Dodaj do ulubionych

WOLNY PAS DLA BUSÓW???

IP: *.epo.ericsson.se / 159.107.89.* 19.06.02, 11:18
Mam zasadniczze pytanie.
PO CO JEST WYDZIELONY PAS DLA AUTOBUSÓW NA MOŚCIE PONIATOWSKIEGO????
Dzisiaj miałem to nieszczęście, że ok. 8:00 rozpocząłem forsowanie korka
samochodowego na w/w moście od strony Ronada Waszyngtona. O 8:35 znalazłem się
w pobliżu Ronad de'Gaulla. W tym czasie wydzielonym pasem (ponad PÓŁ godziny)
NIE PRZEJECHAŁ żaden autobus.
Czy może ktoś zna nazwisko tego kretyna, który wymyśla podobne idiotyzmy.
Powinno sie upublicznić taki szkodnictwo na forum.
Co wy na to????
Obserwuj wątek
    • szaser Re: WOLNY PAS DLA BUSÓW??? 20.06.02, 09:10
      Rozumiem, że od jutra już przez m. Poniatowskiego przejedziesz autobusem, a nie
      smorodem?
    • Gość: Mr X Re: WOLNY PAS DLA BUSÓW??? IP: 2.4.STABLE* / 10.0.4.* 20.06.02, 13:33
      Pasy na Mo�cie Poniatowskiego, Kasprzaka czy al Niepodległo�ci wydzielono z
      dwóch powodów:
      1. wydłużenie ogólnej liczby pasów (władze mogš się pochwalić, ze "zbudowały"
      ile� tam km);
      2. utrudnienie przejazdu samochodem, ponieważ ten kto chce szybko dojechać
      komunikacjš publicznš wsiada w tramwaj i jest szybciej niż autobus po
      wydzielonym pasie. Oczywi�cie w ramach zachęty do przesiadki do komunikacji
      publicznej, zmniejszono częstotliwo�ć jej kursowania...
      • Gość: ex-pat Re: WOLNY PAS DLA BUSÓW??? IP: *.epo.ericsson.se / 159.107.89.* 20.06.02, 14:39
        chyba o to chodził, najpierw wywalono samochody z jednego, wydzielonwgo pasa, a
        potem wywalono z tegoż pasa autobusy. może chodzi o nowe deptaki dla biurw
        z "komunałki" i łapowników z ratusza i zdm.
        • rembik_ Re: jak ominąć.... 20.06.02, 16:56
          prosta sprawa - jadę pasem tylko dla BUS-ów i mam stale włączony lewy
          kierunkowskaz. Kiedyś mnie zatrzymał patrol na Jerozolimskich na wysokości
          Reform Plaza. Tłumaczenie było krótkie - widział Pan - miałem kierunkowskaz,
          nie chcieli mnie wpuścić... a to przepraszam.

No i czekam aż zaraz ktos powie że jestem cwaniaczkiem i że przepisy są po to
          żeby ich przestrzegać... no cóż...

pozdrawiam
          • Gość: Wojtas Re: jak ominąć.... IP: *.ia.pw.edu.pl 20.06.02, 16:58
            I wszystko zgodnie z przepisami! Bo tłumaczenie zawsze się znajdzie.
            • sloggi Re: jak ominąć.... 20.06.02, 17:02
              To takie typowo polskie.
          • Gość: abc Re: jak ominąć.... IP: 212.76.37.* 21.06.02, 10:44
            rembik_ napisał(a):

...No i czekam aż zaraz ktos powie że jestem cwaniaczkiem...

Pewnie że jesteś.
    • Gość: Wojtas Re: WOLNY PAS DLA BUSÓW??? IP: *.ia.pw.edu.pl 20.06.02, 16:57
      Ten kawałek znacznie przyśpiesza pokonanie wiaduktu (a nie mostu) pod
      warunkiem, że autobus przedrze się przez korek w Al. Waszyngtona i na moście.
      Pas dla autobusów powinien być na całej długości od rodna Witraczna do ronda de
      Gaulle'a. niestety przy okazji przebudowy torowiska w al. Waszyngtona nie
      skorzystano z okazji wpuszczenia na nie autobusów. A w czasie gdy
      przebudowywano owe tory głośno było o priorytetach dla komuniakcji. Cóż gadka
      swoje, a życie swoje!
      • Gość: ex-pat Re: WOLNY PAS DLA BUSÓW??? IP: *.epo.ericsson.se / 159.107.89.* 25.06.02, 09:33
        zupełnie się z tobą zgadzam, nie wspomniałem, że skoro jest wydzielony pas to
        dlaczego busy grzęzną w korku przy rondzie waszyngtona????
        oddzielną sprawą jest wydzielone torowisko - czy oczami rozanielonej duszy
        widzisz ambulans pogotowia ERKI (straż pożarną .... - do wyboru)przeciskający
        się przez korek???
        • Gość: Ted Re: WOLNY PAS DLA BUSÓW??? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 11.08.02, 16:29
          Dokladnie wrecz odwrotnie.
          Przez korek to karetka musi sie przeciskac obecnie. Po wprowadzeniu pasow tram-
          bus korzysta wlasnie z nich.
    • Gość: Wojtas Co z pasami na Sobieskiego? IP: 2.1.* / *.pnu.com 09.07.02, 16:44
      Dlaczego pasy wydzielone na ul. Sobieskiego nie są respektowane. Czy policja
      nie może zmusić (jak to zrobiła na wiadukcie Poniatowskiego) kierowców do tego,
      aby nie jeździli pasami dla autobusów. Nawet nie trzeba tam patrolu
      policyjnego - wystarczą trzy, cztery kamery z rejesracją wzdłuż ulicy i będzie
      wiadomo kto łamie przepisy, a wtedy mandat. I zakup kamer szybko się zwróci
    • Gość: Pawcio Re: WOLNY PAS DLA BUSÓW??? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 14.08.02, 12:59
      Po wprowadzeniu na wiadukcie Mostu Poniatowskiego wydzielonego pasa dla
      autobusów o godz. 7.35 czas przejazdu wydłużył się o jakieś 2, 3 minuty a
      autobusom skrócił o ten sam czas. W sumie na przesiadce w autobus 111 z
      Gocławia przeciętny pasażer zyskuje ok. 5 minut, które z dużą nadwyżką traci
      na rundy honorowe po Saskiej Kępie. To się nazywa ZYSK!!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka