Dodaj do ulubionych

Stolica będzie mieć stadion narodowy

IP: *.ci.uw.edu.pl 18.03.05, 04:29
Czekamy na rozbudowę stadionu Polonii!
Obserwuj wątek
    • Gość: Warszawiak Polonii? PO CO ?!? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.03.05, 06:51
      Starczy wam ten co juz stoi - i tak frekwencja nie przekracza 2000 osob wiec po
      jasną ciasną wam większy?
      • Gość: Robert Re: Polonii? PO CO ?!? IP: *.acn.waw.pl 18.03.05, 10:02
        Może po to aby nasza piłka sie rozwijała, aby poprawiać baze szkoleniową itd. I
        najlepiej aby każde miast budował jakieś obiekty, i tak samo Polonia chcą dach
        nad trybuną niech mają bardzo dobrze. Chcesz jeździć za Legią po takich
        stadionach jak Polonia czy wolisz aby wszystko wyglądało jak w cywilizacji??
        • Gość: Automobilista Re: Polonii? PO CO ?!? IP: 62.233.175.* 18.03.05, 10:14
          W sumie przydaloby się trochę rozbudowac także i K6, aby co najmniej 10 tysięcy
          legionistow mogło dopingowac Legię na derbach na K6. Ale priorytet oczywiście
          powinien mieć stadion Legii - klubu lepszego i popularniejszego.
          • Gość: drops Re: Polonii? PO CO ?!? IP: *.fornet.waw.pl / *.crowley.pl 18.03.05, 10:30
            ale nie warszawskiego...
            • Gość: Automobilista Re: Polonii? PO CO ?!? IP: 62.233.175.* 18.03.05, 10:31
              Warszawskiego - boli cię to, co?
    • Gość: Automobilista Re: Stolica będzie mieć stadion narodowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.03.05, 07:02
      Wreszcie! Szkoda tylko, że całej sprawie towarzyszą na tyle niejasne
      okoliczności, że tzw. opinia publiczna negatywnie nastawia się do całego
      pomyslu budowy stadionu. Ja mam nadzieję, że będzie on budowany przede
      wszystkim za prywatne pieniądze a nie miejskie i że nowy stadion będzie miał
      obiekty typu centrum handlowo-rozrywkowe, aby na siebie zarabiał, a nie kolejne
      muzeum (np. sportu).

Dlatego martwi mnie, że wszystko wokół budowy stadonu jest takie niejasne, ale
      pojerzewam jednocześnie, że teksty radnych SLD, że "nie mają wiadomości", to
      czysta demagogia - kto jak kto, ale radny może się wszystkiego dowiedzieć na
      ten temat, jeśli tylko ze chce. Potem może być za, może być przeciw, ale niech
      nie gada, że "nie ma wiadomości". Wiadomości to mogę nie mieć ja w poczcie
      głosowej, a nie radny w poważnej sprawie.

Zachowania kołków LPR-u nawet nie skomnetuję - jak zwykle żenada.

PS. Stadion Polonii nie musi być rozbuodowany, bo nie ma takiej potrzeby.
      Ukochanym klubem stolicy i jej sportową wizytówką jest Legia i to ona ma
      priorytet - i słusznie.
    • lolektyrmand Re: Stolica będzie mieć stadion narodowy 18.03.05, 08:14
      Czekam z Wami. Jestem młody, więc może się doczekam?
    • lolektyrmand SLD się popisało 18.03.05, 08:27
      Już widać, że SLD może mieć kłopoty z poparciem w najbliższych wyborach
      samorządowych, kibice Legii nie będą na nich głosować. I dobrze.
      Pisząc żartem, potwierdziło się, że to jednak Polonia jest klubem
      komunistycznym. Bedąc przeciw stadionowi, SLD-owcy zachowali się tak jak wielu
      polonistów - byli przeciw rozwiązaniu popieranym przez legionistów.
      • Gość: kixx Re: SLD się popisało IP: *.acn.waw.pl 18.03.05, 08:35
        jesli twoj lekarz mowi to samo to zmien lekarza-moze ten pokoj w Tworkach,ktory
        czeka zarezerwowany dla ciebie jednak zostanie pusty
        • lolektyrmand Re: SLD się popisało 18.03.05, 09:58
          Skoro zarzucasz mi kłopoty z psychiką, daj dowód, że Twoje zarzuty są zasadne.
          Czy SLD opowiedziało się przeciw stadionowi? Tak. Czy wielu spośród kibiców
          Polonii jest przeciwnych stadionowi, na którym głównie Legia będzie rozgrywała
          mecze? Tak. Skąd zatem Twoje zarzuty?
          • Gość: Robert Re: SLD się popisało IP: *.acn.waw.pl 18.03.05, 10:07
            Ale zwróć uwage że jednym z największych orendowników nowego stadionu jest były
            prezydent miasta st. Warszawy ten sam który jest w tej chwili prezesem klubu
            koszykówki Polonia. Więc nie generalizuj bo prawdziwy kibic któremu zależy na
            rozwoju sportu chce aby powstał stadion Legii (ten oczywiście w pierwszej
            kolejności ;)), Polonii, lekkoatletyczny na X-lecia czy Skrze i aby kluby III
            ligi nie miały problemów z szatniami i były dopuszczane do ligi. Na tym zależy
            każdemu rozsądnemu, a jak ktoś jest przeciw stadionowi tylko dlatego że to dla
            Legii to najzwyczajniej jest głupi.
            • lolektyrmand Re: SLD się popisało 18.03.05, 10:14
              O ile mnie pamięć nie myli, napisałem o zbieżnym stanowisku SLD i niektórych
              kibiców Polonii używając słów: "pisząc żartem". Skoro nie zostało to
              potraktowane jako wypowiedź z przymrużeniem oka, jest mi przykro.
          • Gość: kixx Re: SLD się popisało IP: *.acn.waw.pl 18.03.05, 10:08
            1.Czy SLD to jakas nowa nazwa Polonii?
            2.Jesli kryterium popierania budowy stadionu Legii jest miernikiem kibicowania
            Polonii to Polonia bedzie potrzebowac ogromnego stadionu-ten punkt jest probka
            kierowania sie ta sama logika jaka ty sie kierowales przy swoim poscie
            • lolektyrmand Re: SLD się popisało 18.03.05, 11:24
              Czy nie napisałem: "pisząc z przymrużeniem oka"? Skoro nie zrozumiałeś mojej
              ironii, to trudno. Widocznie nie do Ciebie adresowana była moja wypowiedź.
              • lolektyrmand Re: SLD się popisało 18.03.05, 11:26
                Nie napisałem: "pisząc z przymrużeniem oka", napisałem: "pisząc żartem" - to
                gwoli ścisłości. Ironia jednak pozostała.
                • Gość: kixx Re: SLD się popisało IP: *.acn.waw.pl 18.03.05, 11:49
                  to ja ci teraz zartem napisze,ze Legia to sprzedajne dziwki
                  mam nadzieje ze wykazesz sie rownie wielkim poczuciem humoru jakim chcialbys
                  abym ja sie wykazal
                  • lolektyrmand Re: SLD się popisało 18.03.05, 12:37
                    Każdy dowcipkuje na takim poziomie, na jaki go stać. Twój dowcip świadczy o
                    Tobie.
                    • Gość: kixx Re: SLD się popisało IP: *.acn.waw.pl 18.03.05, 12:55
                      tak jak myslalem - twoje specyficzne poczucie humoru nie dotyczy wlasnej osoby
                      i klubu ktoremu kibicujesz
                      ale moze na Ciebie przyjdzie pora,ze przejrzysz na oczy-podobnie jak Twoj
                      pierwowzor Tyrmand,kiedys dziennikarz Komsomolskiej Prawdy

• lolektyrmand Re: SLD się popisało 18.03.05, 14:14
                        Dziękuję za szczere życzenia. Potrafię się śmiać również z siebie i swego
                        klubu. Mam tę satysfakcję, że w przeciwieństwie do Ciebie nie obrzucam innych
                        mięsem. Nawet z żartach.
      • Gość: Automobilista Re: SLD się popisało IP: 62.233.175.* 18.03.05, 08:38
        No i wreszcie wyszło szydło z worka :)

Flaga Legii:
        www2.legialive.pl/photos05/05plock1_f69.jpg
        A tu coś ze stadionu Polonii:
        www.wielkapolonia.pl/flagi_polonii/naszeflagi/osama.jpg
        • kixx Re: SLD się popisało 18.03.05, 09:25
          Ale poparlo was LPR
          i to jest powod do dumy??

ta flaga to fotomontaz,u nas sa sami inteligentni kibice i
          nigdy,powtarzam ,nigdy nie zrobiliby flagi z blednym napisem
          • Gość: Automobilista Re: SLD się popisało IP: 62.233.175.* 18.03.05, 09:36
            > Ale poparlo was LPR
            > i to jest powod do dumy??

LPR nas nie poparlo, ot po prostu z powodu swego nierozgarnięcia znaleźli się
            przez przypadek na sali w odpowiednim momencie, przez co pomogli stworzyć
            quorum. Cóż, czasem nawet kretyni mogą w jakiś sposób pomóc, nawet
            nieświadomie :)

> ta flaga to fotomontaz,u nas sa sami inteligentni kibice i
            > nigdy,powtarzam ,nigdy nie zrobiliby flagi z blednym napisem

"Fotomontaż" jest na stronie Polonii :)

Czeemu twierdzisz, że napis zawiera błąd? A może po prostu inteligentni kibice
            Polonii znają lepiej zasady pisowni angielskiej od smaych Anglików? :)
    • Gość: bib Re: Stolica będzie mieć stadion narodowy IP: *.cbr.tp.pl 18.03.05, 09:19
      No i zapłacą za to wszyscy a na mecze chodzic będą bandy idiotów z bejsbolami,
      jak juz buduja ten kretyński stadion to chociaż niech tak to urządzą żeby
      normalni ludzie mogli chodzić na mecze
      • Gość: Automobilista Re: Stolica będzie mieć stadion narodowy IP: 62.233.175.* 18.03.05, 09:21
        Chłopie, czy ty kiedykolwiek byłeś na meczu, że takie bzdury wypisujesz???
        • tolba Re: Stolica będzie mieć stadion narodowy 18.03.05, 09:52
          >Ale poparlo was LPR
          >i to jest powod do dumy??
          Jak zaczniesz czytać wyrazy dłuższe niż trzyliterowe, to zorientujesz się, że
          mijasz się z prawdą pisząc takie popierdułki. Przeczytaj jeszcze raz fragment o
          LPR, tym razem ze zrozumieniem. Poza tym pewnie gdyby projekt poparło SLD,
          śmeselde, czy jakakolwiek inna partia pewnie napisałbyś to samo.
          >ta flaga to fotomontaz,u nas sa sami inteligentni kibice
          Nie no, proszę Cię, ciut trzeżwego spojrzenia nie zaszkodzi.
          Przestań "inteligentować" idiotów, którzy towarzyszą KAŻDEMU klubowi
          piłkarskiemu, co tu dużo gadać. Chyba, że była to ironia :-)
          Pozdrawiam i życzę zejścia poniżej piątki w plecy :-)

• Gość: kixx Re: Stolica będzie mieć stadion narodowy IP: *.acn.waw.pl 18.03.05, 10:03
            sa ludzie,ktorzy tak sie koncentruja na czytaniu i sa tacy dumni z faktu, ze
            udalo im sie przeczytac caly tekst bez podpowiedzi z tylnej lawki,ze nie sa w
            stanie zrozumiec tego co przeczytali i wyczuc zabarwienia tego tekstu

co prawda na koncu swojej miazdzacej riposty podales mozliwosc,ze moja
            wypowiedz jest ironiczna,ale ten usmieszek pozwala mi domniemywac,ze to tylko
            taki zart byl z twojej strony,a wiec nie masz specjalnych powodow do
            popadniecia w samouwielbienie
            ale plus dla ciebie,ze chociaz czytasz
            i nie martw sie -umiejetnosc rozumienia tekstu tez moze posiadziesz
            • tolba Re: Stolica będzie mieć stadion narodowy 18.03.05, 11:52
              Ech, pozostał nam już chyba tylko rozbiór semantyczny, ale chyba nie o to w tym
              wątku chodzi. Jeżeli emotikony wprawiają Cię w stan niepewności i budzą lekki
              niepokój, to pozwolę sobie napisać kilka uspokajających słów: użyte przeze
              mnie ':-)' miało służyć raczej rozładowaniu atmosfery, jeżeli tak nie
              odebrałeś, trudno. Nie warto się napinać, pomyśl sobie, czy naprawdę nie
              widzisz plusów w powstaniu tego stadionu? Argumentów za ewentualnym powstaniem
              takiego obiektu na Konwiktorskiej jest niewątpliwie duzo mniej.
              Pozdrawiam
            • tolba Re: Stolica będzie mieć stadion narodowy 18.03.05, 11:52
              Ech, pozostał nam już chyba tylko rozbiór semantyczny, ale chyba nie o to w tym
              wątku chodzi. Jeżeli emotikony wprawiają Cię w stan niepewności i budzą lekki
              niepokój, to pozwolę sobie napisać kilka uspokajających słów: użyte przeze
              mnie ':-)' miało służyć raczej rozładowaniu atmosfery, jeżeli tak nie
              odebrałeś, trudno. Nie warto się napinać, pomyśl sobie, czy naprawdę nie
              widzisz plusów w powstaniu tego stadionu? Argumentów za ewentualnym powstaniem
              takiego obiektu na Konwiktorskiej jest niewątpliwie duzo mniej.
              Pozdrawiam
              • Gość: kixx Re: Stolica będzie mieć stadion narodowy IP: *.acn.waw.pl 18.03.05, 12:04
                niepotrzebnie sie zdenerwowales -reka ci sie trzesie i wysylasz po pare razy to
                samo
                BTW-nigdy i nigdzie nie napisalem ze jestem przeciwnikeim budowy jakiegokolwiek
                nowego stadionu ,czy hali sportowej-chociazby z tego powodu ze jestem
                zwolennikiem budowy takich obiektow.
                Szczerze mowiac wisi mi takze czy to bedzie budowane na Lazienkowskiej czy na
                terenach Stadionu Xlecia-oczywiscie przyjemniej by mi bylo gdyby taki stadion
                bylby budowany na K6 ,ale plany nowego stadinu sa i prawdopodobnie u nas tez
                przy wsparciu miasta to bedzie zrobione
                pomijajac zwykle zlosliwosci ,ktore tak naprawde nie maja zadnego znaczenia
                roznimy sie jednak w jednym- nie potrafisz sie wzniesc ponad oplotki
                Lazienkowskiej
      • Gość: Robert Re: Stolica będzie mieć stadion narodowy IP: *.acn.waw.pl 18.03.05, 10:00
        Co ty bredzisz. Przypuszczam że ja jestem normalny nie chodze z bejsbolem, nie
        nosze dresó, nie przeklinam na inne drużyny to jest normalne?? Jak tak to
        oznacza że mnie obraziłeś. Generalizacja to jedna z najwieszych chorób naszego
        społeczeństwa. Kiedy byłeś na meczu Legii ostatnio?? Pewnie nie chodzisz na
        takowe. Oczywiście że zdarzają się incydenty ale wystarczy przejść się ulicą aby
        nawysłuchiwać się inwektyw i na ulicy znacznie częściej dochodzi do rozbojów niż
        na stadionie. Zapewniam cię. To niewiele, ale daje ci słowo że nic ci się nie
        stanie na stadionie.
    • matmi Re: Stolica będzie mieć stadion narodowy 18.03.05, 10:25
      do zobaczenia na stadione za x miesiecy
    • Gość: scorpio Q.... IP: *.aster.pl 18.03.05, 11:00
      Do cholery ze stadionami! Nic w tym mieście nie działa jak należy, nie ma dróg,
      metro w powijakach, tabor tramwajowy i autobusowy w stanie agonalnym, a ten fiut
      Kaczyński funduje sobie stadion.

Pierdoła i Smutas.
      • Gość: Robert Re: Q.... IP: *.acn.waw.pl 18.03.05, 11:10
        Ale zwróć uwage że cała europa obojętnie czy ma drogi czy nie (a wszczególności
        stolice) budują stadiony. Budpeszt, Praga, Kijów, Ryga, Berlin, Haga, Wiedeń
        itd. To dlaczego my mamy nie wybudować. To jest sprawa dogadania się z
        inwestorem aby włożyć jak najmniej. Ale te 160mln które miasto prawdopodobnie
        włoży rozłożone na ileś lat to nie jest jakąś ogromną sumą. Jedna z największych
        stolic Europy (1,7mln ludzi) ma stadion na 13,5tys to jest wstyd. Do tego nie ma
        rzadnej hali sportowej na ME'2009(w koszykówce) a już jest 6-7 innych miast
        ktore posiadają takowe lub biorą się do budowy. nie można budować tylko dróg czy
        tylko metra, a reszte olewać. Oczywiście komunikacja jest priorytetem ale jeśli
        Miasto na stadion przeznaczy 30-40mln rocznie (z 5lat) to naprawde nie będzie to
        suma strasznie odczuwalna przy budżecie 8mld zł (2005).
        • Gość: seba koszty IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.03.05, 13:36
          Rozsądne argumenty Robert. Jesteśmy zaściankiem Europy jeżeli chodzi o obiekty
          sportowe i dobrze, że są pojawiają się możliwości na jakieś pozytywne zmiany.
          Jednak zastanawia mnie jak będzie wyglądała sprawa utrzymania tak dużego (jak
          na polskie warunki) obiektu. Mecze reprezentacji odbywać się na nim będą kilka
          razy w roku a frekwencja na meczach ligowych Legii rzadko przekracza 10 tyś.
          Pojawia się kwestia ponoszenia stałych (niemałych) kosztów. Na kogo ona
          spadnie, obecnych właścicieli Legii? Może okazać się, że powstanie worek bez
          dna, do którego będą wpadać publiczne pieniądze. Istnieje sporo obiektów
          sportowych w Europie, które mimo otoczenia ich przedsięwzięciami komercyjnymi
          generują straty.
          • Gość: Automobilista Re: koszty IP: 62.233.175.* 18.03.05, 13:43
            > Jednak zastanawia mnie jak będzie wyglądała sprawa utrzymania tak dużego (jak
            > na polskie warunki) obiektu. Mecze reprezentacji odbywać się na nim będą
            > kilka
            > razy w roku a frekwencja na meczach ligowych Legii rzadko przekracza 10 tyś.

Frekwencja jest niska, bo warunki oglądania meczu na stadionie Legii są marne
            (kto był, ten wie). Gdy stworzy się takie warunki oglądania meczu, jak na
            zachodzie, to frekwencja może szybko skoczyć do 20 tys. , a na meczach z
            Lechem, Wisłą czy Widzewem (pewnie wróci do 1.ligi) może być komplet. Juz teraz
            na niektóre mecze (np. Wisłą) nie można się dostać, bo wykupiono wszystkie
            bilety.

Obiekt może dodatkowo na siebie zarobić, jeśli umieści się w nim sklepy,
            restauracje, centrum rozrywkowe, kino itd.

> Istnieje sporo obiektów
            > sportowych w Europie, które mimo otoczenia ich przedsięwzięciami komercyjnymi
            > generują straty.

Tym bardziej straty generuje obecny obiekt pozbawiony tego wszystkiego.
          • Gość: Robert Re: koszty IP: *.acn.waw.pl 18.03.05, 18:55
            A więc po krótce. Frekfencja w sezonie 03/04 (*średnia) wynosiła 12 tys co przy
            14,5tys miejsc na stadionie z czego prawie 2tys to sektor gości to całkiem
            nieźle i niebardzo jest gdzie kogoś zaprosić bo nie ma miejsca. Jednak sam nowy
            obiekt będzie jakąś atrakcją.
            Co do kosztów to wg. szacunków roczne przychody ze stadionu to ok.40mln zł a
            koszt utrzymania 20mln. Lwią część bo ok.15mln mają generować loże na ktore są
            chętni i wiadomo że zejdą. Oczywiście z tych 20mln zł trzeba będzie spłacać
            stadion ale będzie to pierwszy taki obiekt i jeśli byłby zadaszony to do tego
            była by to ogromna hala 120x80m czyli prawie hektar miedzy trybunami. Większośc
            dobrych koncertów jest w Katowicach albo Chorzowie a teraz będzie można z duma
            kogoś zaprosić. Mysle że nie powinien to byc worek bez dna zważywszy że obok
            obiektu mają stanąć rowniez obiekty uzupełniające jak biurowiec i hotel które
            też będą pokrywały koszty całości. Ja jestem optymistą :)
        • Gość: scorpio Re: Q.... IP: *.aster.pl 18.03.05, 13:55
          Jeśli te 160 milionów nie jest jakąś ogromną sumą, to skąd się biorą coroczne
          "boje" w Sejmie wokół kwoty 100 - 150 milionów na metro?

Nie twierdzę, że nowoczesny stadion Warszawie nie jest w ogóle potrzebny.
          Twierdzę, że jeszcze nie teraz. Czym ekipa Kaczyńskiego może się pochwalić?
          Muzeum Powstania? Tak, to bez wątpienia zasługa prezydenta, czymś jeszcze? Nie
          widzę.
          • Gość: z_warsa 35 tysiecy to za malo! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.03.05, 14:25
            35 tysiecy widzow to za malo, zeby mowic o skali "stadionu narodowego". Na
            mecze polskiej reprezentacji przychodzi (w Chorzowie) 42 tysiace ludzi. Jesli
            wiec za pare lat bedziemy chcieli miec obiekt z prawdziwego zdarzenia, to
            trzeba bedzie znowu budowac... Dlatego jestem przeciwny temu projektowi. Za
            pieniadze miasta trzeba nam wiekszego stadionu, a jesli ma byc taki, to niech
            placa prywatni inwestorzy.
            Bedzie tak jak z tunelem pod rondem Zeslancow Syberyjskich - niby jest, tylko
            tiry sie nie mieszcza.
            • Gość: Automobilista Re: 35 tysiecy to za malo! IP: 62.233.175.* 18.03.05, 14:29
              Repra reprą, ale najważniejsza jest LEGIA :)
              • Gość: seba Re: 35 tysiecy to za malo! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.03.05, 14:43
                Pomimo pewnych w/w wątpiwości jestem za. Ma to być w końcu stadion narodowy.
                Jeżeli jednak jak twierdzą niektórzy najważniejsza jest tu Legia to niech jej
                właściciele sami pokryją koszty jego wybudowania i utrzymania nie wyciągając
                rąk po pieniądze podatników.
                • Gość: Automibilista Re: 35 tysiecy to za malo! IP: 62.233.175.* 18.03.05, 15:00
                  Jeśli jednak na stadion ma być wpuszczana repra, to nie sam klub powinien
                  płacić za budowę stadionu - niezaleznie od tego, kto dla kogo jest
                  najważniejszy.

A poza tym to najwięcej powinien płacić prywatny inwestor (za to potem powinien
                  czerpać zyski z obiektów położonych na stadionie), o czym już wielokrotnie
                  pisałem.
                • Gość: Robert Re: 35 tysiecy to za malo! IP: *.acn.waw.pl 18.03.05, 19:01
                  W całej Europie Samorządy dokładają do obiektów klubowych i nikt z tego nie robi
                  problemu. A poza tym ITI jest jak najbardziej chętne aby pokryć część/całość
                  kosztów tylko że tereny są miejskie i dlatego konieczny jest przetarg w którym
                  mają zamiar wystartować i liczą na zwycięstwo. Więc nie rób problemów gdzie ich
                  nie ma.
            • lolektyrmand Re: 35 tysiecy to za malo! 18.03.05, 14:48
              Niby tak, ale... Załóżmy, że Warszawa będzie miała stadion na 50 tys. osób.
              Reprezentacja zagrałaby przy pełnych trybunach, większość chcących obejrzeć
              mecz, weszłaby na stadion, byłoby mało zawiedzionych. Co jednak robić, gdy na
              Legię nie będzie przychodziło więcej niż 30-35 tys. ludzi? Jakaś 1/3 stadionu
              stałaby pusta.
              Trzeba też się zastanowić, czy na każdym meczu kadry byłby komplet? Co innego
              potyczka np. z Anglią, czy spotkanie mogące dać bezpośrednio awans, a co innego
              zwykły mecz o punkty z np. Armenią. Przypominam, że w związku z budową
              stadionu, miasto pytało PZPN o ilość meczów rocznie, które kadra grałaby przy
              Łazienkowskiej. Swoje reprezentacja i tak musiałby w Warszawie zagrać. Boję
              się, że mogłoby zabraknąć atrakcyjnych przeciwników. Co wtedy?
              Sądzę, że około 35-40 tys. to póki co optymalna pojemność dla Narodowego.
            • Gość: Robert Re: 35 tysiecy to za malo! IP: *.acn.waw.pl 18.03.05, 19:06
              Nie wiem czy się orientujesz ale na ostatnim meczu z Anglią było raptem 33tys.
              Ponad 40tys było dwa razy za Engela w eMŚ więc już dość dawno. Co do 50tys to
              czy nam naprawde w tej chwili potrzebny tak ogromny obiekt, aby wypełniał się
              raz na 5 lat?? A poza tym stadion bez klubyu nie będzie przynosił profitów tak
              jak m.in. St.Denis. Reprezentacja zagra 2max3 mecze w roku a Legia ok30. bez
              Legii nie ma sensu budować takiego obiektu. A obiekt na 50tys kosztował by też
              znacznie więcj bo ok.600mln i taki wydatek jest w tej chwili niepotrzebny.
              Stadion Legii 360mln to za pozostałe 240 lepiej wybudowć Hale w której będzie
              można zagrać np. ME w koszykówce w 2009 zamiast pakować w obiekt który sportowi
              będzie służył raz na dwa miesiące.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka