Dodaj do ulubionych

::: Królowa Forum :::

21.03.05, 23:39
Proponuję w tym wątku ogłosić królową Forum.

Ponieważ Forum jest warszawskie, a w tym grodzie niepodzielnie króluje
Syrenka, Forum też powinna rządzić mądra i roztropna królowa.

Moja propozycja: Pra_gosia - na czas pokoju i Buggi na czas wojny.

Uzasadnienie: Pra_gosia pochodząca z najstarszej części miasta ma dobre
pochodzenie do zarządzania forum warszawskim, a swą dyplomacją
niejednokrotnie zażegnywała konflikty na Forum.
Lubiana i mile czytana, wierzę, że będzie miała posłuch u wszystkich
forumowiczów.

Buggi, natomiast, świetnie nadaje się na czas konfliktu. Proszę zwrócić
uwagę, że jej krótkotrwały powrót i tylko jeden wpis posłużył watażkom jako
sygnał do walki o supremację po zaginionych...
Buggi znana z ciętego języka oraz twardych negocjacji, będzie postrachem
wśród tych, którzy by chcieli zakłócić mir na Forum.
Obserwuj wątek
    • buggi Re: ::: Królowa Forum ::: 21.03.05, 23:45
      proponuje dwie królowe. Bedziemy sprawiedliwe, piekne i madre - kazda oczywiscie
      stosownie do (nie)pokojow forumowych. Bedziesz Królem? Odwagi mlodzencze !!! (?)
      • Gość: zombi Re: ::: Królowa Forum ::: IP: *.acn.waw.pl 21.03.05, 23:51
        buggi napisała:

> proponuje dwie królowe. Bedziemy sprawiedliwe, piekne i madre - kazda
        > oczywiscie stosownie do (nie)pokojow forumowych. Bedziesz Królem? Odwagi
        > mlodzencze !!! (?)

młodzieńcze ? ha, ha, ha, -trupie
        • buggi Re: ::: Królowa Forum ::: 21.03.05, 23:57
          zaraz trupie.... Moze Sebcio nie pierwszej mlodosci jest ( spekuluje przez
          antycypuje)), ale po liftingu nikt sie nie pozna.
          • Gość: zombi Dębowy garniturek dla sebpla IP: *.acn.waw.pl 22.03.05, 00:08
            Zalecam dębowy garniturek dla sebpla, uszyję na miarę.
          • Gość: karmin Re: ::: Królowa Forum ::: IP: *.icafe.spacenet.de / 195.30.184.* 22.03.05, 00:09
            Co ta za tekst z pochodzeniem?Z najstarszej dzielnicy? Moze jeszcze pokaz
            metryke urodzenia,na dowod kto jest z ktorej dzielnicy tak zwanym rodowitym.
          • wydra10 Re: ::: Królowa Forum ::: 22.03.05, 01:10
            O nie, Sebcio jak najpierwszej młodości jest i liftingu nie potrzebuje. A
            pomysł miał jak zwykle ok i popieram wybór bez zastrzeżeń. No, może trochę z
            nie wiem czy zaslużonym poczuciem wyższości mieszkańców tego brzegu nad tamtym.
            W
            • jana2706 Re: ::: Królowa Forum ::: 22.03.05, 08:08
              No i nie moze byc na zadnej liscie ;-)
    • j_karolak Re: ::: Królowa Forum ::: 22.03.05, 08:31
      Proponuję siebie!
      • sebpl Re: ::: Królowa Forum ::: 22.03.05, 08:36
        Ależ drogi Januszu, jesteś już na liście na kandydata na króla, a podobno nie
        powineś być na żadnej, jeżeli ubiegasz się o ten urząd!

W zasadzie to nie wiem, czy wpisując się na tą listę już nie zaprzepaściłeś
        swej szansy :/
        Skaranie boskie z tymi listami! Sprawdzę u szambelana.
        • jana2706 Re: ::: Królowa Forum ::: 22.03.05, 10:02
          To nawet juz powolano szambelana? Chyba na nic sie nie zalapie :(
          • vampi_r Re: ::: Królowa Forum ::: 22.03.05, 10:11
            A ja zaproponuję jeszcze kontrkandydatki, wszak wybory mają to do siebie, że się wybiera. Zaznaczam jednozesnie, że nie mam nic przeciw Pra_gosi i Buggi, a nawet wręcz przeciwnie.

Moje propozycje:

Aniela
            Uzasadnienie: młoda, inteligentna i dowcipna, a jej poczucie humoru dorównuje nawet mojemu.

Jaa_ga
            takie samo uzasadnienie, a w dodatku to moja koleżanka, więc również po protekcji.
            • j_karolak Re: ::: Królowa Forum ::: 22.03.05, 10:14
              Aniela wcale nie jest inteligentna! Gdyby była, to by mnie kochała, a tak nie
              jest. Mikltonia jest inteligentna!
              • aniela Re: ::: Królowa Forum ::: 22.03.05, 10:59
                alesz Janusz. przeciez Cie kocham (tak wiesz, na swoj sposob)
                • j_karolak Re: ::: Królowa Forum ::: 22.03.05, 11:04
                  W takim razie jesteś inteligentna (tak wiesz, na swój sposób).
            • sebpl Re: ::: Królowa Forum ::: 22.03.05, 15:09
              vampi_r napisał:

> A ja zaproponuję jeszcze kontrkandydatki, wszak wybory mają to do siebie, że
              się wybiera. Zaznaczam jednozesnie, że nie mam nic przeciw Pra_gosi i Buggi, a
              nawet wręcz przeciwnie.
              >
              > Moje propozycje:
              >
              > Aniela
              > Uzasadnienie: młoda, inteligentna i dowcipna, a jej poczucie humoru dorównuje
              nawet mojemu.
              >
              > Jaa_ga
              > takie samo uzasadnienie, a w dodatku to moja koleżanka, więc również po
              protekcji.

Czy Aniela dorównuje młodością Jaa_dze?
              • jaa_ga Re: ::: Królowa Forum ::: 22.03.05, 16:40
                Nie, nie, sebolku he he- Tyś najmłodszy i najpiękniejszy, i najmądrzejszy,
                i wszystko, co o sobie sam myslisz i co jeszcze sobie o sobie wymarzysz:))
                PS. Kupiłam dzis bukiecik narcyzów he he
                • sebpl Re: ::: Królowa Forum ::: 22.03.05, 16:50
                  Jaa_guś rozkojarzyłaś się!
                  Pytanie było czy Aniela jest w Twoim wieku, a Ty mi tutaj z jakimiś pieśniami
                  pochwalnymi.
                  • jaa_ga Re: ::: Królowa Forum ::: 22.03.05, 17:06
                    No, Ty jak Neron czy Kaligula jakiś, wszędzie komplementy i hymny pochwalne na
                    swój temat widzisz i słyszysz :)))))
                    To się dopiero nazywa afirmacja he he
                    • sebpl Re: ::: Królowa Forum ::: 22.03.05, 17:11
                      Ano właśnie. Moim przekleństwem jest to, że wcześniej czy później temat schodzi
                      na mnie. No cóż, muszę z tym żyć :/
                      Tak więc Jaa_guś, jeżeli mógłbym Cię prosić o niewypełnianie mego przeznaczenia
                      to sugeruję trzymanie się ściśle tematu wątku.
                      • jaa_ga Re: ::: Królowa Forum ::: 22.03.05, 17:13
                        No, co Ty, królu złoty ?!
                        :)))))))))))
    • Gość: zdziwiony Re: ::: Królowa Forum ::: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.03.05, 10:16
      to już Eela nie jest Królową Wszechforum?
      co za czasy...:-(
    • Gość: strielnikow czewona cholota IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.03.05, 10:18
      Sebolowi cosik sie pokrecilo
      czerwoni maja baronow i baronowe.
      • j_karolak Re: czewona cholota 22.03.05, 10:19
        Tobie się pomyliło. Czerwoni mają wodzów i szamanów.
        • aniela Re: czewona cholota 22.03.05, 11:12
          Dziesięć osób zastrzelił w poniedziałek uczeń na terenie szkoły, znajdującej
          się w indiańskim rezerwacie w Red Lake, w amerykańskim stanie Minnesota. Jego
          samego także znaleziono później martwego.

Ofiarą mordercy-szaleńca padli: pracownik ochrony, nauczycielka oraz co
          najmniej sześciu innych studentów. Kilkunastu młodych ludzi zostało rannych, w
          tym dwaj - ciężko.
          Wcześniej zbrodniarz zabił w domu swego dziadka i jego partnerkę - podaje
          agencja Reutera
          --------------

mialam sobie wlasnie kupic koszulke "School Shooting Tour 2005" to bym poszla
          dzis w niej do pracy i byla mocno dżezi
          • miltonia Re: czewona cholota 22.03.05, 11:43
            Dzezi to bedziemy jak jajeczko wypijemy. ;)
            • aniela Re: czewona cholota 22.03.05, 12:00
              tak. jajka sa obecnie bardzo trendi :)
              • miltonia Re: czewona cholota 22.03.05, 12:16
                Nawet wiem u kogo sa te najbardziej trendi ;)
                • aniela Re: czewona cholota 22.03.05, 12:22
                  O! jestem nie na biezaco akurat. znaczy gdzie nalezy sie lansowac aktualnie?
                  • miltonia Re: czewona cholota 22.03.05, 12:37
                    Glosno nie powiem, zeby inni nas nie uprzedzili i sie bardziej nie wylansowali.
                  • zakompleksiony Re: czewona cholota 22.03.05, 12:37
                    Na moim forum. Adres poniżej.
                    • miltonia Re: czewona cholota 22.03.05, 12:42
                      Cicho siedz Karolak, to niszowe forum, nie chcemy tam tlumow.
                    • aniela Re: czewona cholota 22.03.05, 12:43
                      Karolak, staram sie nie zauwazac Twojego problemu (co notabene nie jest wcale
                      takie hyyh trudne)

Miltonia: aha to powiedz na ucho, wieszdzie
                      • miltonia Re: czewona cholota 22.03.05, 12:47
                        Na ucho to pewnie, ze powiem ;)
                        • aniela Re: czewona cholota 22.03.05, 21:36
                          aha nic nie uslyszalam
    • warzaw_bike_killerz Mam kandydata na ..:::[Pazia Krolowej Forum]:::... 22.03.05, 12:53
      Sebpl??
      • sebpl Re: Mam kandydata na ..:::[Pazia Krolowej Forum]: 22.03.05, 14:59
        Dziękuję za uznanie, ale wygryzł mnie już Filemon.
        Filemon jest paziem obu władczyń, tylko nie wiem, której na dzień, a której w
        nocy...
        • warzaw_bike_killerz Re: Mam kandydata na ..:::[Pazia Krolowej Forum]: 22.03.05, 15:04
          Wybierz sobie pore i go zastap!!!
          • sebpl Re: Mam kandydata na ..:::[Pazia Krolowej Forum]: 22.03.05, 15:06
            Przypominam, że to królowe kompletują sobie dwór!
            • warzaw_bike_killerz Re: Mam kandydata na ..:::[Pazia Krolowej Forum]: 22.03.05, 15:10
              sebpl napisał:

> Przypominam, że to królowe kompletują sobie dwór!
              >

Dla odmiany, wprowadzmy procedury demokratyczne!
            • warszawianka_jedna Przypominam, że to królowe kompletują sobie dwór! 22.03.05, 15:56
              >Przypominam, że to królowe kompletują sobie dwór!

Ja tu znajomości żadnych nie mam, ale mogę zostać damą kier.
              • sebpl Re: Przypominam, że to królowe kompletują sobie d 22.03.05, 17:13
                Nooo... jeśli warszawianka, to myślę, że możesz zostać nawet damą dworu :)
                • warszawianka_jedna Re: Przypominam, że to królowe kompletują sobie d 22.03.05, 17:28
                  dama kier ma przy sobie króla a na dwór wychodzi kiedy chce.
                  • pra_gosia Królowa nie ma się w co ubrać! 23.03.05, 11:21
                    Wczoraj cały dzień biegałam w poszukiwaniu krawcowej, która
                    uszyje mi elegancką krynolinkę. I zawsze był ten sam scenariusz:
                    "Droga Pani, niech mi Pani uszyje taką piękną krynolinkę na drutach
                    nierdzewnych albo na wiklince bardzo giętkiej, z pięknego i niezwyk-
                    le mieniącego się atłasu, trzy falbaneczki i każda z nich na dole wy-
                    sadzana szmaragdami (pod kolor oczu), na górze szykowny i ciasny gor-
                    secik, duży dekolcik - także wysadzany szmaragdami, krótkie i niezbyt
                    bufiaste rękawki i w ogóle ma być najpiękniejsza na świecie - jak ja!"
                    A ona na to "Spieprzaj babo!". I co ja ma robić? Bez pięknej sukni nie
                    mogę zostać Królewną! Król może być nagi! Królewna nigdy!
                    Lecę teraz do szewca - może chociaż on mi zrobi wygodne, atłasowe buciki?

PS. Czy to prawda, że Królewna musi być dziewicą?

Na moim Królewskim Dworze będą wszyscy - bowiem ja chciałabym zamieszkać
                    z Buggi w jednym zamku. Wtedy będzie sprawiedliwie - wszyscy forumowicze
                    będą nasi - i w przenośni, i dosłownie!

• Gość: Automobilista Re: Kierowca Królewny też nie ma się w co ubrać! IP: 62.233.175.* 23.03.05, 11:28
                      Wczoraj cały dzień biegałem w poszukiwaniu krawcowej, która uszyje mi elegancki
                      waciak. I zawsze był ten sam scenariusz: "Droga Pani, niech mi Pani uszyje taki
                      piękny waciak z ocieplającą watą w środku, z niezbyt szorstkiego drelichu, na
                      nim trzy eleganckie łaty i każda z nich pryzszyta podwójnym szwem, długie i
                      niezbyt ciasno prylegające rękawki, także z gustownymi łatami. I w ogóle ma być
                      najelegnatszy na świecie - jak ja!".
                      A ona na to "Spieprzaj dziadu!". I co ja ma robić? Bez pięknego waciaka nie
                      mogę zostać kierowcą Królewny! Nadworny hydraulik może być nagi! Kierowca
                      Królewny nigdy!

Lecę teraz do szewca - może chociaż on mi zrobi wygodne, ciepłe gumofilce?

PS. Czy to prawda, że kierowca Królewny powinien być gejem?
                      • pra_gosia Kierowco - masz prawo pierwszej nocy! 23.03.05, 11:33
                        Prawo pierwszej (oraz drugiej, trzeciej, czwartej itd.) nocy
                        przysługuje temu, kto Królewnę rozśmieszy. A że Tobie się to
                        udało - przyznaję Ci pierwszą! Chyba, że ktoś Cię w tym "prze-
                        bije". A moim osobistym Kierowcą zostajesz na pierwsze dziesięć
                        lat królowania. Wybierz sobie samochód, jego zakup mam w jutrzej-
                        szych planach.
                        • sebpl Re: Kierowco - masz prawo pierwszej nocy! 23.03.05, 11:39
                          No to kierowca pierwszej nocy będzie obwoził królewnę po królestwie.
                          Widzę Pra_Gosiu, że ostro zaganiacie ludzi do roboty.
                          To ja sobie usiądę obok Ciebie na tylnym siedzeniu i nie będę nic mówił.
                          • sebpl Re: Kierowco - masz prawo pierwszej nocy! 23.03.05, 11:44
                            Pra_gosiu, ale podjedziemy pod drugie skrzydło zamku po Buggi?
                          • pra_gosia Sebuś - Ty będziesz wybierał lokale dla Królowej! 23.03.05, 11:46
                            Sebuś - Ty będziesz wybierał lokale dla Królowej. Śniadania i lunche
                            będziemy jedli na Dworze Królewskim, ale obiadokolacje obowiązkowo na
                            terenie pięknej Warszawy. Do Ciebie należy wybór restauracji godnych
                            przyjęcia Królowej, wybór dań i oczywiście długa oraz ujmująca Królową
                            rozmowa przy świecach. A Kierowca Królowej w tym czasie musi niestety
                            pilnować samochodu przez złodziejami, na których też przyjdzie czas ...
                            wieszania.
                            • sebpl Re: Sebuś - Ty będziesz wybierał lokale dla Królo 23.03.05, 11:48
                              Rozumiem, że do obowiązków szambelana, pilniowania protokołu dworu, dorzucasz
                              mi jeszcze obowiązki podczaszego? Twoje życzenie jest dla mnie rozkazem!
                              • pra_gosia Nadworny Fotograf Królowej 23.03.05, 11:54
                                Wiem, że robisz dużo zdjęć, ale stanowisko Nadwornego Fotografa
                                Królowej od dawna przygotowałam dla Palkera. Palker jest z Pragi,
                                kocha ją jak Królową i robi piękne zdjęcia. Jego zdjęcia znam,
                                a Twoich Sebusiu nie znam, więc nie będziesz Fotografem Królowej.
                                Ale podczaszym jak najbardziej! Chociaż waham się jeszcze, czy to
                                stanowisko nie przydzielić Pndzelkowi, tylko że te jego momenty za
                                długo trwają ... Pndzelek będzie Nadwornym Malarzem Królowej i jej
                                Bodyguardem, jeśli się oczywiście zgodzi!
                            • pra_gosia Buggi i Pra_gosia to jedna Królowa w dwóch osobach 23.03.05, 11:49
                              Kiedy mam na myśli "Królowa", to oczywiście mam na myśli
                              siebie i Buggi. Ale dla uproszczenia piszę "Królowa" w licz-
                              bie pojedynczej, bo to tak ładnie brzmi i daje nam poczucie,
                              że każda z nas rządzi w tym naszym wspólnym Królestwie.
                              • Gość: Automobilista Re: Wybralem już samochód IP: 62.233.175.* 23.03.05, 11:53
                                wlodek.future-net.pl/Zabawne/Maluch_jpg_view.htm
                                Musze go mieć!
                                • pra_gosia Re: Wybralem już samochód 23.03.05, 11:57
                                  Jak w taki samochód wpakujesz dwie Królowe, Nadwornego Kierowcę Królowej,
                                  Bodyguarda i Nadwornego Malarza Królowej w jednej osobie, Podczaszego
                                  z Filemonem i Gryzeldą oraz Kixxa, który będzie pilnował Królewskiej
                                  Etykiety?
                                  • Gość: Automobilista Jest sposób IP: 62.233.175.* 23.03.05, 12:03
                                    Mam w zanadrzu mały "dodatek:" tudzież "apgrejd":

www.sklep.campotur.pl/zdjecia//puc1015.jpg
                                    • pra_gosia Re: Jest sposób 23.03.05, 12:08
                                      To już lepszy Wóz Drabiniasty, bo jest tańszy, mniej do mycia
                                      i Królowa będzie miała podgląd na członków swojego Dworu.
                                      Tylko zamontuj w Naszej Limuzynie duże lusterko po stronie Kró-
                                      lowej, makijażyk może jej się rozmazywać, a i język od czasu do
                                      czasu może pokazać tym na Drabiniastym Wozie.
                                      • sebpl Re: Jest sposób 23.03.05, 12:12
                                        > Królowa będzie miała podgląd na członków swojego Dworu

Khy-khy... czy ten tekst widział ktoś od PR Dworu?
                                        Mam obawy, że może być wykorzystany przeciwko Waszemu Majestatowi.
                              • sebpl Re: Buggi i Pra_gosia to jedna Królowa w dwóch os 23.03.05, 11:57
                                Buggi i Pra_gosia to jedna Królowa w dwóch osobach.

Już każę to obwieszczenie rozkleić w całej Warszawie.
                                Może jakiegoś vlepkarza zatrudnić? Słyszałem o jednym, co 1000 obwieszczeń w
                                jeden dzień potrafi rozkleić!
                                • pra_gosia Re: Buggi i Pra_gosia to jedna Królowa w dwóch os 23.03.05, 12:01
                                  Aby vlepka była ciekawa i przyciągająca mój wzrok musi być - dowcipna
                                  albo mądra, mała i rzadko spotykana. Rekordy we vlepianiu nie podobają
                                  mi się, ale niektóre vlepki - tak!
                                  Na takiej naszej królewskiej vlepce powinien być namalowany Błędny Rycerz
                                  na Ognistym Rumaku, który będzie walczył o pół królestwa i jedną z Królowych.
                                  Druga nie może wydać się za mąż, bo kto się zajmie całym tym wieloosobowym,
                                  rozpasanym Dworem Królowej?
                                  • sebpl Re: Buggi i Pra_gosia to jedna Królowa w dwóch os 23.03.05, 12:09
                                    Aaa... jak Kixx jest szambelanem, (to kto jest trefnisiem?) to niech on się tym
                                    zajmie.
                                    Ja, jak na podczaszego przystało schodzę do piwnicy win kosztować.
                                    • pra_gosia Nadworny Vami_r zrobi Królowej blade lica! 23.03.05, 12:14
                                      Trefnisia wybierzemy wspólnie. Jeśli Królowe i wszystkie
                                      Damy Dworu będą miały mokre majtki, to znaczy że jest
                                      śmieszny i może zostać Królewskim Błaznem. Jeśli nie
                                      znajdziemy takiego, to dla zabawy Nadworny Vampi_r bę-
                                      dzie robił nam blade lica. Królowa musi być bladolica!
                                      • pra_gosia Re: Nadworny Vampi_r zrobi Królowej blade lica! 23.03.05, 12:16
                                        Za brak "p" w jego imieniu na pewno wypije więcej Królewskiej Krwi,
                                        niż przyzwoli Bodyguard!
                                  • warszawianka_jedna Re: Buggi i Pra_gosia to jedna Królowa w dwóch os 23.03.05, 12:12
                                    no to zgadnijmy , o którą królową będzie walczył rycerz?
                                    • pra_gosia Buggi i Pra_gosia to jedna Królowa w dwóch osobach 23.03.05, 12:18
                                      O tę młodszą - czyli o Buggi!
                                      Ale ja się nie obrażę - dla mnie będzie tylu
                                      przystojnych, inteligentnych i miłych Członków
                                      Dworu, że na pewno nie będę narzekać!
                                      • warszawianka_jedna Re: Buggi i Pra_gosia to jedna Królowa w dwóch os 23.03.05, 13:20
                                        to fakt, Członków ci tutaj dostatek.
                                        • pra_gosia Kulturalno-Oświatowy na Dworze Królewskim 23.03.05, 15:01
                                          Aby Dwór się nie nudził zbytnio zbytkami, mianuję Sceptyka
                                          Kulturalno-Oświatowym czyli Kaowcem Dworu Królewskiego. Jego
                                          sceptyczny charakter w ocenie wszystkiego, co nas otacza,
                                          pozwoli mu na wybranie najlepszych rozrywek kulturalnych
                                          dla Królowej i Jej Dworu. Królewski Błazen musi czasem od-
                                          począć, by na laurach nie spocząć.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka