, teraz balcerowicz i jego
          > ochrona.............ale denko !

Ano prawda...Leszek uskutecznia dziwne zabawy i w rządzie i w sejmie...Moze za
          młodu (a raczej za dzieciństwa) starsze rodzeństwo albo mama zabawki mu zabierali?

> amen
          > pan laga
          > amen

P.S. Widzisz panie_laga? Jak chcesz to potrafisz pisac bez fekalizmów i innych
          podobnych temu cutatów. Tak trzymaj, bo piszesz często ciekawie!
          • Gość: pan_laga Re: Balcerowicz stracił ochronę BOR IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 07.06.02, 16:06
            Gość portalu: Warschau napisał(a):

> Gość portalu: pan_laga napisał(a):
            >
            > > wciąż wydaje mi się, iz pan miller i jego rząd nawyprawiali już tyle głups
            > tw
            > > /których przyznam, mimo wszystko nie spodziewałem się w aż takiej skali/
            > > ze ciągle sądzę, iż większych nie mozna. a tu millerowcy wyskakują z czyms
            > tak
            > > fantastycznym : łapiński i leki z bozej apteki, decyzja o wicemarszałkowan
            > iu
            > > lepperowym i niepisanym sojuszu z samą broną, odwrót od reformy szkolnictw
            > a,
            > > plany dowalenia agorze poprzez ustawę o mediach, teraz balcerowicz i jego
            > > ochrona.............ale denko !
            >
            > Ano prawda...Leszek uskutecznia dziwne zabawy i w rządzie i w sejmie...Moze za
            > młodu (a raczej za dzieciństwa) starsze rodzeństwo albo mama zabawki mu zabiera
            > li?
            >
            > > amen
            > > pan laga
            > > amen
            >
            >
            > P.S. Widzisz panie_laga? Jak chcesz to potrafisz pisac bez fekalizmów i innych
            > podobnych temu cutatów. Tak trzymaj, bo piszesz często ciekawie!

no i doigrales się. ODPIERDOL SIE WRESZCIE ODE MNIE CZŁOWIEKU !!!
            nie jestes wyrocznią dla mnie. nie jestes moją mamą i tatą.nie jesteś
            nauczycielem tu, więc pouczac przestań, zwłaszca mnie, wielonickowy moralizatorze
            nudny jak stara piłka futbolowa gienka, co zarzygawszy sie własną żółcią odwalił
            kitę w ubiegłym tygodniu pod mostem w czarnej dąbrowie i zobaczyl go heniek,
            ktory też pijany w sztok poszukiwał pod mostem żuków śmieciozjadów, by je wrzucić
            do twego wyra i patrzeć jak cię pożerają bez popitki.
            wal z prowokacjami do osłów. moze wpadnę i powie coś więcej o tobie, panie lacho,
            podszywaczu wielonickowy gromem zeusa zganiony przy czynach nieprawych czyli
            wszczynaniu jatek.
            amen warszawko vel panie-lacho
            pan laga
            • Gość: Warschau Re: Balcerowicz stracił ochronę BOR IP: *.matrix.pl 07.06.02, 16:16
              Gość portalu: pan_laga napisał(a):

> no i doigrales się. ODPIERDOL SIE WRESZCIE ODE MNIE CZŁOWIEKU !!!
              > nie jestes wyrocznią dla mnie. nie jestes moją mamą i tatą.nie jesteś
              > nauczycielem tu, więc pouczac przestań, zwłaszca mnie, wielonickowy moralizator
              > ze
              > nudny jak stara piłka futbolowa gienka, co zarzygawszy sie własną żółcią odwali
              > ł
              > kitę w ubiegłym tygodniu pod mostem w czarnej dąbrowie i zobaczyl go heniek,
              > ktory też pijany w sztok poszukiwał pod mostem żuków śmieciozjadów, by je wrzuc
              > ić
              > do twego wyra i patrzeć jak cię pożerają bez popitki.
              > wal z prowokacjami do osłów. moze wpadnę i powie coś więcej o tobie, panie lach
              > o,
              > podszywaczu wielonickowy gromem zeusa zganiony przy czynach nieprawych czyli
              > wszczynaniu jatek.
              > amen warszawko vel panie-lacho

Cos sie tak do pana lachy przyczepił? O co Ci chodzi?

> pan laga

Ha! Zabolało? Co? Jak pan laga do kogoś się czepia jest fajnie! Ale jak ktos
              czepi się lagi to już - "obrazona księżniczka"!
              Ej panie laga...Jesteś doprawdy żałosny!
    • Gość: grovan Re: Balcerowicz stracił ochronę BOR IP: 217.153.35.* 07.06.02, 16:13

A ktoś wie może czy dostojne małżonki oraz potomstwo P. Millera i Janika posiada
      ochronę BOR? Bo to przecież persony dla kraju kluczowe... I jeśli dobrze
      pamiętam, to Pani Waniek do niedawna posiadała ochronę, bo jej ktoś (obywatel,
      obywatel!!) dwa razy rąbnął torebkę z samochodu...Zawierającą, rzecz jasna, tajne
      materiały i poufne informacje. A poważnie - zachowanie obecnego rządu jest
      żenujące i niczym nie różni się od poprzedniego.

Gość portalu: Warschau napisał(a):

> WARSZAWA (Reuters) - Polski rząd, który od dłuższego czasu pozostaje w sporze z
      >
      > bankiem centralnym, pozbawił prezesa Narodowego Banku Polskiego (NBP), Leszka
      > Balcerowicza osobistej ochrony, poinformowała w czwartek osoba pragnąca
      > zachować anonimowość.
      >
      > Według źródła Balcerowicz został w ubiegłym miesiącu nieoczekiwanie pozbawiony
      > czteroosobowej ochrony. Prezesi banku centralnego byli chronieni przez agentów
      > rządowych przez ostatnie dziewięć lat.
      >
      > Zarówno Biuro Ochrony Rządu (BOR) jak i bank odmówiły komentarza w tej sprawie.
      >
      > BOR poinformował tylko, że zgodnie z obowiązującym prawem nie jest zobowiązany
      > ochraniać osoby spoza rządu i prezydenta.
      >
      > Rząd od dłuższego czasu zwiększa presję na NBP, by ten zaczął energiczniej
      > obniżać stopy procentowe i pomógł w ten sposób ożywić pogrążoną w stagnacji
      > gospodarkę.
      >
      > Ech...Jak dzieci! Rząd zachowuje się jak urażona sześcioletnia księżniczka...

• indris Co jest żenujące 07.06.02, 16:25
        Żenujące jest to, że zabrał mu ochronę dopiero teraz. Trzeba to było zrobić
        odrazu po powołaniu rządu.
        Nie mówiąc o tym, że można było zmienić prawo tak, żeby p. LB móc wylać. Ale
        mogło to powodować kłopoty w negocjacjach europejskich, więc tu rząd i SLD
        trochę rozumiem.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka