Dodaj do ulubionych

z czym kojarzy się Wam Zamość?

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.02.05, 12:39
witam,
opracowuję logo dla nowopowstałej incjatywy obywatelskiej Zamość - Moje
Miasto. prosiłbym Was o skojarzenia związane z tym miastem.
serdeczne dzięki
pozdrowienia słoneczne z południa
hubert
Obserwuj wątek
    • Gość: Robal Re: z czym kojarzy się Wam Zamość? IP: *.chello.pl 28.02.05, 12:55
      Z Witoldem Pasztem z grupy Vox ;) Niezły z niego herbatnik, jeśli wierzyć
      brukowcom he he
      • carrramba Re: z czym kojarzy się Wam Zamość? 28.02.05, 13:02
        Vox
    • olecky Re: z czym kojarzy się Wam Zamość? 28.02.05, 13:12
      Gość portalu: hubert napisał(a):

> prosiłbym Was o skojarzenia związane z tym miastem.

beznadziejne polaczenia kolejowe.

> serdeczne dzięki

nie ma za co.

pozdrawiam, olek
    • j_karolak Re: z czym kojarzy się Wam Zamość? 28.02.05, 13:21
      Z Zamojskim. Tym hetmanem, hrabią albo szlachcicem - nie pamiętam. Jest taka
      legenda, że on zrobił ten Zamość i dlatego był taki równy i kwadratowy bo miał
      chronić przed złymi tatarami a teraz tam chyba straszy ale nie pamiętam.
    • Gość: andy Re: z czym kojarzy się Wam Zamość? IP: *.ien.com.pl / 81.15.160.* 28.02.05, 13:23
      z niezdobytym zamkiem z "Potopu", choć w realu było trochę inaczej...pozdro
    • Gość: Automobilista Re: z czym kojarzy się Wam Zamość? IP: *.devs.futuro.pl 28.02.05, 13:51
      Skojarzenia: wielki rynek z wielkim ratuszem, mury obronne i kumpel, z którym
      chodzę czesto na piwo.
      • Gość: hubert Re: z czym kojarzy się Wam Zamość? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.02.05, 14:14
        ho ho nie jest źle. dziękuję za zainteresowanie tematem
        • Gość: Automobilista Re: z czym kojarzy się Wam Zamość? IP: *.devs.futuro.pl 28.02.05, 14:24
          jeszcze skojarzenia sportowe - kilkanaście lat temu Legia ograła w Zamościu
          chorzowski Ruch 3:0 w finale Pucharu Polski, później potykaliśmy się także z
          miejscowym Hetmanem w PP, oczywiscie eliminując Hetmana :)
          • hubertus_zamoscicus Re: z czym kojarzy się Wam Zamość? 28.02.05, 14:49
            no tak, dzisiejszy Hetman......pikuje
    • Gość: mlopaci Re: z czym kojarzy się Wam Zamość? IP: *.gazeta.pl 28.02.05, 15:39
      rynek, ratusz, układ urbanistyczny starówki, trylogia + logo UNESCO
    • Gość: kohol Re: z czym kojarzy się Wam Zamość? IP: *.crowley.pl 28.02.05, 16:06
      Rynek, ratusz. Mury. Zarys umocnień wokół.
    • sir_fred Re: z czym kojarzy się Wam Zamość? 28.02.05, 16:33
      Z twarzami Zamojskich sugerującymi chów wsobny.
      A z ładniejszych rzeczy z murami.
    • hernandez Perla renesansu na polnoc od Alp:))Piekna starowka 28.02.05, 16:42
      okolice Twierdzy,Zwierzyniec ale bardzo kiepsko rozreklamowane,ciekawe jak z
      tanimi noclegami no i dojazd. Zeby pociag z W-wy byl jesli sie nie myle JEDEN i
      to z przesiadka:) krory jedzie "caly dzien". Zenada...
    • Gość: warszawiak Re: z czym kojarzy się Wam Zamość? IP: *.chello.pl 28.02.05, 20:03
      z wielką kupą
      • katmoso Re: z czym kojarzy się Wam Zamość? 28.02.05, 20:26
        urocze miasto w otoczeniu lasów, moje rodzinne strony zresztą
      • Gość: trt [...] IP: 193.0.125.* 01.03.05, 14:31
        Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    • Gość: kibic JAZZZ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.03.05, 00:27
      Klub Kosz + Grzesiek Obst + wydarzenia związane ze spotkaniami jazzowych
      wokalistów to jedyne zdarzenia w roku, które powoduja iż wyjeżdzam do Zamościa.
      PS. odwiedzam przy okazji siedzibę p.prez. Zamoyskiego.
      Pozdrawiam Zamość!
    • Gość: leon Re: z czym kojarzy się Wam Zamość? IP: *.acn.waw.pl 01.03.05, 00:38
      a mnie się kojarzy z wizytą Gierka pod koniec lat 70, odpicowane fronty i syf
      za bramami. Mam gdzieś jeszcze fotkę facia ze psem - bokserkiem - jak bliźniaki
    • warka_strong Mnie się kojarzy z... 01.03.05, 10:06
      Przede wszystkim z dobrej jakości meblami.
      • Gość: Bandusia renasans IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.05, 11:26
        Przede wszystkim z renesansem,Perła Renesansu,Padwa Północy.Piękny Ratusz oraz
        rotunda i cały szaniec:)
        • advoccat Re: renasans 01.03.05, 12:43
          Mi kojarzy sie ze Wschodem, z Ukraina.Wysiadam w Zamosciu na dworcu i od razu slyszysz specyficzny akcent - tzw. zaciaganie, no i wystruj kobiet - chustki na glowie.Zamosc kojarzy mi sie rowniez z smierdzacym zoo. No i autobusy podmiejskie jezdza srednio co 30-40 min. Coz, mimo tego z sympatia wracam do tego miasta.
    • sobylmine Re: z czym kojarzy się Wam Zamość? 01.03.05, 14:08
      z cudną starówką i umierającym miastem. z rotundą i najlimatyczniejszym dworcem
      pkp jaki w zyciu widziałam. z moją babcią:). i z renesanesem. pozdrawiam:)
      • kaczoocha Re: z czym kojarzy się Wam Zamość? 01.03.05, 17:33
        z koncertami w Koszu, pyszna pizza ze szpinakiem na rynku i wroblami
        dokarmianymi tamze ;-)
        choc to raczej nie nadaje sie na logo - tam lepiej wygladal bedzie ratusz
        • rene8 Re: z czym kojarzy się Wam Zamość? 01.03.05, 17:56
          W czerwcu byłam gościem weselnym w Zamościu.
          Ulokowano nas w prawie centrum starówki w jakimś schronisku. Wstyd. Bród,smród
          i mogiła.
          Ale poraził mnie swoim pięknem park.
          • Gość: Roztocze 2004 Re: z czym kojarzy się Wam Zamość? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 01.03.05, 21:28
            lato 2004
            las szwajcarski z "chrustu", znaczy dzieło sztuki, zwane bodajże instlacją
            wrażenie niezapomniane
            bułka z kaszą gryczaną w środku, całkiem zjadliwe
            • Gość: rudzielec Re: z czym kojarzy się Wam Zamość? IP: 80.55.171.* 02.03.05, 08:06
              z zimnem;)-pochodze z tzw. bieguna zimna czyli z bialgeostoku ale klimat
              zamoscia i temperatury przez dwa lata jezdzenia tam daly nam w kosc,zamosc
              kojarzy mi sie tez z pizzeriami-pyszna pizza;) okropne koszary, ale latem
              cudowna starowka,no coz polowa duszy zostala tam-ale to raczej na logo sie nie
              nadaje, pozdrawiam hubertus;)
              • Gość: hubertus Re: z czym kojarzy się Wam Zamość? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.03.05, 09:28
                pozdrawiam rudzielca
                też pochodzę z białegostoku ale skonczyłem w zamościu :)

- człowiek ściany wschodniej -
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka