Dodaj do ulubionych

Jak dojechać z Dworca Centralnego na ulicę...

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.04.05, 17:56
Piękną? Dokładnie chodzi o Ambasadę Amerykańską. Czy dojadę tam bezpośrednio
jakimś tramwajem? I czy to daleko od dworca? Wzięłabym taksówkę, ale jak to
na drugim końcu miasta, to zbankrutuję...Z góry dziękuję za info...
Obserwuj wątek
    • Gość: Mika Wsiadasz w kazdy tramwaj w kier. Wisly... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.04.05, 19:03
      dojezdzasz do ronda z palma i w prawo spacerkiem 10 minut Al.Ujazdowskimi do
      Pieknej.
    • Gość: Bartosz Re: Jak dojechać z Dworca Centralnego na ulicę... IP: *.tiger.com.pl 29.04.05, 20:52
      Wychodzisz z Dworca na ulice Emilii Plater (najprosciej wyjsc do hali
      glownej i z hali wyjsciem kolo kasy numer 1, albo jak tam wolisz).
      Ignorujesz taki glowny przystanek autobusowy przy samej hali i
      podchodzisz miedzy parkingami (twarza w kierunku Palacu Kultury, ale
      bez przechodzenia przez jezdnie ulicy Emilii Plater) na przystanek
      Dworzec Centralny 17. Tu masz schemat polozenia przystankow:
      www.ztm.waw.pl/images/schematy/050414centralny.gif
      Albo jak wolisz tu (ten z czerwonym krzyzykiem):
      dojazd.pl/cgi-bin/loadhtml.exe?id=ztm&s_lay=Przystanki%20ZTM&s_fld=KOD...P&s_str=700217
      Wsiadasz w autobus 151 (kierunak Goclaw). Rozklad jazdy jest tu:
      www.ztm.waw.pl/baza/20050501/151/700217.HTM
      Wysiadasz na przystanku Plac Trzech Krzyzy (w rzeczywistosci w Alejach
      Ujazdowskich), podchodzisz do przodu i juz.
    • sceptyk Mika lepiej radzi 29.04.05, 21:46
      Mozna jedynie dodac, ze jak wsiadziesz w tramwaj kolo dworca (kierunek Wisla),
      to masz wysiasc na 3-im przystanku.
      1. - skrzyzowanie Aleje Jerozolimskie z Marszalkowska
      2. - Al. Jerozolimskie przy Kruczej
      3. - Al. Jerozolimskie przy rondzie de Gaulle'a (palma)
      • Gość: Bartosz Re: Mika lepiej radzi IP: *.tiger.com.pl 29.04.05, 22:24
        A co Ci się w mojej radzie nie podoba?
        • sceptyk Re: Mika lepiej radzi 29.04.05, 23:13
          Tramwajow wiecej. Latwiej znalezc przystanek. Wiadomo gdzie wysiasc.

Ogolnie, dla przyjezdnych - im prosciej, tym lepiej.
          • Gość: Bartosz Re: Mika lepiej radzi IP: *.tiger.com.pl 29.04.05, 23:32
            Łatwiej znaleźć? Ja dałem dokładne wskazówki i dwie mapki. Co dali inni?
            I mój sposób jest prostszy dla przyjezdnych, bo z autobusu jest tylko kawałeczek
            do ambasady i nie sposób się zgubić, a z tramwaju ma dobre kilkaset metrów, musi
            obchodzić plac dookoła i jeszcze wiedzieć, gdzie z niego skręcić. Właśnie
            tramwaj jest dobry dla tubylców, którzy sobie poradzą z trafianiem. Autobus
            natomiast wiezie spod drzwi do drzwi.
            • Gość: Bartosz Re: Mika lepiej radzi IP: *.tiger.com.pl 29.04.05, 23:34
              I jeszcze jedno: napisałem, żeby wysiadać na przystanku "Plac Trzech Krzyży".
              Więc nie rozumiem, dlaczego niby miałoby nie być wiadomo, gdzie wysiąść.
              • Gość: rat dawaj dwa razy w lewo i potem prosto łbem w drzewo IP: *.acn.waw.pl 29.04.05, 23:46
                wszystkie drogi prowadzą do NY
              • sceptyk Re: Mika lepiej radzi 30.04.05, 00:29
                Przeciez widzisz, ze ta Pola to taka troche niekumata. Myslisz, ze te mapki
                zrozumie (ja co prawda ich nie otwieralem, moze sa b. proste)? Jakby byla
                bystra, to by sama znalazla Plan Warszawy w Internecie, a na nim Dworzec i
                Piekna etc.

Trza sie umiec wczuc w drugiego czlowieka.
                • Gość: niekumata Bartosz lepiej radzi IP: *.aster.pl / *.aster.pl 30.04.05, 08:28
                  Nie masz racji. Ja jestem w Warszawie od niedawna, prawie nie znam miasta,
                  należę do gatunku "niekumatych" i uważam, że porada Bartosza jest znacznie
                  lepsza. Dzięki niej trafiłabym do tej ambasady bez pudła. Bartosz odwalił kawał
                  dobrej roboty.
    • Gość: zep Re: Jak dojechać z Dworca Centralnego na ulicę... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.04.05, 22:01
      taksówkę obstawiam na jakieś 10-15 zł. tylko bierz z korporacji (Super, MPT,
      Wawa, Sawa), a nie takich niewiadomo skąd. Nie wiem po co jedziesz do ambasady,
      ale notorycznie stoi przed nią kilkaset osób, więc przyszykuj isę na długie
      czekanie.
      i pozdrów Jankesów
    • hajota Re: Jak dojechać z Dworca Centralnego na ulicę... 30.04.05, 10:01
      Najprościej: z przystanku przy Emilii Plater autobusem 151. Wysiadasz w Alejach
      Ujazdowskich za Placem Trzech Krzyży i masz kilka kroków do Ambasady. Godziny
      odjazdów znajdziesz tu:
      www.ztm.waw.pl/baza/20050501/151/700217.HTM

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka